Utrpení sportovního fanouška. Jedinou obranou je přestat oblíbený tým sledovat

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.05.2021 (12:00)     Sekcia zajímavosti

Pokud nikomu nefandíte a výsledky zápasů jsou vám lhostejné, pak vás tenhle článek určitě potěší. Zjistíte totiž, jak je váš život příjemně klidný a bezstarostný. Sportovní fanoušci, kteří svým oblíbeným týmem žijí, cítí neúspěchy, jako by byly jejich vlastní. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Pojištění sportovního vybavení na pár kliknutí v aplikaci Pealock

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.10.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Česká firma Pealock na jaře roku 2022 přišla s druhou generací chytrého zámku na sportovní vybavení Pealock 2. Kompaktní designový zámek dokáže ochránit lyže, kolo, snowboard, koloběžku, kočárek a spoustu dalšího, nejen sportovního náčiní. Pealock 2 je propojený s mobilní aplikaci a nově také GPS, což mu umožňuje mít neustálý přehled o vašem majetku. Část financí

 

VIDEO: Páni v ohrožení. Obranou před rakovinou prostaty je prevence

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je nejčastější onkologickou chorobou mužů. Ročně jí onemocní šest a půl až sedm tisíc pánů, ovšem počet těch, kdo rakovině prostaty podlehnou, neroste. Je to díky moderním metodám záchytu a léčby, vysvětluje urolog Josef Stolz. Klíčová je prevence.

 

Nemohu žít bez plastik. Posedlost fyzickým vzhledem se léčí těžce

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.04.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Plastické operace jsou in, ovšem občas si je někdo zamiluje tak, že vypadá jako monstrum a nedokáže s přetvářením v příšeru přestat. Plastické operace se těší vysoké popularitě, ročně za ně lidi utratí až dvě miliardy korun. Ptáte se proč? My taky!

 

Za příběhem jdu až do samého konce, říkal filmař zastřelený v Irpini

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.03.2022 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Objížděl místa plná lidského utrpení, aby o nich vydal zprávu skrze osobní příběhy. A aby posílil humanismus, snad napomohl nápravě. Dokumentoval chudobu, bezdomovectví. Násilí gangů a drogovou závislost. Též válku. Naposledy měl v hledáčku těžké osudy uprchlíků. V Irpini našel Brent Renaud smrt.

 

Klimatické extrémy mohou zvyšovat agresivitu pavouků

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.06.2021 (15:33)     Sekcia zajimavosti

Vysoké teploty spojené s bouřemi někomu přinášejí radost, jinému zas utrpení. Extrémní počasí se však nedotýká jen lidí, ale veškerých živých organismů. A může mít i vliv na změnu jejich chování. Agresivní pavouk v extrémních podmínkách má vyšší šanci na přežití. K tomuto závěry dospěli vědci z McMasterovy univerzity v Hamiltonu. Zvláště bouře či hurikány

 

Nebezpečné je i vapování. Dvojnásobně zvyšuje riziko erektilní dysfunkce

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.12.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Lepší je přestat s nikotinem úplně, protože ani takzvané vapování nemusí být bez zdravotních následků. U mužů nad dvacet let dvojnásobně zvyšuje riziko erektilní dysfunkce, varuje rozsáhlá studie. „Nikotin je pořád nikotin,“ připomíná.

 

Přežila Terezín i Osvětim. Bůh není, takové utrpení by nedopustil, říká

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.03.2023 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Měla si užívat bezstarostné mládí, namísto toho si musela na kabát přišpendlit židovskou hvězdu. V 15 letech ji transport odvezl do ghetta v Terezíně, později prošla i peklem v Osvětimi. Ze vzpomínek dnes šestadevadesátileté Jany Dubové na hrůzostrašné podmínky v koncentračním táboře i setkání s Mengelem mrazí. Z široké rodiny přežili holokaust jen ona a její starší sestra.

 

Linus Pauling: Mozek, který nedokázal přestat přemýšlet

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.02.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Když mu bylo 15 let, vylezl na komín opuštěné hutě a zkoumal údolí oregonské řeky Willamette až k horským štítům na obzoru. Tahle snaha dohlédnout dál, a pochopit, jak jedno navazuje na druhé, byla podle jeho životopisce Thomase Hagera pro Paulinga typická už od útlého věku. Linus Pauling byl jedno z těch šťastných dětí, které

 

Kolik utrpení přinese obyčejné tričko?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.10.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Uvažovali jste někdy nad tím, že tričko, které máte na sobě, výrazně zatěžuje planetu? Pokud ne, možná budete překvapeni, že i tak obyčejná věc má na svědomí pořádně velkou uhlíkovou stopu. Dokonce tak velkou, že je srovnatelná s průměrným domácím radiátorem. Švédská doktorandka Sandra Roosová z univerzity v Göteborgu spočítala v roce 2017 dopad jednotlivých složek výroby bavlněného

 

Na věčné časy. Indiány Čokty spojilo neuvěřitelné přátelství s Irskem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.09.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Sami trpěli a umírali hladem, byli zdecimovaní poté, co je americký stát přesídlil, žili v bídě. Když se však indiáni Čoktové dověděli v 40. letech 19. století o utrpení obětí irského hladomoru, tragédie jimi pohnula. Co na to, že se odehrávala tisíce mil daleko, kdesi za Velkou louží? Vybrali tolik peněz, co mohli, a do Irska je poslali. A Irsko nezapomnělo.

Percy Lavon Julian: Chemik, který lidstvu ušetřil nezměrná utrpení

Hory, euforie a pohlazení sportovního ega. Jak se běhá přes Alpy

Benešovy zásluhy a hříchy. Přehlížel utrpení domácího odboje, říká historik

OBRAZEM: Válka otevřela ženám pracoviště. A nabídla dřinu a diskriminaci

O utrpení Židů nevěděl. Hitlerovy deníky měly přepsat dějiny

Neznámé sporty: I stavění kelímků může být adrenalin. A taky byznys

Mise sondy InSight se chýlí ke konci

Škrábaní a svědění: Biblický trest či druh bolesti?

Některé nástrahy internetu neznají ani rodiče

Nepotopil se jen Titanic. Přinášíme největší námořní katastrofy všech dob

Angličtinu učím skrz emoce. Oblíbený youtuber uspěl se svou „wow“ metodou

Tenisová bitva pohlaví: Šovinistu porazí lesbička

Červenec je podle Čechů a Slováků měsícem pikniků

Nobelova cena za fyziku udělena

S dívkou z nádražky si chtěl jen „zažertovat“. Jenže pak ji ubil k smrti

„Houstone, našli jsme vodu, plyny i život!“

Rychlé a smrtící: Šípy jako pistole středověku

Zoo v tekutém dusíku

Očistěte čarodějnice. Skotsko jich upálilo tisíce, kampaň chce nápravu

První transplantace plíce provedená robotem

Hmyzí protein zpomaluje přibírání a zlepšuje zdravotní stav obézních myší

Očkování dětí neodkládejte, shodují se lékaři

Vědci narazili na neutronovou hvězdu s nezvykle pomalou rotací

Unikátní „biobox“ byl uveden do provozu

Zemřel muž, který strávil 72 let v železných plicích

Očkujte své děti proti HPV

Předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová: Rostliny jsou mnohem schopnější organismy než živočichové

Tchéco si užívá v čisté vodě

Přemýšlení není jedinou možností. Naučte se být spontánní

PŘÍMÝ PŘENOS: Sledujte finálové skoky světové elity na Highjumpu

Řezem do páteře paralyzoval oběti, pak je Milat nechal sledovat mučení

Jsem chytřejší než šéfová: porno v práci sledujeme i z rebelie

Pacienty po covidu chtějí sledovat plicní lékaři

Pandemie nahrává „šmírákům“

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy