Vysíláme: Expert Bříza o ruských útocích, Ukrajině bez proudu i úpadku Putinovy armády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.11.2022 (11:30)     Sekcia bulvár

Jen pár okamžiků po tom co Evropský parlament označil Rusko za stát podporující terorismus se na Ukrajinu snesl další masivní útok. Vyžádal si oběti na životech i desítky zraněných. Zasaženy byly jak civilní cíle, tak klíčová infrastruktura a 70 procent Kyjeva i nadále zůstává bez dodávek elektrického proudu. Jak velké kapacity má ruská armáda ještě k dispozici? Co můžeme očekávat od Ruska a Vladimira Putina? Nejen o tom bude v dnešním Epicentru hovořit odborník na mezinárodní vztahy a jaderné zbraně z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, Vlastislav Bříza. Vysíláme ve 12:00. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Expert Bříza o selháních Putinovy armády: „Největším dodavatelem zbraní na Ukrajinu je Rusko“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.11.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Jedním z paradoxů Putinovy války je fakt, že Rusko se stalo největším dodavatelem zbraní na Ukrajinu.  Obrovské ztráty lidských životů na ruské straně navíc znamenají, že Putin musel postavit kompletně novou armádu a ta se v současné době skládá zejména z amatérských vojáků. Proč ještě za úpadek ruské armády a chyby na bojišti nevyměnil Putin svého náčelníka štábu? Nejen o tom hovořil v Epicentru odborník na mezinárodní vztahy a jaderné zbraně z Fakulty sociálních věd UK Vlastislav Bříza.

 

Ruský zajatec (23) na videu ukázal pravdu o válce na Ukrajině: Chaos a rozpad Putinovy armády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Ukrajinci zajali mnoho ruských vojáků, které Moskva vyslala do války. Někteří z nich vypověděli, že ani nevěděl, kde jsou. Kreml podle všeho vydal příkaz, že Rusové s sebou nesmějí mít vlastní mobily. Nařízení většina vojáků dodržela, ne však všichni. Jurij Šalajev (23) pořídil záběry, které odhalují extrémní neúspěch Putinovy armády a ukazují krutost a chaos války, uvedl list Daily Mail.

 

Vysíláme: Expert o zapojení Běloruska na Ukrajině i biologických zbraních

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.03.2022 (14:00)     Sekcia bulvar

26 dní Putinovy nesmyslné války zabilo minimálně 121 nevinných dětí, 167 nezletilých v zemi bylo zraněno. Počty obětí na obou stranách konfliktu vzrůstají každým dnem. Podle informací ukrajinské armády Rusové přišli o 15 tisíc vojáků a trápí je omrzliny. Americký prezident varoval před ruským použitím chemických zbraní a ve čtvrtek bude společně s ostatními spojenci projednávat další kroky na mimořádném summitu NATO. Na nejnovější dění na Ukrajině  se budeme v dnešním Epicentru ptát odborného asistenta na Katedře bezpečnostních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a člena Pražského centra pro výzkum míru, Jana Ludvíka. Sledujte od 15:00.

 

Vysíláme: Expert o zapojení Běloruska do války na Ukrajině i biologických zbraních

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.03.2022 (14:00)     Sekcia bulvar

26 dní Putinovy nesmyslné války zabilo minimálně 121 nevinných dětí, 167 nezletilých v zemi bylo zraněno. Počty obětí na obou stranách konfliktu vzrůstají každým dnem. Podle informací ukrajinské armády Rusové přišli o 15 tisíc vojáků a trápí je omrzliny. Americký prezident varoval před ruským použitím chemických zbraní a ve čtvrtek bude společně s ostatními spojenci projednávat další kroky na mimořádném summitu NATO. Na nejnovější dění na Ukrajině  se budeme v dnešním Epicentru ptát odborného asistenta na Katedře bezpečnostních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a člena Pražského centra pro výzkum míru, Jana Ludvíka. Sledujte od 15:00.

 

Vysíláme: Bezpečnostní expert o (ne)reakci velmocí na válku na Ukrajině. Selhává Putinova armáda?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.04.2022 (14:30)     Sekcia bulvar

Velikonoční svátky pro Ukrajinu zmírnění bojů nepřinesly. Rusové v Mariupolu dál útočí na ocelárny Azovstal, kde se skrývá spousta civilistů. V sobotu jejich střely zasáhly i obytný blok v Oděse a vyžádaly si tak další oběti na nevinných lidských životech. Do Kyjeva přicestoval americký ministr Antony Blinken, který přislíbil Ukrajině pomoc ve výši 16 miliard korun a Evropská Unie připravuje další balíček sankcí. Mohou však tyto kroky zmařit nebo alespoň ovlivnit Putinovy plány? Vyvolá konflikt na Ukrajině hladomory v Africe či Asii a tím i další migrační vlny? A jak je Česko připraveno na případnou válku? Nejen o těchto tématech budeme hovořit v dnešním Epicentru s bezpečnostním analytikem Milanem Mikuleckým. Vysíláme od 15:00.

 

400 ruských žoldáků má zabít Zelenského? A ministr rozebral Putinovy výhrůžky jaderným útokem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.02.2022 (09:39)     Sekcia bulvar

Uvedením jaderných sil do pohotovosti chce ruský prezident Vladimir Putin odvést pozornost od nedostatečného postupu ruské armády na Ukrajině, je přesvědčen britský ministr obrany Ben Wallace. Řekl to televizi Sky News. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici Times Radio zase vyjádřil přesvědčení, že Putin jaderné zbraně kvůli Ukrajině nepoužije. List The Times dnes napsal, že v Kyjevě je přes 400 ruských žoldáků, kteří mají za úkol zabít ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

 

Vysíláme: Expert o válce: Putinova jaderná hrozba a Rusové na ústupu před protiofenzivou Ukrajinců

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2022 (14:20)     Sekcia bulvar

Ukrajinci znovu dobývají ztracená území, včetně těch, které si Rusko násilně anektovalo. Dá se to označovat za počátek vítězství? Nebo můžeme čekat další eskalaci Putinovy agrese a jaderných hrozeb? Nejen na to se budeme v dnešním Epicentru ptát bezpečnostního analytika z Katedry bezpečnostních studií Univerzity Karlovy Michala Smetany. Vysíláme od 15:00.

 

ONLINE: 13 zraněných po ruských útocích v Doněcké oblasti. A Biden schválil další pomoc Ukrajině

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2023 (07:35)     Sekcia bulvar

Nejméně 13 lidí utrpělo ve čtvrtek večer zranění při ruských útocích na město Kurachove v Doněcké oblasti na východní Ukrajině. Dnes o tom s odvoláním na tamní úřady informuje agentura Reuters. Americký prezident Joe Biden schválil novou vlnu vojenské pomoci Ukrajině, kterou Pentagon vyčíslil na 325 milionů dolarů (7,5 miliardy Kč). Řekl to po schůzce s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. První americké tanky M1 Abrams budou na Ukrajinu dodány už příští týden. Dramatické dění sledujeme v online reportáži.

 

Vysíláme: Prouza o ekonomických dopadech Putinovy války. Hrozí Čechům chudoba a na co se připravit?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.04.2022 (14:00)     Sekcia bulvar

Dva měsíce války na Ukrajině mají za následek nevyčíslitelné ztráty na lidských životech i majetku. Na svět a samozřejmě i na Česko však také doléhají ekonomické dopady Putinovy agrese. Obyvatelé se musí vyrovnávat s extrémním nárůstem cen potravin, pohonných hmot či stavebnin. Vysoká inflace způsobuje mimořádný propad reálných mezd a tato kombinace představuje šok, jaký naše ekonomika nezažila 30 let. Na co se Češi musí připravit? Kam až mohou stoupat ceny potravin a jak je zastavit? O těchto tématech bude v dnešním Epicentru mluvit prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a poradce ministra průmyslu a obchodu Tomáš Prouza. Vysíláme od 15:00.

 

Vysíláme: Izraelská velvyslankyně Anna Azariová o váhavém postoji země k válce na Ukrajině

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2022 (14:30)     Sekcia bulvar

Konflikt na Ukrajině se i nadále vyostřuje. Prezident Zelenskyj před týdnem promluvil před izraelským parlamentem Knesetem. Všude jinde se dočkal mohutného potlesku vestoje, Izraelce však jeho projev nenadchl a vyvolal spíše rozporuplné reakce. Izraelští zákonodárci se k odmítnutí Putinovy invaze staví opatrně až váhavě, a zatímco západní státy uvalují sankce na podnikatele s vazbami na ruského prezidenta Putina, Izrael řeší, jak se vypořádat s desítkami ruských oligarchů židovského původu. Sledujte od 15:00 Epicentrum Blesku s Annou Azariovou, velvyslankyní Izraele v České republice.

Putinův režim je založený na lži, říká expert. Rozpadne se Rusko a prohrálo už válku?

Vysíláme: Rozpadne se Rusko? A jak Evropa projde „ropným“ testem v podobě embarga?

Vysíláme: Ukrajinistka o Putinových útocích na civilisty i nečekané proměně Zelenského

Vysíláme: Náměstek ministryně obrany o ústupu z Chersonu. Jak Rusové zaplatí za Putinovo fiasko?

Krvavá cena Putinovy války: Video z Luhansku ukázalo „kilometry“ hrobů ruských vojáků

ONLINE: Ukrajina je po ruských útocích bez proudu. A podle Kremlu může Kyjev ukončit utrpení lidí

ONLINE: Ukrajina je po ruských útocích bez proudu. A podle Putina může Kyjev ukončit utrpení lidí

ONLINE: Část Kyjeva je bez proudu, problémy má i Charkov. Ruské útoky zranily 13 civilistů

ONLINE: V Kyjevě je na 130 tisíc lidí bez proudu. A ruské ostřelování Chersonu si vyžádalo 15 obětí.

ONLINE: V Kyjevě je na 130 tisíc lidí bez proudu. A Rusko s Ukrajinou si vyměnily další zajatce

ONLINE: Pohřby neidentifikovaných obětí v Buči. A další ruské ostřelování Charkova

Experti: Morálka ruských vojáků je tak špatná, že to místy povede k zastavení Putinovy ofenzivy

Expert o ruských zvěrstvech na Ukrajině: Střílení bezbranných nejde svádět na rozkazy 

ONLINE: „Minus devět letadel okupantů.“ Ukrajinci zničili 9 ruských letadel!

Vysíláme: Dopravní expert o největším hříchu českých řidičů a jak by ho řešil

Putinovi docházejí nápady: Morálku vojáků na Ukrajině chce zvednout klauny!

ONLINE: Rusové na Ukrajině vyhrožují dezertérům zastřelením. A půlka Kyjeva je bez proudu

ONLINE: Další neúspěch Putinovy armády! Rusové se stáhli z Izjumu, Ukrajinci osvobodili i Kupjansk

ONLINE: Série ruských útoků zabila 6 lidí, desítky zranila. Ukrajina žádá zasedání rady bezpečnosti OSN

ONLINE: Čtyři mrtví a desítky zraněných po ruských útocích. A Ukrajinci udeřili na Černomořskou flotilu

Mise českých policistů na Ukrajině je u konce. Sbírali důkazy o ruských útocích na civilní cíle

Muž, který rozkryl agenty z Vrbětic a „loví Putinovy vrahy“, uprchl z Vídně. Šli po něm Rusové?

ONLINE: Válka na Ukrajině musí skončit osvobozením Krymu, je stále náš, bouří Zelenskyj

Vysíláme: Budou Putin a spol. pykat za zvěrstva na Ukrajině? Expert promluvil o tribunálu i trestech

Na Ukrajině padl 100. ruský plukovník! Okupanti přišli o desítky tisíc mužů, odhaduje Pentagon

Vysíláme: Proč Putin dál zabíjí civilisty? Expert o ruském bombardování Ukrajiny

Vysíláme: Ukrajinský velvyslanec v Blesku o nové fázi Putinovy války i vztazích s Českem

Vysíláme: Ukrajinský velvyslanec v Blesku o nové fázi Putinovy války i vztahech s Českem

ŽIVĚ: Vysílání Blesku k výročí Putinovy války. Černochová a experti ve studiu

ŽIVĚ: Vysílání Blesku k výročí Putinovy války. Generál Šedivý a experti ve studiu

ONLINE: Ukrajina obnovila po ruských úderech dodávky proudu. A čestné občanství pro Johnsona

ONLINE: Kyjevem otřásla řada výbuchů! Po celé Ukrajině byl vyhlášen poplach

Na Ukrajinu dopadlo 100 ruských raket: Terčem i Kyjev! 7 milionů domácností je bez proudu

ONLINE: Masivní Putinův útok! Exploze a zranění v Kyjevě, na Ukrajinu zamířily desítky ruských raket

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy