Lidé přestanou chodit na oběd, bojí se restaurace stravenkového paušálu
Zdroj: idnes.cz 14.09.2020 (12:32) ekonomika
Řada zaměstnanců by mohla od příštího roku dostávat místo stravenek peníze. Vládní daňový balíček pro rok 2021 minulý týden podpořil rozpočtový výbor. Část restaurací se však bouří, výzvu proti stravenkovému paušálu už podepsali provozovatelé více než dvou tisíc stravovacích zařízení. Bez stravenek podle nich lidé přestanou do restaurací chodit. celý článek
Stravenkáři trpí taxikářským syndromem, říká exzaměstnanec. Popisuje jejich byznys
Zdroj: aktualne.centrum.cz 18.10.2020 (11:35) ekonomika
Pod francouzskými kuponovými obry se s příchodem stravenkového paušálu do Česka otřásla zem. Dotují je české restaurace, míní Petr Skoč.
ČMKOS navrhla mimo jiné obnovu EET, mluví o úspoře 163,5 mld Kč
Zdroj: financninoviny.cz 24.05.2023 (14:46) ekonomika
Praha - Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) navrhuje k ozdravení státních financí zrušit navýšení paušálu pro živnostníky, stravenkového paušálu, zavést změny u...
Slabý benefit? Polovina firem nenahradí stravenky penězi, tvrdí průzkum
Zdroj: idnes.cz 18.02.2021 (13:22) ekonomika
O zavedení stravenkového paušálu neuvažuje 54 procent zaměstnavatelů. Většina firem ho nepovažuje za viditelný benefit, nevýhodu zaměstnavatelé spatřují například v tom, že nemotivuje pracovníky k pravidelnému stravování. Naopak přínosem paušálu je jednodušší administrativa, ukázal únorový průzkum Unie zaměstnavatelských svazů ČR (UZS).
Paušál je pro restaurace další pohromou, jdou stravenkáři přesvědčit Senát
Zdroj: idnes.cz 20.11.2020 (11:00) ekonomika
Poslanecká sněmovna schválila na čtvrteční schůzi i zavedení stravovacího paušálu. Ten však děsí vydavatele stravenek. Varují před dalším poklesem tržeb v restauračním sektoru. Poslanci podle nich nevěnovali stravovacímu paušálu dostatečnou pozornost.
Konec provizí stravenkářům. Vláda přijala daňový balíček, je v něm i zdražení cigaret
Zdroj: aktualne.centrum.cz 22.06.2020 (16:39) ekonomika
Vláda schválila daňový balíček na rok 2021, který počítá se zvýšením spotřební daně u tabáku a cigaret či se zavedením stravenkového paušálu.
V restauracích zdražuje. V práci jíme oběd z domova, donášku nebo také nic
Zdroj: idnes.cz 04.09.2024 (00:00) ekonomika
Češi šetří a jít do restaurace na oběd během pauzy v práci je pro mnohé drahé. V šesti krajích už obědy stojí v průměru přes dvě stovky. Polovina lidí proto obědvá v kanceláři, nebo neobědvají vůbec. Nejsilnějším motivátorem zajít přece jen do restaurace jsou akční ceny a slevy. V dávání spropitného se mnozí strávníci nepředají, cenu jen zaokrouhlí. Potvrzují to průzkumy i tvrdá realita na trhu.
Stokoruna za 97,90. Stravenkové firmy bojují o zakázky i zápornými provizemi
Zdroj: idnes.cz 07.09.2020 (00:00) ekonomika
Zavedení stravenkového paušálu se blíží, takže velké stravenkové firmy zkoušejí novou strategii pro přežití. Ve veřejných soutěžích na dodávku jídelních poukázek pro státní a veřejné instituce se předhánějí, kdo nabídne větší slevu. Jsou dokonce ochotné dodávat stravenky za cenu nižší, než je její nominální hodnota. Vydělávaly by tak pouze na provizích od restaurací.
Systém stravenek je v krizi, stala se z nich druhá měna, říká šéf COOP
Zdroj: idnes.cz 07.10.2020 (00:00) ekonomika
V souvislosti s chystaným zavedením stravenkového paušálu se mezi jeho příznivci a odpůrci (stravenkové firmy a odbory) vede argumentační přestřelka. „Proč se mají na nákupech u obchodníků živit stravenkové firmy?“ říká na adresu provizí ze stravenek Pavel Březina, předseda Asociace českého tradičního obchodu a zároveň předseda skupiny COOP, která zahrnuje 2 500 družstevních prodejen.
Oběd za 176 korun, pivo přes 60. Ceny v jihočeských hospodách rostou
Zdroj: idnes.cz 07.11.2022 (16:31) ekonomika
Za oběd v restauraci si Jihočeši připlatí. Zatímco minulý rok stálo polední menu v průměru 148 korun, letos host zaplatí 176 korun. Ukazují to údaje společnosti Sodexo Benefity. Restaurace už letos zdražily denní menu i třikrát. Půllitr plzeňského piva stojí v Budějovicích přes 60 korun.
Čína se snaží nastartovat ekonomiku, lidé však šetří a nechtějí chodit ven
Zdroj: idnes.cz 19.04.2020 (16:00) ekonomika
Čína se opatrně snaží znovu nastartovat ekonomiku. Není to ale snadné v situaci, kdy se miliony lidí bojí utrácet nebo ani nechtějí chodit ven. Uzavírání továren a obchodů kvůli pandemii koronaviru po celé zemi začalo v lednu, vládnoucí komunistická strana teď tvrdí, že nemoc je pod kontrolou. Dopady na životy lidí i na celou ekonomiku ale přetrvávají.
Popularita dovážky jídel do kanceláří stoupá. Mezi Čechy vedou burgery a Asie
Rezervací do zahrádek rychle přibývá. Restaurace se ale bojí kontrol testů
Experti doporučují revizi paušálů pro OSVČ. Omezila by nerovnosti, tvrdí
Lidé si v restauracích připlatí. Obědy zdražují, zákazníků je málo
Ceny jídel rostou. Do 150 korun se naobědvají pouze lidé v Olomouci
Lidé si odvykli chodit do hospod, minipivovary zachraňuje lahvové pivo
Oběd za 30 Kč a salát ve větší firmě. Průzkum si posvítil na závodní jídelny
Živnostníci mohou mít kvůli daňovému paušálu problém získat úvěr
Většina Čechů se bojí o své oblíbené restaurace. Přesto do nich nechodí
Digitalizací proti plýtvání. Startup Choco propojuje restaurace s dodavateli
Oběd na terase či na sluníčku? Restaurace ve Španělsku můžou účtovat eura navíc
Chodit k psychologovi je běžné. Víc ho teď potřebují i lidé ve firmách
V Brně zavřela vyhlášená restaurace Koishi. Je to genocida, říká majitel
Svatby se často konají až odpoledne. Slavnostní oběd vyjde draho, moderní jsou rauty a sweet bary
Severočeské doly ze skupiny ČEZ přestanou těžit uhlí nejpozději do roku 2038
Lidé se bojí stáří i kvůli financím. Investovat a vydělávat se ale dá kdykoli
Lidé dávají štědřejší spropitné. Restaurace tíží nahromaděné stravenky
Za oběd v restauraci Češi v listopadu zaplatili 176 Kč, o 25 Kč více než loni
Oběd v restauraci už vyjde na víc než 170 korun. Hospodští ještě podraží
Zálohy na PET láhve? Je obava, že lidé přestanou třídit zbytek, říká expert
Lidé teď začnou topit kdečím, bojí se experti. Krby už nebudou jen estetickým prvkem
Lidé si odvykli chodit do hospod, tvrdí restauratéři. Nabídnuté náhrady jsou jim málo
Facebook pracuje na virtuálním vesmíru. Lidé v něm budou chodit třeba nakupovat
Český způsob života je ohrožen, bojí se bezradní hospodští. Začíná dlouhá řada krachů
Lidé se v pandemii naučili chodit do laboratoří napřímo. Testují si celiakii i játra
A co když začne pršet? Restaurace se připravují na otevření zahrádek
Aplikace nabídla oběd zdarma. New York zažil doručovací gastrochaos
Průměrná fixace u hypoték se prodloužila. Lidé se bojí růstu sazeb
Restaurace v pražském Obecním domě neustála tlak koronaviru. Po dvaceti letech končí
Digitální euro brzy na obzoru? ECB zrychluje práci na své kryptoměně
Jídlo z michelinské restaurace jako „hotovka“. Není to ono, říká šéfkuchař
Kolik stojí oběd v „závodkách“ a jak se dá najíst za stravenku
Dubajská restaurace v oblacích slaví deset let od svého otevření
Novinka: Atraktivita přivýdělků na dohodu o provedení práce klesá