Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla
Zdroj: idnes.cz 05.04.2022 (20:00) pro ženy
S jeho jménem to asi ani nemohlo dopadnout jinak, než že se stal kuchařem. Jan Knedla, který o sobě tvrdí, že knedlíky moc nemusí, vládne zážitkové restauraci Papilio, jež se nachází nedaleko Prahy ve Vysokém Újezdě. A mezi tuzemskými kuchaři patří mezi ty s nejbohatšími zkušenostmi z michelinských restaurací. Ve své restauraci nabízí degustační menu složené z pokrmů moderní české kuchyně ozvláštněné japonskými surovinami. celý článek
Psychopati lžou a manipulují. O jejich nápravu se nesnažte
Zdroj: idnes.cz 09.07.2020 (01:08) pro-zeny
I když si to nemyslíme, jsou téměř všude kolem nás. A ty největší mnohdy ještě obdivujeme a uctíváme. Člověk je má spojené jen s masovými vrahy a nenapravitelnými lumpy. Ale skutečnost je jiná. Psychopati se neschovávají. Naopak chodí mezi námi s hlavou pyšně vztyčenou. Jak je poznáte a jak s nimi jednat?
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
Zdroj: idnes.cz 07.09.2021 (00:00) pro-zeny
V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří skoro denně. Jeho specialitou jsou knedlíky plněné. Nejen ovocem, nýbrž i masem. Teď má na menu třeba knedlík plněný uzeným jazykem přelitý křenovou omáčkou. Do knedlíku se dá vlastně schovat skoro jakákoli „česká klasika“. Třeba koprovka nebo segedín. Co pro něj bylo největším kulinářským zážitkem spojeným s knedlíkem? Který je na výrobu nejtěžší? A proč?
Válka dvou kuchařů pokračuje, Babica se už zase navezl do Pohlreicha
Zdroj: kafe.cz 24.10.2021 (06:00) pro-zeny
Zdeněk Pohlreich a Jiří Babica si jdou po krku už dlouho. Známí kuchaři snad nevynechají jedinou příležitost, aby si pořádně nerýpli do svého soka. Naposledy se Babica opřel do Pohreicha kvůli seznamce První rande, kterou teď šéfkuchař moderuje.
Největší psychopati zvěrokruhu: Na tato znamení pozor, mohou být šílená!
Zdroj: dama.cz 29.06.2023 (05:03) pro-zeny
Všichni máme v sobě prvek šílenství a platí to i pro největší flegmatiky, které jen tak něco nerozhodí. Některá znamení mají ale psychopatických rysů přece jen víc. Mezi takové znaky patří například ...
Pohlreich se skoro neudržel na nohou, když si restauratér zavolal vědmu
Zdroj: idnes.cz 26.11.2022 (00:00) pro-zeny
V pořadu Jak to bylo, šéfe? šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal na největší „špeky“ ze 3. a 4. řady legendární show Ano, šéfe! A mohl se skoro zbláznit, když si na vyřešení svých problémů s provozem restaurace majitel zavolal i vědmu.
Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí
Zdroj: idnes.cz 31.08.2021 (22:30) pro-zeny
Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě českého Masterchefa spojuje i přátelství. A tak se toto léto společně pustili i do cestování za tím nejlepším z nejlepšího, co lze v Česku opravdu s chutí „sežrat“. Od tradičních jídel po moderní gastronomii.
Největší zlo? Rýže v pytlíku. Je to hnusné, říká šéfkuchař z MasterChefa
Zdroj: idnes.cz 28.12.2021 (16:52) pro-zeny
Kdysi se v Praze na „čínu“ chodilo do Vodičkovy ulice, od konce roku 2017 se na pravou „asii“ chodí do restaurace Sia nedaleko náměstí Republiky, kde vládne šéfkuchař Jiří Štift. České strávníky naučil jíst plněné knedlíčky dim sum a pekingskou kachnu. „Ve specializovaných restauracích kachnu porcují přímo před zákazníkem. Připomíná to až obřad,“ vzpomíná na dobu, kdy jako kuchař sbíral zkušenosti přímo v Číně.
Vařil v hotelu Jalta, teď hýčká seniory. Šéfkuchař Štěpánek by už neměnil
Zdroj: idnes.cz 27.04.2021 (14:00) pro-zeny
Šéfkuchař Pavel Štěpánek podstrojoval ještě loni pražské elitě v luxusním hotelu Jalta. Po úderu covidu našel výzvu na talířích důchodců v Domově v Mlékovicích.
Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich
Zdroj: idnes.cz 10.05.2022 (00:00) pro-zeny
Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do restaurací, jež jsou opakem dřívějších hospodských průšvihů. Zatímco tenkrát museli zvukaři Pohlreichovy jadrné komentáře často vypípávat, v nové řadě toto odpadá. Televizní šéf přichází za excelentními kuchaři, kteří svou prací odrážejí posun gastronomie v Česku.
Doba se změnila, je třeba se adaptovat, říká Zdeněk Pohlreich
Zdroj: idnes.cz 18.09.2021 (00:00) pro-zeny
„Facebook jsem opustil, Instagram mám jen kvůli práci a nijak ho neprožívám,“ říká známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. V rozhovoru také prozradil, kde nejraději vaří, proč podle něj psi do restaurace nepatří a jaký má vztah k tanci.
Předsudky stranou. Manželé i partneři mohou spokojeně fungovat i bez sexu
Kuchařský Oscar. Michelinů jsou stovky, vítězů Bocuse d’Or jen 19, říká jeho šéf
Bramborové rösti je úžasná křupavá příloha, zkuste je místo bramboráčků
Mareš na rodinné dovolené: Za čtvrt milionu na noc jim vaří osobní kuchaři
Veganský šéfkuchař vaří ve škole. Sestavit menu je velké taktizování, líčí
Odbývala jsem život i jídlo, říká Jaroslava. Za rok shodila 14 kilo
České omáčky musíte vystát. Doma peču svíčkovou v troubě, říká Václav Frič
Eva Burešová promluvila o těhotenských chutích: Přemek si ji náramně hýčká
Učni v Prostřeno byli šikovní, pár přešlapů bych tam však viděl, říká učitel
Psycholožka o vzteku: v čem je pro nás dobrý a které věty jsou rozbuškou hádky
Zhroucený chrup má vliv i na symetrii těla, říká zubař
Voňavé bylinky promění obyčejné jídlo v luxusní krmi. Nejlepší jsou domácí
Nestárnoucí Petr Janda o Olympicu: Těšíme se na sedmdesátiny kapely, do starého železa se nechystáme
Zkrácené úvazky jsou ve světě běžné, Česko je anomálie, říká psycholožka
Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina
Penze se odkládá. Náš životní styl se změní, míní Zdeněk Pohlreich
Všichni, kdo se vydají do džungle své psychiky, jsou hrdinové, říká terapeutka
Nárok na psaní mají všichni, říká spisovatelka Klára Vlasáková
Po uši zamilovaní: Eva Burešová a Přemek Forejt promluvili o svatbě
Válčíte při vaření s uncemi či hrnky? Pomůže vám kuchařská kalkulačka
Jak správně skladovat chléb? Při špatném uložení se vám rychle zkazí, pomůže i včelí vosk
Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich
Už nejsou mezi živými: Ze vzpomínkové fotografie Michala Davida mrazí
VIDEO: Nejsmradlavější jídlo na světě. To jsou švédské fermentované makrely
Vánoční rybí polévku zvládnete levou zadní. Žádná tajemství, běžný postup
VIDEO: V Severní Karolíně věří v boha, lásku k zemi a grilování
Paraziti jsou v ohrožení. Jenže imunita ztrácí nepřítele a napadá vlastní tělo
Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus
Japonská Okinawa si žije a vaří po svém. Na tradici si nenechá sáhnout
Utrácím ráda za jídlo a koně, říká snowboardistka Eva Adamczyková
Youtuber, který odmítl LIKE HOUSE: O intrikách produkce i žalostných podmínkách
Není hanba mít dost kuráže si o ocenění aktivně říct, říká kouč Petr Hošek
I „hodný“ nádor je rizikový, když má velký rozměr, říká dermatolog Rob