Restaurací je v Česku příliš. Covid oddělí zrno od plev, míní kuchař Sajler
Zdroj: idnes.cz 02.10.2020 (12:50) ekonomika
Podle kuchaře a spolumajitele restaurační sítě Perfect Canteen Filipa Sajlera pročistí koronavirová krize trh stravovacích zařízení. Ten byl podle něj extrémně přesycený a nové provozy vznikaly ve velmi rychlém tempu. Zůstanou lidé se skutečným zájem o obor. Sajler to ve čtvrtek řekl na kongresu For Gastro & Hotel. celý článek
Příliš drahý experiment. Zlevnění paliv v Česku Orlen už nezopakuje, míní experti
Zdroj: idnes.cz 03.10.2023 (00:00) ekonomika
Polská společnost Orlen během neděle na některých čerpacích stanicích u hranic s Polskem výrazně zlevnila pohonné hmoty. Podle expertů šlo o jednorázové zlevnění, které mělo motivovat české řidiče tankovat paliva výhradně v Česku a ulevit tak polským pumpám. Ty jsou nyní pod tlakem kvůli extrémně levným cenám pohonných hmot, což v Polsku vede k jejich vykupování. Šlo o příliš drahý experiment, který Orlen již opakuje nebude, míní odborníci.
Ani napotřetí to nevyšlo. Šéfkuchař Ridi zavřel svou další restauraci
Zdroj: idnes.cz 05.04.2024 (10:11) ekonomika
Šéfkuchař Emanuele Ridi zavřel svou restauraci Manu v pražské Revoluční ulici. Podle deníku Aha! se tak stalo ze dne na den a jde už o třetí podnik, s nímž původem italský kuchař známý z televizních pořadů S Italem v kuchyni, Manu a Matěj nebo StarDance v Praze neuspěl.
Neapolský kuchař opět provokuje. Po ananasu přichází s melounovou pizzou
Zdroj: idnes.cz 30.08.2024 (14:00) ekonomika
Neapolský kuchař a majitel několika restaurací Gino Sorbillo začal nabízet jako letní novinku pizzu s vodním melounem. Již dříve experimentoval s netradičními verzemi italského pokrmu, připravoval pizzu s ananasem či banánem. Uživatelé sociálních sítí se v komentářích dělí na ty, kteří chtějí novinku ochutnat, a na ty, kteří ji kritizují jako nedůstojný výstřelek, píše agentura APA.
Čechy v Chorvatsku příliš omezení nečeká, v restauraci mohou jíst i uvnitř
Zdroj: aktualne.centrum.cz 30.05.2021 (20:57) ekonomika
Provozovatelé restaurací a barů v Chorvatsku jsou za rozvolňováni vděční. Sezonu jako před pandemií přesto neočekávají.
Návštěvy restaurací teď berou lidi politicky, stěžují si podniky. Vrací se roznášky
Zdroj: aktualne.centrum.cz 09.11.2021 (06:06) ekonomika
Po týdnu povinnosti kontrolovat bezinfekčnost zaznamenala úbytek hostů většina restaurací v Česku. Metropole problém nemá, vzdoruje hlavně venkov.
Popeyes počtvrté v Česku. Fastfood otevřel další pobočku na pražském Andělu
Zdroj: idnes.cz 19.12.2024 (10:15) ekonomika
Louisianský řetězec rychlého občerstvení Popeyes otevřel další restauraci v Česku. Tentokrát si pro svou čtvrtou pobočku vybral nejfrekventovanějších křižovatku na pražském Andělu. Po restauraci na Václavském náměstí, na Národní třídě a ve středočeské Stehelčevsi bude své kuřecí menu servírovat v ulici Nádražní.
Česko země štamgastů. V provozu je přes 23 tisíc hospod a restaurací
Zdroj: idnes.cz 06.12.2022 (10:54) ekonomika
I když podnikání v gastronomii v posledních třech letech prochází obtížným obdobím, v letošním roce vzniklo 716 nových restaurací či hospod. V současné době v Česku funguje více než 23 tisíc gastroprovozů.
Fastfoody v Česku se rozrůstají. V září přiletí louisianské smažené kuře
Zdroj: idnes.cz 12.07.2023 (00:00) ekonomika
Již v září otevře svoji první restauraci v Česku americký řetězec fastfood restaurací prodávajících smažené kuřecí maso Popeyes. Do konce roku pak vzniknou další dvě pobočky – kromě té první v centru Prahy přibude jedna v centru Brna a další kousek od Prahy. Vyroste tak silná konkurence třem silným hráčům – KFC, McDonald’s a Burger Kingu.
Večerníček nově půjde pouze na Déčku. ČT2 a ČT:D se po osmi letech oddělí
Zdroj: lidovky.cz 14.06.2021 (12:18) ekonomika
Televizní stanice České televize ČT2 a ČT:D se po téměř osmi letech souběžného vysílání dětských pořadů definitivně oddělí. Večerníček a další pořady už se budou od 1. července vysílat jen na Déčku. Uvolněný prostor na ČT2 zaplní dokumentární pořady a filmy. V tiskové zprávě o tom v pondělí informovala ČT. Televize oznámila také některé programové novinky na ČT:D, například nový Večerníček Jezevec Chrujda nebo seriál Tajemství pana M. o genetikovi Gregoru Johannu Mendelovi.
Výhrady bank k pravidlům Covid III jsou oprávněné, míní advokát z KPMG Legal Horák
Zdroj: ihned.cz 14.05.2020 (00:00) ekonomika
Firmy čekají na další úvěry se státní garancí. Start programu Covid III, který má podnikatelům zajistit půjčky za celkem půl bilionu korun, ale nabírá zpoždění. Důvodem je i to, že banky mají problém se zveřejněním seznamu úspěšných žadatelů....
Kamiony dopravců z ciziny unikají v Česku trestu. Zaplatí jen každý druhý
Ceny klesnou, levně jako v Polsku ale nebude. A je to dobře, míní analytici
Prázdný talíř za osm eur. Je potřeba dvojnásobná síla, hájí se restaurace
Covid srazil zisky bank v Česku na polovinu. Výsledky neodráží druhou vlnu
Srazí krize covid-19 ceny nemovitostí v Česku? Lze to očekávat
Anti-COVID se může prodávat až do 11. září
Do dneška lze prodávat dezinfekci na ruce Anti-Covid
Zážitek za šestnáct milionů. Dánský kuchař zve na unikátní večeři ve stratosféře
Generační výměna čeká řadu rodinných firem. Češi ji podceňují, míní expert
Energetický trh je příliš rozvolněný, potřebuje změny, míní ministr Síkela
Stát si neuvědomuje, že 50 milionů je dobrá investice, míní michelinský kuchař
Stát si zatím neuvědomuje, jak dobrou investici udělal, míní michelinský kuchař
M6 u nás nenajdete, říká Vietnamec o své restauraci. A sní o vlastní síti
Zahrádky otevřely téměř dvě třetiny restaurací, jejich tržby jsou poloviční
Každý den oběd v restauraci je luxus. V cizině to není běžné, říká Jan Punčochář
Jsme „obědový“ národ, vrátíme se do restaurací, říká ředitel Sodexo
Nezaměstnanost v říjnu klesla na 3,7 %. Růst nás teprve čeká, míní analytici
Asociace: Rychlejší uvolňování je správné, podpora musí být delší
Restauratér Sajler: Koronavirová krize vyčistí přesycený trh
Spravedlivěji rozdělit sdílené daně obcím lze a ne složitě, míní odborník
Dezinfekce Anti-Covid končí. Náhradu za ni vymýšlí brněnská univerzita
TGI Fridays zavírá desítky restaurací. Spekuluje se o bankrotu
Z obrazovky na talíř. Netflix v restauraci nabídne menu z vlastních pořadů
Krize už dopadá: čtvrtina českých firem propouští, pětina snižuje mzdy
Změny v DPH by podle asociací vedly k nižší ziskovosti a zavírání restaurací
Negativní trend pokračuje, tržby restaurací klesaly i v létě. Praha není výjimkou
Naplnit nádrž i žaludek. Kde v Česku stojí za to zastavit u pumpy
Za pivo budeme platit i 70 korun, příští rok ale ještě ne, říká šéf Budvaru
Pelmeně i holubce. Při rozvozu roste zájem o ukrajinskou kuchyni, hlásí Foodora
Nenabízet Big Mac je velká škoda, míní ředitel ruského nástupce McDonald’s
Zavřené restaurace i obchody dostanou kompenzace, schválila vláda
Zavírání a omezený provoz restaurací pocítili i zemědělci, prodají málo masa
Většina úvěrů z projektu pomoci COVID I byla zamítnuta, COVID II si vede líp
Analýza: Objednat si 0,4 litru piva je pro zákazníky restaurací nejméně výhodné