Italská pasta bude gumová, kritizují italští kuchaři „pasivní vaření“ těstovin
Zdroj: idnes.cz 10.09.2022 (00:00) ekonomika
Italský nositel Nobelovy ceny za fyziku Giorgio Parisi sklízí kritiku místních kuchařů. Dlouhodobý propagátor úsporného způsobu vaření těstovin na svých sociálních sítích doporučuje je vařit pod pokličkou a při mírné teplotě. Tímto způsobem přípravy bude ale italská pasta gumová, reagují na doporučení Parisiho italští kuchaři. celý článek
Itálii čeká zdražování těstovin, není pšenice. Horší než za války, říká výrobce
Zdroj: idnes.cz 10.09.2021 (16:29) ekonomika
Itálie se připravuje na vyšší ceny těstovin. Může za to slabá sklizeň tvrdozrnné pšenice v Kanadě, na níž se podepsalo sucho a vedro. Z tvrdozrnné pšenice se mele semolinová mouka, která se používá i při výrobě těstovin. „Ani za druhé světové války nebyl takový nedostatek pšenice,“ tvrdí Giuseppe Ferro, který šéfuje výrobci těstovin La Molisana.
Globální prodej koření zažívá boom. Kuchaři doma více experimentují
Zdroj: idnes.cz 03.04.2023 (20:00) ekonomika
Hodnota globálního trhu s kořením může do konce roku vzrůst z loňských 79 miliard na 126 miliard dolarů (2,7 bilionu korun), vyplývá to z průzkumu, na který se odvolává BBC. Trendu většího zájmu o koření a bylinky nahrávají mimo jiné kuchaři v domácnostech, kteří se při vaření odvažují více experimentovat.
Místo těstovin teď lidé chtějí koláče, říkají majitelé školy vaření
Zdroj: idnes.cz 24.07.2021 (17:00) ekonomika
Jana a Petr Rýdlovi strávili skoro celou pracovní kariéru v korporacích. Před pár lety si však řekli, že nastal čas na změnu a že by chtěli dělat něco, kde budou blíž lidem. Třeba vést penzion, kavárnu či bistro. Nakonec se jim naskytla příležitost převzít jednu z prvních pražských škol vaření Ola Kala. Koupili ji v roce 2018 a během roku se jim podařilo zdvojnásobit obrat. Pak přišla pandemie.
Podcast: Zaměstnává znevýhodněné. Hlavní je psychika, říká těstovinářka z Pasta Fidli
Zdroj: aktualne.centrum.cz 30.01.2021 (13:11) ekonomika
Po smrti manžela Helena Cyrnerová vycítila, že by chtěla dělat práci, která dává větší smysl. O projektu Pasta Fidli hovoří v podcastu Aktuálně.cz.
Zemědělské organizace kritizují vládu za neřešení krize v zemědělství
Zdroj: financninoviny.cz 10.03.2022 (14:06) ekonomika
Praha - Vláda Petra Fialy (ODS) je pasivní k zemědělcům a potravinářům a její kroky k řešení zemědělské krize jsou kontraproduktivní, protože zvyšují závislost na ruské ropě....
"Léčivý" architekt myslí na ekologii i obézní. V Olomouci postavil pasivní kliniku
Zdroj: aktualne.centrum.cz 23.10.2020 (06:57) ekonomika
Klinika splňuje standardy tzv. pasivní budovy. Vyšší náklady na její stavbu se podle architekta Adama Rujbra za šest let vrátí na úsporách provozu.
Když nejde jen o peníze. Pár v Týnci postavil oceňovaný pasivní pečovatelský dům
Zdroj: aktualne.centrum.cz 11.10.2021 (09:17) ekonomika
V dvoutisícovém Týnci nad Labem funguje od loňského roku pečovatelský dům pro seniory. Jde o pasivní dřevostavbu šetrnou k životnímu prostředí.
Velký test těstovin: Většina Čechů zvolí fusili. Není však vrtule jako vrtule
Zdroj: idnes.cz 02.02.2021 (00:00) ekonomika
Byť na obyvatele Apeninského poloostrova nemáme, i tak spořádá ročně průměrný Čech přes osm kilogramů těstovin. To znamená odhadem pětačtyřicet obědů či večeří za rok. Českým králem italské kuchyně jsou bezvaječné fusilli neboli vřetena. Víte, jaké koupit, abyste si opravdu pochutnali? A že si můžete dopřát i jejich zdravější variantu?
Michelinští kuchaři míří do domácností. Boháči jim za vaření královsky platí
Zdroj: idnes.cz 24.10.2020 (00:00) ekonomika
Mezi klasickými pracovními nabídkami pro chůvy se na britské inzertní platformě Jobs in Childcare nedávno objevil netradiční inzerát. Rodina v něm hledá do své domácnosti šéfkuchaře, který v minulosti vedl michelinskou restauraci. Poptávka po soukromých kuchařích není ve své podstatě nijak ojedinělá, trend nyní umocnila pandemie koronaviru. Když nemohou bohatí do restaurace, jde restaurace za nimi.
Úroda je slabá, konzumenti chybějí. Italští vinaři čelí nejisté budoucnosti
Zdroj: idnes.cz 20.10.2024 (17:00) ekonomika
Vinohrady v Itálii se potýkají s měnícím se klimatem a změnou chutí konzumentů. Život jim teď navíc ztížila inflace a vysoké úrokové sazby, kvůli nimž jim podražily půjčky u bank. V kombinaci s klesajícím zájmem mladých o alkohol tak italská vinařství stojí před obtížnou budoucností.
Vaření v době post-covidové. Domácí kulinářství pomáhá školám vaření
Práce v luxusní restauraci musí stranou. Ukrajinští kuchaři vaří na frontě
Italští pumpaři budou muset uvádět průměrnou cenu paliv, chystají stávku
Zapomeňte na penzijko, na důchod si vyděláte jinak, říká pasivní investor Dvořák
Vyhasnou po stovkách let italské pece? Benátské skláře ohrožuje cena metanu
Vydělávat bez práce? Vybudujte si pravidelný pasivní příjem
Italská vláda chce navýšit daň pro turisty. Nejsme bankomaty, bouří se hoteliéři
"Takové hospodaření státu je divné." Starosta i ekologové kritizují demolici nádraží
Kurz vaření nebo sport. Západní firmy hledají alternativu firemních večírků
Zemědělci kritizují dvojí pravidla. Nelíbí se jim dohoda s Latinskou Amerikou
Zemědělcům vadí další významná rychlotrať. Kritizují spojení Praha–Drážďany
V návrhu úsporného tarifu jsou místo částek jen tečky, kritizují experti
Za dlužníky zaplatí sousedé. Bytová družstva i obce kritizují oddlužovací novelu
Taky bychom měli cenzurovat Trumpa. Ve Facebooku kritizují Zuckerberga
Výrobci léků kritizují návrh ministerstva, aby drželi dvouměsíční zásobu
Nesystémové řešení. Ekonomové kritizují maďarskou a britskou mimořádnou daň
Drahé a nekomfortní. Zálohování petek kritizují malí obchodníci i odpadáři
Stavební úřady dál kritizují nový systém, aktualizace pomohla jen málo
Odbory kritizují vládu, že dosud nerozhodla o navýšení minimální mzdy
Megalomanský projekt, který zničí krajinu, kritizují vědci „Zemanův“ kanál
Apple bude v mobilech automaticky hledat fotky zneužívání dětí. Experti to kritizují
Hospodářská komora dělá zásoby pro firmy. Nabízet bude respirátory z Číny
Italská vláda chce jen ukázat, že s cenou paliv něco dělá, říká petrolejář
Pohostinství v krizi. Číšníci a kuchaři se zpět do gastronomie nehrnou
Vaření a vytápění se prodraží. Innogy po dramatickém růstu cen zdražuje plyn
KVÍZ: Levný provoz i dotace na stavbu. Co víte o pasivních domech?
Důsledek koronavirové krize: Odborníci varují před pasivní pracovní existencí
Číšníci a kuchaři nadobro zakotvili v jiných oborech. Do gastra se nehrnou
Společnost Heinz uvádí na trh omáčku s vodkou. Inspirovala se modelkou
Ignoruje vás kolega v práci? Jak poznat pasivního agresora a jak se mu bránit
KVÍZ: Topná sezona je v plném proudu. Víte, jak v bytě ušetřit za teplo?
Zemědělci v problémech. Vláda na nás kašle, zní z profesních organizaci
Nutella bude i pro vegany. Nabídne rostlinnou variantu bez živočišného mléka