Letní grilování: Zdražilo maso, cukety i brambory. Olivový olej stojí o stovku více než loni
Zdroj: blesk.cz 26.06.2024 (16:52) bulvár
Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, kterou má ČTK k dispozici. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila vepřová krkovice a hermelín o sedm procent. celý článek
Olivový olej enormně zdražil. A tak se s ním začalo rekordně podvádět, řádí i mafie
Zdroj: blesk.cz 11.08.2024 (05:00) bulvar
Milovníci salátů a grilování si v supermarketech během letošního léta jistě všimli jedné nepříjemnosti. Olivový olej zdražil, a to významně. Oproti loňskému roku stojí v průměru o celou stovku více, meziročně jde o 49procentní zdražení. Důvodem je hlavně špatná úroda v zemích, kde se olivy pěstují. Protože je ale poptávka po olivovém oleji stále vysoká, tato oblíbená pochutina se stále častěji stává obětí podvodů – EU jich letos zaznamenala rekordní množství.
Testovali jsme extra panenské olivové oleje: Které značky se falšují? Naznačí něco cena?
Zdroj: blesk.cz 20.08.2020 (06:15) bulvar
Extra panenský olivový olej je olivový olej nejvyšší kvality, proto bývá i dražší. Ale kupujeme opravdu takovou výběrovou jakost, jaká je uvedená na etiketě? To vám prozradí Potravinový Sherlock.
Olivový olej je nejdražší za 26 let. Příčinami sucho ve Španělsku i Putinova válka
Zdroj: blesk.cz 05.05.2023 (13:40) bulvar
Olivový olej se na velkoobchodním trhu nyní prodává za nejvyšší ceny od poloviny 90. let. Na vině jsou hlavně přetrvávající sucha ve Španělsku, které je hlavním producentem. Vysoké ceny se podle analytiků navíc patrně udrží delší dobu. Příčinou jsou podle nich i další faktory, zejména vysoká poptávka a také nedostatek slunečnicového oleje v důsledku války na Ukrajině.
Jak zdražilo domácí pečení cukroví: Mouka, cukr, máslo či ořechy nás stojí víc i přes akce
Zdroj: blesk.cz 05.12.2022 (20:37) bulvar
Balení surovin na domácí pečení vánočního cukroví stojí letos v akci 1131 korun, což je o 11 procent více než loni. Balík surovin v akci, jako je například hladká mouka, cukr nebo vejce, zdražil o 112 korun. Zdražily téměř všechny ingredience, například cukr moučka na více než dvojnásobek toho, co stál loni. Vyplývá to z analýzy akčních letáků sedmi obchodních řetězců společnosti Česká distribuční na přelomu listopadu a prosince.
Elefteriadu: Kdysi se dal olivový olej v Československu koupit jen v lékárně
Zdroj: idnes.cz 18.05.2021 (11:40) bulvar
Se sestrou Tenou naučila Martha Elefteriadu Čechy milovat řecké písně. Několik let k tomu přidává i tamní tance. „Když do Řecka jedeme na letní pobyt, místní překvapujeme, co všechno umíme,“ řekla týdeníku 5plus2 Elefteriadu, které nedávno se sestrou vyšlo album a také kuchařka plná řeckých jídel.
Setkání přátel Pilarové (†80): Vzpomínky u grilování
Zdroj: ahaonline.cz 08.08.2023 (05:00) bulvar
Co na tom, že počasí grilování zrovna nepřeje. Jan Kolomazník (71) uspořádal nedaleko domu, kde s Evou Pilarovou (†80) 30 let bydlel, setkání jejích přátel. I když lilo jako z konve a chlad zalézal pod kůži, naložil maso a vychladil prosecco.
Grilování až pod nos! Rohlik.cz dováží to nejlepší maso a zeleninu z lokálních farem zákazníkům přímo na zahradu
Zdroj: ahaonline.cz 14.07.2022 (00:00) bulvar
Grilování nebylo nikdy snadnější. Zákazníci, kteří si objednají maso na Rohlik.cz, ani nestihnou pořádně nažhavit uhlíky a už mají na zahradě vyzrálé kousky od těch nejlepších českých farmářů, proslulé argentinské steaky či pečivo z lokálních pekáren, které na Rohlíku nově balí do speciálních sáčků z kukuřičného škrobu, které se do 28 dní rozloží na kompostu či v bioodpadu. Stále populárnější jsou speciální druhy mas a zelenina od českých farmářů.
Letošní brambory míří do obchodů: Zlevnění jen tak nepřijde, hlásí zemědělci. Proč?
Zdroj: blesk.cz 15.06.2021 (05:00) bulvar
Sice jsme si museli trochu počkat, ale letošní brambory pomalu míří do obchodů. Čeští zemědělci zahájili sklizeň, počasí jim k ní udělalo podmínky o dva týdny později, než jsou zvyklí. Jako první se zákazníci tradičně dočkají oblíbených raných brambor, jejich cena by měla být zhruba stejná, jako loni. A nepředpokládá se, že brzy začne výrazněji klesat. Kolik brambory v obchodech stojí, totiž sami pěstitelé příliš neovlivní – ve hře je celá řada faktorů.
Jak vybrat maso na gril?
Zdroj: ahaonline.cz 05.07.2024 (12:00) bulvar
Grilování považuje 8 z 10 Čechů za nezbytnou součást společenského života a ideální příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Aby se ale vše vydařilo na jedničku, je nutné vybrat správné maso. Ať už grilujete jakkoliv často, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept vás od katastrofy nezachrání. Aha! radí, jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu grilu.
Grilovací rádce Aha!: Vyrobte si vlastní marinádu
Zdroj: ahaonline.cz 31.07.2023 (05:00) bulvar
Mít dobré maso na gril je půlka úspěchu. Stejně důležité je i marinování! Nejenom že marináda dodá masu chuť, kterou grilování podtrhne, ale také je díky ní maso křehčí a lahodnější. Aha! vám přináší 5 receptů pro inspiraci...
Kuchařka Letní grilování ZDARMA v Blesku: Recepty na šťavnaté burgery, marinády i křupavou zeleninu
Nový zlodějský trend na jihu Evropy: »Oliváč« nad zlato!
Kompletní přehled Aha! Co (ne)zdražilo za poslední rok
Nákaza z grilovaného masa i rybníku: Vysoké teploty přejí „letním“ infekcím
Jak sklízet a uskladnit cukety, aby vydržely co nejdéle?
Jehněčí kýta na bylinkách podle šéfkuchaře! A k tomu pikantní brambory
Lucie (49) je odbornice na šumavskou kuchyni: Co chutnalo našim předkům? A dva skvělé recepty
Jak správně připravit steak? Rozhoduje výběr masa i doba grilování
Vše o šumavské kuchyni: Co chutnalo našim předkům a proč nejedli houby? A dva skvělé recepty
Moderátorka Doleželová: Promluvila o podnikání v Chorvatsku
Grilování na balkonech: Co smíme a co nám zakazují?
Sezóna cuket nekončí: Nakládejte je v oleji, zkuste hranolky i cudle!
Moderátorka Klára Doleželová: Promluvila o svém podnikání v Chorvatsku
Sezóna cuket nekončí: Nakládejte je v oleji, zkuste hranolky i cudle s boloňskou!
Otrava Britky upozornila na málo známý fakt: Cukety mohou být SMRTELNĚ jedovaté!
Grilování na balkoně paneláku? Je to povolené, ale advokátka řekla, na co dát pozor!
Od černých buřtů ruce pryč: Pro a proti grilování
Jak ušetřit v obchodě?! Nakupujte chytře!
Nejjednodušší prevence Alzheimera? „Lék“ má každý doma, radí experti
Rádce Aha! Grilování je »maso«
Grilovací sezóna: Za jedno grilování Češi utratí kolem 2000 Kč. Přibývá surovin, ale víc se šetří
Pil jsem i olivový olej, abych rychle přibral 14 kilo, říká Mark Wahlberg
Jak využít olej z čajovníku?! 8 tipů
Grilování je maso! Jaké vybrat, aby si hosté pochutnali?
Problém s brambory v ČR: Je jich málo, vaří se v půdě. Babiš pytlem od Jurečky opovrhl
Alergie na maso? Může za ni klíště!
Cena paliva letí strmě nahoru, a tak... Natankujte plnou!
Ugrilovat hovězí steak není žádná věda, to spíš spálíte kuře!
Grilování: Chcete změnu? Hoďte tam ovoce...
»Král grilování« Princ Philip (†99) se dočkal krásné pocty: Nezapomněl na něj ani Harry!
Češi si loni rekordně „nacpali pupek“. Snědli víc rýže, masa i sýrů, chleba si dali méně
Češi se loni rekordně „nacpali pupek“. Snědli víc rýže, masa i sýrů, chleba si dali méně