Mošt z jablek jako ingredience k vaření! Zkuste trhané maso, palačinky i „spálené“ zelí
Zdroj: blesk.cz 30.09.2020 (13:47) bulvár
Doba jablečných moštů je tu. Ať už si ho koupíte v obchodě či na farmářských trzích, nebo dokonce sami vylisujete z jablek ze zahrádky, můžete použít mošt netradičně. Na vaření! Máme pro vás tři recepty, které musíte rozhodně zkusit. celý článek
Rádce Aha!: Což takhle dát si mošt
Zdroj: ahaonline.cz 11.10.2020 (12:00) bulvar
K podzimu patří moštování jablek. Víte, jak poznat kvalitní mošt? Jakou by měl mít barvu, chuť a vůni? Deník Aha! poradí, jak nápoje z jablek vybírat, nakupovat i skladovat. A také řadu věcí o ovocných nápojích...
Sezóna moštu je tu! 7 věcí, které musíte o jablečném nápoji vědět
Zdroj: blesk.cz 06.10.2020 (08:46) bulvar
K podzimu patří moštování jablek. Víte, jak poznat kvalitní mošt? Jakou by měl mít barvu, chuť a vůni? Poradíme, jak nápoje z jablek vybírat, nakupovat i skladovat. A také řadu věcí o ovocných nápojích...
Kysané zelí z plzeňských Křimic: Šlapou ho už 100 let
Zdroj: ahaonline.cz 20.10.2021 (05:00) bulvar
Jsou jediní v Evropě, kteří ještě vyrábí kysané zelí v modřínových kádích. Ve vyhlášené křimické zelárně v Plzni opravdu ctí tradice. Už více než 100 let dělají zelí stejně – šlapou ho. Má tak stále chuť jako za dob našich prababiček.
Vyhlášená pochoutka plná vitaminů: Kolik bude stát zelí?
Zdroj: ahaonline.cz 15.10.2022 (12:00) bulvar
Už více než 100 let dbají na tradici! Zelináři v Křimicích u Plzně zároveň jako jediní v Evropě šlapou zelí do modřínových kádí, kde kvasí. Výroba oblíbené pochutiny je tak stejná jako za dob našich prababiček.
Jediní v Evropě se drží tradice: Křimické zelí vyrábí v modřínových kádích
Zdroj: blesk.cz 23.10.2021 (14:10) bulvar
Jsou jediní v Evropě, kde ještě vyrábí kysané zelí v modřínových kádích. Ve vyhláčené křimické zelárně v Plzni ctí tradice. Už více jak 100 let dělají zelí stejně a to šlapáním. Má tak stále chuť jako za dob našich prababiček.
Nová socha Melanie Trumpové už strašáka do zelí tolik nepřipomíná
Zdroj: pikant.atlas.cz 16.09.2020 (13:20) bulvar
Dřevěnou sochu Melanie Trumpové kritici označovali jako strašák do zelí. Nové dílo je z bronzu, má hrubé tvary a neurčitou tvář.
Pavel Hála má nejlepší domácí zelí na Slovácku: Trikem je křen a jablíčko
Zdroj: blesk.cz 20.02.2022 (13:45) bulvar
Nejlepší domácí kysané zelí na Slovácku nakládá Pavel Hála z Veselí nad Moravou. Otec reprezentačního kanoisty porazil se svým vzorkem na prestižním 11. ročníku koštu zelí v Kuželově všech 130 konkurentů.
Návrat v čase o sto let: Skanzen ukazuje mnohdy zapomenuté tradice
Zdroj: blesk.cz 19.09.2021 (10:52) bulvar
Šlapání zelí, vaření povidel či loupání kukuřice. Dříve naprosto běžné činnosti na vesnici představuje o víkendu návštěvníkům skanzen ve Strážnici. Mnohá z nich dnes již upadly do zapomnění.
Jehněčí kýta na bylinkách podle šéfkuchaře! A k tomu pikantní brambory
Zdroj: blesk.cz 17.08.2021 (11:58) bulvar
V posledních letech zažívá jehněčí maso velký comeback do českých a moravských kuchyní. Na našich stolech ho rádi vidí i odborníci na zdravou výživu. Existuje spoustu receptů, jak si jehněčí maso připravit. Zkuste třeba zajímavý recept od valašského šéfkuchaře Tomáše Kunovského.
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak je to s vitaminy?
Zdroj: blesk.cz 18.10.2021 (07:17) bulvar
Správné kysané zelí má obsahovat jen zelí, sůl a kmín, případně další koření. Výrobky prodávané pod tímto názvem ale často obsahují navíc vodu, ocet nebo i cukr! Ty »čerstvé« jsou pak často chemicky konzervované a ty, co jsou sterilované teplem, jsou zase bez vitaminů.
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak jsou na tom s vitaminy?
Jižní Morava hlásí: Úroda jablek je dobrá, moštárny se začínají plnit
Dbají na tradici: V Křimicích jako jediní v Evropě šlapou zelí do modřínových kádí
Palačinky nejen dětem: Co všechno můžete vytvořit z klasického těsta?
Zabavili šnaps z radioaktivních jablek: VODKA ATOMIK Z ČERNOBYLU
Brooklyn Beckham rozzlobil fanoušky receptem na tagliatelle s lanýži
Bývalý zaměstnanec fastfoodu propálil složení známého burgeru: Ingredience vás překvapí
Lucie (49) je odbornice na šumavskou kuchyni: Co chutnalo našim předkům? A dva skvělé recepty
Zoufalé Prostřeno k pláči: Nákupy v akci a prošlé maso
Vše o šumavské kuchyni: Co chutnalo našim předkům a proč nejedli houby? A dva skvělé recepty
Soutěž o nejlepší svatomartinskou husu: Vítěze porota neprozradí!
Grilujte jako šéfkuchaři! 6 tipů pro dokonalý sýr, naučte se správně připravit maso!
Otřesné detaily kruté vraždy v Pohodlí: Noha vařená na zkoušku a obrané maso z kostí oběti
Nešikovné maso musí pryč! Slováčková si při vaření nakrájela i prst
Vánoce na Islandu letos ochutí pivo z hrášku a červeného zelí
Tajemství pohádky Anděl páně: 750 kg jablek a 250 pytlů sněhu
Pěstitelé českých jablek: Naše ceny jsou podhodnocené, ale na dotované Poláky nemáme
Pokračování pohádky Anděl Páně: 750 kg jablek a 250 pytlů sněhu!
ONLINE: Rusové přešli v Bachmutu k taktice spálené země, situace je složitá, říká generál
Spálené tlapky, zlomený ocásek, vyhladovělé: Tyran mučil koťátko! Odměna za dopadení
Učím vařit sexuálně pikantní omáčku, říká Roman Vaněk
Češi jako první na světě budou krmit zvířata masem z laboratoře. Další cíl? Steak pro lidi
Využijte zeleninu beze zbytku a ušetříte: Zkuste pesto, chipsy i vývar!
Testovali jsme uzené maso: Který výrobce šidí? Jaké je nejchutnější?
Bacha při předvánočním nákupu: »Na vaření« nemusí být ČOKOLÁDA
Velký houbový průvodce od sběru až po vaření: Mýty, pravdy a rady!
Grilování: Chcete změnu? Hoďte tam ovoce...
Z maminy sexy dominou! Kráska z Verony to rozjela v sado maso oblečku
Pozor na domácí fazole: Žena si způsobila těžkou otravu, protože udělala chybu při vaření
Šárka (39) se napila šťávy z kysaného zelí z obchodu: Dusila se, lékaři jí dávali deset minut
Blesková večeře po náročném dni? Zkuste vietnamskou plněnou pizzu!