Jahodová sezona je tu. Jak zpracovat sladkou pochoutku?
Zdroj: idnes.cz 07.06.2021 (00:00) pro ženy
Už jste je jedla v bublanině, rozmačkané s cukrem, jahodových marmelád i zmrzlin máte taky dost, takže teď nevíte, co s tímhle ovocem dál? Tady je pár tipů. celý článek
Jahodová sezona je v plném proudu. Užijte si knedlíky i domácí nanuky
Zdroj: idnes.cz 04.06.2022 (00:00) pro-zeny
Každý Čech ročně spořádá až tři kila jahod. Sladké červené plody jsou pro většinu z nás příslibem léta a prázdnin, nemůžeme se jich nabažit. Jak je zpracovat, jak skladovat a čím prospívají našemu zdraví?
Jahodová terapie: využijte šťavnaté plody pro zdraví i krásu
Zdroj: idnes.cz 03.07.2022 (00:00) pro-zeny
Jahodová sezona je tady, kuchařských receptů na jejich zpracování najdete habaděj, ale víte, že jahody mají i léčivé účinky? A vůbec, hodí se skoro na všechno.
RECEPT DNE: Restované ředkvičky se slaninou
Zdroj: idnes.cz 05.06.2020 (00:00) pro-zeny
Jak zpracovat úrodu ředkviček? Kromě pomazánky a salátu si je můžete připravit i jako teplou pochoutku.
Čokoláda slaví mezinárodní den. Prospívá srdci, figuře i imunitě
Zdroj: idnes.cz 13.09.2020 (00:09) pro-zeny
Možná, že máte sladkou pochoutku z kakaových bobů spojenou spíš s pocity viny, nebo ji používáte jako náplast na duševní bolístky. Vědecké studie ovšem potvrzují, že je především zdravá. Kdy jindy si ji dopřát, než 13. září, kdy má svůj mezinárodní den?
RECEPT DNE: Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Zdroj: idnes.cz 06.06.2020 (00:00) pro-zeny
Jahodová sezona je tady! Nezapomeňte si uvařit skvělé tvarohové knedlíky.
Jahodová zmrzlina podle Koko: Recept, který zvládnete i bez zmrzlinovače
Zdroj: dama.cz 15.07.2020 (04:25) pro-zeny
Užijme si jahody, ještě než skončí jejich sezona! Připravíme si s KOKO jahodovou zmrzlinu se slazeným kondenzovaným mlékem místo vajíček – zaručí nám totiž dokonalou konzistenci bez práce. Zmrzku si ...
Veselá čokoláda, nebo upřímný citron? Co o vás řekne oblíbená zmrzlina
Zdroj: idnes.cz 25.07.2022 (00:00) pro-zeny
Jahodová, čokoládová, citronová, nebo úplně jiná... Kterou zmrzlinu si dáváte nejraději? A co to o vás vypovídá?
Rychlá jahodová bublanina: Letní klasika, která nezklame
Zdroj: dama.cz 02.06.2021 (04:09) pro-zeny
Bublanina je na první pohled těžký recept – hrozí, že se srazí a bude z ní zákalec, tedy sražené těsto. Zkuste náš recept, uvidíte, že to nic není a že to hravě zvládnete. Celý postup podle pana ...
Cukr, nebo sůl? Domácí péči si můžete dát na sladko i na slano
Zdroj: idnes.cz 27.08.2024 (00:00) pro-zeny
Na krášlení se hojně používají i přípravky z kuchyně – a ty nejvýraznější mají i příznačnou chuť, ať už slanou nebo sladkou.
RECEPT DNE: Palačinky s brusinkovou omáčkou
Zdroj: idnes.cz 03.06.2020 (00:00) pro-zeny
Začněte den sladkou snídaní. Na palačinkách s brusinkovou omáčkou si určitě pochutnáte.
Vyměňte jablka za hrušky, uděláte tím mnohem víc pro svoje zdraví
Ochucené margaríny na sladko i naslano chutnají skvěle: Jak si je vyrobit doma?
Domácí pizza jako z pizzerie: Tyto recepty zvládnete sama a navíc si pochutnáte!
Nejlepší letní ochlazení: Vyrobte si doma tu nejlahodnější zmrzlinu!
Kuřecí prsa na grilu: Jak připravit chutné a šťavnaté steaky z kuřete?
Nalaďte šatník na vlnu sladkých pastelek
Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu
Co způsobuje šílenou chuť na sladké? Mohou to být přemnožené kvasinky
Sezona klíšťat je tu: Hrozí nám nový typ boreliózy, tzv. návratná horečka
5 důvodů proč zařadit pistácie do svého jídelníčku
Jak vyzrát na vlčí hlad, když jste ve stresu? 7 účinných triků
Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát
Podzimní koláče s hruškami: Zkuste francouzský, italský s drobenkou či medem
Okinawská brambora je superpotravina, která obohatí jídelníček: Proč a jak ji jíst a pěstovat
Čím nahradit cukr: Z jakých možností si lze vybrat a která z nich je nejzdravější?
Zdravé slazení. Čím nahradit bílý cukr a jaká alternativa je nejlepší?
Nevyhazujte nic, co se dá ještě použít. Jak chytře zpracovat celou zeleninu
Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství
Vyhněte se cukrům ve stravě. Sedm tipů, jak je bezbolestně omezit
Domácí ochucené octy: Jak je připravit z bylinek, ovoce či okvětních lístků
Opatrně, ale rozhodně! Jen tak má ve vztahu druhá šance smysl
Datlová rajčata přímo zvou k pochutnání. Které odrůdy můžete pěstovat
Začíná pylová sezóna. Jak bojovat s alergií a na co je lepší se připravit
Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub
Akáty právě kvetou. Vůni a léčivé látky uchovejte v sirupu, vyzkoušejte osvědčený recept
Chřipková sezona může letos nemile překvapit. Jak se na ni připravit?
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
Vaření na ohni je opravdu umění, uznali Kašpárek s Punčochářem
Jídelníček podle hvězd. Štírům škodí sladkosti, Kozorohům omáčky
Květy k jídlu: Co v přírodě sbírat a jak plané kvítí zpracovat?
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Pohlreich rožnil „dvojitou“ vepřovou pečeni, učil pracovat s provázkem