Peugeot: Ekologická výzva současnosti

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     31.07.2020 (10:18)     Sekcia zajímavosti

Recyklace. Trendové slovo současnosti, které se automobilky učí používat. A implementovat. Protože do roku 2060 bude na Zemi žít asi 10 miliard lidí a protože OECD odhaduje, že se zdvojnásobí množství používaných surovin, aby se udrželo tempo růstu, bude nezbytné používání materiálů kompatibilních s cirkulární ekonomikou. Podmínkou bude je opětovně využít a recyklovat jako celá celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ambasadoři Peugeotu v předvečer velkého ODHALENÍ   

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.09.2024 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Ve stájích koně za miliony, stejně tak auta na parkovišti. K tomu francouzské jídlo, francouzské pití, petanque a několik VIP osobností. Peugeot pozval na statek Dvůr Hoffmeister pár vyvolených – instagramové výherce „O den s ambasadory“. A tak tu byl Peugeot 208 i Adam Mišík, Peugeot 308 a operní pěvkyně Andrea Kalivodová, Peugeot 408 a

 

Peugeot Inception Concept, symbol nové éry značky Peugeot, se představí na pražském e-Salonu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.11.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Jeden z nejvýznamnějších koncepčních vozů v historii značky, Peugeot Inception, se jen 10 měsíců po své mezinárodní a osm měsíců po své evropské premiéře představí v České republice. Veřejnosti se odhalí už za týden, 9. listopadu 2023 na 5. ročníku veletrhu čisté mobility e-Salon. Na stánku Peugeot mu na výstavišti v pražských Letňanech bude dělat společnost

 

Nový Peugeot 208: Neodolatelný prcek, který baví

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.04.2024 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských

 

Nový Peugeot 2008: Svůdný a chytrý

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.06.2020 (11:45)     Sekcia zajimavosti

Vyrostl z malého hatchbacku 208 do kompaktního SUV s jednou nulou navíc. Peugeot 2008 září designem, který obléká nejnovější technologie, a to nejlepší know-how značky. Otázka ale je, stačí na 1,3 tuny těžké SUV tříválec 1.2 PurTech? Je to jako kornout – stačí jenom vybrat příchuť zmrzliny. Peugeot 2008 má komplexní nabídku pohonů se třemi typy motorů.

 

Nový Peugeot 308 SW: Auto pro 21. století

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.06.2022 (16:04)     Sekcia zajimavosti

Když jedna generace auta nahrazuje druhou, většinou jde o evoluci. Málokdo přistoupí k revolucí. Ale když už k ní přistoupí, tak má koukat, aby byla. A když už kouká, aby byla, tam má být něčím, co málokdy bývá – tedy něčím mimořádně „koukatelným“ a hospodárným, tak jako nový Peugeot 308 SW.   Nová „třistaosmička“ v kombíku nepředstavuje

 

The Edge: Chytrá, ekologická a šmrncovní

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.01.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Zná detailně pracovní rozvrh, uklidí, objedná, zařídí… Je jednou z nejchytřejších budov světa, kde i hlídače a uklízečku pohání elektřina. Konzultační firma Deloitte sídlící v Amsterdamu svým pojetím a funkčností zcela „přepsala“ učebnice architektury. Nejen že má přehled o volných parkovacích místech, ale také zaměstnancům dokáže připravit kávu podle jejich preferencích. Bude to s mlékem

 

Lázně, které prodlužují životnost baterií

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.06.2021 (10:14)     Sekcia zajimavosti

Pokud přemýšlíte o koupi nového automobilu, možná se vám dostal do hledáčku i některý z nabízených hybridů či elektromobilů. Argumentů pro pořízení takového vozu je samozřejmě mnoho – ekologická stopa, odpuštění parkovného ve městech, nízké provozní náklady či redukce počtu mechanických součástek, které se opotřebovávají třením, třeba převodovek. Automatickým protiargumentem každého milovníka naftového či benzínového motoru

 

Toyota vyrábí v Austrálii zelený vodík

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.04.2021 (14:31)     Sekcia zajimavosti

Toyota otevřela v australském státě Victoria první komerční podnik na výrobu „zeleného“ vodíku, což znamená, že produkce bude zcela ekologická, bez použití fosilních paliv a emisí CO2. Produkovat bude okolo 80 kg bezemisního vodíku denně s využitím sluneční energie. Podnik Toyota Hydrogen Centre vznikl v areálu bývalého automobilového závodu Toyoty v Altoně a jeho součástí je i

 

Četník 3008 ze Saint-Tropez

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.08.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Byl vyrobený v Sochaux někdy před rokem. Teď jel kolem na cestě do té nejmalebnější části Francie. Do země vína, levandulí, zámků a neskutečné atmosféry, do kouzelné Provence.   V dosud největším testu 21. Století jsme vyzkoušeli jedno z nejprodávanějších auto Evropy, SUV Peugeot 3008 ve verzi GT. A byla to opravdu mimořádná Grand Tour: Za

 

Listopad bez masturbace nezlepší zdraví. Kampaň zato slouží krajní pravici

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.11.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na první pohled je to internetová výzva jako každá jiná. O něco víc trhlá, ale neškodná. Měsíc bez masturbace nikoho nezabije. Jenže kampaň No Nut November prostupuje propaganda a rekrutace krajní pravice.

Porna je plná Bible, vykažte ji ze škol, naléhá výzva na konzervativní Utah

Ministerstvo nedžentlmenské války. Churchillovi specialisté se inspirovali piráty

Až na krev. Reportér si vyzkoušel trénink s MMA zápasníkem Jiřím Procházkou

Roky ukládalo bomby do jezera. Teď Švýcarsko přemýšlí, co s nimi

OBRAZEM: Pevnost Boyard se stavěla tak dlouho, až byla zbytečná

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Ztracené zlato Inků: Archeologická výzva 21. století

Filmový unikát z ISS je dotočen: Ruský režisér hovoří o pokračování na Měsíci

Vědci postavili ostrov z bahna

Klonovaná hříbata koně Převalského mají zvýšit diverzitu druhu

V minulosti si mazlíčků vážili

Návrat běžného nachlazení

CMP: Mozek v ohrožení

Žihadlo: Bolestivá a mocná zbraň

Virtuální realita jako léčitel fóbií?

Mohli být neandrtálci chytřejší?

Tvor, který jako by nepocházel z tohoto světa

České lékařky i v současnosti často čelí diskriminaci

V lesích jižní Moravy je víc housenek než v tropech

Skrývá se řešení klimatické krize v měsíčním prachu?

Charakter rašelinišť se mění 

Mužem roku je raper Yzomendias. Ovládl anketu Esquire MAN

Cesta do vesmíru je opět volná

Nebeský křižník budoucnosti

Koráli ve stresu

Co stojí za devastujícími záplavami v Pákistánu?

14 genů pro obezitu – obžerství, nebo geny?

Pokoří cukrovku léky na krevní tlak?

Lékaři vyzývají kuřáky – Přestaňte kouřit

Na cesty vyrážím zásadně s mobilem a zápisníkem, říká reálný „Indiana Jones“

Vědci postavili ostrov z bahna. Testují nové způsoby využití usazenin ze dna

Mužem roku je raper Dalyb. Ovládl anketu Esquire MAN

Obezita má vliv na rychlejší stárnutí mozku

Průlom v léčbě koktavosti? Americká studie dává naději

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy