Analyze MyDrives Edge pro oblast pohonů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.01.2021 (16:35)     Sekcia zajímavosti

Společnost Siemens uvádí na trh svou první edge aplikaci Analyze MyDrives Edge pro oblast pohonů. Díky technologickým nástrojům, jako je edge computing, mohou být pohonné systémy Sinamics ještě inteligentnější, a tím přináší řadu výhod pro uživatele a výrobce strojů. Aplikace Analyze MyDrives Edge je spuštěna se základními funkcemi podobnými již osvědčené Mindsphere aplikaci Analyze MyDrives, celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Robohad do extrémů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.07.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Jak vytvořit robota, který se dokáže dostat na místa, kam se ještě nikdo nikdy nepodíval – sám, bez lidského zásahu a v reálném čase? Tým v Laboratoři tryskového pohonu JPL NASA se inspiroval ve světě herpetologie a vytvořil robota podobného hadovi pro překonávání extrémního terénu. Zajímavé je, že technici JPL k projektu přistoupili jinak než

 

Když selže technika, helikoptéra vám dá jen sekundy, říká pilot

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Před rokem zahynul v helikoptéře fenomenální basketbalista Kobe Bryant, před týdnem nejbohatší Čech Petr Kellner. „Letadlo udržíte v případě výpadku pohonu ve vzduchu určitě snáz než helikoptéru,“ upozorňuje v magazínu Víkend právník Jan Vych, který pilotuje obojí.

 

Vánoce pro koně. Poháněli Ameriku v době před auty a dočkali se uznání

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.12.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Byli motorem všech amerických měst, jenže lidé se k nim často chovali prostě jako k pouhému dopravnímu pohonu metropolí. Koně strádali, drožky, povozy, kočáry tahali dlouhé hodiny a jejich majitelé na jídle šetřili. Vánoční party pro koně měly na jejich podmínky upozornit a zjednat nápravu.

 

Nový Peugeot 2008: Svůdný a chytrý

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.06.2020 (11:45)     Sekcia zajimavosti

Vyrostl z malého hatchbacku 208 do kompaktního SUV s jednou nulou navíc. Peugeot 2008 září designem, který obléká nejnovější technologie, a to nejlepší know-how značky. Otázka ale je, stačí na 1,3 tuny těžké SUV tříválec 1.2 PurTech? Je to jako kornout – stačí jenom vybrat příchuť zmrzliny. Peugeot 2008 má komplexní nabídku pohonů se třemi typy motorů.

 

Jak si plave robodelfín?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.10.2020 (12:35)     Sekcia zajimavosti

Plavání s živými delfíny již dnes není nic výjimečného, v době, kdy pokročilá technologie provází člověka na každém jeho kroku, je in zaplavat si s robodelfínem. Tvůrci zařízení, americká společnost Edge Innovations ze San Francisca, tvrdí, že robodelfín na dálkové ovládání je prakticky k nerozeznání od skutečného zvířete. Robotický delfín v životní velikosti by podle

 

Budoucnost ve jménu fenoménu H2: Honba za nulou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.09.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Je na prvním místě periodické tabulky. Je nejhojněji zastoupeným prvkem v celém vesmíru, a proto i přirozeně dokonalým palivem (budoucnosti), třebaže Toyota s ním začala pracovat už před 30 lety… Vodík. Psal se rok 1992, tehdy mladoboleslavská Škodovka ještě vyráběla Favority, když Toyota začala souběžně zkoumat technologie hybridního, vodíkového a elektrického pohonu. O čtyři roky později

 

Zachrání luskouny genetika?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.12.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Patří k nejžádanějším živočichům na světě, což značně ztenčuje jejich populaci. Negativnímu fenoménu by ale nově mohl být konec, a to díky speciální genetické analýze… Získají luskouni konečně naději na klidnější život? Spatřit luskouna bělobřichého (Manis tricuspis) ve volné přírodě je kvůli pašerákům čím dál vzácnější. Loveni a usmrcováni jsou tito roztomilí, hmyz požírající, tvorové

 

The Edge: Chytrá, ekologická a šmrncovní

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.01.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Zná detailně pracovní rozvrh, uklidí, objedná, zařídí… Je jednou z nejchytřejších budov světa, kde i hlídače a uklízečku pohání elektřina. Konzultační firma Deloitte sídlící v Amsterdamu svým pojetím a funkčností zcela „přepsala“ učebnice architektury. Nejen že má přehled o volných parkovacích místech, ale také zaměstnancům dokáže připravit kávu podle jejich preferencích. Bude to s mlékem

 

Rychlou adaptací proti rakovině?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.10.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

To, že netopýři dokáží skvěle odolávat všem známým virům, víme již několik let. Nyní se však odborníkům podařilo zjistit, jak je možné, že tito letci odolávají rakovině. V rámci experimentu došlo k analýze genetické informace dvou druhů netopýrů a několika druhů savců, kteří jsou, na rozdíl od prvně jmenovaných, rakovinou napadáni poměrně často. V jejich

 

Budoucnost zdravotní prevence: Kapka krve a mobilní laboratoře

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.12.2021 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Žijeme v době chytrých technologií a diagnostických vychytávek, kdy „domácí“ přístroje už nyní odhalí nemoc z kapky kapilární krve. Klidně i do 6 minut… Už dnes existují rychlotesty na prokázání celé řady infekcí, antigenní testy na Covid nevyjímaje. Jde o takzvané POCT analyzátory (point of care testing), které jsou určeny k analýze testů in vitro v místě

Čeští vědci zkoumali mezi prvními organický materiál z planetky Ryugu

Ďáblův trojúhelník: bermudská pověst fascinuje již 75 let

Mýtus zón stoletých lidí: věk jim přidávají chyby a podvůdky

Dovolená v Nízkých Tatrách pro milovníky turistiky a přírody

Největší technologické přešlapy roku 2023 aneb co se opravdu nepovedlo

Oftalmologie: Bystrý zrak za tři, dva, jedna…

Kde všude firmy využijí ICT – od komunikace po automatizaci

Klíčové parametry: Co musí systém umět, aby byl umělou inteligencí?

Děti zvládnou všechno, to samé ženy. Muži však nevydrží, říká expert na přežití

V poušti i věčném ledu: Tajemství superodolných bakterií

Jaký byl rok 2020 v oblasti hazardního hraní?

Hoaxy, které se dotýkají hvězd

Záhady kolem bermudského trojúhelníku nepřestávají udivovat

3D tisk v České republice

Určité typy ústních bakterií pomáhají v boji s rakovinou

Dary z Beskyd: Neuvěřitelné bylinky, permakulturní kosmetika, oblečení i esenciální laboratoř

Překvapivá mapa přírody: Biodiverzita je větší, než si vědci mysleli…

Bizarní leč nezbytné: Technologie prorůstají také do pohřebnictví

Tajemná temná skvrna na Neptunu poprvé pozorována z povrchu Země

Světy, které se vzpírají vysvětlení

Záchranná stanice Archa v loňském roce ošetřila celkem 1551 zvířat

Parybí dýchánek: Proč u Nového Zélandu přibývá žraloků bílých?

Vědci získali vzácné horniny zpoza dna oceánu. Mohou napovědět, jak vznikl život

Oblast Moravského krasu obohatilo pět tisíc nově zasazených stromků

Nízká úroveň ozonu může zvyšovat riziko vzniku šedého zákalu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy