Restaurace v Saint-Tropez prosévají hosty. Odporné, zlobí se starostka
Zdroj: idnes.cz 27.08.2023 (12:00) ekonomika
Starostka francouzského letoviska Saint-Tropez hrozí sankcemi vůči některým místním restauratérům. Ti si totiž podle mnoha svědectví vybírají hosty podle předchozích útrat včetně výše zanechaného spropitného. Některé podniky dokonce ještě při rezervaci stanovují svým zákazníkům minimální budoucí útratu. „Odporné praktiky,“ komentovala to starostka. celý článek
Kde si i miliardář připadá chudý. Ze Saint-Tropez je oáza superluxusu
Zdroj: idnes.cz 30.09.2023 (09:00) ekonomika
Francouzské letovisko Saint-Tropez je možná jedinou rybářskou vesnicí na světě, kde je snazší koupit si kabelku za 25 tisíc eur, než vzít prut a nahodit návnadu. Je to výsledek dlouhého procesu, který navíc v poslední době zrychluje: restaurace, hotely a kavárny, které již dříve skoupili bohatí podnikatelé, se dostávají do rukou luxusních značek – a ty šroubují ceny do závratných výšek.
Jídlo z michelinské restaurace jako „hotovka“. Není to ono, říká šéfkuchař
Zdroj: idnes.cz 01.06.2020 (08:48) ekonomika
Slavná artyčoková polévka s lanýži z restaurace Guy Savoy přichází až k vám s návodem na ohřátí v mikrovlnce. Avšak sám šéfkuchař doufá, že už brzy bude moci uvítat hosty ve své restauraci na nábřeží Seiny v Paříži.
Slavná kodaňská restaurace světa odložila uzavření. Přesouvá se do Japonska
Zdroj: idnes.cz 09.03.2024 (17:00) ekonomika
Blíží se konec jedné z nejlepších restaurací na světě. Kodaňská Noma původně plánovala, že pro své hosty uzavře v závěru letošního roku, ale nyní představila jiný plán. Provoz v Dánsku se protáhne až do jara 2025, v mezidobí vyrazí tým restaurace prezentovat své pokrmy do japonského Kjóta.
Bez rychlé pomoci budeme propouštět a krachovat, říká restauratér
Zdroj: idnes.cz 12.10.2020 (23:31) ekonomika
Restaurace a bary na tři týdny od středy zcela zavřou. Výjimku budou mít hotelové restaurace, které mohou obsluhovat hosty až do osmé večerní hodiny. „Pokud nepřijde rychlá pomoc, hrozí masivní propouštění a ukončování provozu hospod a restaurací,“ řekl iDNES.cz Luboš Kastner, zástupce gastronomů v Asociace malých a středních podniků.
Roušky a včas zavřít? Některé restaurace nedodržují hygienická nařízení
Zdroj: idnes.cz 09.10.2020 (11:36) ekonomika
Obsluha restaurací poměrně často ignoruje epidemiologická pravidla, jako je povinné nošení roušek a dezinfekce rukou. „Je to problém. Vyzývám všechny restauratéry i hosty, aby nařízení dodržovali, protože jinak poškozují celý sektor, tedy i ty slušné,“ vyzval Luboš Kastner, garant programu Moje restaurace Asociace malých a středních podniků.
Jak dostat Čechy do hospody: pivovary nabízejí rundu zdarma i nový speciál
Zdroj: idnes.cz 25.05.2020 (18:01) ekonomika
Na téměř dva a půl měsíce musely pozastavit činnost české hospody a restaurace. Nyní je jejich úkolem nalákat hosty zpět. S ohledem na výzvy předešlých týdnů to nepovažují za nijak náročnou věc. Jedním z lákadel je třeba pivo na účet pivovaru.
V Brně zavřela vyhlášená restaurace Koishi. Je to genocida, říká majitel
Zdroj: idnes.cz 14.12.2020 (13:52) ekonomika
Od svého vzniku před dvanácti lety byla brněnská restaurace Koishi vyhlášeným podnikem. Letošní rok ale nepřežije. Vládní opatření kvůli epidemii koronaviru a chaos kolem kompenzací pro podnikatele a živnostníky donutil majitele restaurace Janka Martinkoviče zcela zavřít a propustit zaměstnance.
Jak zvládnout krizovou situaci s hosty? Restauratérům pomáhá První u zdroje
Zdroj: idnes.cz 16.11.2022 (11:50) ekonomika
České hospody a restaurace už dávno nebojují jen s důsledky covidu. Vysoká inflace, rekordní ceny energií, nedostatek kvalifikovaných lidí, nižší návštěvnost a tedy i obraty, to jsou problémy, se kterými se snaží vypořádat. A pomáhá jim v tom nový portál První u zdroje.
PŘEHLEDNĚ: Do restaurace jen s potvrzením. Podívejte se, jak bude od pondělí vypadat posezení u piva
Zdroj: lidovky.cz 11.05.2021 (20:28) ekonomika
Hospodští štamgasti, kavárenští povaleči i příležitostní návštěvníci. Ti všichni si už v pondělí přijdou na své. Jiskru optimismu ovšem zažehnou i samotní restauratéři, kteří budou moci po pěti měsících usadit první hosty ke stolům – zatím tedy alespoň na venkovních zahrádkách. Co vše potřebujete před jejich otevřením vědět?
Oběd na terase či na sluníčku? Restaurace ve Španělsku můžou účtovat eura navíc
Zdroj: idnes.cz 04.04.2024 (12:29) ekonomika
Španělská vláda povolila restauracím účtovat si příplatky za servis u „prémiových“ stolů. Pokud tedy bude chtít majitel podniku po hostech extra peníze za to, že obědvají v chládku, nebo naopak na slunné terase, má na to právo. S jedinou podmínkou: musí hosty o příplatku jasně informovat předem.
Češi dali na záchranu hospod už přes deset milionů, akce pokračuje
Pivo zdarma a panák za půlku. Podniky lákaly na poslední akci před zavřením
A co když začne pršet? Restaurace se připravují na otevření zahrádek
Restaurace v pražském Obecním domě neustála tlak koronaviru. Po dvaceti letech končí
Dubajská restaurace v oblacích slaví deset let od svého otevření
Kožešinu už nepoužijeme, slibují módní giganti Saint Laurent a Brioni
Restaurace si sáhly na dno. Pandemie jim ukázala nové cesty prodeje
Jste sám? Je nám líto. Některé zahrádky v Barceloně neobslouží jednotlivce
Pro hotely a restaurace by měl vzniknout podle expertů program COVID
Velké rozvolnění startuje, obchody se na něj připravovaly i týdny
Pět obědů zdarma či peníze zpět. Stravenkové firmy podporují restaurace
Češi uhájili michelinské hvězdy, všechny oceněné restaurace jsou v Praze
Výpadek počítačových systémů. Český McDonald’s musel ráno zavřít provozovny
Na Štědrý den restaurace čekají vyšší tržby než loni, otevřená je třetina
Hůř být nemůže. Hollywoodská stávka dopadá na čistírny, pekárny i restaurace
Zavíračka v osm? Radši vůbec neotevřeme, reagují restaurace na nová nařízení
Prymula: Restaurace budou muset zavírat ve 22:00 od čtvrtka
Kde najdete nejlepší restauraci na světě? Na dánském fotbalovém stadionu
Zpřísnění po týdnu. Restaurace zavřou ve 20 hodin, trhy bez občerstvení
Londýnské restaurace úpí. Nepomáhají šťastné hodinky ani dynamická cenotvorba
Rybí restaurace Nordsee v Česku končí. Nezvládla následky pandemie
První ocenění v postsovětské éře. Moskva má michelinské restaurace
U nás minimálně dva chody. Praktiky italské restaurace vyvolaly kritiku
Jídelny i restaurace vyhazují hotová jídla. Darovat je lze jen s obtížemi
Jeho restaurace byly na dně. A tak hospodský rozjel půjčovnu karavanů
Restaurace v Itálii sklízí kritiku. Účtovala si poplatek za rozkrojení dortu
Japonci podléhají kouzlu mražených hotovek, v automatu koupí i kaviár
Zavřené restaurace i školní kuchyně trápí zemědělce, sklady zůstávají plné
Restaurace v USA zakazuje vstup naočkovaným. Bojujeme za svobodu, tvrdí majitel
Trojky byly za socialismu nejrozšířenější restaurace, říká historik stravování
Digitalizací proti plýtvání. Startup Choco propojuje restaurace s dodavateli
Důsledky krize budeme cítit dlouho. Bolet bude hlavně restaurace a kulturu
Poslední dvě restaurace sítě Nordsee skončí v Česku do konce měsíce