ONLINE: Velký summit o pomoci Ukrajině. Papež František se setká se Zelenským a Bidenem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.06.2024 (06:54)     Sekcia bulvár

V jihoitalské Apulii dnes druhým dnem pokračuje summit skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7. Na okraj vrcholné schůzky, jejímž hlavním tématem je pomoc Ukrajině čelící ruské agresi, se papež František, setká s řadou světových lídrů, včetně ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho amerického protějšku Joea Bidena. Státníky čekají debaty také o Indo-Pacifiku, umělé inteligenci, energetice či Africe.Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho americký protějšek Joe Biden dnes podepsali desetiletou americko-ukrajinskou dohodu zaměřenou na posílení bezpečnosti Ukrajiny. Lídři zemí skupiny G7 na summitu v Itálii nalezli shodu ohledně využití výnosů ze zmrazeného ruského majetku. Ukrajina by měla dostat úvěr ve výši 50 miliard dolarů (1,1 bilionu korun), první peníze by mohly přijít už letos, píše agentura Reuters. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.   celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Německo poslalo Ukrajině velký balík pomoci. A papež se setká se Zelenským a Bidenem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.06.2024 (15:05)     Sekcia bulvar

Německo dodalo Ukrajině 20 bojových vozidel pěchoty Marder, deset tanků Leopard 1, dva systémy protivzdušné obrany Iris-T, raketomety HIMARS a munici. Země Severoatlantické aliance se shodly na tom, že NATO převezme od Spojených států koordinaci dodávek zbraní pro Ukrajinu. Českým novinářům to dnes v sídle aliance řekla česká ministryně obrany Jana Černochová. Shodu podle ní jasně deklarovaly všechny země, přičemž Maďarsko získalo výjimku, podle které na tuto podporu nebudou použity žádné maďarské finanční prostředky ani personál. Na okraj vrcholné schůzky, jejímž hlavním tématem je pomoc Ukrajině čelící ruské agresi, se papež František setká s řadou světových lídrů, včetně ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho amerického protějšku Joea Bidena. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.  

 

ONLINE: Německo poslalo Ukrajině velký balík pomoci. A papež se setkal se Zelenským a Bidenem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.06.2024 (17:48)     Sekcia bulvar

Německo dodalo Ukrajině 20 bojových vozidel pěchoty Marder, deset tanků Leopard 1, dva systémy protivzdušné obrany Iris-T, raketomety HIMARS a munici. Země Severoatlantické aliance se shodly na tom, že NATO převezme od Spojených států koordinaci dodávek zbraní pro Ukrajinu. Českým novinářům to dnes v sídle aliance řekla česká ministryně obrany Jana Černochová. Shodu podle ní jasně deklarovaly všechny země, přičemž Maďarsko získalo výjimku, podle které na tuto podporu nebudou použity žádné maďarské finanční prostředky ani personál. Na okraj vrcholné schůzky, jejímž hlavním tématem je pomoc Ukrajině čelící ruské agresi, se papež František setkáals řadou světových lídrů, včetně ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho amerického protějšku Joea Bidena. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.  

 

Zelenskyj se setká s Bidenem i Trumpem! Povolí Ukrajině útočit raketami dlouhého doletu na Rusko?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.09.2024 (09:54)     Sekcia bulvar

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump ve středu prohlásil, že se „pravděpodobně“ setká s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, který příští týden přijede do USA, aby vystoupil na zasedání Rady bezpečnosti OSN k ruské agresi směřované na jeho zemi. O plánovaném setkání informoval plátek The Guardian. 

 

ONLINE: Kreml hrozí atomovkou. A papež František apeluje na Moskvu, aby umožnila vývoz obilí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.07.2023 (21:05)     Sekcia bulvar

Pokud bude protiofenziva Kyjeva úspěšná, Moskva bude muset použít jadernou zbraň. Prohlásil to ruský exprezident Dmitrij Medveděv, který, jak připomněla agentura Reuters, podobná ostrá prohlášení činí často, zřejmě ve snaze odradit západní země od poskytování další pomoci Ukrajině. Papež František vyzval Rusko, aby obnovilo účast na černomořských obilných dohodách, které umožnily Ukrajině vyvážet zemědělské produkty z černomořských přístavů. Dramatické dění sledujeme v online reportáži.

 

Premiér Petr Fiala v USA: Setká se s Bidenem i krajany!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     15.04.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (59, ODS) včera odpoledne odletěl do Spojených států. V Bílém domě se setká s prezidentem Joem Bidenem (81). Tématy jejich rozhovoru budou bezpečnostní spolupráce, včetně vojenské pomoci Ukrajině, posílení česko-amerického partnerství, ekonomické vztahy, jaderná energetika, ale také poslední vývoj na Blízkém východě a rozsáhlý letecký útok Íránu na Izrael.

 

ONLINE: NATO převezme koordinaci dodávek zbraní pro Ukrajinu a papež se setká se Zelenským a Bidenem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.06.2024 (13:03)     Sekcia bulvar

Země Severoatlantické aliance se shodly na tom, že NATO převezme od Spojených států koordinaci dodávek zbraní pro Ukrajinu. Českým novinářům to dnes v sídle aliance řekla česká ministryně obrany Jana Černochová. Shodu podle ní jasně deklarovaly všechny země, přičemž Maďarsko získalo výjimku, podle které na tuto podporu nebudou použity žádné maďarské finanční prostředky ani personál. Plán bude definitivně schválen na červencovém summitu NATO ve Washingtonu.V jihoitalské Apulii dnes druhým dnem pokračuje summit skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7. Na okraj vrcholné schůzky, jejímž hlavním tématem je pomoc Ukrajině čelící ruské agresi, se papež František setká s řadou světových lídrů, včetně ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho amerického protějšku Joea Bidena. Státníky čekají debaty také o Indo-Pacifiku, umělé inteligenci, energetice či Africe. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho americký protějšek Joe Biden dnes podepsali desetiletou americko-ukrajinskou dohodu zaměřenou na posílení bezpečnosti Ukrajiny. Lídři zemí skupiny G7 na summitu v Itálii nalezli shodu ohledně využití výnosů ze zmrazeného ruského majetku. Ukrajina by měla dostat úvěr ve výši 50 miliard dolarů (1,1 bilionu korun), první peníze by mohly přijít už letos, píše agentura Reuters. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.  

 

Zelenskyj je v USA, setká se s Bidenem a promluví v Kongresu. Kreml zuří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.12.2022 (18:42)     Sekcia bulvar

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dorazil do Washingtonu. O pečlivě střežené cestě nejprve informovala stanice CNN, Zelenskyj ji pak potvrdil na sociálních sítích. Setká se s prezidentem Joem Bidenem a promluví před oběma komorami Kongresu. USA zároveň oznámí další balík vojenské pomoci Ukrajině v 1,8 miliardy dolarů (41 miliard korun), jeho součástí má být dodávka protivzdušných systémů Patriot.. Kreml uvedl, že Zelenského cesta nijak nezlepší vyhlídky obnovení mírových rozhovorů mezi Moskvou a Kyjevem.

 

Zelenskyj letí do USA, setká se s Bidenem a promluví v Kongresu. Kreml zuří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.12.2022 (12:25)     Sekcia bulvar

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se vydal na cestu do Washingtonu. O pečlivě střežené cestě nejprve informovala stanice CNN, Zelenskyj ji pak potvrdil na sociálních sítích. Setká se s prezidentem Joem Bidenem a promluví před oběma komorami Kongresu. USA zároveň oznámí další balík vojenské pomoci Ukrajině v 1,8 miliardy dolarů (41 miliard korun), jeho součástí má být dodávka protivzdušných systémů Patriot.. Kreml uvedl, že Zelenského cesta nijak nezlepší vyhlídky obnovení mírových rozhovorů mezi Moskvou a Kyjevem.

 

Papež František na místě „zázraku“ ve Fátimě: Před 200 tisíci věřícími o Ukrajině nečekaně pomlčel

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.08.2023 (14:39)     Sekcia bulvar

Papež František dnes dopoledne za účasti 200 000 věřících navštívil poutní místo ve vesnici Fátima ve středním Portugalsku. Informovala o tom agentura AFP, podle níž se nejvyšší představitel katolické církve odchýlil od původního plánu a nenadnesl během návštěvy očekávaná témata, jako je Ruskem rozpoutaná válka na Ukrajině. František je na návštěvě Portugalska u příležitosti Světových dnů mládeže.

 

ONLINE: Herec Orlando Bloom jednal se Zelenským v Kyjevě. O dětech unesených do Ruska

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.03.2023 (06:59)     Sekcia bulvar

O ukrajinských dětech zavlečených do Ruska jednal v Kyjevě s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským herec Orlando Bloom. Bloom je velvyslanec dobré vůle Dětského fondu OSN (UNICEF), na Ukrajině navštívil i dětské centrum Spilno, vybudované v metru. Ve středu se s Bloomem setkal český prezident Petr Pavel, jednali rovněž o Ukrajině a pomoci tamním dětem. Dramatické dění během války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz i nadále online.

ONLINE: Macron, Scholz a Draghi dorazili do Kyjeva. Čeká je jednání se Zelenským

Papež František v Maďarsku: S Orbánem řešil mír na Ukrajině, pohyboval se o holi i na vozíku

ONLINE: Šéf NATO jednal v Kyjevě se Zelenským. Ukrajinský prezident zmínil munici

Ve Vilniusu začal summit NATO: Hlavním tématem je Ukrajina. Dočká se Zelenskyj pozvánky do aliance?

ONLINE: Erdogan navrhuje mírový summit. Jednat s Moskvou lze, až bude mírový plán, tvrdí Zelenskyj

ONLINE: Přes 100 mrtvých okupantů od začátku války. A Ukrajina dostane klíčové zbraně

Velký summit nejmocnějších: Chechtali se Putinovi! Řeší pomoc Ukrajině i sankce na ruské zlato

ONLINE: Přes 100 tisíc mrtvých okupantů od začátku války. A Ukrajina dostane klíčové zbraně

Papež František přijede v září na Slovensko. Stráví tu čtyři dny

„Je to další světová válka.“ Papež František šokoval slovy o Ukrajině, chce jednat s Putinem

ONLINE: Zelenskyj ujišťoval, že stíhačkami F-16 nenapadne cíle v Rusku, řekl Biden

Fiala před schůzkou s Bidenem: Ruská agrese neskončí na Ukrajině, musíme v pomoci přidat!

ONLINE: Ukrajina dostane od USA klíčové zbraně. Moskva zuří a odmítá mírová jednání

ONLINE: Zelenskyj v Americe dojal zástupy: Moskva ale odmítla mírová jednání! USA poskytne Ukrajině další zbraně za téměř 42 miliard korun

Přemohly ho emoce. Papež František se rozplakal při modlitbě za mír na Ukrajině

ONLINE: Orlando Bloom jednal se Zelenským. A na Ukrajinu dorazily první Leopardy z Německa

Papež František: Potíže s dechem při vánočním poselství a výzva ke konci operace Izraele v Gaze

Papež přiletěl na skok do Budapešti, po schůzce s Orbánem, židy a mši vyrazí na Slovensko

Papež František v Budapešti: V letadle slíbil pomoc s návratem ukrajinských dětí z Ruska

ONLINE: 13 zraněných po ruských útocích v Doněcké oblasti. A Biden schválil další pomoc Ukrajině

Fiala v mezi vlivnými: V Paříži se setká se Scholzem či Cameronem, budou jednat o Ukrajině

Fiala mezi vlivnými: V Paříži se setká se Scholzem či Cameronem, budou jednat o Ukrajině

Papež posílá „mírového vyslance“. Míří do Moskvy za Putinovým blízkým spojencem

Summit nejmocnějších: Chechtali se Putinovi a „pečou“ nové sankce! Zelenskyj žádal zbraně

Fiala ve Varšavě: S Bidenem řešil Ukrajinu

ONLINE: Putin gratuluje k nejistému dobytí Bachmutu. Biden slíbil Zelenskému další pomoc

ONLINE: USA se připravovaly možnost ruského jaderného útoku na Ukrajině a Erdogan navrhuje mírový summit

ONLINE: Rusové mají na frontě 700 tisíc vojáků. A Německo poslalo Ukrajině velký balík pomoci

ONLINE: Do Kyjeva míří papežův vyslanec. A Ukrajinci podle Rusů zahájili protiofenzivu

ONLINE: Do českých zbrojovek zamíří ukrajinští experti, domluvil Fiala se Zelenským

ONLINE: Rusové opět ostřelovali Ukrajinu a Pavel hovořil se Zelenským

Papež František je v nemocnici: Svatého otce čeká plánovaná zdravotní prohlídka

Za Pavlem na Hrad míří Lipavský. Proberou i summit o míru na Ukrajině?

ONLINE: Ministři NATO v Praze! Řeší pomoc Ukrajině, Pavel vyznamená Stoltenberga. A Bidenův muž s Černochovou

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy