Začínaly v kuchyni, dnes mají profi prostory, stálé zákazníky i mnoho ocenění
Zdroj: idnes.cz 06.11.2024 (00:00) ekonomika
Získaly certifikát originální produkt z Orlických hor. V soutěži Firma roku Královéhradeckého kraje vybojovaly třetí místo. Vyhrály soutěž začínajících podnikatelek. Kosmetická značka Anela Andrey Pajgrt Bartošové a Elišky Stofferové má úspěch. celý článek
Začínali v garáži. Dnes mají vlastní prostory, ocenění a milionové obraty
Zdroj: idnes.cz 09.09.2023 (00:00) ekonomika
Žijí svůj velký sen, třebaže pocházejí z malé Bystřice pod Hostýnem. Před dvanácti lety rozjeli svůj e-shop. První plány tak úplně nevyšly, ale dnes se jim daří. V žebříčku českých 50 nejrychleji rostoucích společností agentury Deloitte byla jejich firma Dobrý textil.cz oceněna již dvakrát.
Přehrady v Moravskoslezském kraji mají zásobní prostory téměř plné
Zdroj: financninoviny.cz 17.08.2024 (16:54) ekonomika
Ostrava - Přehrady v Moravskoslezském kraji mají navzdory delšímu období s vysokými teplotami a menšímu objemu srážek své zásobní prostory téměř plné. Mají tak dostatek vody pro zásobování obyvatel...
Omezení skončilo. ČEZ začal přijímat všechny nové zákazníky
Zdroj: idnes.cz 11.10.2022 (15:31) ekonomika
Energetická společnost ČEZ uvolnil omezení pravidel přijímání nových zákazníků. Firma v srpnu oznámila, že přestává nabírat ty zákazníky, kteří měli svého dodavatele, ale rádi by ho vyměnili. Někteří konkurenti však mají přijímání nových zákazníků stále omezené.
Začínaly s třiceti tisíci. První milion vydělaly po třech letech
Zdroj: idnes.cz 01.08.2020 (00:00) ekonomika
Jako malé holky měly obě stejný sen – být návrhářkami. Pak na to tak trochu zapomněly, ale naštěstí se potkaly ve škole. Dnes mají Tuguldur Roštínská Burmaa a Andrea Kopalová svou vlastní značku Paon.
Pelmeně i holubce. Při rozvozu roste zájem o ukrajinskou kuchyni, hlásí Foodora
Zdroj: idnes.cz 24.09.2024 (20:00) ekonomika
Ukrajinská kuchyně získává v Česku stále větší oblibu. Podle aktuálních dat Foodory vzrostl počet objednávek z ukrajinských restaurací, což potvrzuje rostoucí popularitu těchto jídel. Tento trend lze přičítat nejen stále silnějšímu ukrajinskému kulturnímu vlivu, ale i tomu, že mnoho ukrajinských podnikatelů si v Česku otevírá vlastní restaurace a přináší autentické chutě svým krajanům i českým gurmánům.
OBRAZEM: Kanceláře roku mají vítěze, projděte si nejlepší prostory v Česku
Zdroj: idnes.cz 17.06.2021 (20:15) ekonomika
Ve čtvrtek večer byli na pražském Žofíně vyhlášeni vítězové pátého ročníku soutěže Kanceláře roku, kterou organizuje poradenská společnost Prochazka & Partners. Odborníci letos vybírali z více než stovky přihlášených projektů. Udělili ocenění v desítce kategorií a také speciální Cenu poroty za výjimečný přínos pro architekturu a design.
Hongkong prochází kancelářskou krizí. Prostory zejí prázdnotou, ceny padají
Zdroj: idnes.cz 11.06.2023 (09:00) ekonomika
Kancelářské prostory napříč celý světem stále častěji zejí prázdnotou. Dramatická je situace hlavně v Hongkongu. Tamější komerční nemovitosti totiž patří k těm nejdražším na světě a v dosavadní historii ještě nebyla míra jejich obsazenosti tak nízká. Ceny se nyní propadají a developeři se kanceláří zbavují se ztrátou.
Bič na energošmejdy požene lidi na poštu. Dodavatelé mají povinnost zákazníky informovat dopisem
Zdroj: lidovky.cz 10.09.2021 (14:00) ekonomika
Dodavatelům se nelíbí, že novela energetického zákona přináší povinnost informovat zákazníky o změně ceny doporučeným dopisem. Je to drahé, zbytečné a v době pandemie i nezodpovědné, varují energetici.
Otec a syn: Jaké to je podnikat dnes v gastru, kde stále chybí lidi
Zdroj: idnes.cz 01.04.2023 (00:00) ekonomika
Jan Charvát se dlouhá léta věnuje řemeslnému pivu a v gastronomii zažil dobré i zlé časy. Jeho syn Martin získal zkušenosti v cizině, pracoval i v michelinském podniku v Kodani a teď se v Česku věnuje moderní evropské kuchyni. Oba se shodují, že v gastru stále chybí lidé a je to náročná práce.
Praha ruší cedule, které navádějí zákazníky. Podnikatelům bude značení chybět
Zdroj: idnes.cz 18.09.2023 (09:55) ekonomika
Kam teď zahnout? Otázka všech motoristů, ale i chodců, kteří mají namířeno na místo v hlavním městě, kam ještě předtím nezavítali. Pomoc čím dál častěji hledají v mobilní navigaci, ale řada lidí stále hledá oporu přímo na ulici, kde na křižovatce často stojí takzvané navigační směrové cedule. Těch je v ulicích přes tři tisíce kusů a některé mají do půl roku zmizet.
McDonald´s ve Spojených státech zlevňuje menu. Láká šetrné zákazníky
Přežili krizi i povodně. Dnes mají vyprodáno na půl roku dopředu
U platby kartou je pro zákazníky důležitá bezpečnost a pohodlí
Lidé chtějí k velkým dodavatelům, ČEZ zdražil fixace pro nové zákazníky
Svádí nerovný boj s covidem. Aby udržela svou kavárnu, zastavila byt
Dodavatelé převádějí zákazníky na nevýhodné tarify. Mění se i několikrát denně
Podvedou zákazníky a založí si jinou společnost. Jak se bránit energošmejdům?
Zahrádky mohou fungovat v noci, často to zakazuje místní vyhláška
Na klienty cestovatelského portálu Booking.com stále častěji útočí hackeři
MHD zdarma je trendy. Zavádí se v USA, Evropě i Česku
DPI budou budou muset zajišťovat plyn i pro větší odběratele, schválila vláda
Před 30 lety otevřeli Češi první fastfood. Big Mac stál jako jídlo v restauraci
Uděláme smažený sýr s příchutí falafelu, slibují majitelé izraelského bistra
PŘEHLEDNĚ: Restaurace ano, Airbnb ne. Kterým firmám stát přispěje na nájem
Hosté se do restaurací vracejí jen pomalu, podniky musí našetřit na zimu
Práskla s dobře rozjetou kariérou a začala dělat to, co ji baví. Vyplatilo se
Cena je o politicích. Trh s kakaem je nastavený z kolonialismu, říká expert
Úspěšná žena dokáže podporovat muže, opačně to ale nefunguje, míní podnikatel
Instacart jde na burzu. Je poprvé v zisku, ale ocenění spadlo na čtvrtinu
Hospodám zánik nehrozí, říká průzkum. Majitelé hledají způsoby, jak lákat hosty
V Podolí funguje bistro s ukrajinskou kuchyní, vaří tu uprchlice z Kyjeva
Karanténa proměnila úrazy. Ubližujeme si méně na fotbale, více v kuchyni
Patrové postele a zóny pro protažení. Oceánské aerolinky bojují o zákazníky
I přes covidovou krizi rozjeli svůj vysněný byznys. A mají úspěch
Firmy freelancery chtějí. Ale jen některé a pro vybrané činnosti
KOMENTÁŘ: Co přinesou nová pravidla pro vymáhání dluhů
Krajina na prvním místě. Ocenění dostaly farmy za budování mokřadů i alejí
Tesco počítá zákazníky. Každý musí mít 16 metrů místa, jinak obchod zavře
Musk se v otevřeném dopise obrátil na reklamní zákazníky Twitteru
Jako na parkovišti. Do prodejny Tesco už se nevejdete, určí semafor
Teplárny kritizují plánovaný přesun nákladů provozovatele plynovodů na zákazníky
Ocenění za dobrou práci, druhý den vyhazov. Lidé popsali šokující propouštění
Trenýrky nikdo ve velkém neprodával, tak se vrhli na ně. Od té doby firma roste
Vyrábějí z vlastního ovoce. Perou se s přírodou, ale daří se jim i bez dotací