Fiala: Bartoš mi řekl, že Piráti odejdou z vlády. Jeho ministerstvo chce svěřit Jurečkovi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (16:39)     Sekcia bulvár

Uprostřed vládní krize zasedl kabinet Petra Fialy (ODS) - i s Ivanem Bartošem (Piráti). Oznámení o jeho odvolání kvůli problémům s digitalizací stavebního řízení otřáslo pětikoalicí. Ministři řešili návrh státního rozpočtu na rok 2025, který podle zákonných pravidel musí odeslat Sněmovně do konce září. Vláda návrh schválila. Fiala uvedl, že mu Bartoš oznámil, že Piráti odejdou z vlády. Fiala žádá Petra Pavla, aby řízením MMR pověřil dočasně Mariana Jurečku (KDU-ČSL). Zbyněk Stanjura (ODS) uvedl, že odchodem Pirátů z vlády má vládní většina ve Sněmovně 104 hlasů. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ŽIVĚ Fiala: Bartoš mi řekl, že Piráti odejdou z vlády. Ministerstvo svěří Jurečkovi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (16:28)     Sekcia bulvar

Uprostřed vládní krize zasedl kabinet Petra Fialy (ODS) - i s Ivanem Bartošem (Piráti). Oznámení o jeho odvolání kvůli problémům s digitalizací stavebního řízení otřáslo pětikoalicí. Ministři řešili návrh státního rozpočtu na rok 2025, který podle zákonných pravidel musí odeslat Sněmovně do konce září.

 

ONLINE: Bartoš není schopen vnímat realitu, rýpl si Fiala. Vláda má nově už jen 104 hlasů ve Sněmovně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (16:55)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Fiala ve středu po jednání vlády uvedl, že mu Bartoš potvrdil, že Piráti z vlády odejdou. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl být pověřen Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle Fialy není Bartoš úplně schopen vnímat realitu, ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) potvrdil, že s odchodem Pirátů z vlády má vláda nově podporu ve Sněmovně už jen 104 hlasů. Stále jde nicméně o většinu. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Pavel se po návratu z USA sejde s předsedy koalice. Bartoš není schopen vnímat realitu, rýpl si Fiala

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.09.2024 (14:44)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Fiala ve středu po jednání vlády uvedl, že mu Bartoš potvrdil, že Piráti z vlády odejdou. Podle Fialy není Bartoš úplně schopen vnímat realitu, ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) potvrdil, že s odchodem Pirátů z vlády má vláda nově podporu ve Sněmovně už jen 104 hlasů. S předsedy všech koaličních stran se v pondělí po návratu z USA sejde rezident Petr Pavel. Stále jde nicméně o většinu. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Bartoš bude o padáku z vlády jednat se STAN. Lipavský chystá demisi a Piráty čeká hlasování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (09:35)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Piráti označili premiérův krok na „podraz“ a z vlády odejdou úplně, čekají jen na hlasování na celostátním fóru. S demisí počítá i ministr zahraničí Jan Lipavský, zároveň chce ale pirátskou stranu opustit. V rozjitřené atmosféře se ve středu schází vláda, Bartoš chce o situaci jednat se šéfem STAN Vítem Rakušanem. Vládní turbulence bude řešit i vedení Starostů. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

Pavel v New Yorku: Lipavskému bránit nebude, pokud ve vládě zůstane jako nestraník

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (20:04)     Sekcia bulvar

Pokud se premiér Petr Fiala (ODS) a lídři koaličních stran rozhodnou, že by měl ministr Jan Lipavský (Piráti) pokračovat například jako nestraník, Petr Pavel v tom bránit nebude. Prezident to dnes uvedl na tiskovce v USA. Fiala požádal Piráty o novou nominaci na funkci ministra pro místní rozvoj, Ivan Bartoš (Piráti) mu dnes měl na vládě oznámit, že Piráti odejdou z vlády. Fiala dnes současně znovu veřejně vyjádřil důvěru Lipavskému, po víkendu s ním chce jednal o jeho další budoucnosti. Lipavský by mohl ve vládě pokračovat jako nestraník za jinou vládní stranu. 

 

ONLINE: Fiala podepsal a poslal Bartošovi „padáka“. Od Pirátů chce jméno kandidáta na ministra

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2024 (13:30)     Sekcia bulvar

Koalice vstřebává šok poté, co premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti) kvůli nezvládnuté digitalizaci stavebního řízení. Premiér už podepsal a poslal Bartošovi sdělení o jeho odvolání a žádost o předložení nového nominanta Pirátů na ministra místního rozvoje. Piráti označili premiérův krok za „podraz“ a z vlády odejdou úplně, čekají jen na hlasování na celostátním fóru. S demisí počítá i ministr zahraničí Jan Lipavský, zároveň chce opustit i pirátskou stranu. V rozjitřené atmosféře se ve středu schází vláda, Bartoš chce o situaci jednat se šéfem STAN Vítem Rakušanem. Vládní turbulence bude řešit i vedení Starostů. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

 

Piráti hlasují o odchodu z vlády: Kdo do jejich čela? Zvažuje to i nasupená Richterová

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.09.2024 (11:25)     Sekcia bulvar

Ivan Bartoš (Piráti) dostal v úterý vyhazov z kabinetu Petra Fialy (ODS), ve středu an vládě pak potvrdil, že Piráti z vlády odejdou. Bartoš přitom straně vládne v demisi, celé vedení nabídlo funkce k dispozici po propadáku v krajských volbách. A 9. listopadu mají Piráti rozhodovat, kdo bude novým předsedou. Nebo předsedkyní? Ve hře je podle Seznam Zpráv i Olga Richterová, která údajně tuto možnost odmítala, ale po posledním dění kolem vlády ji zvažuje. Piráti v pátek v 10:00 začali oficiálně hlasovat o odchodu z vlády v rámci svého celorepublikového fóra. A na rozdíl od dřívějších případů uzavřeli diskuzi před veřejností.

 

Piráti oficiálně hlasují o odchodu z vlády: Kdo do jejich čela? Zvažuje to i nasupená Richterová

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.09.2024 (10:41)     Sekcia bulvar

Ivan Bartoš (Piráti) dostal v úterý vyhazov z kabinetu Petra Fialy (ODS), ve středu an vládě pak potvrdil, že Piráti z vlády odejdou. Bartoš přitom straně vládne v demisi, celé vedení nabídlo funkce k dispozici po propadáku v krajských volbách. A 9. listopadu mají Piráti rozhodovat, kdo bude novým předsedou. Nebo předsedkyní? Ve hře je podle Seznam Zpráv i Olga Richterová, která údajně tuto možnost odmítala, ale po posledním dění kolem vlády ji zvažuje. Piráti v pátek v 10:00 začali oficiálně hlasovat o odchodu z vlády v rámci svého celorepublikového fóra. A na rozdíl od dřívějších případů uzavřeli diskuzi před veřejností.

 

Skopeček: Jestli Piráti nepodpoří rozpočet, ať odejdou z vlády. Bartoš zmínil „nepřijatelný návrh“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.09.2024 (21:50)     Sekcia bulvar

V pětikoalici to vře. A to kvůli návrhu státního rozpočtu na rok 2025. „Je mi to moc líto, ale předložený návrh rozpočtu v tuto chvíli pro nás není přijatelný,“ uvedl pro iDnes.cz vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti). Místopředseda Sněmovny a ekonomický expert ODS Jan Skopeček na CNN Prima News jasně vzkázal, že pokud některá ze stran pětikoalice rozpočet nepodpoří, měla by z vlády odejít.

 

ONLINE: Podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše a urychlí hlasování o odchodu. Lipavský chystá demisi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (23:01)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) překvapil, když oznámil, že navrhne ke 30. září prezidentu Petru Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj. Podle něj Bartoš není schopný manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Piráti na tiskovce označili jeho jednání za „hnusný“ podraz. Bartoš později řekl, že Piráti ve vádě skončí, hlasovat o tom budou od pátku do pondělního večera. Ministr zahraničí Jan Lipavský z USA vzkázal, že pokud Piráti odhlasují konec ve vládě, podá demisi a zároveň stranu opustí. Dramatické dění kolem vlády sledujeme na Blesk.cz ONLINE.

Fiala na inspekci u Černochové a Bartoše: Proberou válku na Ukrajině i bydlení Čechů

Zdrcující analýza k digitalizaci: Fiala odmítá kritiku, že vznikla kvůli „sestřelení“ Bartoše

ONLINE a ŽIVĚ: Hnusný podraz, bouří Piráti. Vláda pětikoalice podle nich končí

Bartoš si po schůzce u Pavla rýpl do Fialy. „Porušil vše! Budeme tvrdou opozicí,“ vzkázal

ONLINE: Podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Lipavský chystá demisi i odchod z partaje

Bartoš na koberečku: Vysvětloval průšvih s digitalizací

Analýza k digitalizaci byla zdrcující, tvrdí Fiala. Nevznikla na zadání, odráží útok Bartoše

Fiala odtajnil plány po konci Bartoše: Kdy bude vláda kompletní a zruší „pirátské“ ministerstvo?

Fiala odtajnil plány po vyhazovu Bartoše: Kdy bude vláda kompletní a zruší „pirátské“ ministerstvo?

ONLINE: Hnusný podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Odmítli říct, že odchází z vlády

Bartoš po schůze u Fialy tvrdil: Odchod z vlády není na stole... A pak dostal padáka

Hádky o krach pětikoalice: „Piráti neměli utíkat z boje!“ Pirátka vytáhla „šikanu Bartoše“

Časová osa odstřelu Bartoše: Ráno nic netušil, Fiala mu to zavolal. Pavla stihla zpráva v USA

ONLINE: Hnusný podraz, bouří Piráti po vyhazovu Bartoše. Urychlí hlasování o odchodu z vlády

Bartoš po schůzce s Fialou tvrdil: Odchod z vlády není na stole, jdu dál makat! Pak dostal padáka

Piráti si zvolí vedení. Bartoš je v souboji s europoslankyní favoritem. Fiala děkoval

Dredař Bartoš premiérem? Volby chce vyhrát. A mluví o synovi, Zemanovi i „nesmyslech“ Babiše

„Nechtěný“ Lipavský u Zemana: Prezident ho tlačí ke konci? Bartoš i Fiala na jménu trvají

Bartoš: „Situace s prezidentem je vážná“. A kolik „urvou“ Piráti vládních křesel?

Zeman ostře: Zbabělec Fiala a mizerný Bartoš! Prohráli všichni, Pirátů mu je poprvé líto

Hřensko by mohlo dostat 100 milionů na obnovu po požáru. Bartoš chce koupit i letadlo

Bartoš: Odchod z vlády není na stole! Fiala chtěl vědět: Kdo dotáhne zpackanou digitalizaci?

Den dětí: Pekarová s neteří a Bartoš v herničce. Fiala poslal přání, Babiš točil vzkaz

Fiala dostal od Zemana termín jmenování. V seznamu ministrů má ale i první zádrhel: Lipavský?

Bartoš čelil zlobě za zdražování energií kvůli návrhu ERÚ: „Absolutní selhání vlády“

Definitivní konec PirSTAN. Zaplatili jsme velkou daň, říká Bartoš. Piráti půjdou do voleb sami

Bartoš uklidňuje rozrušení z reformy penzí: „Nic není finální.“ Jurečka zmínil nový termín

Koaliční lídři mají jasno: Rekonstrukce vlády není třeba. A Piráti se dočkají privilegia

Fiala probral s Bartošem bydlení Čechů a stavební zákon. Černochová hájila armádní nákupy

Fiala sundal Bartoše: Šéf Pirátů dostal padáka z vlády! Nezvládl digitalizaci, vzkázal premiér

Fiala o průšvihu s digitalizací: Bartoše neodvolám!

Spolu vrací úder: „Piráty z vlády nevyhazujeme!“ Proč Fiala neřekl do očí Bartošovi o padáku?

Bartošův problémový portál stavebníka: Ministr neřekl, na kolik procent funguje

Pirát Bartoš jako kandidát na premiéra: Šil do Babiše za sliby a chce 25 procent hlasů voličů

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy