Budeme jíst burgery z řepky? Žlutá pole skrývají „nálož“ bílkovin, říká odborník
Zdroj: blesk.cz 14.11.2020 (05:40) bulvár
Když milovníci rostlinné stravy sahají po náhražkách masa, obvykle volí sóju. Je dostupná, chutná neutrálně a navíc zasytí, jelikož obsahuje vysoké množství bílkovin. Je tu ale olejnina, která má potenciál, aby byla využívána stejně - řepka. Žlutá rostlina, kterou Češi dobře znají, se podle docenta Jiřího Bráta z Českého svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin (SPZO) může chlubit podobně kvalitními bílkovinami, které se mohou blížit masu. Řepka bude dle jeho názoru časem hrát větší roli v lidské stravě a jeho slova kvitují němečtí odborníci. celý článek
Žlutá pole rozzářila Česko! Začala invaze naší nejpěstovanější olejniny
Zdroj: ahaonline.cz 25.04.2020 (12:00) bulvar
Řepka, kam až oko dohlédne! Českou krajinu opět opanovaly žlutě kvetoucí lány řepky olejné. Její barva by měla pozitivně působit, ale také může lézt na nervy. Je totiž všude a někomu nevábně voní.
Recenze: Bill Gates nechce lidi očipovat. Chce je zbavit uhlíkových emisí
Zdroj: pikant.atlas.cz 09.03.2021 (12:06) bulvar
Musíte být aktivní, tlačit na úřady, vstoupit do politiky, jíst rostlinné burgery, koupit si elektrovůz, radí v nové knize.
Všichni budeme jíst brouky. EU tlačí na pojídání hmyzu, tradiční maso je prý neudržitelné
Zdroj: blesk.cz 30.05.2020 (05:10) bulvar
Velké ohlasy způsobila nová zemědělská strategie, kterou minulý týden představila Evropská komise. Zaujala zejména svou ambicí snížit do roku 2030 používání chemických pesticidů o polovinu a výzvou k větší biodiverzitě, dokument toho ale obsahuje mnohem více. Třeba pasáž o tom, co budeme v budoucnu jíst. Evropská komise totiž říká, že masná velkoprodukce není z dlouhodobého horizontu udržitelná a chce podporovat potravinové alternativy, které poskytnou stejnou, ne-li vyšší výživovou hodnotu. Mluví v této souvislosti o hmyzu. Nad ním se debatuje dlouhodobě, ale nyní to vypadá, že ho EU začíná brát skutečně vážně.
Chyběly mu klasické burgery, začal dělat vlastní. Češi na ně stáli i hodinu ve frontě
Zdroj: pikant.atlas.cz 19.08.2021 (10:50) bulvar
"Vždycky jsem snil o tom, mít vlastní bar, ale začít s burgery mi přišlo jednodušší," tvrdí 29letý Petr Návrat, majitel Burgermana.
Michelinská restaurace kvůli covidu vaří fastfood, dělá nejlepší burgery ve městě
Zdroj: pikant.atlas.cz 20.04.2021 (09:35) bulvar
Restaurace Spectrum v amsterdamském hotelu Waldorf Astoria dříve nabízela rafinovaná finediningová menu. V době covidu ale musela přejít na burgery.
Žluté Česko: Takhle řepka opět dobyla českou krajinu! Září dodaleka a tahá za nos
Zdroj: blesk.cz 14.05.2023 (05:00) bulvar
Žlutá je barva naše. To neříkali jen Vontové v knihách Jaroslava Foglara. Česko patří mezi evropské lídry v pěstování řepky. A letos opět zežloutlo
Vlašáky jako podzimní dar přírody: 5 důvodů, proč je jíst a skvělý recept na ořechové kuře
Zdroj: blesk.cz 15.09.2023 (14:05) bulvar
Plody ořešáku královského, známé jako vlašské ořechy, jsou oblíbenou pochoutkou po celém světě. A může za to nejen skvělá chuť a vůně, ale účinky na lidské zdraví. Jsou zásobárnou zdravých tuků, bílkovin a minerálů.
Z masajského válečníka hvězdou internetu: Domorodec prvně ochutnává burger nebo pizzu a sledují ho statisíce fanoušků!
Zdroj: blesk.cz 20.03.2023 (10:25) bulvar
Kanaya Kolong Parkepu (38) je synem pětadevadesátiletého náčelníka keňského kmene Masajů. Před časem si založil profil na sociálních sítích, kde sdílí vtipná videa ze svého života. Ukazuje také například, jak domorodci prvně zkoušejí ochutnat pizzu, burgery nebo jak se učí jíst s hůlkami.
Vybíráte běžný účet a chcete ušetřit na poplatcích? Pozor na slůvko „zdarma“, radí odborník
Zdroj: blesk.cz 14.10.2020 (13:08) bulvar
Bankovní poplatky jsou pro Čechy nejčastějším důvodem ke změně banky. Přestože banky řadu poplatků zrušily, ještě stále je možné na ně narazit. Některé se skrývají v sazebnících bank, jiné přežívají na starých účtech. Podle průzkumu Fio banky uvádí výši poplatků jako důvod pro změnu banky téměř 40 % Čechů. „Výzkum potvrzuje, že klienti jsou na bankovní poplatky velmi citliví,“ říká Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.
Kuchařka Letní grilování ZDARMA v Blesku: Recepty na šťavnaté burgery, marinády i křupavou zeleninu
Zdroj: blesk.cz 19.06.2020 (08:30) bulvar
Grilovací sezona odstartovala a v pátečním tištěném Blesku najdete ZDARMA velkou kuchařku Letní grilování. Vyzkoušejte recepty na šťavnaté burgery, nejlepší marinády či rady, jak správně připravit ovoce a zeleninu.
"Co budeme jíst bez McDonald's? Co dostanu k narozeninám?" Rusko vypnulo Instagram
Srnečka se otrávila a oslepla po požití řepky! Je to neléčitelné, varoval odborník
Stop turistům v dalším dovolenkovém ráji Čechů! Na "Kanárech" pro ně chystají speciální daň
Díky, záchranáři: Ulice Brna brázdí žlutá tramvaj "jednička"
Koupili zatopený lom a postavili v něm saunu. Je jako plavidlo s přístavem, říká pár
Skupina Ztohoven: Po rudých trenkách žlutý Pacman v poli řepky. Škoda 350 tisíc korun
Skupina Ztohoven: Po rudých trenýrkách žlutý Pacman v poli řepky. Škoda 350 tisíc korun
Řepky a obilí bude méně. Sklizeň se letos sníží, na vině je chladné a deštivé počasí
Zemědělci se radují, sklizeň obilovin bude vyšší. Ale řepky bude méně než loni
Klus oznámil konec! Tady něco sakra smrdí ...
Tomáš Klus oznamuje konec: Přátelé, kamarádi ...
Chcete jíst podle paleo diety? Recepty na jeden den od Petra Havlíčka
Podcast: Karel Schwarzenberg si nemohl vzít ani psy, říká odborník. Jak jsme si zničili šlechtu?
Stovky bojovníků a civilisté se skrývají v chemičce Azot: Těžká ruská palba a lži o rukojmích
Testovali jsme čokoládové ovesné kaše: Pořádná cukrová nálož, nebo skvělý start dne?
Obří požár na Plzeňsku a 22 jednotek v akci: U Dobřan hořelo velké pole, vítr komplikoval zásah
Smažení řízků se prodraží? Cena řepky je rekordní, zdraží olej, varují experti
Dvojí kvalitě potravin je konec! Budeme jíst jen to dobré?
„Vytrhali jí i nehty.“ Znásilněná Ukrajinka Karina (†22) si před smrtí prošla peklem
Hrozí, že budeme platit tisíce za energie navíc: Šéf ERÚ na koberečku u Síkely?!
Herecká hvězda Pavel Soukup (72): PŘESTAL JÍST!
Odborník o řízení na ledovce: Není ostuda jezdit jako šnek! Takhle zvládnete náledí i smyk
Mladík prodal hodinky, aby měla rodina co jíst: Teď je z něj milionář!
Šéf lékařů Kubek zaryl do fabrik i rychlosti očkování: Tímhle tempem je to na dva roky
Chcete jíst o svátcích zdravěji? Poradíme vám, jak na to
Děsivá proměna Pavla Soukupa (72): Kvůli vážné nemoci přestal jíst! Nezbývá mi moc času, tvrdí
Odborník: Tropickými nemocemi se lze nakazit i v Evropě, může za to oteplování
Odborník na řeč těla: Co znamenají Trumpova gesta
Na vysoké ceny si budeme muset zvyknout: Šéfové svazů v Blesku o drahé zelenině
Ukrajinští farmáři už netahají tanky: V neprůstřelných vestách osévají zaminovaná pole
Jak jíst sushi? Influencerka překvapila novým trikem se sojovou omáčkou!