Domácnosti si zase připlatí za energie: Skupina PRE oznámila zdražení plynu i proudu. Kolik se bude platit?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.11.2022 (11:56)     Sekcia bulvár

Pražská energetika (PRE) od ledna příštího roku zdraží dodávky elektřiny a plynu. Většina zákazníků bude platit vládou zastropované ceny, oproti současnosti si tak průměrná pražská domácnosti připlatí nižší stovky korun měsíčně. Společnost zároveň u silové elektřiny sjednotí cenové úrovně u vysokého a nízkého tarifu, rozdílné u nich zůstanou jen distribuční poplatky. Dnes o tom ČTK informovala Pražská energetika. Skupina PRE je se svými více než 820.000 odběrnými místy třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice. Zdražení elektřiny chystají od příštího roku i další dodavatelé v Česku. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Domácnosti si zase připlatí za energie: Skupina PRE oznámila zdražení plynu i proudu. O kolik?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.11.2022 (12:24)     Sekcia bulvar

Pražská energetika (PRE) od ledna příštího roku zdraží dodávky elektřiny a plynu. Většina zákazníků bude platit vládou zastropované ceny, proti současnosti si tak průměrná pražská domácnost připlatí nižší stovky korun měsíčně. Společnost zároveň u silové elektřiny sjednotí cenové úrovně u vysokého a nízkého tarifu, rozdílné u nich zůstanou jen distribuční poplatky. Dnes o tom ČTK informovala Pražská energetika. Skupina PRE je se svými více než 820 000 odběrnými místy třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice. Zdražení elektřiny chystají od příštího roku i další dodavatelé v Česku.

 

Zahříváte se dálkově dodávaným teplem? Teplárny od ledna zvýší ceny o 10 až 30 %

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.11.2023 (05:00)     Sekcia bulvar

Venku přituhuje, Češi hromadně začali otáčet kohouty radiátorů a ženou si do bytů teplo. A 1,7 milionu domácností si od příštího roku za topení nejspíš připlatí. Nebo minimálně neušetří, kolik se ještě nedávno zdálo. Jde o ty, které využívají teplo z tepláren. Některé již zdražení oznámily, další čekají. Podle všeho i na to, jaké bude skutečné zdražení Energetického regulačního úřadu (ERÚ) regulované části plynu a elektřiny.

 

Vláda schválila strop na ceny elektřiny a plynu! Pro domácnosti bez ohledu na spotřebu, co firmy?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2022 (13:14)     Sekcia bulvar

Vláda dnes svým nařízením stanovila maximální ceny elektřiny a plynu. Zastropování bude platit po celý příští rok, v zálohách za energie by se mělo opatření projevit již během listopadu. Cenový strop pro domácnosti, firmy připojené na nízké napětí a veřejné služby bude platit bez ohledu na spotřebu.

 

Elektřina i plyn už zase zdraží. Češi si připlatí i za regulovanou složku ceny energií

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.12.2021 (11:30)     Sekcia bulvar

Elektřina a plyn v příštím roce lidem zdraží. Regulovaná složka ceny elektřiny pro domácnosti příští rok vzroste v průměru o 3,7 procenta a u plynu o 2,4 procenta. Vyplývá to z dnešního oznámení Energetického regulačního úřadu (ERÚ), který část výsledné ceny energií stanovuje. V celkových cenách se projeví přibližně dvouprocentním nárůstem u elektřiny, jednoprocentním u plynu. Další zdražení lidi čeká u neregulované složky ceny energie, do které dodavatelé energií promítají nákupy drahých energií na burze, uvedl ERÚ.

 

ŽIVĚ: Vláda o plánech ERÚ na brutální zdražení elektřiny. Připlatí si domácnosti tisíce?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     31.10.2023 (15:56)     Sekcia bulvar

Domácnosti si v příštím roce na regulované části ceny energií připlatí tisíce korun ročně. Regulovaná složka elektřiny pro domácnosti vzroste podle návrhu Energetického regulačního úřadu (ERÚ) oproti letošnímu roku o 71 procent, což bude znamenat zdražení v průměru asi o 1408 Kč za megawatthodinu (MWh) s DPH. Ještě výrazněji stoupne regulovaná část ceny elektřiny pro velké odběratele. U plynu bude navýšení regulované části ceny mírnější. Vyplývá to z návrhu úřadu, který zveřejnil na webu. Konečné rozhodnutí úřad vydá na konci listopadu. Průměrná domácnost podle dat energetických společností spotřebuje kolem tří MWh za rok, v příštím roce tak za regulovanou část elektřiny zaplatí zhruba o 4200 Kč víc. Mimořádný brífing k návrhu svolala vláda, sledovat živě ho můžete od 16:00.

 

Domácnosti si připlatí za elektřinu tisíce?! Síkela: Je to hysterie. A Fiala obvinil ze zdražování Babiše

Zdroj Zdroj: blesk.cz     31.10.2023 (16:43)     Sekcia bulvar

Domácnosti si v příštím roce na regulované části ceny energií připlatí tisíce korun ročně. Regulovaná složka elektřiny pro domácnosti vzroste podle návrhu Energetického regulačního úřadu (ERÚ) oproti letošnímu roku o 71 procent, což bude znamenat zdražení v průměru asi o 1408 Kč za megawatthodinu (MWh) s DPH. Ještě výrazněji stoupne regulovaná část ceny elektřiny pro velké odběratele. U plynu bude navýšení regulované části ceny mírnější. Vyplývá to z návrhu úřadu, který zveřejnil na webu. Konečné rozhodnutí úřad vydá na konci listopadu. Průměrná domácnost podle dat energetických společností spotřebuje kolem tří MWh za rok, v příštím roce tak za regulovanou část elektřiny zaplatí zhruba o 4200 Kč víc. Podle premiéra Petra Fialy nebude zdražení drastické, ceny zůstanou stejné, maximálně se zvýší o jednotky procent, a to díky poklesu cen silové elektřiny. Z růstu cen zároveň obvinil opozici.

 

Návrh ERÚ: Cesta ke zdražení plynu!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     04.09.2024 (12:00)     Sekcia bulvar

Návrh metodiky cenové regulace v energetice do roku 2030 zveřejnil Energetický regulační úřad (ERÚ). Obsahuje několik bodů, které mohou zapříčinit, že zákazníci si za energie připlatí.

 

Domácnosti si připlatí za elektřinu tisíce?! ERÚ navrhuje: Regulovaná složka má vzrůst o 71 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     31.10.2023 (14:24)     Sekcia bulvar

Domácnosti si v příštím roce na regulované části ceny energií připlatí tisíce korun ročně. Regulovaná složka elektřiny pro domácnosti vzroste podle návrhu Energetického regulačního úřadu (ERÚ) oproti letošnímu roku o 71 procent, což bude znamenat zdražení v průměru asi o 1408 Kč za megawatthodinu (MWh) s DPH. Ještě výrazněji stoupne regulovaná část ceny elektřiny pro velké odběratele. U plynu bude navýšení regulované části ceny mírnější. Vyplývá to z návrhu úřadu, který zveřejnil na webu. Konečné rozhodnutí úřad vydá na konci listopadu. Průměrná domácnost podle dat energetických společností spotřebuje kolem tří MWh za rok, v příštím roce tak za regulovanou část elektřiny zaplatí zhruba o 4200 Kč víc.

 

Domácnosti si připlatí za elektřinu tisíce navíc? Regulovaná složka má vzrůst o 71 procent, navrhuje úřad

Zdroj Zdroj: blesk.cz     31.10.2023 (13:32)     Sekcia bulvar

Domácnosti si v příštím roce na regulované části ceny energií připlatí tisíce korun ročně. Regulovaná složka elektřiny pro domácnosti vzroste podle návrhu Energetického regulačního úřadu (ERÚ) oproti letošnímu roku o 71 procent, což bude znamenat zdražení v průměru asi o 1408 Kč za megawatthodinu (MWh) s DPH. Ještě výrazněji stoupne regulovaná část ceny elektřiny pro velké odběratele. U plynu bude navýšení regulované části ceny mírnější. Vyplývá to z návrhu úřadu, který zveřejnil na webu. Konečné rozhodnutí úřad vydá na konci listopadu. Průměrná domácnost podle dat energetických společností spotřebuje kolem tří MWh za rok, v příštím roce tak za regulovanou část elektřiny zaplatí zhruba o 4200 Kč víc.

 

Vláda zasáhla do cen elektřiny a plynu: STROP na účet za energie!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     14.09.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Přes čtyři hodiny trvalo pondělní jednání kabinetu, než šéfové vládních stran a ministři předstoupili a řekli: Na tento i příští rok se zastropují ceny silové elektřiny a plynu. A to pro domácnosti i další maloodběratele. To ale neznamená, že za energie nebudou Češi platit hodně. Znamená to však, že by tuto topnou sezonu mohli ustát. Aha! proto připravilo vše o téhle převratné změně v 10 otázkách a odpovědích!

Zdražení plynu prodraží až o tisícovku i pohřby. Krach Bohemia Energy zasáhl krematoria

Rodina za tisícovku: Pražská zoo zdražuje vstupné, kolik si návštěvníci připlatí?

Zastropované ceny elektřiny a plynu: Podrobné vysvětlení! Komu a kolik peněz to ušetří?

Rodina za tisícovku: Pražská zoo zdražila vstupné, kolik si návštěvníci nově připlatí?

Tisícům domácností hrozí, že je odpojí od proudu či plynu. Dodavatele musí změnit do půlky dubna

Další zdražování! Pražská teplárenská zvýší ceny už od prosince. Kolik si lidé připlatí?

Česko znovu děsí faktury za energie: Zdražení brzdí ceny dodavatelů! Kde je záruka, že se to nezmění?

Silný vichr sfoukl elektřinu: 400 domácností na Blansku je bez proudu

Po Bohemia Energy končí i menší dodavatel elektřiny a plynu. Jak zní rada pro 28 tisíc klientů?

Po Bohemia Energy končí další menší dodavatel elektřiny a plynu. Má 28 tisíc klientů

Měli jste elektřinu či plyn od Bohemia Energy? Návod, co dělat po krachu dodavatele

Vláda řeší drahé energie. Jaký bude strop cen pro domácnosti a jaký pro firmy?

Dny a týdny bez topení: V Praze 8 se přes léto chystají odstávky tepelné energie

Cenový návrh ERÚ: O kolik prodraží energie? Spočítali jsme to do koruny

Německý parlament kývl na zastropování cen plynu i proudu: Domácnostem i firmám přispěje až na 70 % spotřeby

Cigarety budou zdražovat každý rok! Dokdy a o kolik?

ČEZ zdraží elektřinu zhruba o třetinu. Průměrná domácnost si připlatí 250 korun měsíčně

Teplárny Brno skokově zdražují: Domácnost si připlatí 250 Kč měsíčně!

Končí strop na ceny energií: Tisícům domácností hrozí cenový šok. Jak se mu vyhnout?

Premiér naznačil, že cenový strop skončí! Pozor na smlouvy na energie. Kolik zaplatíte pak?

ČEZ se pochlubil rekordním ziskem. Pár hodin nato oznámil, že zdraží elektřinu. Přidal se i E.ON

Další zdražení tepla: Ceny zvýší i ČEZ Teplárenská. Kolik si lidé připlatí?

Největší dodavatel v Česku zdraží plyn o 10 procent. Sdružení: Rekordní nárůst cen

Otázky a odpovědi ke zdražení regulované části energií: Proč nám vzali slevu?

ČEZ zdraží elektřinu zhruba o třetinu, domácnost si připlatí 250 korun měsíčně. Ceny zvýší i E.ON

Svatomartinské hody se blíží: Kolik zaplatíme letos za husu? Restaurace hlásí zdražení

Bohemia Energy: Krach! 900 tisíc zákazníků přišlo o dodavatele elektřiny a plynu, co dělat?

Moravské naftové doly zvýšily ceny energií: Zaplatíte dvojnásobek

Vláda řeší drahé energie. Zastropuje ceny elektřiny pro domácnosti i podniky?

Úsporný tarif na energie za miliardy: Maximum bude 9000 Kč a na lidi ze sídlišť a chataře zapomněli?

Václav Červenka (65) se ptá Ombudsmana Blesku: Proč mi zdražila elektřina o 86 % a „sousedům“ jen o 30 %?

Největší „žrouti“ energií v Česku: Domácnosti mezi nimi nejsou, spotřebovávají jen třetinu

Pražská plynárenská zdražuje: Zákazníci si připlatí od dubna, cena stoupne průměrně o 15,75 procenta

Kolik vám stát přispěje na energie: Ministerstvo spustilo kalkulačku, kde si vše vypočítáte

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy