EU se shodla na sankcích proti Rusku. Rusko to hodně zabolí, vzkázal šéf unijní diplomacie

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.02.2022 (18:59)     Sekcia bulvár

Státy EU se jednomyslně shodly na přijetí sankcí proti Rusku, řekl po jednání ministrů zahraničí šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Budou je koordinovat se spojenci. Opatření budou zaměřena vůči ruským představitelům, kteří se podíleli na uznání nezávislosti separatistických regionů na východě Ukrajiny. EU hodlá uvalit také ekonomické sankce na ruské banky financující vojenské operace na těchto územích, stejně jako omezit přístup ruského režimu na finanční a kapitálové trhy EU. Ve společném prohlášení to uvedli předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a šéf Evropské rady Charles Michel, podle nichž dostanou návrh odpoledne na stůl unijní ministři zahraničí. Sankce řeší rovněž Velká Británie. Představitelé americké vlády začali dnes označovat vyslání ruských jednotek na východ Ukrajiny jako „invazi“; zpočátku přitom s použitím tohoto slova váhali.  celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

EU a USA uvalí sankce na Rusko. Rusko to hodně zabolí, vzkázal šéf unijní diplomacie

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.02.2022 (20:41)     Sekcia bulvar

Státy EU se jednomyslně shodly na přijetí sankcí proti Rusku, řekl po jednání ministrů zahraničí šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Budou je koordinovat se spojenci. Opatření budou zaměřena vůči ruským představitelům, kteří se podíleli na uznání nezávislosti separatistických regionů na východě Ukrajiny. EU hodlá uvalit také ekonomické sankce na ruské banky financující vojenské operace na těchto územích, stejně jako omezit přístup ruského režimu na finanční a kapitálové trhy EU. Ve společném prohlášení to uvedli předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a šéf Evropské rady Charles Michel, podle nichž dostanou návrh odpoledne na stůl unijní ministři zahraničí. Sankce řeší rovněž Velká Británie. Představitelé americké vlády začali dnes označovat vyslání ruských jednotek na východ Ukrajiny jako „invazi“; zpočátku přitom s použitím tohoto slova váhali. 

 

EU se shodla na sankcích proti Rusku. Američané začali dění na východě Ukrajiny označovat za invazi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.02.2022 (18:40)     Sekcia bulvar

Státy EU se jednomyslně shodly na přijetí sankcí proti Rusku, řekl po jednání ministrů zahraničí šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Budou je koordinovat se spojenci. Opatření budou zaměřena vůči ruským představitelům, kteří se podíleli na uznání nezávislosti separatistických regionů na východě Ukrajiny. EU hodlá uvalit také ekonomické sankce na ruské banky financující vojenské operace na těchto územích, stejně jako omezit přístup ruského režimu na finanční a kapitálové trhy EU. Ve společném prohlášení to uvedli předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a šéf Evropské rady Charles Michel, podle nichž dostanou návrh odpoledne na stůl unijní ministři zahraničí. Sankce řeší rovněž Velká Británie. Představitelé americké vlády začali dnes označovat vyslání ruských jednotek na východ Ukrajiny jako „invazi“; zpočátku přitom s použitím tohoto slova váhali. 

 

Budeme bránit své lidi, bouří Zelenskyj. „Vítejte doma, v Rusku!“ vzkázal Medveděv na okupovaná území

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2022 (13:17)     Sekcia bulvar

Ukrajina bude bránit své lidi, kteří stále žijí na Moskvou okupovaných územích, uvedl ve svém nočním projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Učinil tak v reakci na hlasování na okupovaných ukrajinských územích, která proruské úřady označují za referenda o připojení k Rusku. Hlasování je neplatné, uvedla dnes ukrajinská diplomacie a vyzvala Západ k dalším sankcím vůči Moskvě. Hlasování kromě Kyjeva neuznávají ani západní země, šéf unijní diplomacie Josep Borrell jej dnes označil za falešné.

 

Fiala zamířil na Balkán. Na summitu v Tiraně mluvil o reformách, korupci i sankcích

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.12.2022 (17:12)     Sekcia bulvar

Evropská unie na dnešním summitu v albánské Tiraně potvrdila závazek perspektivy členství pro všechny státy západního Balkánu. Po vrcholné schůzce to řekl novinářům český premiér Petr Fiala. Lídři zemí EU a vysocí unijní představitelé na summitu se státy západního Balkánu v Tiraně také zdůraznili nutnost pokračování reforem prováděných těmito žadateli o členství a v závěrečné deklaraci z Tirany rovněž označili za důležitou podporu společné unijní zahraniční a bezpečnostní politiky, včetně sankcí proti Rusku.

 

Sankce Putina zabolí: Postihnou jeho ministra i blonďatou mluvčí. Prezidentovo jméno chybí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.02.2022 (22:09)     Sekcia bulvar

Státy Evropské unie se dnes jednomyslně shodly na přijetí sankcí proti Rusku kvůli porušení svrchovanosti Ukrajiny. Po jednání ministrů zahraničí členských zemí to řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Na dosavadní sankční seznam podle něj přibudou více než tři stovky poslanců Státní dumy (dolní komory ruského parlamentu), kteří navrhli uznání nezávislosti separatistických území na východě Ukrajiny. Sankce postihnou také 23 dalších činitelů či subjektů, mezi nimiž je podle diplomatických zdrojů i ministr obrany Sergej Šojgu. EU zároveň potrestá ruské banky a omezí přístup ruského režimu na finanční a kapitálový trh unie, uvedl Borrell. Unie rovněž omezí obchod se zmíněnými regiony Donbasu.

 

ONLINE: Lidé v Mariupolu umírají hlady, tvrdí město. A EU řeší další sankce proti Rusku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.03.2022 (23:29)     Sekcia bulvar

Rusko 24. února 2022 zahájilo plnohodnotnou invazi na Ukrajinu. Ukrajinská města stále hlásí výbuchy a ostřelování. Nejméně šest mrtvých a 15 zraněných si v Charkově podle gubernátora vyžádal zásah ruské střely do fronty lidí čekajících na výdej humanitární pomoci. Zástupci Mariupolu oznámili, že lidé ve městě umírají hlady. A lídři EU na summitu jednají o dalších sankcích proti Rusku. Napjatou situaci sledujeme na Blesk.cz v podrobné online reportáži.

 

Nejnaléhavější téma! Šéfové diplomacie EU řeší munici pro Ukrajinu, Borrell varoval před selháním

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.02.2023 (11:56)     Sekcia bulvar

Státy Evropské unie musí rychle dodávat Ukrajině munici, aby uspěla ve válce s Ruskem. Před dnešním jednáním ministrů zahraničí členských zemí to řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell, podle něhož budou ministři projednávat možnost společných nákupů zbraní a munice. Proberou také desátý balík sankcí proti Rusku, v jehož detailech se ale zatím země neshodují a jeho schválení je podle Borrella dnes nejisté. Naproti tomu by měli přijmout sankce proti íránským představitelům za porušování lidských práv.

 

ONLINE: Další sankce vůči Rusku kvůli smrti Navalného a Pavel povolil 20 Čechům vstup do ukrajinské armády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.03.2024 (19:39)     Sekcia bulvar

Ministři zahraničí členských států EU dnes dosáhli politické shody na nových sankcích vůči Rusku v reakci na nedávnou smrt ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného. Informoval o tom po skončení jednání v Bruselu šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Další detaily ohledně těchto sankcí by měly být podle diplomatických zdrojů ČTK dojednány na pracovní úrovni a budou zveřejněny později. Prezident Petr Pavel dosud povolil 20 Čechům vstup do ukrajinských ozbrojených sil, nevyhověl 56 žádostem. Sdělila to mluvčí Pražského hradu Eva Hromádková. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži. Členské státy EU odsouhlasily navýšení Evropského mírového nástroje (EPF) o pět miliard eur, které budou určeny na vojenskou pomoc pro Ukrajinu.

 

ONLINE: Ruský úder na Charkovskou oblast zabil miminko (†2 měs.). A šéf unijní diplomacie je v Kyjevě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.02.2024 (11:57)     Sekcia bulvar

Při ruském vzdušném úderu na Charkovskou oblast zahynulo v noci na dnešek dvouměsíční dítě, tři ženy jsou zraněné, uvedl ukrajinský oblastní šéf. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell oznámil, že přicestoval na avizovanou návštěvu do Kyjeva. Jednat bude o vojenské a finanční podpoře Ukrajiny i o jejím reformním úsilí na cestě do Evropské unie. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.

 

Brutální násilí v Rusku namíchlo Petříčka. Zadržených 3500 lidí? Neuvěřitelné, říká

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.01.2021 (13:39)     Sekcia bulvar

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) odsoudil v souvislosti se zákroky proti demonstracím na podporu ruského opozičního předáka Alexeje Navalného brutální násilí a represe proti svobodě slova v Rusku. Na twitteru uvedl, že podle odhadů nevládních organizací bylo při protestech zadrženo 3400 lidí včetně Navalného manželky. „To je i na tak velkou zemi, jakou je Rusko, neuvěřitelné číslo. Odsuzuji brutální násilí i represe proti svobodě slova,“ uvedl šéf české diplomacie.

Evropa musí ukázat sílu, bouřil Zelenskyj při jednání EU o embargu na ruskou ropu a sankcích

ONLINE: Rusko nasadí do výzbroje balistické rakety Sarmat. EU se dohodla na dalších sankcích

Přehledně o sankcích proti Rusku: Co země chystají? Čína stojí za Putinem, zbytek přitvrzuje

EU se dohodla na dalších sankcích proti Rusku. Postihnou Sberbank i oligarchy

Perný den ministr Lipavského k Ukrajině: Krizový štáb, Senát i Brusel o sankcích

Brusel chystá nové sankce proti Rusku. V 5. balíku chce postihnout i rodiny oligarchů

Kvůli Navalnému houstne atmosféra: Putinovo Rusko hrozí přerušením vztahů s EU

ONLINE: Rusko chystá u frontové linie 350 tisíc vojáků. Musíme urychlit pomoc, burcuje EU Borrell

EU i USA odsoudily brutální útok na Izrael. Moskva volá po zdrženlivosti, Íránci se radují

Rusko čelí novým sankcím. EU zmrazila majetek oligarchů a zakazuje vývoz luxusního zboží

Putinův „strategický neúspěch“: Podle šéfa americké diplomacie válka Rusko do budoucna značně oslabí

Estonská premiérka Kallasová rezignovala! V Bruselu bude novou šéfkou unijní diplomacie

ONLINE: 10 tisíc ruských vojáků nově na východě Ukrajiny. Státy EU se shodly na sankcích

Šéf komunistů Filip kritizoval odstranění Koněvovy sochy i legionáře. Petříček: Styďte se

ONLINE: Šéf unijní diplomacie slíbil Ukrajině milion nábojů. A Kyjev mění pravidla mobilizace

„Velmi znepokojivé.“ Korupční skandál v Bruselu a dary z Kataru rozzuřily unijní ministry 

Obnova Ukrajiny z Putinových peněz: Šéf diplomacie chce použít zabavené miliardy dolarů

Ruské údery íránskými drony na Ukrajině: Máme dostatek důkazů, chystáme sankce, zní z EU

Kdo je kdo v Pluku Azov: Děda Prokopenka bojoval proti Rusku také, Volyna má malého syna. Co dělali před válkou?

Rusko je náš nejbližší přítel, vzkázal mluvčí Hamásu. Propustí ruské rukojmí přednostně?

ONLINE: Za explozí přehrady je nejspíš Rusko, tvrdí USA. Ukrajina žádá mimořádnou Radu bezpečnosti OSN

Rusko dostalo zákaz u dostavby Dukovan, teď se zlobí. „Je to v rozporu s logikou“

Ukrajincům se daří ničit vojenské objekty v Rusku. Tvrdě odpovíme, vzkazuje Lavrovova žena

Česká diplomacie píše do OSN: Za oběti může pouze Rusko! Česko lituje každé ztráty života

Státy EU se dohodly na nových sankcích proti Rusku včetně stropu na cenu ropy. Družba má výjimku

Další sankce proti Bělorusku, shodli se ministři EU. Kulhánek: Citelně zasáhnou Lukašenka

Kreml se pustil do Bidena: Šíří nenávist k Rusku. „Vůbec s tím nesouhlasíme,“ vzkazuje Putin

ONLINE: Rusko znovu zaútočilo na Kyjev i Oděsu. A EU představila 11. sankční balíček proti Rusku

ONLINE: Šéf diplomacie EU slíbil zvýšit pomoc Ukrajině. Ujištění o dodávkách přišlo i od Bidena

ONLINE: Ruský úder na Charkovskou oblast zabil miminko (†2 měs.). A šéf unijní diplomacie míří do Kyjeva

Rusko po výhrůžkách couvá: Jaderná válka je nepřípustná, tvrdí mluvčí Lavrova

Polovině kin v Rusku hrozí zkrachování. Po sankcích a stopce od Hollywoodu nemají co promítat

Provokace, hřímá Rusko a chystá odvetu vůči Česku. Moskva zmínila i „americké stopy“

Složité jednání v Bruselu o embargu na ruskou ropu: Orbán má další výhrady, EU dál není jednotná

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy