Naložte si zelí, květák nebo ředkvičky! Tři skvělé recepty plné vitaminů
Zdroj: blesk.cz 21.09.2021 (10:52) bulvár
Češi patří mezi přeborníky, co se týká domácího zavařování. Do nálevu dáváme samozřejmě nejrůznější ovoce, pak také okurky, houby... Co se ale letos pustit do něčeho nového? Co byste řekli na pikantní křupavý květák? Nebo vás napadlo naložit ředkvičky? celý článek
Brokolice, citrony, česnek i květák hodně zdražily. Cibule a zelí jsou naopak levnější
Zdroj: blesk.cz 10.06.2020 (14:55) bulvar
Brokolice, citrony, česnek, kiwi, pomeranče nebo květák v květnu zdražily proti loňsku o desítky procent. Nejvíce si lidé připlatili za brokolici, která zdražila z loňských květnových 26,05 koruny na letošních 41,37 Kč. Rozdíl představuje 83 procent, neboli téměř 15 korun. V dubnu byla brokolice ještě dražší a stála 48,40 Kč. Výrazně levnější naopak byla cibule, jejíž cena klesla v květnu téměř na polovinu loňské, nebo zelí. Vyplývá to z dat, která ve středu ČTK poskytl Český statistický úřad.
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak je to s vitaminy?
Zdroj: blesk.cz 18.10.2021 (07:17) bulvar
Správné kysané zelí má obsahovat jen zelí, sůl a kmín, případně další koření. Výrobky prodávané pod tímto názvem ale často obsahují navíc vodu, ocet nebo i cukr! Ty »čerstvé« jsou pak často chemicky konzervované a ty, co jsou sterilované teplem, jsou zase bez vitaminů.
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak jsou na tom s vitaminy?
Zdroj: blesk.cz 18.10.2021 (07:17) bulvar
Správné kysané zelí má obsahovat jen zelí, sůl a kmín, případně další koření. Výrobky prodávané pod tímto názvem ale často obsahují navíc vodu, ocet nebo i cukr! Ty »čerstvé« jsou pak často chemicky konzervované a ty, co jsou sterilované teplem, jsou zase bez vitaminů.
Chybí vám hospoda? Naložte si sýr! Tady jsou 3 skvělé recepty
Zdroj: blesk.cz 06.02.2021 (16:00) bulvar
Češi jsou národem pivařů a také patří mezi přeborníky v nakládání hermelínů. Někdo si připravuje tuto pochoutku podle rodinného receptu, jiní experimentují a lákají je nové kombinace. Zkoušeli jste kromě klasického hermelínu třeba balkánský sýr nebo syrečky?
Květák třikrát jinak: Jako těsto na pizzu, rýže ke kuřeti i polévka!
Zdroj: blesk.cz 19.05.2022 (09:23) bulvar
„Květák není nic jiného než zelí s vysokoškolským diplomem,“ řekl kdysi Mark Twain. Tato košťálová zelenina obsahuje 14 různých minerálních látek a stopových prvků, 18 aminokyselin a pro svůj vysoce sytící efekt a množství vlákniny je oblíbená při redukci hmotnosti.
Vyhlášená pochoutka plná vitaminů: Kolik bude stát zelí?
Zdroj: ahaonline.cz 15.10.2022 (12:00) bulvar
Už více než 100 let dbají na tradici! Zelináři v Křimicích u Plzně zároveň jako jediní v Evropě šlapou zelí do modřínových kádí, kde kvasí. Výroba oblíbené pochutiny je tak stejná jako za dob našich prababiček.
Chlebová buchta s čokoládou i pomazánka ze zbytků kuřete: Skvělé recepty proti plýtvání
Zdroj: blesk.cz 02.05.2023 (14:23) bulvar
Zůstalo vám doma starší pečivo, oschlý houskový knedlík nebo kuře od oběda? Není nic jednoduššího než ze zbytků udělat přednost! Inspirujte se našimi recepty! Nebudete plýtvat, ušetříte a ještě si skvěle pochutnáte.
Pořádný soudek a 50 sklenic kysaného zelí! Návod na výrobu i s tradičním »šlapáním« podle Jany z Tálína
Zdroj: blesk.cz 15.10.2021 (08:05) bulvar
Už máte naloženo? Kysané zelí v zimě představuje skvělý zdroj vitaminů i vlákniny. Uložené v chladném sklepě výdrží v soudku, pokud se tedy nesní, až do příští sezóny! Jana Riebe z jihočeského Tálína poradí, jak na domácí výrobu.
Pořádný soudek a 51 sklenic kysaného zelí! Návod na výrobu i s tradičním »šlapáním« podle Jany z Tálína
Zdroj: blesk.cz 15.10.2021 (08:05) bulvar
Už máte naloženo? Kysané zelí v zimě představuje skvělý zdroj vitaminů i vlákniny. Uložené v chladném sklepě výdrží v soudku, pokud se tedy nesní, až do příští sezóny! Jana Riebe z jihočeského Tálína poradí, jak na domácí výrobu.
Nejlepší recepty, jak zpracovat rajčata: Naložte je, usušte je, zamrazte!
Zdroj: blesk.cz 05.08.2023 (06:00) bulvar
Rajčata jsou skvělá zelenina, kterou jde připravit na stovky způsobů. Jenomže co když už vám lezou i ušima, čerstvá je nemůžete ani vidět a bojíte se, že vám úroda shnije nebo zplesniví? Udělejte si rajčatové zásoby, které se budou v zimě hodit!
Které jídlo je nejlepší k šampaňskému? Ředkvičky, tvrdí francouzský chemik
Lucie (49) je odbornice na šumavskou kuchyni: Co chutnalo našim předkům? A dva skvělé recepty
Vše o šumavské kuchyni: Co chutnalo našim předkům a proč nejedli houby? A dva skvělé recepty
Čokoládová chlebová buchta i pomazánka ze zbytků kuřete: Recepty proti plýtvání
Nedostatek vitaminu D může zhoršit průběh covidu i chřipek: Způsobit může i další nemoci
Škvarkoví šneci, rohlíčky a zelňáky: Recepty ze soutěže Peče celá země
Velikonoční chlebíčky jsou hit: Takhle krásně vypadají! Jak na ně?
Mošt z jablek jako ingredience k vaření! Zkuste trhané maso, palačinky i „spálené“ zelí
Kysané zelí z plzeňských Křimic: Šlapou ho už 100 let
Proč si pravidelně dopřát vývar? A dva skvělé recepty!
Další várka vánoční inspirace: Recepty na laskonky, marokánky i horalkové koule
Už nevíte, co s tou nadílkou? Netradiční houbové recepty!
Pavel Hála má nejlepší domácí zelí na Slovácku: Trikem je křen a jablíčko
Tři skvělé recepty na vaječný likér: Jeden zvládnete už za 15 minut!
»Céčko« si tělo neumí vytvořit: Víte, kde je důležitého vitaminu nejvíce?
Jediní v Evropě se drží tradice: Křimické zelí vyrábí v modřínových kádích
Jahodové knedlíky a sladký chlebíček s banány. Recepty z kuchařky Hanky Zemanové
Nebojte se rybího masa: Tyhle tři pokrmy vám zachutnají!
Do každého parného počasí: Recepty na letní saláty
Nová socha Melanie Trumpové už strašáka do zelí tolik nepřipomíná
Recepty spočítané do poslední kalorie! Zkuste bábovku, kuřecí rolky i pomazánku s kari!
Martinské pečení půvabné farářky Kopecké: Šťavnatá husa, zelí i rohlíčky!
Stylové nápoje, které zahřejí a jsou bez kapky alkoholu: 4 skvělé recepty!
Vánoční mlsání za babku aneb levné recepty!
Martinské pečení podle známé farářky Kopecké: Šťavnatá husa, zelí i rohlíčky!
Vánoce na Islandu letos ochutí pivo z hrášku a červeného zelí
Levné recepty na cukroví: 7 druhů, které vás na Vánoce nezruinují!
Skutečně levné recepty na cukroví: 7 druhů, které vás na Vánoce nezruinují!
Božské podzimní recepty: Ochutnejte hovězí na rajčatech nebo dýni na smetaně!
Svíčková, jahodové knedlíky i kynuté buchty: Zaručené recepty profi hospodyně a chůvy Dáši
PODZIMNÍ VITAMÍNY: 2x přehnout a 3x říznout
Jak mít dostatek vitamínu D po celý rok?
Šárka (39) se napila šťávy z kysaného zelí z obchodu: Dusila se, lékaři jí dávali deset minut
Rychlé velikonoční recepty: Mazanec i jidáše bez droždí! A beránek naslano