Singapurské břehy znečistila olejová skvrna. Pomáhali záchranáři i dobrovolníci

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.06.2024 (18:00)     Sekcia ekonomika

Únik topného oleje, který zasáhl pláže podél ostrovního letoviska Sentosa a další části jižního pobřeží Singapuru, vyvolal několikadenní úklidovou operaci. Do jeho likvidace se zapojili záchranáři, ale i obyvatelé. Rozsah škod v této části světa spíše výjimečné ekologické katastrofy na životní prostředí je zatím nejasný. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Německé zemědělce trápí velká voda. Škody na úrodě jsou obrovské

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.01.2024 (16:00)     Sekcia ekonomika

Vydatné deště a rozvodněné řeky trápí sousední Německo. Velká voda postihla hlavně druhou největší spolkovou zemi Dolní Sasko. Záchranáři a dobrovolníci mají spousty práce, kromě nich ale značné starosti mají i tamní zemědělci, mnozí z nich se snaží marně zachránit svou úrodu. Škody budou podle odhadů obrovské.

 

Malá země, velké množství kovů. Singapurské sklady ovládli obchodníci s olovem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.08.2024 (00:00)     Sekcia ekonomika

Ze Singapuru se v posledních měsících stalo jedno z největších úložišť kovů na světě. Hromadí se tam zejména slitky olova a zinku. Děje se tak kvůli klesající poptávce, a to hlavně ze strany Číny a USA. Zároveň je to ale promyšlená obchodní strategie.

 

V Singapuru přeměňují moč na pivo. Zlatavý mok vaří z recyklované odpadní vody

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     28.05.2022 (14:30)     Sekcia ekonomika

Nápoj s názvem Newbrew je společný projekt singapurské vládní vodohospodářské agentury PUB a tamního minipivovaru Brewerkz, informoval včera server BBC. Kromě německého ječmene a norských kvasnic je klíčovou ingrediencí piva Newbrew i NeWater, tedy voda recyklovaná z kanalizace.

 

Energetika zítřka? V Singapuru testují výrobu elektřiny ze stínu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.07.2020 (14:38)     Sekcia ekonomika

Tým vědců z Národní singapurské univerzity vyvinul zařízení, které dokáže získat energii ze stínu, respektive z kontrastu mezi světlem a tmou. Doufá, že metoda v budoucnu pomůže zajišťovat elektřinu v hustě zastavěných městech. Nicméně k dokonalosti má zařízení ještě daleko.

 

Deset tisíc dolarů. Aerolinky odškodní zraněné z letu, který zasáhla turbulence

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.06.2024 (11:19)     Sekcia ekonomika

Singapurské aerolinky nabídly odškodné ve výši 10 000 dolarů (asi 229 000 Kč) všem pasažérům, kteří minulý měsíc při letu z Londýna do Singapuru utrpěli kvůli silným turbulencím drobná poranění. „Ty, kteří utrpěli vážnější zranění, jsme pozvali k projednání specifické nabídky odškodnění,“ uvedl zástupce společnosti podle deníku The Guardian.

 

Aerolinie letos ve velkém ruší své lety. Selhávají dříve spolehlivé firmy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.08.2022 (20:54)     Sekcia ekonomika

Mezi nejméně spolehlivé letecké společnosti na světě se řadí Virgin Australia a nizozemský dopravce KLM. Ukázala to analýza poradenské společnosti Cirium, která zkoumala data devatenácti aerolinií z celého světa. Společnosti Virgin Australia a KLM v uplynulých měsících zrušily nejvíce letů ze všech. Premiantem naopak byly singapurské aerolinie.

 

Zavírají se do klece, aby z ní dostali slepice. K aktivistům se přidal i Tomáš Klus

Zdroj Zdroj: aktualne.centrum.cz     19.06.2020 (12:45)     Sekcia ekonomika

Aktivisté a dobrovolníci jsou dvanáct hodin bez možnosti většího pohybu, namačkaní v kleci společně s 19 sochami slepic v nadživotní velikosti.

 

Paříž plánuje návrat koupání v Seině. Bude to chtít víru, bojí se místní

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.05.2023 (19:01)     Sekcia ekonomika

Před začátkem letních olympijských her v roce 2024 je hlavní město Francie uprostřed horlivých snah o vyčištění historicky snad nejvíc znečištěné řeky Seiny. Radnice slibuje, že v době jejich konání bude řeka tak čistá, že se v ní lidé budou moci koupat. Úřady chtějí evidentně navázat na časy minulé, kdy břehy Seiny byly v Paříži plovárnami doslova poseté.

 

Policie uvolnila vjezd do postižených obcích, výjimkou je Moravská Nová Ves

Zdroj Zdroj: financninoviny.cz     07.07.2021 (11:18)     Sekcia ekonomika

Podivín (Břeclavsko) - Policie dneškem uvolnila vjezd do tornádem postižených obcí na Hodonínsku a Břeclavsku. Mohou tam vjet i dobrovolníci, kteří dosud své vozy museli nechávat mimo...

 

Legendární pito oslavilo výročí. Zpočátku cílilo na řidiče, název vznikl spojením slabik ze dvou slov

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     09.10.2021 (10:30)     Sekcia ekonomika

Dvě skupiny žen a mužů se v roce 1975 zúčastnily zajímavého testu. Během půl hodiny vypili dobrovolníci různé množství nealko piva Pito, od půl litru po dva litry. A po další půlhodině a následně hodině jim lékaři odebrali krev.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy