Testovali jsme »taveňáky«: Jsou tavicí soli oprávnění strašáci?
Zdroj: blesk.cz 11.05.2023 (06:00) bulvár
Na tavených sýrech si pochutnáváme už 112 let. A dokonce patříme mezi jejich největší jedlíky. Ročně jich každý Čech zkonzumuje přes 2 kilogramy! Co se pod hliníkovým obalem skrývá? celý článek
Testovali jsme »taveňáky«: Jsou tavicí soli oprávnění strašáci zdraví?
Zdroj: blesk.cz 11.05.2023 (06:00) bulvar
Na tavených sýrech si pochutnáváme už 112 let. A dokonce patříme mezi jejich největší jedlíky. Ročně jich každý Čech zkonzumuje přes 2 kilogramy! Co se pod hliníkovým obalem skrývá?
Nadbytek soli škodí: Čím ji nahradit a pochutnat si?
Zdroj: blesk.cz 18.08.2021 (11:36) bulvar
Soli máme v jídelníčku nadbytek. Hodně jí totiž přijímáme skrytě, v potravinách, jako jsou pečivo, uzeniny nebo sýry. Moc soli však škodí. Jak ji tedy omezit, aby jídlo bylo i tak chutné?
Se solí to nepřehánějte! Je opravdu nad zlato?!
Zdroj: ahaonline.cz 19.04.2020 (12:00) bulvar
Češi solí hodně. Zatímco Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje dospělým denní příjem soli do 5 g (jedna čajová lžička), Češi konzumují běžně 10 – 15 g. Pro lidské tělo je sůl nepostradatelná, ale nadbytek soli může negativně ovlivnit krevní tlak, funkci ledvin, otoky a kardiovaskulární choroby.
Sůl: Čím ji nahradit a pochutnat si
Zdroj: ahaonline.cz 28.09.2021 (12:00) bulvar
Soli máme v jídelníčku nadbytek. Hodně jí totiž přijímáme skrytě, v potravinách, jako jsou pečivo, uzeniny nebo sýry. Moc soli však škodí. Jak ji tedy omezit, aby jídlo bylo i tak chutné?
Češi si dopřávají 3 krát víc soli: Hrozí rakovina žaludku, srdeční selhání i demence, varuje kardiolog
Zdroj: blesk.cz 01.11.2023 (09:43) bulvar
Zatímco v Evropě se spotřeba soli snižuje, Češi si denně dopřávají soli téměř třikrát více, než doporučuje Světová zdravotnická organizace. Vysoký příjem soli přitom zvyšuje krevní tlak, způsobuje srdeční selhání a cévní mozkové příhody a podílí se i na rozvoji demence, obezity, rakoviny žaludku nebo osteoporózy. Pokud by Češi snížili spotřebu soli o třetinu, ubylo by podle odborníků až 30 % kardiovaskulárních příhod.
Češi si dopřávají 3 krát víc soli, než mají: Hrozí rakovina žaludku, srdeční selhání i demence, varuje kardiolog
Zdroj: blesk.cz 01.11.2023 (09:43) bulvar
Zatímco v Evropě se spotřeba soli snižuje, Češi si denně dopřávají soli téměř třikrát více, než doporučuje Světová zdravotnická organizace. Vysoký příjem soli přitom zvyšuje krevní tlak, způsobuje srdeční selhání a cévní mozkové příhody a podílí se i na rozvoji demence, obezity, rakoviny žaludku nebo osteoporózy. Pokud by Češi snížili spotřebu soli o třetinu, ubylo by podle odborníků až 30 % kardiovaskulárních příhod.
Testovali jsme levné kuřecí párky: Obsahují vůbec maso?
Zdroj: blesk.cz 02.03.2023 (06:00) bulvar
Jsou oblíbené na talířích s hořčicí nebo s kečupem v rohlících a jejich společným jmenovatelem je nízká cena. Jaké jsou párky, jejichž balení vyjde na pár pětek?
Testovali jsme levné černé čaje: Jak jsou na tom s obávanými pesticidy?
Zdroj: blesk.cz 12.10.2023 (06:00) bulvar
Čaj pijeme už přes 4700 let. Historicky nejoblíbenějším druhem je černý. Jak jsou na tom s kvalitou levné černé čaje ze supermarketů? To se dočtete už v pátečním testu Blesku.
Testovali jsme nakládané okurky: Obsahují pesticidy? Kdo na nich šetří?
Zdroj: blesk.cz 06.08.2020 (08:26) bulvar
Jsou křupavé, nakyslé a v české kuchyni velmi ceněné. Každá domácnost má svůj zaručený recept na nejlepší nakládané okurky. Jakou kvalitu ale najdete v obchodech? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátečním testu Blesku! Pod víčko jsme se podívali hned deseti výrobkům.
Testovali jsme třtinové cukry: Jsou zdravější než obyčejné bílé? Který je nejchutnější?
Zdroj: blesk.cz 29.09.2022 (08:22) bulvar
Sladíte si život třtinovým cukrem, protože chutná po exotice, a navíc je zdravější? Pak si nenechte ujít páteční spotřebitelský test Blesku.
Testovali jsme jablečné cidery: Vyrábí se z nahnilého ovoce? Jak jsou na tom s cukrem?
Testovali jsme vanilkové zmrzliny: Vyplatí se koupit balení za pár kaček?
Polámané kosti, ruce máčené v soli, krvácení do mozku: Za kruté týrání holčičky podmínka
Po 7 letech jsme opět testovali »vepřovky«: Jak se změnila kvalita?
Testovali jsme knedlíčky do polévky: Jsou ve výrobcích zkažená játra?
Testovali jsme sendvičové sušenky: Obsahují rakovinotvorný akrylamid?
Testovali jsme balené tataráky: Jsou pro zdraví bezpečné? A který je šizený?
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Testovali jsme 30% eidam: Vyplatí se nakupovat podle ceny?
Testovali jsme balkánské sýry: Platíte za kvalitu, nebo za značku?
Testovali jsme šunky pro děti: Jak si s námi výrobci »hrají«?
Testovali jsme bílé klobásy na gril: Je v nich vůbec maso?
Testovali jsme maďarské guláše v konzervě: Víme, který výrobce šidí!
Po 7 letech jsme opět testovali »vepřovky«: Jak se změnila kvalita masových konzerv?
Testovali jsme kolové nápoje: Kolik kofeinu skutečně obsahují? A co cukr?
Lékař: Přemíra konzumace soli může vést imunitním onemocněním
Zjištění Blesku: V centru Prahy stojí načerno 25 % řidičů! Kde nejvíc kašlou na parkovací oprávnění?
Čokoládová vajíčka pro koledníky: Testovali jsme pro vás jejich kvalitu!
Tajemství původních slimáků: Strašáci, kteří pomáhají zahradě!
O parkovací oprávnění v Praze 10 je zájem – už 2 500 žádostí. Modré zóny začnou platit v srpnu
Testovali jsme čokoládové ovesné kaše: Pořádná cukrová nálož, nebo skvělý start dne?
Devět z deseti školních jídelen v Česku solí víc, než je zdravé
Výrobce pervitinu udali policii jeho zákazníci: Dávky jim ředil solí
Testovali jsme sprchové gely: Musíme si za kvalitu připlácet?
Testovali jsme drůbeží bujony z kostky: Najdete v obchodě poctivý?
Testovali jsme uherské salámy: Který výrobek je nejchutnější a kdo uherák dobarvuje?
Testovali jsme droždí na velikonoční pečení: Které vyhrálo na celé čáře?
Studenti ve Staré Boleslavi testovali autonomní hasicí dron
Testovali jsme salámy Poličan! Který výrobce šidí? A kolik masa skutečně obsahují?
Testovali jsme drahé proteinové tyčinky: Kolik bílkovin skutečně obsahují?
Testovali jsme šlehačky ve spreji: Která je nejchutnější? Jak dlouho vydrží našlehané?
Testovali jsme gumové medvídky: Vážně jejich želatina pomáhá kloubům?
Testovali jsme mléčné čokolády s celými oříšky: Na co si dát při nákupu pozor?