Masopustní dobroty: Zabijačkový guláš, domácí tlačenka, škvarkové pagáče i pomazánka
Zdroj: blesk.cz 17.02.2022 (12:51) bulvár
Zimní měsíce zpravidla v minulosti patřily zabijačkám a jen stěží by se ve vesnicích či malých městech hledalo stavení, kde se nekouřilo z necek a naposledy nekvíkl pěkně vykrmený čuník. Vepřové je v Čechách zkrátka oblíbené. celý článek
Zabijačkové pochoutky: Škvarková pomazánka, tlačenka i guláš!
Zdroj: blesk.cz 18.01.2021 (12:39) bulvar
V dřívějších dobách se zabijačky konaly výlučně v zimních měsících, kdy bylo možné maso a výrobky z něho lépe uchovat. Přestože se dnes už staré zvyky příliš nedodržují a díky lednicím a mrazákům se zabijačky konají celoročně, je fajn si tradice připomenout.
Restaurace hostům podávala guláš z medvědího masa: Zvíře prý pochází z ilegálního odstřelu
Zdroj: blesk.cz 16.11.2024 (05:00) bulvar
Medvědí guláš či pomazánka ze škvarků. Restaurace na Slovensku neměla strach ani z pořádného maléru. Zaměstnanci totiž hostům podávali maso z medvěda. Potíž je v tom, že takové jednání není v zemi legální. Iniciativa My jsme les podala trestní oznámení, podle jejich šéfa stačí k získání medvědího masa kontakty na Správu TANAP-u, který řídí pravomocně odsouzený pytlák.
Prahu zaplaví masopustní veselí! Kde budou průvody a kam zajít na zabijačku?
Zdroj: blesk.cz 18.02.2022 (19:44) bulvar
Masopustní oslavy poslední dva roky zhatila pandemie koronavirru. Letos by však měly proběhnout v celé parádě. Jednotlivé městské části chystají zajímavé programy, od průvodů masek, přes tradiční masopustní občerstvení až po koncerty a divadla. Kam zajít a co si nenechat ujít?
Masopustní koblížky podle cukráře Josefa Maršálka: Postup krok za krokem!
Zdroj: blesk.cz 18.02.2022 (12:00) bulvar
Příprava na masopustní oslavy tradičně začíná ve čtvrtek před masopustní nedělí. Podle pověr měli lidé v tento den jíst a pít co nejvíce, aby byli celý následující rok při síle. Čtvrtku proto říkalo tučný. A také se smažily koblihy! O svůj recept na nadýchanou dobrotu se podělil vyhlášený cukrář Josef Maršálek (39).
Zabijačkové pochoutky: Škvarková pomazánka, huspenina i guláš!
Zdroj: blesk.cz 18.01.2021 (12:39) bulvar
V dřívějších dobách se zabijačky konaly výlučně v zimních měsících, kdy bylo možné maso a výrobky z něho lépe uchovat. Přestože se dnes už staré zvyky příliš nedodržují a díky lednicím a mrazákům se zabijačky konají celoročně, je fajn si tradice připomenout.
Masopustní průvod v Pelhřimově se konal v neobvyklou dobu, kvůli prázdninám
Zdroj: ceskenoviny.cz 16.02.2023 (18:01) bulvar
Pelhřimov - Pelhřimovem odpoledne prošel masopustní průvod. Termín organizátoři zvolili s ohledem na to, že příští týden budou v kraji jarní prázdniny. Obvykle se akce koná v souladu...
Milion chvilek upozornil masopustní akcí v Praze na kauzy vlády
Zdroj: ceskenoviny.cz 13.02.2021 (13:47) bulvar
Praha - Z pražského Strahova vyjela po poledni kolona alegoricky vyzdobených aut na masopustní jízdu Prahou. Akci zorganizoval spolek Milion chvilek pro demokracii, uvedl, že tak chtěl upozornit...
Ochutnejte Belgii: Hranolky, mufiny i "guláš"
Zdroj: blesk.cz 20.10.2022 (15:48) bulvar
Co vás v souvislosti s Belgií napadne? Vafle, hranolky, čokoláda…. ale belgická kuchyně není jen to a její dobroty se skvěle hodí do chladnějšího počasí. Buď vyrazte na výlet, nebo je ochutnejte doma. U některých ani nemusíte sahat hluboko do kapsy.
Tři lidi z Polska otrávila domácí tlačenka: Jeden zemřel, další dva jsou v kritickém stavu!
Zdroj: blesk.cz 18.02.2024 (13:56) bulvar
Po otravě domácí huspeninou zemřel na jihovýchodě Polska jeden muž a další dva lidé jsou ve vážném stavu v nemocnici. Dva výrobci masného výrobku byli v souvislosti s případem zatčeni, uvedla agentura PAP s odvoláním na policii.
Masopustní mečové tance na prestižním seznamu: Tradice trvá již 240 let
Zdroj: ahaonline.cz 17.01.2023 (05:00) bulvar
Mečové tance jsou fenoménem moravsko-slovenského pomezí. A tanec Pod šable je nyní na Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury ČR. »Pod šable, pod šable aj pod obušky,« zpívají fašančáři se šavlemi při masopustní obchůzce ve Strání na Uherskohradišťsku.
Patricie Pagáčová: Pravda o zlomové životní události
Guláš v nákupním košíku! Vládní balíček mate prodejce i zákazníky kvůli DPH na potraviny a nápoje
Muž (29) na Mostecku ukradl guláš a šel si ho sníst do cizího bytu: Bydlel v něm měsíc!
Legendární plzeňská restaurace Bohemka jde k zemi: Škoda guláš za 10 korun už neprodá
Vědci to ještě netuší, ale... Ale guláš je na IMUNITU!
Išelské dortíčky, mandlové rohlíčky a škvarkové pracny: Tyhle recepty jsou jistota!
Nová kuchařka Blesku Dobroty ze zeleniny! Recepty na netradiční zavařování ZDARMA!
Guláš se šesti: Jak se české země podílely na rozšíření jeho slávy?
Guláš se šesti: Jak se české země posílely na rozšíření jeho slávy?
Smrad jak Brno! Trhovci prodávali jelítka a jitrnice, ze kterých tekl tuk
Pagáčová: Hejty se mě nedotýkají. Smála jsem se tomu, co jsou lidi vyplodili
Volby 2022: Babišova tlačenka Nagyové nepomohla
Dva seriály jako jedna rodina: Málo herců, hodně rolí, je v tom guláš
Pagáčová se po rozchodu vrací do Ulice. S rolí Terezy začala v sedmnácti
Moravskoslezské Prostřeno!: Syrové maso, slzičky a podpantoflák
Tradiční víkend v Pocinovicích na Domažlicku: Masopust musí být!
Do masopustu už jen 2 dny: V Jablunkově slavili Tučný čtvrtek
Masopustní hodování: Nadýchané koblížky, pečené koleno i bramboráky!
Vánoce podle Maxijedlíka: Recept na rumové kuličky, domácí štrúdl a smutek nad zrušenými soutěžemi
Testovali jsme 30% eidam: Vyplatí se nakupovat podle ceny?
Soukromý mejdan po pohřbu fotografa Našice (†57): Tlačenka, cigaretová kytice a za 30 minut konec!
Primula vyrobil nebezpečnou sýrovou pomazánku: Může obsahovat smrtelný botulotoxin
Čokoládová chlebová buchta i pomazánka ze zbytků kuřete: Recepty proti plýtvání
Test cizrnových pomazánek: Které jsou nejchutnější a jak poznáte kvalitní?
Rychlé recepty z brambor: Placky, pomazánka i krém!
Masopustní mečové tance: Pod šable se přidají k Jízdě králů
Užijte si tučný čtvrtek: Zvyky a recept na nadýchané masopustní koblihy
Chlebová buchta s čokoládou i pomazánka ze zbytků kuřete: Skvělé recepty proti plýtvání
Masopustní frgály z Valašska: Jak na dokonalé těsto a tři náplně?
Masopustní koblížky bez kynutí a za 6 minut! Recept podle známé foodblogerky