Kozel posílá 1 574 sudů Hasičského speciálu dobrovolným hasičům

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.07.2020 (00:01)     Sekcia zajímavosti

Nejen profesionální hasičské sbory prověřil nouzový stav. V jeho ohnisku se ocitli i dobrovolní hasiči, kteří profesionálům zdatně sekundovali. Ve svém volném čase, bez nároku na odměnu vyráželi do terénu, aby byli nápomocní tam, kde bylo třeba. Na jejich nasazení a obětavost se rozhodl upozornit Velkopopovický Kozel, který vyzval veřejnost k poděkování dobrovolným hasičům na sociálních sítích. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Český pokořitel Niagary. Z vodopádu se nechal svrhnout zavřený v sudu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.07.2024 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Narodil se v Československu dva roky po válce. Do dějin – dá-li se to tak říci – se ovšem zapsal na kanadsko-americké hranici. Před 40 lety dokázal Karel Souček zavřený v sudu překonat Niagaru a přežít. Jen pár měsíců poté ho však jeho dobrodružná povaha stála život.

 

Netradiční oslava narozenin. Nechala se hodit v sudu do Niagarských vodopádů

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2021 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Jmenovala se Annie Edson Taylorová, zemřela před 100 lety a musela být velice odvážná. Ve své době ji americké deníky oslavovaly na svých titulních stránkách jako hrdinku, která se neohroženě vrhla v sudu do Niagarských vodopádů a přežila. Vyprávění o tom ji pak živilo.

 

Velkopopovický Kozel mění recepturu piva. O kousek poskočí i stupňovitost desítky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.12.2020 (00:01)     Sekcia zajimavosti

Tradiční piva z velkopopovického pivovaru prošla změnami. Ve slepém testu je však ocenili i samotní pivaři. Devět z deseti řeklo, že vylepšený Kozel, u kterého Velkopopovičtí ladili hořkost, plnost i barvu, přičemž původní chuťový profil piva zůstal zachován, je lepší.

 

Varhany ze sudu i plavecké brýle proti migréně. Kutilství mají Češi stále v krvi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.01.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Kutilové byli, jsou a budou. Navzdory tomu, že si všechno můžou koupit, mají radost z toho, co si udělali sami. I když doba jejich největší slávy, kdy doma vyráběli rychlovarné konvice a sekačky na trávu, se už nevrátí. Tedy doufejme.

 

Pěkný číslo vstupuje na trh

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.03.2021 (11:08)     Sekcia zajimavosti

Po více jak dvouletém vývoji vstupuje na trh pod názvem Pěkný číslo unikátní české pivo inspirované číslem π. Idea originální receptury vznikla na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy a byla vyladěna Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským v Praze. Výrobu zahájil na konci minulého roku benešovský Pivovar Ferdinand. Receptura unikátního českého speciálu je přímo prosycena symbolikou čísla π.

 

První festival klášterních minipivovarů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.04.2024 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27.

 

Působivá síla na japonském nebi! Nad bezpečností tamních obyvatel bdí zbrusu nové letouny Kawasaki P-1

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.11.2020 (10:20)     Sekcia zajimavosti

Japonské námořnictvo má novou posilu, která se uplatní zejména v oblastech průzkumu a protiponorkového boje. Jde o dalších pět letadel Kawasaki P-1, která v Japonsku prokazují své kvality již od roku 2013. Nová posila, která prozatím nalezla domov na základně námořního letectva Acugi v jižní části ostrova Honšú, poslouží především k dlouhým průzkumným letům kolem

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy