Raketě hrozí střet s Měsícem

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.01.2022 (14:12)     Sekcia zajímavosti

Je tomu sedm let, co se raketa společnosti SpaceX po úspěšném dokončení své mise takříkajíc ztratila. Nyní se nejenom „našla“, ale dokonce se zjistilo, že s největší pravděpodobností udělá během několika týdnů „prásk“ do našeho Měsíce…   Raketa do vesmíru vypustila družici NOAA Deep Space Climate Observatory, jež má za úkol studovat pozemské klima a celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Vynese a zároveň postupně vypustí až 96 družic

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.11.2020 (06:00)     Sekcia zajimavosti

Na zářijový úspěch brněnské firmy SAB Aerospace navazuje další. Po startu rakety Vega s dispenserem, který vynesl do vesmíru najednou 53 družic, se bude firma SAB Aerospace podílet i na právě vyvíjené raketě Ariane 6. Dodá ji kompletní zařízení zodpovědné za postupné vypouštění družic ve vesmíru – tzv. sequencer. Tuto zakázku vyhrála firma SAB Aerospace

 

Spadla z oblaků. Kosmonautům hrozí erektilní dysfunkce, líčí studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Má být vůbec první odbornou prací svého druhu a návštěvníkům kosmu nepřináší dobré zprávy. Hrozí jim erektilní dysfunkce, a to dokonce po celá desetiletí od návratu z vesmírné mise, varuje výzkum financovaný americkou agenturou NASA.

 

Zasvěťte leden masturbaci, vyhnete se depresi, radí sexuoložka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.01.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Suchý únor, vlhký leden. V prvním měsíci nového roku bychom si měli dopřát každý den sólo sex, doporučuje klinická sexuoložka Ness Cooperová. Leden totiž bývá nejnešťastnějším měsícem roku a masturbace pomůže vyhnout se depresím.

 

Houstone, problém vyřešen

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.01.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA) se podílí na přípravě velikého vesmírného odpalovacího systému (SLS), jehož první let je naplánovaný na březen. Ani ne před měsícem však byla na stroji zjištěna závada, konkrétně na palubním ovladači motoru.   Nefunkční zařízení bylo naštěstí ihned vyměněno a při testech, provedených v minulém týdnu, všechny čtyři

 

Kdysi největšímu jezeru hrozí vyschnutí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.03.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Neodvratitelná je sudba vysychajícího Aralského jezera. Z kdysi obří vodní plochy zůstal jen malý pozůstatek na kazašské straně hranice. Zcela stejný osud však hrozí i dalším jezerům – mezi nimi i Urmijskému jezeru v Íránu, které bývalo největším jezerem na Blízkém východě. Voda v bezodtokém jezeře, které mělo dříve rozlohu 5000 km2 jako Ústecký kraj, ubývá nepřetržitě od

 

Megalodon: Skutečně je super predátor postrachem minulosti?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.02.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Měl pověst nejděsivějšího predátora, jaký kdy „kraloval“ mořským hlubinám. Z pomyslného trůnu byl však evolucí sesazen již před 2,6 miliony let. Anebo nám věda něco zamlčela? Ztělesněná noční můra… I tak by se dal nazvat osobní střet se žralokem bílým (Carcharodon carcharias). Jeho dávný příbuzný, megalodon (Carcharocles megalodon), ale dokázal být ještě děsivější. Zatímco délka

 

Červenec je podle Čechů a Slováků měsícem pikniků

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.06.2022 (06:44)     Sekcia zajimavosti

Červencové teplé počasí, relax na dece, vlastnoručně připravené jídlo a osvěžující pití. Tak si Češi a Slováci podle průzkumu společnosti Coca-Cola nejčastěji představují správný piknik. Zatímco mladí lidé si tento oblíbený druh stolování častěji spojují s pobytem v přírodě, starší si ho raději dopřávají doma na zahradě či na chalupě. V jednom se ale obě

 

Nový rekord: Květen byl 12. po sobě jdoucím měsícem s rekordními teplotami

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.06.2024 (09:29)     Sekcia zajimavosti

Služba Copernicus Climate Change Service (C3S), financovaná Evropskou komisí, zveřejnila data o teplotě ve světě. A není to hezké čtení. Květen 2024 byl celosvětově nejteplejším květnem v historii měření, s globální průměrnou teplotou vzduchu při zemském povrchu o 0,65 °C vyšší, než je průměr z let 1991–2020. To představuje už 12 po sobě jdoucích měsíců,

 

Následky srážky sondy DART s planetkou Dimorphos: První výsledky pozorování teleskopy ESO

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.04.2023 (14:34)     Sekcia zajimavosti

Dva astronomické týmy sledovaly pomocí dalekohledu ESO/VLT následky srážky kosmické sondy DART s menší složkou binárního asteroidu Didymos-Dimorphos. Cílený střet je považován za první test ‚planetární obrany‘ před potenciálně nebezpečnými tělesy. Kromě toho astronomům přináší unikátní příležitost zjistit nové informace o složení planetek na základě detailní analýzy vyvrženého materiálu. Kosmická sonda DART (Double Asteroid Redirection

 

Paradox cvičení. Čím víc sportujeme, tím větší nám hrozí riziko

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.10.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to lest, kterou na nás líčí strukturovaný trénink, ať je to zvedání železa v posilovně, vyjížďky na kole nebo výběhy. Dává nám pocit, že jsme si už fyzickou aktivitu odbyli. Proto máme větší tendenci mimo cvičení lenošit, zjistila studie.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy