Italská kuchyně? Složitost jednoduchosti, říká kuchař Riccardo Lucque

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.02.2021 (14:33)     Sekcia pro ženy

Téměř dvacet let Riccardo Lucque (51) učí Čechy milovat autentické italské chutě. A hosté už mu nevracejí těstoviny s tím, že jsou nedovařené, tak jako v roce 2005, kdy v Praze otevřel svou první restauraci Aromi. V současnosti v Praze vlastní sedm restaurací a školu vaření Laboratorio. Česká variace italského risotta je pro něj noční můrou. Co ostatní naše pokrmy? celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.06.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten správný. Jednak se v každé rodině vaří trochu jinak a navíc vždy reaguje na aktuální nabídku zeleniny, která je právě k mání. Podívejte se, jak si s ní poradil kuchař a módní návrhář Pavel Berky. Měla by být plná chutí z čerstvé zeleniny a poskytnout pocit tradiční středomořské kuchyně.

 

Chyťte se jednoduchosti. Černobílá móda má taky své kouzlo

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.08.2023 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Pokud barvy nejsou váš šálek kávy, nenuťte se do nich. Černobílé kombinace vypadají v létě senzačně. Stačí se chytit jednoduchosti.

 

Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.01.2022 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších znalců. Umí jich připravit přes sto druhů. Skvělý knedlík lze udělat i z toho, co doma najdu. Kvalitní šiška houskového se vejde do třiceti korun, mnohé hospody je ale přesto neumí uvařit kvalitně, říká pro týdeník 5plus2.

 

6 vylepšení kuchyně, které zvládnete během víkendu

Zdroj Zdroj: dama.cz     14.11.2021 (04:57)     Sekcia pro-zeny

Potřebuje vaše kuchyně malou proměnu? Máme pro vás pět nápadů, na jejichž realizaci budete potřebovat méně než 48 hodin. A zvládne je i laik. Vaše kuchyně tak prokoukne a získá zase šmrnc.

 

S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.09.2022 (00:00)     Sekcia pro-zeny

K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo srdce,“ říká kuchař Michal Hugo Hromas, autor několika kulinářských knih, v týdeníku 5plus2.

 

Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.09.2022 (20:00)     Sekcia pro-zeny

Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi deset nejlepších nových hostelů na světě. Dnes si tu můžete vychutnat oběd nebo svatební hostinu, ale také navštívit „extrémní večeře“. Co to znamená, prozrazuje kuchař Petr Heneš, který má zdejší provoz na starosti. Mluví i o dalších trendech v české gastronomii.

 

Co nás může naučit francouzská kuchyně?

Zdroj Zdroj: kafe.cz     31.01.2022 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Příběh Michelinských hvězd a 5 inspirací z francouzské kuchyně.

 

Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.03.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti kuchaře se z omylu zrodila hvězda kuchyně, která je ozdobou každého jídelního lísku. Podívejte se, jak Zuzaniny palačinky připravuje kuchař a módní návrhář Pavel Berky.

 

Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.11.2021 (20:00)     Sekcia pro-zeny

Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku s pár stovkami dolarů v kapse. Postupně tam Martin Kortus založil různé firmy a vrhnul se na gastronomii. Nejprve jako číšník, později jako kuchař, a nakonec v Americe spoluvlastnil restauraci Il Vigneto. I v Praze prošel několika restauracemi a nyní šéfuje škole vaření Laboratorio.

 

Křest ohněm profi kuchyně si finálová pětka Masterchefa užila v Entrée

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.11.2022 (21:45)     Sekcia pro-zeny

„Zavařit si“ v kuchyni olomoucké restaurace Entrée šéfkuchaře Přemka Forejta, o tom možná sní leckterý nadšený amatérský kuchař. Posledním pěti finalistům televizní soutěže Masterchef Česko 2022 se to povedlo, a vyzkoušeli si tak přípravu zážitkového menu pro všech pět smyslů v otevřené profi kuchyni.

Trapas v MasterChefovi: Ital Paolo nezná těstoviny, nedopekl pizzu a neumí řeč

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Přemek Forejt to schytal od fanoušků, Eva Burešová se ho veřejně zastala

Neutrácejte zbytečně. Babské rady pro krásu, které užijete i dnes

Venkovní kuchyně může být jednoduchá i téměř profi: Jak ji zařídit?

RECEPT DNE: Smažená rýže s vejcem

Kam zmizel vysmívaný kuchař Jiří Babica? Televizní nabídky nemá, neuvěříte, čím se živí

RECEPT DNE: Pečené brambory plněné sýrem a slaninou

Kopřivy lidé mají za plevel, hodí se ale do lékárničky i kuchyně. Švandová z nich kouzlí sváteční jídlo

Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu

Nejen paprika, guláš a lečo. Maďarská kuchyně je koncert pro chuťové buňky

Vyrazte pro nový podzimní kabát. Všechno bude hlavně o jednoduchosti

Barva hrnečku, z něhož pijete kávu, ovlivní její chuť! Vyzkoušejte to sami!

Zkuste skandinávský recept na štěstí: pohodlí, klid a žití okamžikem

Kouzlo tkví v jednoduchosti. Tipy, jak zkombinovat módní kousky

Když je méně více. Mít minimalistický šatník není taková věda

První makronky jsem prodala v krabici od bot, říká šéfcukrářka Klára Řezníčková

Objevte štěstí v japonském stylu. Několik tipů, jak dát vale chmurám

Jak co nejlépe investovat do zlata? Hlídejte si cenu zlatých slitků

Reality show Hell's Kitchen odstartovala. Létalo tam nejvíc drsných výrazů, co jsem zažil, říká producent

Oslavte podzim stylově. Hitem jsou zvířecí vzory, denim a vrstvení

Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina

OBRAZEM: Inspirujte se na plavkovou sezónu s Paige Butcherovou

Jiří Babica je zpět v nové písni: Ať si každý dělá, co chce, říká Pohlreich

Největší zlo? Rýže v pytlíku. Je to hnusné, říká šéfkuchař z MasterChefa

U nás to žije, působíme jako italská domácnost, říká Čvančarová o manželství

OBRAZEM: Bikiny letošního léta v podání známých krásek

Houby místo krevet. Klidně nahradí luxusní pokrm v restauraci, říká expert

Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla

České omáčky musíte vystát. Doma peču svíčkovou v troubě, říká Václav Frič

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Co kouše nebo řeže, to nesnesu. Na návštěvě v šatníku Barbory Karpíškové

Do MasterChefa dorazí český Ryan Gosling, postaví soutěžící před těžkou výzvu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy