Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu
Zdroj: dama.cz 05.11.2024 (00:05) pro ženy
Cukety jsou skvělým pomocníkem v kuchyni, ale co s nimi, když se úroda nečekaně zvětší? Pokud nemáte místo v mrazáku nebo sklep, zavařování je ideální cestou, jak si je uchovat na zimu. Vyzkoušejte ... celý článek
Jak zpracovat papriky: Recepty a tipy na teď i na zimu
Zdroj: dama.cz 11.09.2024 (00:05) pro-zeny
Současné nižší ceny paprik nás vedou k přemýšlení, jak je využít. Přichystáte z nich nejen výborné obědy nebo večeře, ale můžete si udělat i zásoby na zimu, pokud papriky usušíte nebo zamrazíte. Z ...
5 receptů na jídla z cukety, po kterých se jen zapráší. Slané tyčinky i nádivka
Zdroj: dama.cz 21.08.2022 (04:45) pro-zeny
Lidé se dělí na dvě skupiny – na ty, kdo cuketu nenávidí, a na ty, kdo ji milují. Pokud patříte do té druhé skupiny, máme pro vás recepty, které vás nadchnou. Právě teď je nejlepší čas – cukety ...
Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub
Zdroj: idnes.cz 30.07.2022 (00:00) pro-zeny
Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu opadne a začínáme řešit, co s nimi. Poradíme vám, jak je zpracovat, uchovat a co dobrého z nich připravit.
RECEPT DNE: Cukety se šunkovou náplní
Zdroj: idnes.cz 20.08.2020 (00:00) pro-zeny
Rychlá a vynikající večeře. Zapečte si cukety se šunkovou náplní.
Jak naložit cukety: Jako matjesy, do oleje či bylinkového nálevu. Budou famózní!
Zdroj: dama.cz 03.08.2024 (00:02) pro-zeny
Cukety rostou jako o závod a jejich sklizeň je v plném proudu. Klasiku ve formě polévky, cukeťáků, obalovaných plátků či buchty nasladko zná asi každý, ale vyzkoušeli jste už tyto plody naložit? ...
Jak naložit cukety: Jako matjesy, do pikantního oleje nebo bylinkového nálevu
Zdroj: dama.cz 13.08.2021 (04:17) pro-zeny
Cukety rostou jako o závod a jejich sklizeň je v plném proudu. Klasiku ve formě polévky, cukeťáků, obalovaných plátků či buchty nasladko zná asi každý, ale vyzkoušeli jste už tyto plody naložit? ...
Cukety, rajčata a papriky ve vaší kuchyni. Využijte úrodu ze zahrádky
Zdroj: idnes.cz 20.07.2024 (00:00) pro-zeny
Nadbytek úrody rajčat, paprik a cuket potká během letních dní mnoho zahradníků. Pokud překvapí i vás, není třeba propadat panice. Plody ze zahrádky lze zpracovat různými způsoby. Můžete je zavařit, nasušit, připravit omáčky. A určitě se můžete nechat inspirovat našimi recepty.
Jak zamrazit bylinky, aby i v zimě měly barvu a chuť? Použijte olej
Zdroj: dama.cz 14.07.2021 (04:58) pro-zeny
Na brambory, do polévek, omáček, pomazánek… Čerstvé bylinky dodají jídlu šmrnc a aroma. Ne každý z nás k nim ale má přístup po celý rok. Poradíme vám proto, jak je teď uchovat na zimu tak, aby ...
Jak skladovat česnek na zimu: Který způsob je pro vás nejlepší?
Zdroj: dama.cz 17.10.2020 (04:37) pro-zeny
Není nad český česnek. Když už se člověku poštěstí a získá ho větší množství vhodné k uskladnění, nastává problém. Jak česnek uchovat tak, aby vydržel v dobré kondici co nejdéle? A jak se postarat o ...
Česneková cuketa po španělsku
Zdroj: idnes.cz 07.12.2023 (19:54) pro-zeny
Tyto pikantní cukety zachutnají na párty každému, uvidíte!
RECEPT DNE: Zapečené cukety s kuskusem
Posilujte svou imunitu. Tipy, které vám pomohou přečkat zimu bez nemoci
Bábovka 13x jinak: Kelímková, z banánů i z cukety
Je čas připravit záhony na zimu: Hnojení na podzim zajistí lepší úrodu
Viva cibule. Naučte se vrstvit a už vám nikdy nebude zima
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Lehký a osvěžující! Letní salát z marinovaných cuket podle Koko
Fenykl je báječná zelenina, skvělá pro trávení, srdce i ženy v menopauze
Udržitelný půvab. Můžete být krásná a zároveň uchovat zdravou planetu
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Jak mít větší radost ze života: smějte se a užívejte klid i maličkosti
Z okurky, či rozmarýnu? Pět omlazujících kúr, které si připravíte doma
Jak na psychickou pohodu: 11 tipů, které vás zaručeně uklidní
Růže, rozmarýn či bílek. Sedm receptů na ty nejlepší omlazující kúry
Univerzální recept na cuketový dort, který nezklame. Od cukráře Maršálka
RECEPT DNE: Restované ředkvičky se slaninou
Jak si uchovat dovolenkovou pohodu: 5 tipů na prodloužení pocitu štěstí i po návratu domů
Jak zavařit ořechy, aby vydržely i několik let? Tady jsou 4 osvědčené způsoby
Sušení potravin: Vychytávky pro zdravé a chutné zásoby
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce
Marmeláda, sirup nebo kompot. Zavařte si ovocné vzpomínky na léto
Žijte i doma jako o dovolené: Jak si uchovat po návratu pocit svobody a štěstí
Denně dvojku a strava po italsku. Pět tipů, jak si déle udržet mládí
Jak zavařit ořechy, aby vydržely chutné i několik let? Zkuste tyto 4 způsoby
Jahodová sezona je tu. Jak zpracovat sladkou pochoutku?
Pleťový rituál, který vám zajistí krásu. Čistěte a hydratujte
Nevyhazujte nic, co se dá ještě použít. Jak chytře zpracovat celou zeleninu
Domácí ochucené octy: Jak je připravit z bylinek, ovoce či okvětních lístků
Průšvihy královské rodiny: Hřešil král, princ Andrew i Diana. Nejvíc ale Harry
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
Květy k jídlu: Co v přírodě sbírat a jak plané kvítí zpracovat?
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Není možné žít v Praze a neinspirovat se jí, říká návrhářka Natali Ruden