ONLINE a ŽIVĚ: Hnusný podraz, bouří Piráti. Vláda pětikoalice podle nich končí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (15:48)     Sekcia bulvár

Premiér Petr Fiala odvolává z vlády vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti)Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Hnusný podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Odmítli říct, že odchází z vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (15:48)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Odmítli však říct, že přímo odchází z vlády, ve středu na její jednání mají dorazit. Podle Jakuba Michálka byli Piráti z vlády vykopnuti ze strany ODS. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE: Hnusný podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Urychlí hlasování o odchodu z vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (19:11)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Odmítli však říct, že přímo odchází z vlády, ve středu na její jednání mají dorazit. Podle stávajících lhůt by mohli Piráti o odchodu z vlády hlasovat od 4. do 7. října. Na fóru padají návrhy, aby se rozhodování posunulo na tento víkend. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE: Podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše a urychlí hlasování o odchodu. Lipavský chystá demisi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (23:01)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Podle něj Bartoš není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Bartoš později řekl, že Piráti ve vádě skončí, hlasovat o tom budou od pátku do pondělního večera. Ministr zahraničí Jan Lipavský z USA vzkázal, že pokud Piráti odhlasují konec ve vládě, podá demisi a zároveň stranu opustí. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE: Podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Lipavský chystá demisi i odchod z partaje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (21:03)     Sekcia bulvar

 Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Bartoš později řekl, že podle všeho ve vládě skončí. Hlasovat o tom budou od pátku do pondělního večera. Ministr zahraničí Jan Lipavský z USA vzkázal, že pokud Piráti odhlasují konec ve vládě, podá demisi a zároveň stranu opustí. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

Pirátské nářky: „Bezpáteřní“ Lipavský a „podrazák“ Fiala. Tři roky jsme drželi hubu, říká Ferjenčík

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.09.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Piráti se pustili do střetu s Petrem Fialou (ODS) a představiteli Spolu. Podle nich byl Fialův vyhazov Bartoše po telefonu a na následné tiskovce „hnusný podraz“. Padají však i další výtky. Premiér je podle Pirátů slabý a ovládaný kmotry, exposlanec Mikuláš Ferjenčík pak vzkazuje, že Piráti tři roky „z koaliční loajality drželi hubu“, jediná pirátská europoslankyně Markéta Gregorová vzkazuje, že Piráti musí pryč z vlády. A na pirátském fóru to schytává i ministr zahraničí Jan Lipavský, který se chystá Piráty opustit.

 

ONLINE a ŽIVĚ Lipavský zůstává ministrem zahraničí. Fiala: Podpořila to celá čtyřkoalice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.10.2024 (14:09)     Sekcia bulvar

Předsedové zbývajících tří koaličních stran podpořili to, aby Jan Lipavský zůstal ministrem zahraničí jako nestraník, uvedl premiér Petr Fiala (ODS) na tiskovce s Lipavským. Piráti definitivně opouštějí vládu a pětikoalice končí. Členové Pirátské strany schválili odstoupení od vládní koaliční smlouvy zcela jasně - pro bylo 709 z 894 hlasujících. Prezident Pavel předtím akceptoval návrh premiéra Petra Fialy (ODS) na odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Dění kolem vládní krize sledujeme na Blesk.cz online.

 

Pětikoalice piluje vládní prohlášení a hlásí 100% shodu. Stanjura zmínil nemilé překvapení

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.01.2022 (21:11)     Sekcia bulvar

Zástupci stran pětikoalice (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti a STAN) se dnes večer sešli ve Strakově akademii, aby pokračovali v jednání o programovém prohlášení vlády. Dojednat chtěli zbývající třetinu kapitol, jako první z nich digitalizaci. Novinářům to před jednáním řekli politici pětice stran. Výsledný programový dokument pro volební období by vláda Petra Fialy (ODS) měla schvalovat ve čtvrtek. Požádat s ním chce Sněmovnu o důvěru příští středu. V dolní komoře má pětikoalice 108 hlasů.

 

Fialova vláda se chystá schválit svůj program. Pětikoalice o něm jednala dlouho do noci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.01.2022 (10:50)     Sekcia bulvar

Zástupci stran pětikoalice (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti a STAN) ve středu dlouho do noci dojednávali ve Strakově akademii programovém prohlášení vlády. Uzavřít zbývala asi třetina kapitol. Jako první z nich digitalizaci. Novinpářům to před jednáním řekli politici pětice stran. Výsledný programový dokument by vláda Petra Fialy (ODS) měla schvalovat ve čtvrtek na mimořádném jednání. Mělo by jít ale zřejmě jen o formalitu, špičky pětikoalice se na dokumentu shodly. Příští středu s ním chce premiér požádat Sněmovnu o důvěru pro svůj kabinet. V dolní komoře mají vládní strany dohromady 108 poslanců.

 

Vláda omezí kontakty? Babiš si rýpl do Válka i pětikoalice, nouzový stav nevyloučil

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.11.2021 (20:44)     Sekcia bulvar

Vláda v pátek přijme další opatření proti šíření epidemie covidu-19, potvrdil dnes Andrej Babiš (ANO). Podle premiéra by se vláda měla zaměřit na omezení kontaktů. Nepůjde o lockdown, uvedl Babiš. Vyhlášení nouzového stavu nevyloučil, je jednou z možností. Babiš komentoval i dnešní tiskovku budoucí vládní pětikoalice a jejích covidových plánů. Podle něj pětikoalice uvádí líbivé věci, které jdou však proti strategii jejich expertů.

 

ONLINE: Piráti si odhlasovali odchod z vlády. Lipavský a Šalomoun podají dnes demisi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.10.2024 (06:31)     Sekcia bulvar

Piráti definitivně opouštějí vládu a pětikoalice končí. Členové Pirátské strany schválili odstoupení od vládní koaliční smlouvy zcela jasně - pro bylo 709 z 894 hlasujících. Prezident Pavel předtím akceptoval návrh premiéra Petra Fialy (ODS) na odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj a pověření Mariana Jurečky (KDU-ČSL) výkonem funkce ministra. Křeslo vicepremiéra pro digitaizaci se obsazovat nebude. Demise v úterý podají ministři Jan Lipavský a Michal Šalomoun. Dění kolem vládní krize sledujeme na Blesk.cz online.

Fialův padák pro Bartoše, Piráti šílí kvůli podrazu a Babiš vytáhl popcorn a fialového mimoně!

Vláda v pátek omezí kontakty? Babiš si rýpl do Válka i pětikoalice, nouzový stav nevyloučil

ONLINE: Lipavský zůstává ministrem, Šalomoun podal demisi. A Fiala opět u Pavla na Hradě

Babiš vrací Fialovi úder: Nejprolhanější premiér. Dukovany blokovala pětikoalice, hlavně Piráti

ONLINE Lipavský zůstává ministrem zahraničí. Fiala: Podpořila to celá čtyřkoalice

ONLINE: Lipavský požádal o ukončení členství u Pirátů. Fialovi předá demisi

ŽIVĚ: Fialova pětikoalice o boji proti covidu. Na co se zaměří a s čím nesouhlasí?

ONLINE: Bartoš bude o padáku z vlády jednat se STAN. Lipavský chystá demisi a Piráty čeká hlasování

ŽIVĚ: Bartoš si po schůzce u Pavla rýpl do Fialy. Na Hradě i další šéfové bortící se pětikoalice

Hádky o krach pětikoalice: „Piráti neměli utíkat z boje!“ Pirátka vytáhla „šikanu Bartoše“

Piráti Babišovi nepomůžou, KSČM nechce spěchat: Sněmovna o rekordním schodku ŽIVĚ a ONLINE

ONLINE: Piráti si odhlasovali odchod z vlády. Fialovy návrhy Pavel schválil

„Blamáž!“ bouří opozice. Pětikoalice neměla dost hlasů, pandemický zákon musela odložit

ŽIVĚ Bitva o nouzový stav: Není to výmysl vlády, vir je strašně agresivní, bouří Babiš

ONLINE: Fiala podepsal a poslal Bartošovi „padáka“. Od Pirátů chce jméno kandidáta na ministra

Babišův „zm*d“ ve Sněmovně: Pětikoalice mu vyčítá estébácké manýry. „Komedie,“ čílí se šéf ANO

Do Bartoše kvůli stavebnímu průšvihu šije i TOP 09! Na popud party Pekarové se sejde pětikoalice

ŽIVĚ Bitva o nouzový stav: Vir je strašně agresivní, bouří Babiš. Prosí o dva týdny

Fialova vláda schválila svůj program. Pamatuje i na covid: Musíme se s ním naučit žít

ŽIVĚ: Vláda ustoupila KSČM, 10 miliard škrtne armádě. Opozice bouří: „Zrada! Handlování!“

ŽIVĚ: „Karel je bůh,“ jásá Babiš. „Pětikoalice ničí zemi, lidi pochopí, že se spletli,“ bouřil šéf ANO

ŽIVĚ: Vláda ustoupila KSČM, škrtnou 10 miliard armádě. Opozice bouří: „Zrada! Handlování!“

Fiala v Blesku o rozpadu pětikoalice a vládě bez Pirátů: Ptejte se premiéra i Vy!

Fiala ve čtvrtek od 10:30 v Blesku: Ptejte se premiéra i Vy! Co řekne o rozpadu pětikoalice?

Piráti podpořili vstup do vlády. A Richterová kádruje ministerské adepty Spolu

ONLINE: Bartoš není schopen vnímat realitu, rýpl si Fiala. Vláda má nově už jen 104 hlasů ve Sněmovně

ŽIVĚ Bitva o nouzový stav: Není to výmysl vlády, bouří Babiš. Podporu zatím nesehnal

Bartoš si po schůzce u Pavla rýpl do Fialy. Na Hradě i další šéfové bortící se pětikoalice

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: Fiala slíbil „konec zaklekávání“, Babišův hněv i tápající Pirátka

„Blamáž!“ bouří opozice po nočních hádkách. Pětikoalice neměla dost hlasů na pandemický zákon

ŽIVĚ: Babiš o tom, co čeká Česko. Hejtmani nabídli dva týdny stavu nouze, kývla vláda?

Chaos kolem „válečné daně“: Napětí v koalici, Piráti nakonec cukli. Schillerová kroutí hlavou

Piráti sesadili Michálka! Končí v republikovém výboru po kritice jeho metod a návrhu na změnu

Hádky ve Sněmovně kvůli Babišovu zm*dovi: Plýtvání časem a hloupá hra, míní politologové

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy