Italská kuchyně? Složitost jednoduchosti, říká kuchař Riccardo Lucque
Zdroj: idnes.cz 03.02.2021 (14:33) pro ženy
Téměř dvacet let Riccardo Lucque (51) učí Čechy milovat autentické italské chutě. A hosté už mu nevracejí těstoviny s tím, že jsou nedovařené, tak jako v roce 2005, kdy v Praze otevřel svou první restauraci Aromi. V současnosti v Praze vlastní sedm restaurací a školu vaření Laboratorio. Česká variace italského risotta je pro něj noční můrou. Co ostatní naše pokrmy? celý článek
VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje
Zdroj: idnes.cz 25.06.2021 (00:00) pro-zeny
Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten správný. Jednak se v každé rodině vaří trochu jinak a navíc vždy reaguje na aktuální nabídku zeleniny, která je právě k mání. Podívejte se, jak si s ní poradil kuchař a módní návrhář Pavel Berky. Měla by být plná chutí z čerstvé zeleniny a poskytnout pocit tradiční středomořské kuchyně.
Chyťte se jednoduchosti. Černobílá móda má taky své kouzlo
Zdroj: idnes.cz 06.08.2023 (00:00) pro-zeny
Pokud barvy nejsou váš šálek kávy, nenuťte se do nich. Černobílé kombinace vypadají v létě senzačně. Stačí se chytit jednoduchosti.
Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto
Zdroj: idnes.cz 31.01.2022 (00:00) pro-zeny
Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších znalců. Umí jich připravit přes sto druhů. Skvělý knedlík lze udělat i z toho, co doma najdu. Kvalitní šiška houskového se vejde do třiceti korun, mnohé hospody je ale přesto neumí uvařit kvalitně, říká pro týdeník 5plus2.
6 vylepšení kuchyně, které zvládnete během víkendu
Zdroj: dama.cz 14.11.2021 (04:57) pro-zeny
Potřebuje vaše kuchyně malou proměnu? Máme pro vás pět nápadů, na jejichž realizaci budete potřebovat méně než 48 hodin. A zvládne je i laik. Vaše kuchyně tak prokoukne a získá zase šmrnc.
S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas
Zdroj: idnes.cz 26.09.2022 (00:00) pro-zeny
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo srdce,“ říká kuchař Michal Hugo Hromas, autor několika kulinářských knih, v týdeníku 5plus2.
Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař
Zdroj: idnes.cz 22.09.2022 (20:00) pro-zeny
Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi deset nejlepších nových hostelů na světě. Dnes si tu můžete vychutnat oběd nebo svatební hostinu, ale také navštívit „extrémní večeře“. Co to znamená, prozrazuje kuchař Petr Heneš, který má zdejší provoz na starosti. Mluví i o dalších trendech v české gastronomii.
Co nás může naučit francouzská kuchyně?
Zdroj: kafe.cz 31.01.2022 (00:00) pro-zeny
Příběh Michelinských hvězd a 5 inspirací z francouzské kuchyně.
Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti
Zdroj: idnes.cz 26.03.2021 (00:00) pro-zeny
Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti kuchaře se z omylu zrodila hvězda kuchyně, která je ozdobou každého jídelního lísku. Podívejte se, jak Zuzaniny palačinky připravuje kuchař a módní návrhář Pavel Berky.
Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus
Zdroj: idnes.cz 22.11.2021 (20:00) pro-zeny
Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku s pár stovkami dolarů v kapse. Postupně tam Martin Kortus založil různé firmy a vrhnul se na gastronomii. Nejprve jako číšník, později jako kuchař, a nakonec v Americe spoluvlastnil restauraci Il Vigneto. I v Praze prošel několika restauracemi a nyní šéfuje škole vaření Laboratorio.
Křest ohněm profi kuchyně si finálová pětka Masterchefa užila v Entrée
Zdroj: idnes.cz 30.11.2022 (21:45) pro-zeny
„Zavařit si“ v kuchyni olomoucké restaurace Entrée šéfkuchaře Přemka Forejta, o tom možná sní leckterý nadšený amatérský kuchař. Posledním pěti finalistům televizní soutěže Masterchef Česko 2022 se to povedlo, a vyzkoušeli si tak přípravu zážitkového menu pro všech pět smyslů v otevřené profi kuchyni.
Trapas v MasterChefovi: Ital Paolo nezná těstoviny, nedopekl pizzu a neumí řeč
Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala
Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak
Přemek Forejt to schytal od fanoušků, Eva Burešová se ho veřejně zastala
Neutrácejte zbytečně. Babské rady pro krásu, které užijete i dnes
Venkovní kuchyně může být jednoduchá i téměř profi: Jak ji zařídit?
RECEPT DNE: Smažená rýže s vejcem
Kam zmizel vysmívaný kuchař Jiří Babica? Televizní nabídky nemá, neuvěříte, čím se živí
RECEPT DNE: Pečené brambory plněné sýrem a slaninou
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Nejen paprika, guláš a lečo. Maďarská kuchyně je koncert pro chuťové buňky
Vyrazte pro nový podzimní kabát. Všechno bude hlavně o jednoduchosti
Barva hrnečku, z něhož pijete kávu, ovlivní její chuť! Vyzkoušejte to sami!
Zkuste skandinávský recept na štěstí: pohodlí, klid a žití okamžikem
Kouzlo tkví v jednoduchosti. Tipy, jak zkombinovat módní kousky
Když je méně více. Mít minimalistický šatník není taková věda
První makronky jsem prodala v krabici od bot, říká šéfcukrářka Klára Řezníčková
Objevte štěstí v japonském stylu. Několik tipů, jak dát vale chmurám
Jak co nejlépe investovat do zlata? Hlídejte si cenu zlatých slitků
Oslavte podzim stylově. Hitem jsou zvířecí vzory, denim a vrstvení
Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina
OBRAZEM: Inspirujte se na plavkovou sezónu s Paige Butcherovou
Jiří Babica je zpět v nové písni: Ať si každý dělá, co chce, říká Pohlreich
Největší zlo? Rýže v pytlíku. Je to hnusné, říká šéfkuchař z MasterChefa
U nás to žije, působíme jako italská domácnost, říká Čvančarová o manželství
OBRAZEM: Bikiny letošního léta v podání známých krásek
Houby místo krevet. Klidně nahradí luxusní pokrm v restauraci, říká expert
Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla
České omáčky musíte vystát. Doma peču svíčkovou v troubě, říká Václav Frič
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
Co kouše nebo řeže, to nesnesu. Na návštěvě v šatníku Barbory Karpíškové
Do MasterChefa dorazí český Ryan Gosling, postaví soutěžící před těžkou výzvu