ONLINE: Bartoš není schopen vnímat realitu, rýpl si Fiala. Vláda má nově už jen 104 hlasů ve Sněmovně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (16:55)     Sekcia bulvár

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Fiala ve středu po jednání vlády uvedl, že mu Bartoš potvrdil, že Piráti z vlády odejdou. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl být pověřen Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle Fialy není Bartoš úplně schopen vnímat realitu, ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) potvrdil, že s odchodem Pirátů z vlády má vláda nově podporu ve Sněmovně už jen 104 hlasů. Stále jde nicméně o většinu. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Pavel se po návratu z USA sejde s předsedy koalice. Bartoš není schopen vnímat realitu, rýpl si Fiala

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.09.2024 (14:44)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Fiala ve středu po jednání vlády uvedl, že mu Bartoš potvrdil, že Piráti z vlády odejdou. Podle Fialy není Bartoš úplně schopen vnímat realitu, ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) potvrdil, že s odchodem Pirátů z vlády má vláda nově podporu ve Sněmovně už jen 104 hlasů. S předsedy všech koaličních stran se v pondělí po návratu z USA sejde rezident Petr Pavel. Stále jde nicméně o většinu. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz online.

 

Fiala: Bartoš mi řekl, že Piráti odejdou z vlády. Jeho ministerstvo chce svěřit Jurečkovi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (16:39)     Sekcia bulvar

Uprostřed vládní krize zasedl kabinet Petra Fialy (ODS) - i s Ivanem Bartošem (Piráti). Oznámení o jeho odvolání kvůli problémům s digitalizací stavebního řízení otřáslo pětikoalicí. Ministři řešili návrh státního rozpočtu na rok 2025, který podle zákonných pravidel musí odeslat Sněmovně do konce září. Vláda návrh schválila. Fiala uvedl, že mu Bartoš oznámil, že Piráti odejdou z vlády. Fiala žádá Petra Pavla, aby řízením MMR pověřil dočasně Mariana Jurečku (KDU-ČSL). Zbyněk Stanjura (ODS) uvedl, že odchodem Pirátů z vlády má vládní většina ve Sněmovně 104 hlasů.

 

Fiala uhájil křeslo předsedy a kritizoval lži ANO. Ve vedení ODS je nově žena, uspěla Eva Decroix

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.04.2024 (18:05)     Sekcia bulvar

Žádné překvapení se nekonalo. Petr Fiala obhájil křeslo předsedy ODS. Dostal 424 hlasů z 481 platných. Fiala si pochvaloval, že zisk přes 80 procent je silný mandát. Nově by se do vedení strany mohla na pozici místopředsedkyně dostat i poslankyně Eva Decroix. Do Ostravy dorazili mj. i expremiér Petr Nečas, exministr vnitra Ivan Langer a řada dalších členů ODS. Host kongresu Marian Jurečka (KDU-ČSL) děkoval premiérovi Fialovi a zkritizoval Andreje Babiše (ANO). Do něj si rýpl Vít Rakušan (STAN), podle kterého není jiná alternativa, než vládnout dál ve společné koalici. Dalšími hosty se stali Vlastimil Válek (TOP 09) a Ivan Bartoš (Piráti). Premiér Fiala v projevu kritizoval ANO za lhaní a vyhásil jasný cíl - pokusi se vyhrát nejen volby do Evropského parlamentu, ale i sněmovní volby 2025. Svou pozici obhájil i první místopředseda Zbyněk Stanjura. Eva Decroix v kandidátském projevu na místopředsedkyni zaujala vystoupením v kšiltovce a džínové bundě. Nakonec byla do vedení úspěšně zvolena.

 

Fiala uhájil křeslo šéfa ODS a kritizoval lži ANO, zvolen i Stanjura. Do vedení míří Eva Decroix?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.04.2024 (16:54)     Sekcia bulvar

Žádné překvapení se nekonalo. Petr Fiala obhájil křeslo předsedy ODS. Dostal 424 hlasů z 481 platných. Fiala si pochvaloval, že zisk přes 80 procent je silný mandát. Nově by se do vedení strany mohla na pozici místopředsedkyně dostat i poslankyně Eva Decroix. Do Ostravy dorazili mj. i expremiér Petr Nečas, exministr vnitra Ivan Langer a řada dalších členů ODS. Host kongresu Marian Jurečka (KDU-ČSL) děkoval premiérovi Fialovi a zkritizoval Andreje Babiše (ANO). Do něj si rýpl Vít Rakušan (STAN), podle kterého není jiná alternativa, než vládnout dál ve společné koalici. Dalšími hosty se stali Vlastimil Válek (TOP 09) a Ivan Bartoš (Piráti). Premiér Fiala v projevu kritizoval ANO za lhaní a vyhásil jasný cíl - pokusi se vyhrát nejen volby do Evropského parlamentu, ale i sněmovní volby 2025. Svou pozici obhájil i první místopředseda Zbyněk Stanjura. Eva Decroix v kandidátském projevu na místopředsedkyni zaujala vystoupením v kšiltovce a džínové bundě.

 

Fiala sliboval ve Sněmovně: Daně zvyšovat nebudeme, nestrašte lidi!

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.01.2022 (17:33)     Sekcia bulvar

Nynější vláda nebude zvyšovat celkovou daňovou zátěž občanů, prohlásil dnes ve Sněmovně premiér Petr Fiala (ODS). Odmítl tak tvrzení předsedy opozičního hnutí SPD Tomia Okamury, podle něhož vláda v rozporu se svými sliby zvyšování daní chystá. Fiala zopakoval, že chystané zvýšení některých daňových sazeb bude kompenzováno úpravami sazeb jiných.

 

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: „Zaklekávání skončí,“ slíbil Fiala ve Sněmovně. A přepočítal se

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.01.2022 (09:20)     Sekcia bulvar

Vláda Petra Fialy (ODS) jde splnit poslední krok pro pohodlné vládnutí. Ve Sněmovně požádá poslance a poslankyně o vyslovení důvěry. Podle ústavy tak musí udělat nejpozději 30. den od svého jmenování. Koalice SPOLU a Pirátů se STAN drží v dolní komoře pohodlnou většinu 108 hlasů, opozice tvořená ANO a SPD ale nechce dát kabinetu nic zadarmo. Premiér Fiala v pokorném úvodním projevu udělal jednu početní chybu - uvedl, že od loňských říjnových voleb uplynulo 102 dní. Bylo jich přitom 95. Slíbil také, že skončí „nechvalně známé zaklekávání“, tedy tvrdé a účelové kontroly, které byly vyčítany předchozí Babišově vládě. Po celý den vám budou reportéři Blesk Zpráv přinášet z jednání Sněmovny online zpravodajství.

 

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: „Zaklekávání skončí,“ slíbil Fiala. Babiš zostra: Podrazíte voliče!

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.01.2022 (09:40)     Sekcia bulvar

Vláda Petra Fialy (ODS) jde splnit poslední krok pro pohodlné vládnutí. Ve Sněmovně požádá poslance a poslankyně o vyslovení důvěry. Koalice SPOLU a Pirátů se STAN tu drží pohodlnou většinu 108 hlasů, opozice tvořená ANO a SPD ale nechce dát kabinetu nic zadarmo. Premiér Fiala slíbil, že skončí „nechvalně známé zaklekávání“, tedy tvrdé a účelové kontroly, které byly vyčítany předchozí Babišově vládě. Právě Andrej Babiš (ANO) vystoupil jako první opoziční řečník a řekl, že nové vládě teče do bot a chystá se „podrazit“ své voliče a upustit do slibů. Fiala v pokorném úvodním projevu udělal jednu početní chybu - uvedl, že od loňských říjnových voleb uplynulo 102 dní. Bylo jich přitom 95. Po celý den vám budou reportéři Blesk Zpráv přinášet z jednání Sněmovny online zpravodajství.

 

Fiala obhájil křeslo šéfa ODS a kritizoval lži ANO, obhájil i Stanjura. A nová žena po jejich boku?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.04.2024 (14:51)     Sekcia bulvar

Žádné překvapení se nekonalo. Petr Fiala obhájil křeslo předsedy ODS. Dostal 424 hlasů z 481 platných. Fiala si pochvaloval, že zisk přes 80 procent je silný mandát. Nově by se do vedení strany mohla na pozici místopředsedkyně dostat i poslankyně Eva Decroix. Do Ostravy dorazili mj. i expremiér Petr Nečas, exministr vnitra Ivan Langer a řada dalších členů ODS. Host kongresu Marian Jurečka (KDU-ČSL) děkoval premiérovi Fialovi a zkritizoval Andreje Babiše (ANO). Do něj si rýpl Vít Rakušan (STAN), podle kterého není jiná alternativa, než vládnout dál ve společné koalici. Premiér Fiala v projevu kritizoval ANO za lhaní, svou pozici obhájil i první místopředseda Zbyněk Stanjura.

 

Fiala obhájil křeslo šéfa ODS a kritizoval lži ANO: „Dostal jsem silný mandát.“ Nová žena po jeho boku?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.04.2024 (12:58)     Sekcia bulvar

Žádné překvapené se nekonalo. Petr Fiala obhájil křeslo předsedy ODS. Dostal 424 hlasů z 481 platných, tedy 88 procent. Delegátů je na kongresu 525. Fiala si pochvaloval, že jde o silný mandát. Nově by se do vedení strany mohla na pozici místopředsedkyně dostat i poslankyně a zastupitelka kraje Vysočina Eva Decroix. Do Ostravy dorazili mj. i expremiér Petr Nečas, exministr vnitra Ivan Langer i řada dalších členů ODS. Host kongresu Marian Jurečka (KDU-ČSL) děkoval premiérovi Fialovi a zkritizoval Andreje Babiše (ANO). Do něj si rýpl si Vít Rakušan (STAN), podle kterého není jiná alternativa, než vládnout dál ve společné koalici. Premiér Fiala v projevu kritizoval ANO za lhaní.

 

Bartoš si po schůzce u Pavla rýpl do Fialy. „Porušil vše! Budeme tvrdou opozicí,“ vzkázal

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2024 (20:42)     Sekcia bulvar

Prezident Petr Pavel si na pondělí 30. září naplánoval schůzky se všemi pěti předsedy koaličních stran ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Pirátů - kvůli jednání o vládní krizi, kterou v minulém týdnu sledoval na dálku během návštěvy v USA. Jako první dorazil na Hrad Ivan Bartoš (Piráti), naopak jako poslední premiér Petr Fiala (ODS). A právě do něho se Bartoš opětovně pustil i poté, co si Piráti definitivně odhlasovali odchod z vlády.

Babiš s opozicí nenašel shodu u stavu nouze. Vláda stále nemá žádný plán, rýpl si Fiala

ONLINE: Zeman ve Sněmovně kvůli rozpočtu. Kalousek: Nesmysly! Vláda je mimo realitu

Sněmovna ONLINE: „Babiš není žádný ježíšek,“ obul se Fiala do premiéra kvůli zadlužování

Bartoš: Odchod z vlády není na stole! Fiala chtěl vědět: Kdo dotáhne zpackanou digitalizaci?

Pirát Bartoš jako kandidát na premiéra: Šil do Babiše za sliby a chce 25 procent hlasů voličů

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: „Zaklekávání skončí,“ slíbil Fiala. Babiš: Podraz a chaot Válek

Bartoš: „Situace s prezidentem je vážná“. A kolik „urvou“ Piráti vládních křesel?

ONLINE: Zeman není schopen práce, citoval Vystrčil lékaře. Vondráček s obráním o moc váhá

ONLINE a ŽIVĚ: Hnusný podraz, bouří Piráti. Vláda pětikoalice podle nich končí

Babiš se kvůli stávce ostře obul do Fialy: Je z jiné galaxie. Vládě vytknul aroganci

Sněmovna ONLINE: Fiala se navezl do Babišovy „nadílky“, zmínil dluh 200 tisíc na hlavu

Piráti si zvolí vedení. Bartoš je v souboji s europoslankyní favoritem. Fiala děkoval

Premiér Fiala sundal Bartoše: Jako ministr skončí! Digitalizaci nezvládl

Fiala při prvních interpelacích: Daně zvyšovat nebudeme, nestrašte lidi!

ONLINE: Zeman není schopen práce a prognóza je nejistá, uvedl Vystrčil. Babiš je překvapen

Sněmovna ONLINE: Schillerová jen přihlížela jednání Babiše a Hamáčka, Fiala se obul do premiéra

Fiala vytáhl deštník proti drahotě. Lidé mají zjistit, kdy a jak žádat o pomoc při zdražování

Sněmovna ONLINE: Komunisté chtějí zvýšit firmám daně, Fiala se navezl do Babišovy „nadílky“

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: Fiala si sprostě ulevil. A Babišův hněv i nehoda starostky

17. listopad ONLINE: Fiala, Bartoš i Rakušan se na Národní dočkali potlesku, Babiš přišel za tmy

Bartoš po Zemanově pietě zaryl do Babiše: 30 tisíc obětí? Může za to i chaotický premiér

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: Fiala si sprostě ulevil. Poslance jednání viditelně nebaví

Česko není v ohrožení, ujistil Fiala po zásahu rakety v Polsku. A přídavky na dítě se zvýší

ONLINE: Bartoš bude o padáku z vlády jednat se STAN. Lipavský chystá demisi a Piráty čeká hlasování

Pirát Bartoš jako »Velký kormidelník« skončil. Fiala chce vědět: Kdo dotáhne zpackanou digitalizaci?

Bartoš končí coby kapitán bárky Pirátů. Fiala chce vědět: Kdo dotáhne zpackanou digitalizaci?

ONLINE: Kalousek v boji o nouzový stav zmínil lži. Fiala peklo, Babiš mrtvé v chlaďácích

ONLINE: Kalousek v boji o nouzový stav zmínil lži. Fiala peklo, Babiš mrtvé v chlaďácích a 2. vlnu

Důvěra vládě ONLINE: „Zaklekávání skončí,“ slíbil Fiala. A Okamura „vyškolil“ Pirátku

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: Fiala slíbil „konec zaklekávání“, Babišův hněv i tápající Pirátka

Babiš je zoufalý, míní Fiala a za nízkou inflaci chválí i svou vládu. Schillerová zuří

Důvěra vládě ONLINE a ŽIVĚ: Fiala si sprostě ulevil, Válek porovnával svou češtinu s Babišem

ONLINE: Kalousek v boji o nouzový stav zmínil lži, Fiala peklo. Vojtěch: Jsme na hraně s uvolňováním

Fiala v Blesku o rozpadu pětikoalice a vládě bez Pirátů: Ptejte se premiéra i Vy!

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy