Senátní volby vyhrálo poprvé ANO. Další propad, úspěšný STAN. Hilšer končí a nováček Šlachta

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.09.2024 (20:40)     Sekcia bulvár

Hnutí ANO poprvé v historii vyhrálo senátní volby, získalo v nich letos osm mandátů z 27 možných. ANO si tak bude nárokovat křeslo ve vedení horní komory. Jeho společný klub se SOCDEM může být poprvé v historii s nejméně 13 členy třetí nejsilnější frakcí v Senátu. Kandidáti, které nominovaly strany vládní koalice, zvítězili dohromady v 15 obvodech. Vláda se tak i nadále bude moci v Senátu opřít o většinu nejméně 59 křesel z celkových 81. V čele horní parlamentní komory se vší pravděpodobností zůstane Miloš Vystrčil (ODS).  Dění kolem senátních voleb jsme sledovali v podrobné reportáži. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Senátní volby vyhrálo poprvé ANO. Další propad ODS a úspěšný STAN. Hilšer končí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.09.2024 (09:05)     Sekcia bulvar

Senát po letošních volbách čekají výrazné změny ve složení. V Praze 2 končí někdejší neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer, ve druhém kole ho porazil egyptolog Miroslav Bárta. Nováčkem ve vysoké politické funkci bude bývalý policista Róbert Šlachta, který uspěl na Břeclavsku. Naopak neuspěla Helena Válková (ANO), na Benešovsku obhájil mandát Zdeněk Hraba (ODS). Celkově jsou ale letošní volby pro hnutí ANO historickým úspěchem. Naopak potvrdily propad ODS. Vítězem voleb je hnut ANO, získalo osm mandátů z 27 možných. Nejúspěšnější z vládních uskupení byla hnutí Starostů, která získala dohromady šest mandátů. ODS obhájila pět z deseti křesel, KDU-ČSL obě dvě a z nominantů TOP 09, která obhajovala jedno křeslo, zvítězili dva. Dění kolem senátních voleb sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Hilšer končí, neuspěla Válková, nováčkem Šlachta. Volby vyhrálo ANO, ODS propadla

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2024 (15:49)     Sekcia bulvar

Senát po letošních volbách čekají výrazné změny ve složení. V Praze 2 končí někdejší neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer, ve druhém kole ho porazil egyptolog Miroslav Bárta. Nováčkem ve vysoké politické funkci bude bývalý policista Róbert Šlachta, který uspěl na Břeclavsku. Naopak neuspěla Helena Válková (ANO), na Benešovsku obhájil mandát Zdeněk Hraba (ODS). Celkově jsou ale letošní volby pro hnutí ANO historickým úspěchem. Naopak potvrdily propad ODS. Vítězem voleb je hnut ANO, získalo osm mandátů z 27 možných. Nejúspěšnější z vládních uskupení byla hnutí Starostů, která získala dohromady šest mandátů. ODS obhájila pět z deseti křesel, KDU-ČSL obě dvě a z nominantů TOP 09, která obhajovala jedno křeslo, zvítězili dva. Dění kolem senátních voleb sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Hilšer končí, neuspěla ani Válková. Senátorem bude Šlachta. A Babiš promluvil o nárocích ANO

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2024 (15:20)     Sekcia bulvar

Senát po letošních volbách čekají výrazné změny ve složení. V Praze 2 končí někdejší neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer, ve druhém kole ho porazil egyptolog Miroslav Bárta. Nováčkem ve vysoké politické funkci bude bývalý policista Róbert Šlachta, který uspěl na Břeclavsku. Naopak neuspěla Helena Válková (ANO), na Benešovsku obhájil mandát Zdeněk Hraba (ODS). Celkově jsou ale letošní volby pro hnutí ANO historickým úspěchem. Naopak potvrdily propad ODS. Šéf ANO Andrej Babiš už dříve řekl, že hnutí si bude nárokovat funkci jednoho z místopředsedů Senátu, pokud dostatečně posílí. Volby se konaly ve 22 obvodech z 27, v pěti si voliči vybrali senátora v 1. kole. Dění kolem senátních voleb sledujeme na Blesk.cz online.

 

Válková dotančila do 2. kola. V nejzajímavějších duelech boje o Senát i Hilšer, Rychlík či Šlachta

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2024 (07:19)     Sekcia bulvar

Senátní volby 2024 mají 5 jasných vítězů, kteří vyhráli v 1. kole - včetně Pavla Fischera, Jiřího Čunka (KDU-ČSL) a Jany Mračkové Vildumetzové (ANO). Jak vypadají dvojice pro 2. kolo a v jakých obvodech se bude volit? Ze senátního klání vypadli třeba olympijský vítěz Dominik Hašek, kterého předčila exministryně Helena Válková (ANO), která po boku Andreje Babiše dotančila ve štábu ANO do 2. kola. Neuspěla mj. ani ekonomka Markéta Šichtařová. Kdo se naopak raduje z postupu a jaké zajímavé duely nás příští víkend čekají?

 

ONLINE: První den voleb skončil, druhé senátní kolo netáhne. Křesla obhajují Drahoš či Hilšer

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.09.2024 (22:00)     Sekcia bulvar

V Česku skončil první den hlasování 2. kola senátních voleb 2024. Poprvé v historii v nich má reálnou šanci zvítězit opoziční hnutí ANO - a ve finále má 19 kandidátů. Účast je tradičně nízká, většinou se po prvním dnu pohybuje kolem deseti procent. Volební místnosti znovu otevřou v sobotu v 8:00. O obhajobu senátního křesla bojují i někdejší prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Marek Hilšer. Volby se konají ve 22 obvodech z 27, v pěti si voliči vybrali senátora v 1. kole. Dění kolem senátních voleb sledujeme na Blesk.cz online.

 

Průzkum: Volby by vyhrálo ANO, na záda mu dýchají Piráti se STAN. ČSSD pohořelo

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.03.2021 (11:54)     Sekcia bulvar

Volby do Sněmovny by v únoru vyhrálo hnutí ANO, které by stejně jako o měsíc dříve získalo 26,5 procenta hlasů. Těsně za ním by podle volebního modelu agentury Median skončila koalice Pirátů a STAN, která si rovněž udržela lednovou podporu 25 procent lidí. Do dolní parlamentní komory by se ještě dostali vedle koalice Spolu, tvořené ODS, KDU-ČSL a TOP 09, také zástupci SPD a KSČM. Podpora ČSSD klesla na 4,5 procenta, hranici nutnou pro vstup do Sněmovny by tak nepřekročila. Vyplynulo to z průzkumu Medianu, který jeho výsledky dnes poskytl ČTK.

 

Středočeský kraj: Krajské volby vyhrálo hnutí STAN

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.10.2020 (19:40)     Sekcia bulvar

Ve dvě hodiny v sobotu 3. října skončily v Česku krajské volby. Svou pozici neobhájila hejtmanka Jaroslava Jermanová (ANO). Na prvním místě skončilo hnutí STAN, druhá ODS. Hnutí ANO skončilo až třetí. Do zastupitelstva se dostali i Piráti na čtvrtém místě a koalice TOP 09 a hnutí Hlas na šestém.

 

Průzkum: Volby by vyhrálo ANO před ODS. Mimo Sněmovnu TOP 09, lidovci a stále i ČSSD

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.09.2022 (15:55)     Sekcia bulvar

olby do Sněmovny by podle modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi z přelomu srpna a září vyhrálo ANO s 30,5 procenta hlasů. Oproti květnu si hnutí mírně polepšilo. Druhá by skončila ODS, která by od voličů dostala 19,5 procenta hlasů. Oproti květnu je to propad o tři procentní body. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do dolní komory Parlamentu by překročilo pět stran a hnutí - kromě ANO a ODS ještě SPD, Piráti a STAN. Výsledky volebního modelu dnes zveřejnila ČT v pořadu Otázky Václava Moravce.

 

Volby do Sněmovny by vyhrálo ANO, ODS ztratila, Piráti bez STAN sílí. A ČSSD na cestě zpět?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.11.2022 (08:31)     Sekcia bulvar

Volby v říjnu by vyhrálo hnutí ANO s 31,5 procenta hlasů, jeho podpora proti září mírně vzrostla. Zisk ODS naopak klesl na 13,5 procenta. SPD by měla 12 procent a Piráti 11 procent, ukázal volební model, který dnes ČTK poskytla agentura Median. Mezi osmi stranami a hnutími, které překonaly pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do Sněmovny, by v říjnu byli také sociální demokraté. U nich a také u KDU-ČSL, TOP 09 a STAN ale nelze podle Medianu spolehlivě určit, zda je jejich podpora nad touto hranicí, nebo pod ní.

 

Havlíček o „válci“ ANO: Po historickém úspěchu chce místopředsedu Senátu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2024 (16:18)     Sekcia bulvar

Hnutí ANO poprvé v historii vyhrálo senátní volby, získalo v nich letos osm mandátů z 27 možných. Hnutí podle prvního místopředsedy Karla Havlíčka prolomilo prokletí Senátu a bude chtít mít zástupce ve vedení horní komory, řekl po sečtení výsledků.

Debata Blesku: Odsunou záplavy volby? Pekarová: Pozor na hysterii! Do Ostravy nedojedete, varuje Konečná

Senátní volby 2022: Výbuch ANO, STAN i ČSSD

Volby ONLINE: Hilšer či Drahoš bojují o Senát. Do akce vyrazil i Babiš, ANO má 19 finalistů

Babiš a Havlíček o historickém senátním úspěchu ANO. Chtějí křeslo místopředsedy

Manželka Zemanova vyzyvatele porodila. Hilšer se raduje: „Je to kluk jako buk“

Volby by v únoru vyhrálo ANO s 31 procenty před ODS a Piráty, lidovci by se do Sněmovny nedostali

Sněmovní volby by vyhrálo ANO, Spolu ztrácí. Výrazně si polepšili Piráti, ukázal průzkum

Pavel vyhlásil krajské a senátní volby na 20. a 21. září. Rozhodnutí čeká na podpis Fialy

Další kolo povolebních námluv v Praze. U Pirátů, Spolu a STAN vzniknou nové jednací týmy

ŽIVĚ: ODS o prohře v senátních volbách. Co říká jen na na propad a udrží v čele Vystrčila?

Volby by vyhrálo ANO, vládní strany si ale polepšily. Piráti přeskočili SPD, vyplývá z modelu

ONLINE: 2. kolo boje o Senát začalo! Hilšer či Drahoš obhajují křesla, Babiš tančil u cimbálu

Sněmovní volby by teď vyhrálo ANO, druhá by byla ODS. SPD se propadlo, posiluje Přísaha

Rakušan chce spojenectví s Bartošem: STAN projedná s Piráty koalici pro volby 2021

Propadák Rakušanova hnutí STAN: Po aférách by se podle nového průzkumu nedostalo do Sněmovny

STAN má lídra do krajských voleb. Pecková bude obhajovat post hejtmanky

ODS oslabila, Fiala přesto vidí úspěch: Vládní koalice zvítězila, tvrdí. Uhájí Vystrčil post šéfa?

ONLINE: Zájem o 2. kolo senátních voleb je mizivý. Hilšer či Drahoš obhajují křesla, Babiš tančil u cimbálu

Volby ONLINE: Babiš se čílil a schytal to za „fňukání“. Piráti větří průlom, ODS návrat

Jihomoravský kraj: Volby vyhrálo hnutí ANO

Námluvy na pražském magistrátu? Pražský STAN si vzal čas na rozmyšlenou, zda podpoří menšinovou radu Spolu

Politolog: Polibek smrti u STAN, voliči ANO řeší místo kauz peněženky. A kdo ovládne Prahu?

Plzeňský kraj: Krajské volby vyhrálo hnutí ANO

Volby ONLINE: Zeman půjde volit, do Babiše šili za „fňukání“ Piráti a ODS větří úspěch

Pád obviněného Hlubučka: Končí v pražské radě i jako náměstek primátora! Sám rezignoval

Volby ONLINE: Primátor Opavy žádal o nouzový stav a odklad. Zvládneme je uspořádat, hlásí Fiala

Starosta pobouřil slovy o střílení Romů a ve STAN končí. Rakušan: Poděbradský průšvihp

Starosta pobouřil slovy o střílení Romů a ve STAN končí. Rakušan: Poděbradský průšvih

Nový průzkum: ANO v čele a ODS druhá, STAN, ČSSD i Topka na hraně, lidovci mimo Sněmovnu

Volby by drtivě vyhrálo ANO, ukázal průzkum. ODS spadla na 13 %, lidovci by ze Sněmovny vyletěli

Filip jako šéf komunistů končí? Po volebním debaklu dá hlavu na špalek on i celé vedení

Průzkum: Volby by vyhrálo ANO, do Sněmovny by se dostala Přísaha, lidovci bez křesla

Volby by vyhrálo hnutí ANO. Druhá SPD přeskočila ODS a lidovci mimo Sněmovnu, ukázal model

Babiš dál oslabuje, na záda mu dýchají koalice, ukázal průzkum. Expert řekl jasný důvod

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy