Meruňky, švestky i drobné plody. Jak v kuchyni využít letní ovocnou sklizeň
Zdroj: idnes.cz 03.08.2024 (00:00) pro ženy
Možná si sladké letní ovoce pěstujete sami na zahrádce, možná se s vámi o svou úrodu dělí příbuzní nebo si nosíte úlovky z trhu. Nejlepší je zakousnout se do šťavnaté meruňky či švestky přímo, ale větší nadílku je třeba zpracovat. Máme pro vás tipy na sladká i slaná jídla či zavařování. celý článek
Zkuste chutney z mirabelek i špendlíků. Skvěle se hodí pod maso i k zelenině
Zdroj: dama.cz 04.09.2020 (04:34) pro-zeny
Žluté, drobné plody, které když se urodí, strom se pod jejich tíhou prohýbá. Jsou sladké, výrazné, přesto na ně v kuchyni často zapomínáme. Dejte jim šanci a vyzkoušejte prvotřídní chutney.
Proč jsou sušené švestky zdravé? Pomáhají při cukrovce i hubnutí
Zdroj: dama.cz 15.06.2021 (05:00) pro-zeny
Sušené švestky jsou dokonalou pochoutkou, mají příznivý vliv na zdraví, zejména na hubnutí. Sušené ovoce má sice vysoký obsah cukru, ale některé druhy jako například švestky mají nízký glykemický ...
Krása ukrytá v kuličce: co všechno svede malina nebo rakytník
Zdroj: idnes.cz 25.05.2022 (00:00) pro-zeny
Drobné plody, které rostou na stromech a keřích, vypadají na pohled docela nenápadně. Jsou tak malé, že je lehce přehlédnete. Ale to by byla chyba, když svedou velké věci!
Bobule, které prospívají zdraví. Borůvky pomáhají játrům, rybíz při hubnutí
Zdroj: idnes.cz 04.08.2024 (00:00) pro-zeny
S létem přichází úroda bobulového ovoce, které je nejen lahodné, ale také zdravé. Čím se tyto drobné plody od sebe liší a jaká síla se v nich skrývá?
Jak naložit cukety: Jako matjesy, do oleje či bylinkového nálevu. Budou famózní!
Zdroj: dama.cz 03.08.2024 (00:02) pro-zeny
Cukety rostou jako o závod a jejich sklizeň je v plném proudu. Klasiku ve formě polévky, cukeťáků, obalovaných plátků či buchty nasladko zná asi každý, ale vyzkoušeli jste už tyto plody naložit? ...
Jak naložit cukety: Jako matjesy, do pikantního oleje nebo bylinkového nálevu
Zdroj: dama.cz 13.08.2021 (04:17) pro-zeny
Cukety rostou jako o závod a jejich sklizeň je v plném proudu. Klasiku ve formě polévky, cukeťáků, obalovaných plátků či buchty nasladko zná asi každý, ale vyzkoušeli jste už tyto plody naložit? ...
SOUTĚŽ: Nejlepší prázdninová buchta. Za fotku a recept vyhrajte kuchařku
Zdroj: idnes.cz 08.07.2023 (00:00) pro-zeny
Léto je v mnohých vzpomínkách na dětství spojené s koupáním, výlety a stanováním, ale také s babiččinými báječnými koláči a buchtami s ovocem ze zahrádky. Pošlete fotografii a recept na vaši nejoblíbenější ovocnou pečenou letní dobrotu a můžete vyhrát kuchařku Vtipné kaše.
Jeřáb černý: Jak jej pěstovat plus recepty na zpracování plodů
Zdroj: dama.cz 14.09.2021 (03:38) pro-zeny
Jeřáb černoplodý, arónie, je nenáročný druh vhodný pro zahrady s půdou nepříliš bohatou na živiny. Bobulovité plody mají natrpkle nasládlou chuť a sklízejí se právě teď. Přečtěte si, jak je využít a ...
První letní den: Jak využít nejdelší den v roce v zahradě?
Zdroj: dama.cz 21.06.2023 (04:00) pro-zeny
Léto pomalu klepe na dveře a jistě už máte radost z úrody vlastních jahod, zimolezu a možná i hrášku. První letní den je pro mnoho kultur magickým okamžikem. Je to nejdelší den v roce, tak proč jej ...
Cukety, rajčata a papriky ve vaší kuchyni. Využijte úrodu ze zahrádky
Zdroj: idnes.cz 20.07.2024 (00:00) pro-zeny
Nadbytek úrody rajčat, paprik a cuket potká během letních dní mnoho zahradníků. Pokud překvapí i vás, není třeba propadat panice. Plody ze zahrádky lze zpracovat různými způsoby. Můžete je zavařit, nasušit, připravit omáčky. A určitě se můžete nechat inspirovat našimi recepty.
7 důvodů, proč zvolit bílou kuchyni – symbol klasiky i luxusu
Tropická zelenina kiwano: Jak ji nakupovat, jíst a pěstovat
Omlazující ovoce, tak nazývají goji v Číně. A pěstovat ho lze i u nás
Steaková rajčata vás nadchnou obřími lahodnými plody. Které odrůdy stojí za vyzkoušení?
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
Do salátu, pomazánky i smoothie. Avokádo je studnicí zdraví i extra lahůdkou
Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou
55 úžasných venkovních kuchyní. Kterou si vyberete?
5 praktických vychytávek, které vám ušetří čas v kuchyni
Dýňový koláč patří k podzimu: S těmito 5 recepty bude přechod z léta příjemnější!
Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží
Krása se skrývá v ovoci. Jak vám pomůže citron či meruňka
Badyán, skořice, hřebíček. Jak vlastně voní Vánoce?
Proč věšely babičky do kuchyně cibuli a k jaké magii sloužil cedník?
KVÍZ: Máte rádi a znáte chorvatskou kuchyni?
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
Mořská řasa v kuchyni: Hodí se do sushi, polévek i salátů a je úžasně zdravá!
Letní osvěžení v mnoha podobách s bílým rumem
Jak uložit nože v kuchyni, aby byly pořád ostré: Tipy na magnetické lišty i stojany
8 tipů, jak využít slupku od banánu
Tady šéfuju já! Posílejte fotky mužů v kuchyni a vyhrajte novou myčku
Vařte snadno, rychle a chutně: 10 tipů, jak ušetřit čas v kuchyni
Hmoždíř pomůže v kuchyni vykouzlit luxusní chutě. Jaký koupit a za kolik
Vyplouváme! Vkročte do léta v námořnickém outfitu
Jak pěstovat sloupovité ovocné stromky. Třeba i na terase
Od krémů po vůně. Vyzkoušejte letní kosmetické maličkosti a nezbytnosti
Hemangiomy: Červené pihy na kůži má každý z nás. Jsou nebezpečné?
Málo prostoru v kuchyni? Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň
Zázrak z přírody. Kokosový olej využijete v kuchyni i v koupelně
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
Dnes nastane letní slunovrat. 5 tipů, jak využít jeho magickou sílu
Tvarohový koláč s lesními plody
Křest ohněm profi kuchyně si finálová pětka Masterchefa užila v Entrée
Vařit v profi kuchyni je jiné než při soutěži, říká exporotce Masterchefa