Býčí žlázy, jehněčí střeva i telecí slezina. Poznejte skryté chutě světa
Zdroj:
idnes.cz
29.03.2025 (00:00)
pro ženy
Pokrmy z vnitřností jsou u některých národů oblíbenou pochoutkou. Připravují je jako běžné jídlo i na slavnostní tabuli. Někdy tyhle delikatesy spojují také se svými zvyky. Ve Skotsku je třeba servírují za zvuků dud, na Sicílii se podávají „ženaté“ či „svobodné“ a v Turecku zase s ayranem. celý článek


Jehněčí hřbet s kroupami
Zdroj:
idnes.cz
14.03.2024 (21:09)
pro-zeny
Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky.
Dušené jehněčí na červeném víně
Zdroj:
idnes.cz
05.12.2023 (21:22)
pro-zeny
Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kolínka. Báječně si pochutnáte!
Síla vulkánu v kosmetice: Jak sopečný popel působí na pleť a čím jí prospívá?
Zdroj:
dama.cz
28.02.2022 (05:00)
pro-zeny
Za účelem zářivějšího a zdravějšího vzhledu se do kosmetických produktů přidávají nejrůznější ingredience, od aktivního uhlí přes kaviár až po býčí žlázy či šnečí sliz. Tak proč ne také vulkanický ...
Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte
Zdroj:
idnes.cz
17.04.2021 (00:00)
pro-zeny
Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných omáček, jež nám pomáhaly přežít zimu. Je čas na trochu odlehčení v podobě mladého masa. Jehněčí, telecí či kůzlečí se hodí na první jarní grilování, nebo ho dolaďte bylinkami a šoupněte do trouby či na pánev.
Brzlík a slezina nejsou zbytečné orgány, ovlivňují významně naši imunitu
Zdroj:
idnes.cz
08.06.2024 (00:00)
pro-zeny
Brzlík a slezina jsou považovány za zbytečné orgány. Podle mnohých lidí má brzlík význam pouze v dětství. Oba orgány sice nejsou nezbytné pro život, mají však význam především pro imunitní systém.
Mládí v jednom malém kalíšku. Hadí jed není jen hrozba, ale i příslib krásy
Zdroj:
idnes.cz
13.08.2021 (00:00)
pro-zeny
Ptačí trus, hlemýždí sliz, býčí žlázy. Pro krásu a mladistvý vzhled jsme schopné na svou tvář aplikovat snad cokoliv. Možná je čas objevit i obdivuhodnou kosmetickou složku, která má až neuvěřitelné schopnosti. Hadí jed totiž funguje podobně jako botox.
Těhotenské chutě. Proč nastávající matky milují kyselé okurky se zmrzlinou?
Zdroj:
idnes.cz
08.11.2024 (00:00)
pro-zeny
Slané nebo sladké, kyselé nebo hořké? Zdánlivě náhodné, a přitom specifické chutě na konkrétní potraviny či jídla zažívá během těhotenství drtivá většina žen. O čem to svědčí a liší se chutě v závislosti na kulturním kontextu?
Trápí vás únava, chutě i nezájem o sex. Pozor na nemocné nadledvinky
Zdroj:
idnes.cz
18.06.2022 (00:00)
pro-zeny
Malé endokrinní žlázy produkují osmačtyřicet různých druhů hormonů a stimulují svalový a nervový systém. Až 80 procent lidí dnes trápí adrenální únava způsobená oslabením jejich činnosti. Příčinou je hlavně chronický stres.
Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu
Zdroj:
idnes.cz
15.10.2021 (00:00)
pro-zeny
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. Je tu právě doba, kdy jehňata dorůstají ideální jateční váhy, při níž maso zůstává křehké, a zároveň jsou zvířata dostatečně osvalená.
Atlas bolesti břicha. Poznejte zánět slepého střeva i žlučníkový záchvat
Zdroj:
idnes.cz
23.10.2020 (00:00)
pro-zeny
Křeče, bolest břicha, pocit plnosti. Potíže, které asi zažil každý. Často je to tím, že jste snědli jen něco špatného či toho jídla bylo moc. Ovšem některé symptomy vás mohou také varovat před nemocemi. Důležité je, kde se bolest objeví. Přinášíme tipy pro lepší orientaci a pro snadnou okamžitou pomoc.
Rakovina štítné žlázy ohrožuje hlavně ženy. Pozor na varovné příznaky
Trpíte na zácpu? Rozhýbejte střeva bez projímadel pomocí těchto rad
Víte, čemu se říká černé či indické zlato? Poznejte zajímavosti ze světa koření!
Špatné trávení i ekzém. Příznaky syndromu propustného střeva nepodceňujte
Hýčkejte svá střeva. Pět tipů, jak si zajistit správné trávení
OBRAZEM: Známé tváře odhalily své skryté talenty
Střeva ovlivňují imunitu i psychiku. Jak o ně pečovat, poradí lékařka
Střeva, základ zdraví: Proč byste měli pečovat o svou mikroflóru
Zánět slepého střeva může být zrádný. Příznakem nebývá jen bolest břicha
Telecí kotleta na tymiánu s cabernetem
Jehněčí knedlíky se zázvorovou omáčkou
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Bez sleziny se obejdeme, ale oslabí se nám imunita. Co ji ohrožuje?
Reportáž na vlastní střeva. Výlet kamerou do nitra těla může zachránit život
Jak poznat rakovinu tlustého střeva a konečníku? Ptejte se lékaře
Nem a empanadu byste v Senegalu nečekali. Chutě ovlivnila kolonizace
Nemoc štítné žlázy mají u nás desítky tisíc lidí a neví o tom, říká profesor Vlček
Levandulové klobásy, tvarůžkové kremrole, krnovský gyros. Blogerka zkouší chutě Česka
Ochutnejte delikátní čokoládu Delicata
Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři
Nová studie pomůže objasnit skryté příčiny mozkové mrtvice
Poznejte sílu rostlinných adaptogenů
L'OR Espresso a 24 unikátních chutí, objevte je s námi
Přibývá bezcitných lidí, plat je víc než rodina
Poznejte se skrz své sny. Co o vás vypovídají?
Minerální pleťové masky pro vaši krásu. Zkuste bahno nebo řasy
Štítná žláza zlobí hlavně ženy. Nepodceňujte varovné signály
Skryté nebezpečí v „energeťácích“
Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?