Josephine Bakerová byla ikona smyslnosti, špionka s rodinou v modelu OSN

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.09.2022 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Byla vládkyní Paříže, fascinovala ji svou exotickou smyslností. Ztělesňovala hýřivý život v okázalém luxusu. Jenže umělkyně Josephine Bakerová nebyla jen sexualizovanou Černou perlou. Byla zdatnou protinacistickou špionkou, bojovnicí proti rasismu. A hlavou rodiny, z níž udělala projekt propagace rovnosti ras a víry. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Znovuzrozená ikona: Praga ZS 800

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.03.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Automobilka, která vyvíjí a vyrábí první český hypersport Praga Bohema, uvádí na trh i výjimečnou jednostopou záležitost. Tahle motorka váží pouhých 142 kg, v rámu z chrom-molybdenové oceli je vzduchem chlazený čtyřdobý dvouválec o objemu 773 cm3 a vznikne jen 28 kusů. Praga ZS 800… Mrkněte na to. Ještě jednou. A pak na design ikonického modelu

 

OBRAZEM: Sexuální ikona i symbol silných žen. Připomeňte si Raquel Welchovou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.02.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Byla sexuální ikonou filmového světa 60. a 70. let dvacátého století. Dokázala se však vymanit i z vězení kategorie sexbomb, díky svým rolím silných, houževnatých a tvrdých žen. Ostatně, že se stala erotickým symbolem, považovala za okouzlující nedorozumění. Raquel Welchová zemřela 15. února 2023 ve věku 82 let .

 

Pod pokličkou výroby kovových modelů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.05.2022 (05:41)     Sekcia zajimavosti

Jedinečná možnost se naskytne v sobotu 18. června všem sběratelům a fanouškům kovových modelů aut. Česká společnost KADEN poodhalí tajemství výroby dokonalých zmenšenin oblíbených vozů značky Tatra, Škoda a dalších. V sídle firmy ve východočeském Novém Hrádku uvidíte, jak vznikají modely, jejichž výjimečnou kvalitu oceňují sběratelé z celého světa. Seznámíte se s prací, při které

 

Američtí vědci varují: Opatření proti koronaviru neuvolňujme příliš brzy!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.04.2020 (13:15)     Sekcia zajimavosti

Odborníci z Massachusettského technologického institutu (MIT) na základě svého speciálního počítačového modelu dospěli k závěru, že by se nám uspěchané uvolňování preventivních opatření mohlo šeredně vymstít… Preventivní opatření v jednotlivých zemích byla v programu spojována s počty tamních nakažených koronavirem, načež vědci dospěli k závěru, že státy, které takřka okamžitě přistoupily k těm nejpřísnějším opatřením,

 

S marihuanou jsme si souzeni, říká boxer Mike Tyson

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zažil bídu i bohatství, drogovou nálož, sílu fyzičky i ducha, pocity křivdy a méněcennosti i megalomanského sebevědomí. Boxerská ikona Mike Tyson ví, že život bolí. A došel jisté pokory. „Musel jsem přemýšlet, kdo jsem a co v životě chci,“ řekl v exkluzivním rozhovoru českému magazínu Esquire.

 

Američani byli na větvi z toho, co dokážeme, říká ikona ostravské mordparty

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.04.2023 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Vypracoval se v ikonu ostravského oddělení vražd a léta mu i šéfoval. Nedávno od policie odešel. Nerad. Protože dosáhl věkového limitu pětašedesáti let. Kdysi se Luboš Valerián zařekl, že z profesního policejního vlaku vystoupí až na konečné. Teď učí studenty a začíná psát knížku. Přál někdy pachateli to nejhorší? A v čem jsou vraždy na Ostravsku jiné?

 

Jak Artur C. Clarke přišel o miliardu dolarů. Britské zákony byly nekompromisní

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.12.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Princip fungování družic zpopularizoval britský spisovatel a jeden ze zakladatelů žánru sci-fi Artur C. Clarke. Pro uznání patentu však britské zákony vyžadovaly dvou exemplářů vynálezu, a tak jej nezískal. Ikona sci-fi literatury a vynálezce se narodila před 105 lety, 16. prosince 1917. Připomíná ho týdeník 5plus2.

 

OBRAZEM: Ikona sexu, kýče, frivolnosti. Isabel Sarli vládla Argentině

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.08.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Svlékla se a nahá vešla do tůně u řeky Paraná. A ovládla Argentinu. Tělo Isabel Sarli v roce 1958 poprvé konfrontovalo katolickou zemi s provokativní nahotou ve filmu. A zmocnilo se jí. Zrodil se sexuální symbol. Isabel Sarli a její erotismus učaroval, na desetiletí. Stala se ikonou žánru sexploitation. Narodila se před 95 lety.

 

Honoráře jsem nosil Foglarovi, vzpomíná kreslíř Rychlých šípů a ikona trampingu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.09.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Je ikonou trampingu, legendárním bendžistou a slavným kreslířem Rychlých šípů. V neposlední řadě je Marko Čermák zapálený romantik, který tráví čas ve stoletém srubu v Brdech, na kánoi na Berounce, nad sjezdovkou v Krušných horách, a hlavně v lesích, kde nemá problém přespávat ani v třeskuté zimě. Trampuju sice o tři čtyři dekády kratší dobu, ale tykání mi nabídl okamžitě.

 

OBRAZEM: Pevnost Boyard se stavěla tak dlouho, až byla zbytečná

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.05.2021 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Byla to skutečná výzva. Vybudovat vojenskou pevnost v moři! Potřeba byla, Francie o ní snila již od poloviny sedmnáctého století. Stavět se však začala až v roce 1801, před 220 lety. Než u západního pobřeží francouzského království pevnost Boyard vyrostla, trvalo to šestapadesát let. A mezitím se z vojenského hlediska stala zbytečnou.

Chtěla jsem udělat něco zapovězeného, říká k pornu Tarra White

Domluvit se s nacisty, a hned je mír! Axis Sally byla hlasem propagandy

Lidé ukázali, jak jsou solidární i zmanipulovatelní, říká MOgirl Nikol

Bylo tu policejní komando i dobývání ve Škodě 120, líčí exkastelán Karlštejna

OBRAZEM: Manuál Žena a auto byl manifestem moto-feminismu

Ženy z pekla: nejvýkonnější sériové vražedkyně minulého století

Nabídku cigarety prokoukl, přesto pošťák na kole nedokázal vrahovi ujet

Socialistický šlendrián mu usnadnil obří loupež. Lapku prozradily luxusní hodinky

Údolí modrých lidí. Barva kůže Fugateových byla trpkým dědictvím incestu

Exkomunikujme ji za bigamii! Sophia Lorenová byla silná jako její postavy

Jak se těží sůl?

Lexus NX: První v historii

Velká vlaková loupež po Česku. Přepadení skončilo totálním fiaskem

OBRAZEM: Jak sečtělí jsme! Portrétní pohledy s knihou byly jako instagram

Hasiči budou mít nové pomocníky

Mrtvolu schovali za komín. Skutečná vražda byla podivnější než Vacátkův případ

Vězně měl napravovat vzájemný teror. Žalář Pitești byl stalinské peklo

Pozor! Radiace…

Svatý grál energetiky: Lidstvo vstoupilo do fúzního věku

Královna harlemské loterie. Madam St. Clair nesesadila mafie ani policie

Model vodního kanálu Tokio z FSv na Olympijském festivalu v Praze

Nový Peugeot 308 SW: Auto pro 21. století

Dinosauři v Itálii

Zemřel muž, který strávil 72 let v železných plicích

Když byla Země ještě plochá…

Mocný velmož byla žena. Odhalení opravuje, co soudíme o pravěku

Albatros vstává z popela. Parta srdcařů oživuje unikátní parní lokomotivu

Ideální parťák pro vaše aktivity – chytré hodinky Canyon

Nejstarší slovanské písmo? Germánské runy!

Jako když dostane padáka uklízečka, popisuje výpověď pilot obřího A380

Žena, která změnila svět antropologie i celé vědy

Méně vzrostlá kukuřice jako příklad boje s klimatickou změnou

Byla udělena Nobelova cena za fyziologii a lékařství

Průlomová studie: Mezi autoimunitními poruchami a defekty zubní skloviny existuje souvislost

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy