Barefoot boty z pohledu lékařky a fyzioterapeutky

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.09.2022 (01:18)     Sekcia zajímavosti

Nejprve je dobré si říci, co to vlastně je barefoot obutí. Tyto boty mají simulovat chůzi naboso, odtud také anglický výraz barefoot (bosá noha). Jejich základními vlastnostmi jsou – dostatečný prostor pro chodidlo a prsty, tenká, měkká a flexibilní podrážka, která umožňuje vnímat povrch, po kterém chodíme a nulový drop, neboli pata i špička v celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Šijí boty z rejnoka i krokodýla. Čeští ševci jsou samouci, ale umějí zázraky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.11.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Není to jen oblečení, které prozrazuje, kdo jsme a co máme rádi. Ale také to, jaké boty nosíme, je vizitka, na které bychom si měli dávat záležet. Podle pražských ševců a designérů nejsou boty na míru přehnaný luxus, ale důkaz, že si vážíme poctivého řemesla a chceme opravdovou kvalitu.

 

VIDEO: Jako z Růžového pantera. Ind vynalezl střílející boty

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.01.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nejsou příliš vzhledné, mají však šlechetné poslání. Střežit státní hranici. A jsou obdařené skoro zázračnými možnostmi. Boty velmi kreativního indického vynálezce Shyama Chaurasii dokážou pomocí zvukových vln vysledovat nepřátelské elementy. A střílet.

 

Několik tipů na moderní pánské boty pro slunný podzim

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.10.2021 (11:40)     Sekcia zajimavosti

Podzim zatím vypadá z hlediska počasí velmi dobře. Užívat si můžeme spousty slunných dní a relativně teplého počasí. Tomuto trendu se vyplatí přizpůsobit i z hlediska oblečení a obuvi. Vystačíte si pouze s menším množstvím vrstev a provětrat můžete také podzimní boty. Případně není problém pořídit si nové, které letos ještě využijete. Nabídka je poměrně bohatá a na

 

NASA vyvíjí nejlepší boty v dějinách pro účastníky mise na Měsíc

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.09.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Snímek otisku boty Buzze Aldrina na Měsíci patří mezi kultovní. Na povrchu věčného souputníka Země se dnes nachází stovky stop, které tam zanechalo 12 astronautů mise Apollo mezi roky 1969 až 1972. Bez větru a deště tam zůstanou miliony let. Nyní se NASA připravuje na návrat člověka na Měsíc, při kterém nesmí chybět, vedle nových

 

Švédský mor Českých zemí. Generál Torstenson zemřel před 370 lety

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.04.2021 (16:27)     Sekcia zajimavosti

Z pohledu skandinávské historiografie je to jeden ze strůjců švédského úspěchu během třicetileté války. Z pohledu tuzemské dějepravy je švédský generál Lennart Torstenson jednou z nejhorších pohrom, jaké České země postihly. Zemřel před 370 lety 7. dubna 1651 s aureolou švédského národního hrdiny.

 

České lékařky i v současnosti často čelí diskriminaci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.05.2023 (12:33)     Sekcia zajimavosti

Více než 48 % dotazovaných praktických lékařek zažilo při studiu diskriminaci kvůli svému pohlaví. Vyplývá to z dotazníku, který mezi svými členkami provedla Společnost všeobecného lékařství (SVL) ČLS JEP. Se znevýhodněním se nesetkávají pouze při studiu, ale také v práci. V kariérním růstu je kromě diskriminace brzdí také nedostatečně flexibilní pracovní doba, kterou lze obtížně

 

Bylo tu policejní komando i dobývání ve Škodě 120, líčí exkastelán Karlštejna

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.05.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bývalý karlštejnský kastelán Jaromír Kubů zná tajnosti středověkého hradu z dob Karla IV. jako své boty. Strávil tam s rodinou 31 let a zažil neuvěřitelné věci, které nyní sepsal do knihy. Proč na hradě zasahovalo protiteroristické komando? A proč se Karlštejn vedle husitů a Švédů pokoušel dobýt i muž v autě?

 

VIDEO: Ovladač do ruky a vznést se nad vodu. Zkusili jsme elektrické prkno

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Boty nebo prkno poháněné proudem vody si už reportér Matěj Smlsal vyzkoušel. Nyní vám ukáže další vodní sport, létání na elektrickém prkně zvaném eFoil Lift. Po opatrném začátku se mu podařilo kolem Žlutých lázní v Praze několikrát proletět. Nakonec ho z vody tahali policisté.

 

Budoucností textilního průmyslu je kůže z hub

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.03.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Zvířecí kůže je součástí lidského odívání už od pravěku. Nyní se podnikatelé snaží přijít s její etičtější, ekologicky udržitelnější a efektivnější náhradou. A daří se jim to, spojence našli v houbách. V nepříliš vzdálené budoucnosti bychom tak mohli nosit kožené boty, které, když doslouží, bude možné rozložit kompostováním. Houby jako zdroj materiálu pro zhotovování nejrůznějších

 

Trichromatická teorie: Jak vlastně vnímáme barvy?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.11.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vnímat šarlat nočního nebe, nechat se prostoupit modří chorvatského oceánu a dojmout se bělostností právě rozkvetlých jabloní – to vypadá jako ty nejsamozřejmější věci na světě. Pěkné, ano, ale známé jako vlastní boty. Zdánlivě složité vjemy ale skrývají nevyčerpatelnou studnici tajemství. Čím to je, že červenou vnímám jako červenou? Jako první se hádanku vnímání barev

Mýty a fakta o vodě. Jak horká se vaří na Everestu a proč se o ní dá zabít

Rentgenové oči mužů. Kde je hranice mezi obdivem a šmírováním

Mrkněte se mi do mozku. Co se děje při operaci, kdy je pacient při vědomí

Móda jako ze sci-fi filmu: V hlavní roli avatar

Když hoří symbol svobody. Američané pálí vlajku kvůli Trumpovi i válkám

DNA křenu přečtena a rozluštěna!

Válečné filmy versus realita: co dráždí veterány na Hollywoodu

Erekce pro zdraví. Mohou být prevencí, tréninkem, chválí je studie

Jaká tajemství skrýval Amenhotep I.?

Zachycena při činu

Proslavila se krutými performancemi. Teď Abramovićová šokuje kosmetikou

Bouřlivá láska hvězd vedla k jejich splynutí

OBRAZEM: Krutá, poetická, veselá. Fotosoutěž oslavuje mnohé tváře přírody

OBRAZEM: Sex-appeal s tajemstvím. Když krása otevírá dveře kreativitě

Jaký je vztah lidstva k planetě?

Událost roku (nejen) pro astronomy

Uhlík se ve vesmíru objevil mnohem dříve, než se dosud tušilo

Řádění vraha Ondreje Riga. Půldruhého roku obcházel Bratislavou strach

Válka, zima, hlad. Kanibalem se v historii dalo stát snadno a rychle

Představujeme vám tři nejluxusnější auta na světě

Hustí démoni vesmíru: neutronové hvězdy

Jak by se umíralo v černé díře?

V šlépějích moudrých předků: jak se stavělo ze dřeva a kamene?

Nuže uřežte ňadra její. Za odmítnutí sňatku svatá Agáta trpěla

Naděje. Jakákoli činnost je lepší než sezení, doporučují studie

Oběti ubíjel hodiny palicí, unikal 44 let. Sériovým vrahem byl policista

Když má obr tajemství aneb Co jsme dosud nevěděli o hrůzných megalodonech?

Přichází podzimní rovnodennost. Je pravda, že den bude stejně dlouhý jako noc?

Bermudský trojúhelník z pohledu ostříleného mořského vlka

Když život nemá tvář…

Je spousta sopek, které budí vážné obavy, říká vulkanolog Brož

Plyšák vedle plyšáka. Petr Vydra se na srazu fanoušků furry proměnil ve zvíře

Směřujeme do doby ledové. Ohlásí se extrémním suchem, říká geolog Šída

Stavitelé skvělí, kuchaři mizerní. Stonehenge odkrylo další tajemství

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy