Češi si za pandemie odvykli chodit do restaurací na obědy
Zdroj: financninoviny.cz 12.03.2022 (08:45) ekonomika
Praha - Češi si za pandemie koronaviru odvykli chodit do restaurací na obědy. Právě u polední nabídky sledují provozovatelé stravovacích provozů podle Asociace malých a středních podniků... celý článek
Lidé si odvykli chodit do hospod, minipivovary zachraňuje lahvové pivo
Zdroj: idnes.cz 10.11.2021 (08:47) ekonomika
Minipivovary v kraji se v produkci piva a tržbách jen pomalu dostávají na předcovidová čísla. Potýkají se i se změnou chování zákazníků, kteří si odvykli chodit do hospod. Z šesti minipivovarů, které v Česku skončily během pandemie koronaviru, je z Moravskoslezského kraje pouze jeden. Nejspíš ale budou následovat další.
Točené radši doma než v hospodě. Domácí pípy a vinotéky jdou po covidu na dračku
Zdroj: lidovky.cz 31.08.2021 (05:00) ekonomika
Domácí pípy a vinotéky jdou na dračku. Lidé si během pandemie odvykli chodit do restaurací a část se jich ani s koncem lockdownu nevrátila. Do zařízení pro popíjení v soukromí jsou ochotni investovat kolem deseti tisíc korun.
Lidé si odvykli chodit do hospod, tvrdí restauratéři. Nabídnuté náhrady jsou jim málo
Zdroj: aktualne.centrum.cz 05.02.2022 (10:24) ekonomika
Vláda od příští středy zruší povinnost prokazovat se při návštěvě restaurací očkováním nebo prodělaným covidem.
Češi platí za obědy rekordní částky. V Plzni utrácejí více než v Praze
Zdroj: idnes.cz 13.07.2021 (00:01) ekonomika
Průměrná útrata Čechů za oběd v restauraci se v červnu vyšplhala na 137 korun. V loňském lednu, před vypuknutím pandemie, to bylo o devět korun méně. Výdaje za poslední rok stouply ve všech krajských městech kromě Prahy a Brna, nejvíc lidé platí v Plzni. Vyplývá to z dat o platbách stravenkovou kartou od společnosti Edenred.
Jsme „obědový“ národ, vrátíme se do restaurací, říká ředitel Sodexo
Zdroj: idnes.cz 09.05.2021 (00:00) ekonomika
Ředitel Sodexo Daniel Čapek odhaduje, že polovina restaurací po návratu k normálu už neotevře. Přesto věří, že Češi budou zase chtít chodit s kolegy na jídlo. Připomíná „natěšení“ na normální život během loňského léta. „To byla exploze, viděli jsme to u restaurací i volnočasových benefitů. Obraty v restauracích, které otevřely, se dostávaly téměř na 100 %,“ dodává Čapek.
Lidé přestanou chodit na oběd, bojí se restaurace stravenkového paušálu
Zdroj: idnes.cz 14.09.2020 (12:32) ekonomika
Řada zaměstnanců by mohla od příštího roku dostávat místo stravenek peníze. Vládní daňový balíček pro rok 2021 minulý týden podpořil rozpočtový výbor. Část restaurací se však bouří, výzvu proti stravenkovému paušálu už podepsali provozovatelé více než dvou tisíc stravovacích zařízení. Bez stravenek podle nich lidé přestanou do restaurací chodit.
Za oběd v restauraci Češi v listopadu zaplatili 176 Kč, o 25 Kč více než loni
Zdroj: financninoviny.cz 05.12.2022 (18:25) ekonomika
Praha - Za oběd v restauraci Češi letos v listopadu utratili průměrně 176 korun, v meziročním srovnání asi o 25 korun více. Proti roku 2019 hospody prodaly o 31 procent obědů méně. Vyplývá...
Otevřeno pro jednoho hosta. Pandemie inspirovala vznik svérázných restaurací
Zdroj: idnes.cz 09.05.2020 (20:48) ekonomika
Celosvětová pandemie koronaviru, kvůli které nejspíš zkrachují tisíce restaurací, inspirovala koncept švédské restaurace Bord For En (Stůl pro jednoho). Podnik bude servírovat tříchodové menu vždy jen pro jediného hosta. Stolovat se bude venku na louce, s výhledem do zeleně, uvedla ve své reportáži stanice CNN. Restaurace se otevře 10. května a bude v provozu jen přes léto.
Deutsche Bank přestane vydávat hotovost u přepážek. Klienti si odvykli, tvrdí
Zdroj: idnes.cz 09.06.2022 (06:56) ekonomika
Největší německá banka Deutsche Bank přestane v budoucnu ve většině poboček vydávat hotovost u přepážky. Podle vedení společnosti je to příliš nákladné a klienti už si stejně odvykli. Týdeník Der Spiegel napsal, že krok oznámil koncem května na neveřejné investorské konferenci šéf obchodu s domácími soukromými zákazníky Lars Stoy a mluvčí firmy ho nyní potvrdila.
Průzkum: O osud restaurací se obává 75 pct Čechů
Zdroj: financninoviny.cz 01.12.2020 (16:15) ekonomika
Praha - O osud restaurací se nyní obává 75 procent Čechů, více než na jaře. Problémy u stravovacích zařízení při první vlně pandemie koronaviru připouštělo 35 procent lidí, v současné...
Uprostřed pandemie převzal restauraci. Bojím se, že nás znovu zavřou, říká
Vyšší ceny jídel, nižší spropitné. Češi kvůli zdražování v restauracích škudlí
Konec každodennímu docházení na jídlo? Obědy se šplhají ke 160 korunám
Pět obědů zdarma či peníze zpět. Stravenkové firmy podporují restaurace
Lidé si v restauracích připlatí. Obědy zdražují, zákazníků je málo
Obědy bez nápojů a polévek. Ceny jídel v hospodách nutí Čechy šetřit
Jaká krize? Pro rakouské statkáře znamenala pandemie vzpruhu
Covid zkomplikoval vztahy mezi kolegy v práci, ale poradili si
Paušál na obědy se neosvědčil. Smysl dávají digitální stravenky nebo kantýny
Češi digitalizují. Pandemie zdvojnásobila počet osobních datových schránek
Hotovost je opět na vzestupu. Pandemie přesto posílí platby kartou
Během pandemie utráceli Češi hlavně za léky a elektroniku, ukazuje průzkum
Pandemie změnila finanční chování českých domácností, říká analýza
Průzkum: Češi během pandemie omezili MHD, autem jezdili jako dřív
K moři vyrazí víc lidí než loni. Kvůli davům Češi hledají méně okoukaná místa
Pandemie ukázala budoucnost nakupování. Přizpůsobují se prodejny i e-shopy
Češi v pandemii jedí zdravě i pohodlně, těží z toho startupy a inovátoři
Prázdný talíř za osm eur. Je potřeba dvojnásobná síla, hájí se restaurace
Obědy zdražily na 200 korun. Češi začali vynechávat polévku i nápoj
Úbytek restaurací se nedá brát pozitivně, říká šéf Colosea
Tisíce na veterině i za krmivo. Češi si pořizují psy, neví však, kolik stojí
Češi se zadlužují stále víc. Nezastavila je ani pandemie, vyplývá z registrů
Češi začali méně platit v hotovosti a dobírkou. Ze strachu z koronaviru
Méně alkoholu, více ovoce i rýže. Češi jedli v pandemii zdravěji, zjistili statistici
Češi během léta cestovali do ciziny více než loni. Vítězilo Chorvatsko
Pandemie kutilství. Řemeslníci zdražili, lidé se pouštějí do oprav sami
Češi chodí do restaurací méně, raději si posedí doma. S dražším menu počítají
M6 u nás nenajdete, říká Vietnamec o své restauraci. A sní o vlastní síti
Rezervační systém Restu po osmi letech končí. Neustál covidovou krizi
Restu covidovou krizi neustál. Rezervační systém po osmi letech končí
Pandemie jako pomoc evoluci. Jen urychlila potřebné změny, říká ekonom
Spirála koronavirové krize se roztáčí. Firmy hlásí první velká propouštění