ONLINE: Podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše a urychlí hlasování o odchodu. Lipavský chystá demisi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (23:01)     Sekcia bulvár

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Podle něj Bartoš není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Bartoš později řekl, že Piráti ve vádě skončí, hlasovat o tom budou od pátku do pondělního večera. Ministr zahraničí Jan Lipavský z USA vzkázal, že pokud Piráti odhlasují konec ve vládě, podá demisi a zároveň stranu opustí. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Lipavský chystá demisi i odchod z partaje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (21:03)     Sekcia bulvar

 Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Bartoš později řekl, že podle všeho ve vládě skončí. Hlasovat o tom budou od pátku do pondělního večera. Ministr zahraničí Jan Lipavský z USA vzkázal, že pokud Piráti odhlasují konec ve vládě, podá demisi a zároveň stranu opustí. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE: Hnusný podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Urychlí hlasování o odchodu z vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (19:11)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Odmítli však říct, že přímo odchází z vlády, ve středu na její jednání mají dorazit. Podle stávajících lhůt by mohli Piráti o odchodu z vlády hlasovat od 4. do 7. října. Na fóru padají návrhy, aby se rozhodování posunulo na tento víkend. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE: Bartoš bude o padáku z vlády jednat se STAN. Lipavský chystá demisi a Piráty čeká hlasování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (09:35)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Piráti označili premiérův krok na „podraz“ a z vlády odejdou úplně, čekají jen na hlasování na celostátním fóru. S demisí počítá i ministr zahraničí Jan Lipavský, zároveň chce ale pirátskou stranu opustit. V rozjitřené atmosféře se ve středu schází vláda, Bartoš chce o situaci jednat se šéfem STAN Vítem Rakušanem. Vládní turbulence bude řešit i vedení Starostů. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

Bartoš po vyhazovu potvrdil konec Pirátů ve vládě i koalici: Lipavský a Šalomoun podají demisi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.09.2024 (12:48)     Sekcia bulvar

Piráti podle jejich končícího předsedy, vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše opustí vládu i koalici v úterý po jednání poslaneckého klubu, kdy také podají demisi ministři zahraničí Jan Lipavský a pro legislativu Michal Šalomoun. Bartoš to dnes uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. Bartoše premiér Petr Fiala (ODS) odvolal z vlády k pondělku, kdy skončí také vnitrostranické hlasování Pirátů o odchodu z kabinetu.

 

ONLINE: Hnusný podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Odmítli říct, že odchází z vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (15:48)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Odmítli však říct, že přímo odchází z vlády, ve středu na její jednání mají dorazit. Podle Jakuba Michálka byli Piráti z vlády vykopnuti ze strany ODS. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE a ŽIVĚ: Hnusný podraz, bouří Piráti. Vláda pětikoalice podle nich končí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (15:48)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala odvolává z vlády vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti)Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Svůj krok vysvětlil tím, že Bartoš podle něj není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

Dohra Bartošova vyhazovu: Lipavský promluvil o demisi i odchodu od Pirátů. Na co čeká?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (21:20)     Sekcia bulvar

Pokud Piráti odhlasují odchod z vlády, jako člen strany podá ministr zahraničí Jan Lipavský demisi. Odešel by ale rovnou asi i od Pirátů. Řekl to dnes večer novinářům v New Yorku. Podle svých slov by nebyl schopen podepsat vše, co dnes zaznívalo na tiskové konferenci Pirátů ve Sněmovně.

 

Pirátské nářky: „Bezpáteřní“ Lipavský a „podrazák“ Fiala. Tři roky jsme drželi hubu, říká Ferjenčík

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.09.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Piráti se pustili do střetu s Petrem Fialou (ODS) a představiteli Spolu. Podle nich byl Fialův vyhazov Bartoše po telefonu a na následné tiskovce „hnusný podraz“. Padají však i další výtky. Premiér je podle Pirátů slabý a ovládaný kmotry, exposlanec Mikuláš Ferjenčík pak vzkazuje, že Piráti tři roky „z koaliční loajality drželi hubu“, jediná pirátská europoslankyně Markéta Gregorová vzkazuje, že Piráti musí pryč z vlády. A na pirátském fóru to schytává i ministr zahraničí Jan Lipavský, který se chystá Piráty opustit.

 

ONLINE: Fiala podepsal a poslal Bartošovi „padáka“. Od Pirátů chce jméno kandidáta na ministra

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (13:30)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Premiér už podepsal a poslal Bartošovi sdělení o jeho odvolání a žádost o předložení nového nominanta Pirátů na ministra místního rozvoje. Piráti označili premiérův krok za „podraz“ a z vlády odejdou úplně, čekají jen na hlasování na celostátním fóru. S demisí počítá i ministr zahraničí Jan Lipavský, zároveň chce opustit i pirátskou stranu. V rozjitřené atmosféře se ve středu schází vláda, Bartoš chce o situaci jednat se šéfem STAN Vítem Rakušanem. Vládní turbulence bude řešit i vedení Starostů. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

ONLINE: Piráti si odhlasovali odchod z vlády. Lipavský a Šalomoun podají dnes demisi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.10.2024 (06:31)     Sekcia bulvar

Piráti definitivně opouštějí vládu a pětikoalice končí. Členové Pirátské strany schválili odstoupení od vládní koaliční smlouvy zcela jasně - pro bylo 709 z 894 hlasujících. Prezident Pavel předtím akceptoval návrh premiéra Petra Fialy (ODS) na odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj a pověření Mariana Jurečky (KDU-ČSL) výkonem funkce ministra. Křeslo vicepremiéra pro digitaizaci se obsazovat nebude. Demise v úterý podají ministři Jan Lipavský a Michal Šalomoun. Dění kolem vládní krize sledujeme na Blesk.cz online.

ONLINE: Lipavský požádal o ukončení členství u Pirátů. Fialovi předá demisi

Přišel s demisí, premiér ho přemluvil. Lipavský zůstává ministrem. Proč?

ONLINE: Lipavský zůstává ministrem, Šalomoun podal demisi. A Fiala opět u Pavla na Hradě

Lipavský za Fialou nesl demisi, nakonec ji stáhl. Vondráček zmínil „neskutečnou frašku“

ONLINE Lipavský zůstává ministrem zahraničí. Fiala: Podpořila to celá čtyřkoalice

Lipavský za Fialou nesl demisi, nakonec ministrem zůstává. Premiér ho přemluvil ji stáhnout

ONLINE a ŽIVĚ Lipavský zůstává ministrem zahraničí. Fiala: Podpořila to celá čtyřkoalice

Fialův padák pro Bartoše, Piráti šílí kvůli podrazu a Babiš vytáhl popcorn a fialového mimoně!

Piráti: Na Fialu tlačili kvůli vyhazovu Kuba a spol., jinak by šel on! Šéf ODS dezinformaci odmítá

Hádky o konec Bartoše: „Fialův faul a odvolání z vyděšení.“ Ať vláda žádá o důvěru, žádá opozice

Dobrý ministr, ale neloajální muž a zrádce: Jan Lipavský to kvůli Pirátům schytává. Vykašlete se na ně, radí mu lidé

Piráti chtějí hlavu Blažka po jeho setkání s Nejedlým. Fiala po hlasování: Je to naše věc

Piráti hlasují o výzvě k odvolání Blažka. Sami zpanštěli a zabydleli se v křeslech, míní politolog

Zhrzení Piráti: Lipavský není krysa, zastala se ho exkolegyně. Sledujeme rozklad Pirátů, míní expert

Lipavský o smrti Čecha Michala při útoku Rusů: Jsme v kontaktu s rodinou. Sám se chystá na Ukrajinu

Piráti hlasují o odchodu z vlády: Kdo do jejich čela? Zvažuje to i nasupená Richterová

Piráti oficiálně hlasují o odchodu z vlády: Kdo do jejich čela? Zvažuje to i nasupená Richterová

Pavel o Bartošově vyhazovu z vlády: Budu respektovat ústavu, vzkázal z USA. A co bude s Lipavským?

Volby ONLINE: „Piráti se musí zbavit komoušů,“ míní Lipavský. Ivane, díky, vzkázal Rakušan Bartošovi

Odchod Pirátů z vlády: Skončí i jejich náměstci. A kdo nahradí pirátské ministry?

ONLINE: Rusové obvinili USA novináře ze špionáže. „Projev slabosti,“ řekl Lipavský Blesku

Lipavský se chystá na Ukrajinu, přiveze sebou 500 balíčků první pomoci. Navštíví i linii dotyku

Lipavský se chystá na Ukrajinu, přiveze s sebou 500 balíčků první pomoci. Navštíví i linii dotyku

Návrat Rusů na sportovní soutěže? Vychoval je stát, bouří Lipavský. Podle Jurečky jde o „úlet“ MOV

Vládní krize: K Pavlovi na Hrad míří šéfové koalice, Lipavský k Fialovi kvůli křeslu ministra

Návrat ruských sportovců? Vychoval je stát, bouří Lipavský. Jurečka: Je to „úlet“ MOV, Pavel je zklamaný

Piráti finišují s hlasováním o vstupu do vlády. A Richterová kádruje ministerské adepty Spolu

Lipavský dostal od Zelenského metál za zásluhy. „Ocenění české diplomacie,“ raduje se ministr

Lipavský pro Blesk: Naším úspěchem je Chorvatsko! Jaký bude osud velvyslance v Moskvě?

Varování pro Čechy: Pozor na ruské hry i cestování na Ukrajinu, upozorňuje Lipavský

Lipavský vyzývá Írán: Nepodporujte Rusko! A odsoudil zatýkání demonstrantů a brutální rušení protestů

Přímý přenos: Lipavský s Blanárem o první zahraniční návštěvě. Kdy přijede do ČR Fico?

Varování pro Čechy: Urychleně opusťte východ Ukrajiny! A pozor na ruské hry, říká Lipavský

Lipavský po krizovém štábu: Řada varování pro Čechy! Pozor na ruské hry i cestování

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy