Polospánek probouzí kreativitu. Vyzkoušejte techniku Edisona a Dalího

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.12.2021 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Onu metodu, jak si dopřát šlofíka a hned po něm podat skvostné mentální výkony, používal vynálezce Thomas Alva Edison i surrealista Salvador Dalí. Je bizarní, jenže může fungovat, naznačuje aktuální studie. Sázka na stav na pomezí spánku a bdělosti se může vyplatit. Odměnou mohou být originální, kreativní myšlenky. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Edisonova děsivá monstra. Vývoj mluvících panenek skončil obřím krachem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.12.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Měly být ukázkou, jak změnit vynález v sériově vyráběný komerční produkt. A v podnikatelský úspěch. Místo toho se panenky slavného Thomase Edisona staly gigantickým selháním. Skvostným nezdarem. Byla to děsivá monstra. Jejich hlásky z nich dělaly noční můry.

 

První filmový polibek: trval dvě sekundy a šokoval svět

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.07.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Trval jen dvě sekundy a byla to ta nejpočestnější hubička, starosvětská a rozverná. Přesto však onen polibek vzbudil senzaci. Aby ne! Bylo to úplně poprvé, kdy stříbrné plátno nabídlo divákům kin něco tak intimního. Políbení z producentské dílny Thomase Edisona v roce 1896 otřáslo Amerikou.

 

Ženy před objektivem: Byla jsem taxikářka a sbírala jsem jahody, říká Kubu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.12.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na focení ji baví střídání motivů, témat, kulis. A to, že se v nich dá ukázat ženská krása a originalita pokaždé z trochu jiného náhledu. „Nabízí to prostor pro kreativitu,“ říká modelka Kubu.

 

OBRAZEM: Kalendář Pirelli vzdá hold věčnosti s Naomi Campbell i králem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.09.2023 (11:00)     Sekcia zajimavosti

Naše životy mohou být ohraničené, ale náš příklad se může stát nekonečným. Nerodíme se věční, takovými se stáváme. Kalendář Pirelli pro rok 2024 nese právě název Věčnost. Uctí úsilí, odvahu a kreativitu. Fotograf Prince Gyasi do něj pozval například Naomi Campbell nebo ašantského krále. Podívejte se, jak dílo vznikalo.

 

Nahý bezdomovec i muž z Marsu. Reportér strávil den s městskými strážníky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Když vstupuju na služebnu, trochu se mi stahuje žaludek. Je to nějaký reflex. Až mě překvapuje, jak se v člověku tahle nejistota automaticky probouzí. Pobyt v operační místnosti ji za chvíli rozptýlí. Atmosféra je uvolněná, i když se všichni soustředí na svoje úkoly.

 

Hrozí na Islandu erupce sopky?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.03.2021 (23:11)     Sekcia zajimavosti

Po devíti staletích se s velkou pravděpodobností probouzí sopka Keilir na Islandu. Seismologové uvádějí, že by během několika dnů mohlo dojít k erupci, a to jen 35 kilometrů od hlavního města Reykjavíku.   Již několik dní podle vědců probíhá silná seismologická aktivita poblíž zmíněné hory. „Netvrdíme, že máme důkazy, že erupce začala. Ale tohle vypadá

 

Pro mě jako pro sportovce je kratom lepší alternativa než kofein, říká Leo Brichta

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.11.2023 (00:01)     Sekcia zajimavosti

Kratom – v posledních letech je tato rostlina původem z Indonésie skloňována napříč českými médii poměrně často. Mnoho lidí si pod tímto označením představí něco špatného, co hlavně u starší generace probouzí negativní emoce. Je to výplodem neznalosti, nebo si to tato surovina opravdu zaslouží?

 

Kostnice – revoluce v pohřbívání

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.08.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Při návštěvě prakticky jakékoliv kostnice na člověka dýchne závan minulosti. Zdá se skutečně téměř neuvěřitelné, že lidské kosti mohly v dřívější době sloužit k výzdobě takovýchto místností. Jako dekorace sloužily i jinde, například v kostelech a kaplích. Dnes jsou kostnice především turisticky zajímavými destinacemi, kde se v návštěvnících probouzí úzkost a na tvářích se projevuje

 

Příběh za memem: Chytrákovy nejlepší špatné rady probouzí kritické myšlení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.03.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Internet je nepřebernou studnicí nápadů a tipů. Z memů Roll Safe byste však ve vlastním zájmu inspiraci moc čerpat neměli. Moudra, která ze sebe onen chytrák chrlí, mají totiž hodně nízké ručení. Přesto se díky nim herec Kayode Ewumi stal hvězdou. Jen asi jinak, než si sám představoval.

 

ZEMĚ SE PROBOUZÍ – Vulkány zvyšují svou aktivitu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.09.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

V posledních letech o sobě spící sopky dávají čím dál tím více vědět – chrlí dým a v některých případech i lávu. Hrozbu nyní vědci potvrdili také v Karibiku. Kde je aktuálně situace nejhorší? Kdo „bouchne“ jako první? Obecně jsou sopky považovány za jedny z nejzajímavějších a nejtajemnějších přírodních jevů planety Země. Odborníci si jsou

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy