Petříček: Slovinci nás vrátili mezi bezpečné země. Je dle něj Chorvatsko nebezpečné?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.07.2020 (13:35)     Sekcia bulvár

Slovinsko ode dneška vrátilo celou Českou republiku na seznam bezpečných zemí z hlediska rizika nákazy koronavirem. Zrušilo tak omezení, které dosud platilo pro obyvatele Moravskoslezského kraje. Ti už nebudou muset v případě cesty do Slovinska do karantény. Uvedlo to ministerstvo zahraničí v Mapě cestovatele zveřejněné na svém webu. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) přitom vyhlásil ode dneška kvůli epidemii koronaviru zpřísněná hygienická opatření v celém Moravskoslezském kraji. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Slovinci vrací ČR mezi bezpečné země. Moravskoslezský kraj má smůlu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.07.2020 (17:45)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 350 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 12 532 lidí, vyléčených je 7873 a aktuálně nakažených je pak 4309. Během neděle přibylo 75 případů. Česko se od úterý vrací mezi bezpečné země na slovinském seznamu, turisté nebudou potřebovat negativní testy ani nemusí do karantény. Oznámil to ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), podle kterého to ale neplatí pro Moravskoslezský kraj. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Návrat z dovolené u moře se komplikuje. Chorvatsko se zařadí mezi nejrizikovější země

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.04.2021 (17:45)     Sekcia bulvar

Mezi tmavě červené země s největším rizikem nákazy koronavirem se na takzvané mapě cestovatele od pondělí přesune Chorvatsko. Dosud bylo červené, návrat z něj tak bude obtížnější. Opačným směrem se posune Itálie. Z červených do oranžových zemí si polepší Dánsko. Ministerstvo zdravotnictví o tom informovalo v dnešní tiskové zprávě.

 

Koronavirus ONLINE: Zaorálek musel na testy, Babiš se namíchl a Slovinci opět vítají Čechy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.07.2020 (20:00)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 350 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 12 532 lidí, vyléčených je 7873 a aktuálně nakažených je pak 4309. Během neděle přibylo 75 případů. Česko se od úterý vrací mezi bezpečné země na slovinském seznamu, turisté nebudou potřebovat negativní testy, oznámil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), podle kterého to ale neplatí pro Moravskoslezský kraj. Na testy na koronavirus musel kvůli kontaktu s nakaženým ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD), ještě v pondělí se ale dozvěděl, že je jeho výsledek negativní. A namíchnutý premiér Andrej Babiš (ANO) po návratu z lázní vyčinil těm, podle kterých vláda situaci nezvládá. Česko má nyní problém jen na Karvinsku, tvrdí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Řecko a Chorvatsko už líčí na Čechy. Připravte se na náhodné ověření testů i známky bezpečí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.03.2021 (05:02)     Sekcia bulvar

Řecko i Chorvatsko se chytaní na turisty včetně Čechů. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) byl dojednávat podmínky pro dovolenkáře u Jadranu. Lidé by měli v Chorvatsku poznat bezpečnou provozovnu podle speciální státní známky. Není ale jasné, zda při vstupu do země bude potřeba PCR test, nebo postačí testy antigenní. Řekové budou podle Petříčka zohledňovat očkování. Postačí tu i rychlé antigenní testy. 

 

Koronavirus ONLINE: Zaorálek nesmí do práce, Babiš se namíchl a Slovinci opět vítají Čechy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.07.2020 (22:00)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 350 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 12 532 lidí, vyléčených je 7873 a aktuálně nakažených je pak 4309. Během neděle přibylo 75 případů. Od úterý se Česko vrací mezi bezpečné země na slovinském seznamu, turisté nebudou potřebovat negativní testy, oznámil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), podle kterého to ale neplatí pro Moravskoslezský kraj. Na testy na koronavirus musel kvůli kontaktu s nakaženým ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). V pondělí se sice dozvěděl, že je jeho výsledek negativní, jenže do pátku musí doma počkat na druhý. A namíchnutý premiér Andrej Babiš (ANO) po návratu z lázní vyčinil těm, podle kterých vláda situaci nezvládá. Česko má nyní problém jen na Karvinsku, tvrdí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Češi mohou od poloviny června do Řecka či Bulharska. A na koupališti odhodíme roušky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.06.2020 (19:09)     Sekcia bulvar

Vláda v pondělí schválila systém, který stanoví bezpečné země, do nichž by mohli Češi cestovat bez omezení či ze kterých by naopak do České republiky mohli přijíždět turisté. Mezi bezpečnými zeměmi jsou všechny sousední země včetně Polska a také Chorvatsko nebo Řecko. Naopak při cestách ze Švédska či Velké Británie se turisté musí prokázat negativním testem na koronavirus. Ministři zrušili také omezení pro restaurační zahrádky, divadla a kina nebudou muset dodržovat rozestupy mezi diváky a na koupalištích mohou lidé sundat roušky.

 

Koronavirus ONLINE: Slovinci opět vítají Čechy, Zaorálek nesmí do práce. A prezident má příznaky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.07.2020 (06:50)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 350 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 12 566 lidí, vyléčených je 7873 a aktuálně nakažených je pak 4343. Během svátečního pondělí přibylo 51 případů, ale méně se testovalo. Úderem půlnoci se Česko vrátilo mezi bezpečné země na slovinském seznamu, turisté nebudou potřebovat negativní testy, oznámil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), podle kterého to ale neplatí pro Moravskoslezský kraj. Na testy na koronavirus musel kvůli kontaktu s nakaženým ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). V pondělí se sice dozvěděl, že je jeho výsledek negativní, jenže do pátku musí doma počkat na druhý. Česko má nyní problém jen na Karvinsku, tvrdí. A brazilský prezident Jair Bolsonaro podstoupil test na koronavirus. Svým příznivcům řekl, že podle lékařů má plíce „čisté“. Média předtím informovala, že prezident vykazuje symptomy nemoci covid-19 včetně horečky. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Cestování Čechů: Petříček prozradil nové detaily. A Chorvati chtějí dohodu s Čechy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.05.2020 (14:09)     Sekcia bulvar

Češi by mohli vycestovat do Rakouska bez kontrol, testů na koronavirus a následné karantény už v polovině června. Po jednání se zástupci Slovenska a Rakouska to uvedl mininistr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Slovensko je podle Petříčka v otevírání hranic opatrnější. K dalšímu jednání bude přizváno např. i Maďarsko, Polsko, Slovinsko nebo Německo. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by bylo ideální, aby se 15. června otevřela hranice mezi ČR, SR, Německem, Rakouskem a Maďarskem. S Českem pak chce dohodu uzavřít i Chorvatsko.

 

Do Maďarska a na Slovensko od středy bez testů, zatím na dva dny. Petříček jedná i s Rakouskem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.05.2020 (12:50)     Sekcia bulvar

Od středy budou moci Češi, Slováci a Maďaři mezi zeměmi cestovat bez nutnosti předložení negativního testu na onemocnění covid-19 a bez karantény, pokud se vrátí do své země do 48 hodin. ČTK to dnes napsal ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), na twitteru to zmínil také premiér Andrej Babiš (ANO). Předseda vlády už se v pondělí na takovém režimu domluvil se slovenským protějškem Igorem Maťovičem.

 

Praha nejspíš zčervená i pro Rakušany: Podzimní Vídeň jen s negativním testem?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2020 (09:30)     Sekcia bulvar

Rakousko zřejmě od příštího týdne zařadí Prahu mezi rizikové oblasti kvůli šíření koronaviru, uvedl dnes na twitteru ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Při příjezdu do této sousední země z hlavního města byl tak byl nutný negativní test na covid-19. O podobě omezení jedná Petříček podle svých slov se šéfem rakouské diplomacie Alexanderem Schallenbergem. Chce domluvit výjimku pro už zaplacené zájezdy.

Chorvatsko polevilo, ale... Návrat z Řecka se komplikuje!

Chorvatsko otevírá hranice i Čechům. Kdo nevyplní formulář, ať se připraví na zdržení

Přímý přenos: Vláda o cestovním „semaforu“. Kam Čechy „pustí“ v létě na dovolenou?

Potíže na cestě do Chorvatska. Už nejste bezpeční, vzkázali Slovinci Česku a přitvrdí v kontrolách

Petříček přiznal problém s Poláky. „Semafor“ na cesty Čechům nestačí, připustil ministr

Je Chorvatsko drahé? Velké srovnání cen v turistických destinacích Evropy

Koronavirus ONLINE: 168 nakažených za den v ČR. Chorvatsko zažívá druhou vlnu

Je Chorvatsko drahé? Velké srovnání cen v devíti turistických destinacích Evropy

Petříček pro Blesk o dovolené na ostrovech, hraničním semaforu i pokutě pro hříšníky

Koronavirus ONLINE: Jen 190 případů za den v ČR, Polsko „zezelenalo“, Chorvatsko si polepšilo

Vlakem stále bezpečně, České dráhy dezinfikují tisíce vozů denně

Koronavirus ONLINE: Britové chtějí zařadit ČR mezi rizikové země. A Chorvatsko „přežilo“

Úleva pro české dovolenkáře: Do Tuniska s cestovkou dál bez testu, Petříček vyjednal výjimku

Dobrá zpráva pro české dovolenkáře: Chorvatsko mění pravidla pro očkované

Chorvatsko není jen moře! Záhřeb nabízí mnoho krás, za kterými se budete vracet

Vláda jedná o cestovním „semaforu“. Kam Čechy „pustí“ v létě na dovolenou?

Chorvatsko bez plavek: Velký přehled nudapláží a kempů pro naháče!

Potíže na cestě do Chorvatska: Češi, už nejste bezpeční, vzkázali Slovinci. Babiš se diví

Petříček měl negativní test a končí s domácí izolací. Na vládu ale nemusel

Bonus pro očkované Čechy: Do Chorvatska bez testů a omezení až rok po vakcinaci

Praha zčervená i pro Rakušany: Podzimní Vídeň jen s negativním testem

Chorvatsko odsouvá další uvolnění hranic. Nakažených neubývá, ovlivní to Česko?

Chorvatsko ruší karanténu a vyhlíží turisty. Dovolenkovému ráji Čechů stačí antigenní test

Lubomíre, mluvíš moc dlouho! Petříček během debaty vytrhl Zaorálkovi mikrofon, ten odešel

Koronavirus ONLINE: Arenberger řekl klíč k rozvolnění bez „psa“. A rána pro Chorvatsko

Komplikace na cestě do Chorvatska: Nejste bezpeční, vzkazují Čechům Slovinci a zpřísnili kontroly

Převozy pacientů do Německa jsou na spadnutí, tvrdí Petříček. Pomoc nabízí i Švýcarsko

Na chorvatsko-slovinské hranici se čekalo aži 12 hodin

Na chorvatsko-slovinské hranici se čekalo až 12 hodin

Země už není pro člověka bezpečná, příliš ji poškodil a znečistil, tvrdí vědci

Chorvatsko nabídlo Slovensku a Maďarsku pomoc s ropou. Ani jedna země to neocenila

Vídeň šílí z nárůstu nakažených v Chorvatsku: Rakušané, vraťte se domů!

„Idioti za volantem“ ukazují to nejhorší z českých silnic: Smrt rodičů holčičky (4) mě dostala, říká autor stránky

Další žralok mezi dovolenkáři ve Španělsku! Zvíře plulo pouhých pár metrů od pobřeží

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy