Jak začít s elektronikou?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.09.2022 (07:03)     Sekcia zajímavosti

Elektronická zařízení nás provázejí každý den. Od mobilních zařízení (chytrých telefonů, tabletů a notebooků), digitálních fotoaparátů a kamer až po zabezpečovací systémy, ovladače, řídicí jednotky, drony a mnoho dalšího. Znalost fungování různých elektronických součástek a vybavení je nesmírně cenná. Umožňuje nejen diagnostikovat a řešit příčinu konkrétního problému, ale také samostatně vytvářet jednoduché i pokročilé projekty. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

KVÍZ: Jak se vyznáte ve světě fitness?

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Studie potvrzující další a další benefity dýchání se vrší jedna za druhou. Důvodů, proč začít s péčí o fyzickou kondici, sílu, přibývá. Prověřte, jak se ve světě fitness orientujete.

 

Podvodník lidovým hrdinou. Aby se stal lékařem, napálil celou školu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.03.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Chtěl vlastně jen začít znovu. Když jej vyhodili z medicíny, vrátil se prostě na svou bývalou střední a vydával se za šestnáctiletého chlapce Brandona Leeho. Byť mu bylo již třicet, všichni na to skočili, spolužáci, spolužačky, učitelé, vedení. Brianu MacKinnonovi to procházelo celé dva roky.

 

Sedm opatření proti demenci. Studie ukazuje, jak vypadá účinná prevence

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.03.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Po dvacet let sledovala téměř 14 tisíc žen, na začátku měly průměrný věk 54 let. Po dvou dekádách si americká studie troufá předložit sedm faktorů, které jsou prevencí demence. Aby doporučované návyky nemoci zabránily ve stáří, mělo by se s nimi začít ve středním věku.

 

S každodenní únavou bojuje mnoho z nás

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.08.2020 (10:36)     Sekcia zajimavosti

Ráno vstát z postele je pro některé již první překážkou začínajícího dne – bojují s únavou z nedostatku spánku, ne vždy totiž spí doporučených 8 hodin. Přes den práce, škola, brigády, rodina… A večer opět únavou padnout do postele a další den začít nanovo. Problémy s únavou mají především osoby v produktivním věku, dokonce až

 

Jak předejít demenci: pomůže aerobní cvičení, když začnete včas

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.03.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Epizodická paměť slouží k zachycení osobních zážitků, událostí. Právě ona bývá první obětí úpadku našich mentálních schopností. Její ztrátě se však dá zabránit aerobním cvičením, zjistila věda. Dodává však, že se musí začít včas, do 55 let věku a ještě před nástupem příznaků demence.

 

Na laně s Adamem Ondrou. Každý si najde svou úroveň, popisuje kouzlo lezení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to stále populárnější a dostupnější zábava, lezecké stěny v Česku rostou už i v naprostých rovinách. Reportér Magazínu Víkend DNES se zkusil stát (horo)lezcem, na pár hodin měl toho nejlepšího učitele. Adama Ondru. Několikanásobný mistr světa a olympionik radí, jak s lezením začít a jak postupovat při zdolávání stěny.

 

21 dní k utvoření návyku? Mýtus!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.01.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Nový rok je dobou, kdy si řada lidí dává předsevzetí, jejichž prostřednictvím se snaží zlepšit svůj život. Zhubnout, nesjíždět tak často sociální sítě, více relaxovat nebo začít běhat. Jak dlouho vlastně trvá utvoření návyku? Populární odpověď je 21 dní, ta však není správná! S tvrzením, že vytvoření nového návyku trvá 21 dní, přišel v 60.

 

Jak připravit své tělo na těhotenství?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.12.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Omezit saunování, cvičit nebo detoxikovat organismus doporučují odborníci párům, které plánují založit rodinu. Formu by si budoucí rodiče měli začít ladit alespoň tři měsíce před zplozením miminka.   „Vycházíme z toho, že vajíčko zraje přibližně 60 dní a spermie 70 dní. Odborné studie proto potvrzují, že nejlepší je tělo na plození chystat tři měsíce předem.

 

Dedikované GPU servery: kdy se vyplatí jej pronajmout?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.07.2023 (09:13)     Sekcia zajimavosti

Potřebujete ve své práci zpracovávat velké množství dat nebo využívat náročné grafické programy, ale jejich šnečí tempo vás každý den stojí hromadu nervů? Nejspíš přišel ten pravý čas začít uvažovat o dedikovaném GPU serveru.  Co jsou to GPU dedikované servery?  Takzvaným mozkem každého počítače bývá procesor CPU (Central Processing Unit), který má na starosti kompletně

 

Nic jim nevymlouváme. Francouzská ves umožňuje lidem s Alzheimerem volně žít

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.12.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Mohou vstát uprostřed noci a začít si uklízet pokoj. Mohou si ze svých domků bez zamčených dveří vyjít s deštníkem, i když neprší. Jíst jogurt vidličkou. Francouzská ves pro lidi s Alzheimerem neusiluje o to, aby se přizpůsobili našemu světu. Adaptuje se na jejich. Ponechaná autonomie jejich život nezbavuje lidskosti.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy