Neobvyklé druhy zeleniny: Zelené lusky okry využijete do salátů i omáček
Zdroj: dama.cz 14.09.2024 (00:11) pro ženy
Patříte-li mezi zkušené zahrádkáře, možná už vám nestačí pěstovat klasické druhy zelenin. Vyzkoušejte okru. Tato zelenina bohatá na vitamíny a minerály je nejen ozdobou talíře, ale její květy ozdobí ... celý článek
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
Zdroj: idnes.cz 20.05.2023 (00:00) pro-zeny
O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy zeleniny, zejména na farmářském trhu. Jak ho zpracovat, abyste z něj nevyhodili ani kousek, a ještě si báječně pochutnali?
Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu
Zdroj: idnes.cz 16.03.2024 (00:00) pro-zeny
Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však on to také skutečně bodlák s ostny je), patří mezi superpotraviny a připutovala k nám ze Středomoří. Lámete si hlavu s její přípravou? Už nemusíte, všechno vám povíme.
Rychlé večeře od pondělí do pátku: Bramborová frittata i brokolicová polévka
Zdroj: dama.cz 15.03.2021 (04:00) pro-zeny
Nabídněte rodině k večeři báječné „zelené“ rychlovky, které doplní denní příjem zeleniny, ale zároveň uspokojí i milovníky masité stravy.
Zelené hnojení: Co to je a jak jej využít pro bohatou úrodu
Zdroj: dama.cz 17.07.2021 (04:34) pro-zeny
Co se skrývá pod názvem zelené hnojení? Jedná se o organické hnojení, kdy se do půdy zapravují určité druhy rostlin, aby zeminu obohatily o živiny, a zlepšily tak její úrodnost. Doporučíme vám, které ...
Naložte si vlastní zeleninu do bramborového salátu. Bude krásně křupavá
Zdroj: dama.cz 21.12.2020 (04:10) pro-zeny
Někdo kupuje do bramborového salátu zeleninu sterilovanou, někdo vaří čerstvou. Co si ji ale předem naložit? Ideálně týden před Štědrým dnem, postačí ale i dva dny. Praktický recept bloggerky Koko ...
Na bramborový salát neexistuje jednotný recept. Vyberte si podle chuti
Zdroj: idnes.cz 23.12.2021 (00:00) pro-zeny
Nastal čas pustit se pomalu do přípravy bramborového salátu. Když si uvaříte brambory ještě dnes, do rána vychladnou, a když si na Štědrý den přivstanete, stačí se do večera ještě pěkně uležet. Teď už se jenom rozhodnout, jaký typ salátu pro štědrovečerní večeři zvolíte.
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zdroj: idnes.cz 04.02.2023 (00:00) pro-zeny
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno skladovat, můžeme si ho dát do salátu, k bramboráku nebo k masu. Kysané zelí milovaly už naše babičky a česká kuchyně se bez něj rozhodně neobejde.
Potřebujete do léta zhubnout? Tyto druhy zeleniny s vašimi kily zatočí
Zdroj: dama.cz 22.05.2022 (05:00) pro-zeny
Léto pomalu, ale jistě klepe na dveře a je nejvyšší čas zbavit se zásob, které jsme si během zimy na těle nashromáždili. Vyřaďte ze svého jídelníčku tučná a kalorická jídla a zaměřte se na zeleninu. ...
Jedlé okno, balkon či terasa stojí za námahu: Založit je můžete i teď, v červenci!
Zdroj: dama.cz 11.07.2024 (08:26) pro-zeny
Pokud nemáte zahradu, vůbec to neznamená, že se musíte ochudit o chutnou zeleninu nebo šťavnaté ovoce. Saláty, ředkvičky, špenát, kadeřávek, brokolici, keříčkové fazolky a další druhy zeleniny lze ...
Zahrada podle horoskopu: Berani milují růže, Raci jsou vášniví bylinkáři
Zdroj: dama.cz 11.05.2024 (00:48) pro-zeny
Pěstování zeleniny, ovoce a květin není žádná věda, a bude vás bavit ještě víc, když si vyberete rostliny podle svého znamení. Které druhy jsou ty vaše?
Jaro fandí barvám. Naučte se kombinovat zelené a růžové kousky
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Neobvyklé druhy zelenin: Místo brambor vyzkoušejte jakon
Vzdala jsem se omáček a zase se líbím manželovi, říká Milena po dietě
VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje
Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej
I v zimě můžete pěstovat bylinky. Které přežijí i v bytě?
RECEPT DNE: Jarní salát s marinovanou rebarborou
RECEPT DNE: Restované ředkvičky se slaninou
Sukně a šaty nejsou jen na jaro a léto. Využijete je i teď
RECEPT DNE: Nakládaný balkánský sýr s olivami
Probuďte svůj hormon štíhlosti. Leptin dává nejen pocit sytosti
Líčení s kouzlem starých časů. Zvládnete ho hravě i v 21. století
Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte
Krása se skrývá v ovoci. Jak vám pomůže citron či meruňka
Vůně pro zdraví a krásu. Tyto olejíčky doma určitě využijete
Teplý kapustový salát s granátovým jablkem
Zubní pasta: domácí všeuměl. Využijete ji v kuchyni i při úklidu
Soutěžte s Akademií kvality o gril až do 12. září
Obujte se do léta. Potřebujete sandálky, ale i pořádné pohorky
Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
Kosmetické tipy na duben: Bronzer, samoopalovací sérum i rozkvetlá louka
Je čas prvních jarních bylinek, které přinesete ze zahrady i z procházky
Panzani uvádí na trh prémiové vaječné těstoviny Selezione di Chef
Jarní polévka s bylinkovým svítkem
7 vánočních dárků pro děti, které koupíte i na poslední chvíli
Vesta je pro podzim jako stvořená. Pořiďte si ji do šatníku
Letní nápoje: 5 osvěžujících letních drinků, které musíte zkusit
Kokos: pozdrav z tropů, který využijete v kuchyni i v koupelně
Elegantní a šik. Šaty pro štědrovečerní hostinu, které využijete celý rok
Brambory jsou jako elixír mládí. Pro krásu využijete i slupky