Neobvyklé druhy zelenin: Pikantní ředkev hadí vynikne v salátu i asijské kuchyni
Zdroj: dama.cz 16.11.2024 (00:02) pro ženy
Pokud máte rádi pikantní chuť, určitě vyzkoušejte pěstovat ředkev hadí. Její netradiční vzhled a nakonec i chuť jistě potěší každého pěstitele a kuchaře. celý článek
Bílá japonská ředkev si zaslouží pozornost, chrání proti rakovině i cukrovce
Zdroj: dama.cz 16.01.2022 (05:00) pro-zeny
Možná ji znáte – velkou bílou ředkev tvarem podobnou mrkvi. Někdy může mít i kulatý tvar jako přerostlá ředkvička. Řeč je o ředkvičkách či ředkvi daikon, která je oblíbená v asijské a indické kuchyni ...
Neobvyklé druhy zeleniny: Zelené lusky okry využijete do salátů i omáček
Zdroj: dama.cz 14.09.2024 (00:11) pro-zeny
Patříte-li mezi zkušené zahrádkáře, možná už vám nestačí pěstovat klasické druhy zelenin. Vyzkoušejte okru. Tato zelenina bohatá na vitamíny a minerály je nejen ozdobou talíře, ale její květy ozdobí ...
Neobvyklé druhy zelenin: Místo brambor vyzkoušejte jakon
Zdroj: dama.cz 07.09.2024 (00:01) pro-zeny
Sotva jste sklidili letošní úrodu, už přemýšlíte, co zasadíte příští rok? Vyzkoušejte jakon, rostlinu z Jižní Ameriky, kterou znali již Inkové. Pochutnáte si na jejích šťavnatých hlízách.
Mořská řasa v kuchyni: Hodí se do sushi, polévek i salátů a je úžasně zdravá!
Zdroj: dama.cz 24.03.2023 (05:00) pro-zeny
Pokud jste doposud mořským řasám v kuchyni nevěnovala pozornost, je na čase to změnit. Právě mořská řasa totiž obsahuje až patnáctkrát víc minerálních látek než zelenina, pomáhá při onemocněních a má ...
Do salátu, pomazánky i smoothie. Avokádo je studnicí zdraví i extra lahůdkou
Zdroj: idnes.cz 21.09.2024 (00:00) pro-zeny
Na první pohled nevzhledné hruškovité plody jsou zásobárnou zdravých tuků, vitaminů i antioxidantů. Z botanického hlediska je sice avokádo ovoce, v kuchyni s ním ovšem nakládáme spíš jako se zeleninou. Je skvělé do salátů, dipů a pomazánek, můžete jím obložit sendvič nebo ho vmíchat do smoothie. Chutná vám, nebo ho nemusíte? Hlasujte v naší anketě.
Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad
Zdroj: idnes.cz 13.11.2021 (00:00) pro-zeny
Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní kuchyně na něj bohužel trochu zapomíná, přitom je dokonalou ingrediencí nejen při přípravě sladkých pokrmů, ale také masových pečení či salátů. A hodí se i do vánočního cukroví.
Naložte si vlastní zeleninu do bramborového salátu. Bude krásně křupavá
Zdroj: dama.cz 21.12.2020 (04:10) pro-zeny
Někdo kupuje do bramborového salátu zeleninu sterilovanou, někdo vaří čerstvou. Co si ji ale předem naložit? Ideálně týden před Štědrým dnem, postačí ale i dva dny. Praktický recept bloggerky Koko ...
RECEPT DNE: Pikantní salát s matjesy
Zdroj: idnes.cz 18.11.2020 (00:00) pro-zeny
Spojení kyselé a pikantní chuti je tajemstvím této dokonalé lahůdky.
Nejen paprika, guláš a lečo. Maďarská kuchyně je koncert pro chuťové buňky
Zdroj: idnes.cz 07.09.2024 (00:00) pro-zeny
V záplavě všech těch chobotnic, pizz, piadine, pljeskavic, kebabů, čevapi a řeckých salátů, které často dominovaly našim zahraničním letním dovoleným, působí maďarská kuchyně tak trochu jako Popelka. Ve skutečnosti je to však jedna z nejzajímavějších, nejbarevnějších a nejchutnějších kuchyní celé Evropy.
Na bramborový salát neexistuje jednotný recept. Vyberte si podle chuti
Zdroj: idnes.cz 23.12.2021 (00:00) pro-zeny
Nastal čas pustit se pomalu do přípravy bramborového salátu. Když si uvaříte brambory ještě dnes, do rána vychladnou, a když si na Štědrý den přivstanete, stačí se do večera ještě pěkně uležet. Teď už se jenom rozhodnout, jaký typ salátu pro štědrovečerní večeři zvolíte.
7 důvodů, proč zvolit bílou kuchyni – symbol klasiky i luxusu
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Mládí v jednom malém kalíšku. Hadí jed není jen hrozba, ale i příslib krásy
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
RECEPT DNE: Cuketový hamburger s pikantní salsou
Jarní dekorace s praktickým využitím: Jak se dělá opora z větví k pnoucím rostlinám
5 praktických vychytávek, které vám ušetří čas v kuchyni
Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout
Jak předpěstovat zeleninu? Rady a tipy na pomůcky, které vám usnadní práci
KVÍZ: Máte rádi a znáte chorvatskou kuchyni?
Jak uložit nože v kuchyni, aby byly pořád ostré: Tipy na magnetické lišty i stojany
Tady šéfuju já! Posílejte fotky mužů v kuchyni a vyhrajte novou myčku
Vařte snadno, rychle a chutně: 10 tipů, jak ušetřit čas v kuchyni
Hmoždíř pomůže v kuchyni vykouzlit luxusní chutě. Jaký koupit a za kolik
Mějte konečně dokonale pěstěné ruce. Jak na záděry, třepení a rýhy?
Málo prostoru v kuchyni? Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň
Dodejte rtům šmrnc. Se správnou péčí na nich vynikne každá rtěnka
Zázrak z přírody. Kokosový olej využijete v kuchyni i v koupelně
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
RECEPT DNE: Jarní salát s marinovanou rebarborou
Křest ohněm profi kuchyně si finálová pětka Masterchefa užila v Entrée
Už u vás voní vanilka a hřebíček? Kdy začít péct cukroví a jak ho ukládat
RECEPT DNE: Restované ředkvičky se slaninou
Bělotrny – originální krásky, které budou vaší zahradě slušet
Vařit v profi kuchyni je jiné než při soutěži, říká exporotce Masterchefa
RECEPT DNE: Nakládaný balkánský sýr s olivami
Nemá cenu podnikat, když vyděláte stejně jako zaměstnanec, tvrdí Pohlreich
Čaj zahřeje i dodá energii. Zkuste kromě černého také zelený či bylinkový
Vysejte si osení, aby do Velikonoc stihlo vyrůst! Tipy, co dělat, pokud nestíháte
Krása se skrývá v ovoci. Jak vám pomůže citron či meruňka
Pohlreich ukázal, že lze dělat pravou japonskou kuchyni i na Vinohradech
Ať žije barva roku! Viva magenta pulzuje energií a skvěle vynikne
Jen růžová to může být? Tato kráska je barvou roku, nebojte se jí