Fackovací liga. Primitivní disciplíny se ujal šéf UFC, sklízí kritiku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.10.2022 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Nehledejte sofistikovanost. Protivníci stojí proti sobě, udělují si facky a vyhraje ten, po jehož ráně se oponent nezvedne. Žádná obrana neexistuje. Bizarní disciplína se světem valí poslední roky, šéf UFC Dana White jí chce dát „úroveň“. A odnést si peníze. Zatím získal souhlas Nevadské atletické komise, ale ne sympatie komentátorů. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Labužnický pravěk. Neandrtálská kuchyně nebyla primitivní, říká studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.12.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Rozmanité ingredience, důmyslné postupy. A touha uspokojit požitkářské chutě. Prehistorická gastronomie byla mnohem sofistikovanější a komplexnější, než jsme si mysleli, odhalila pionýrská studie. Neandrtálci byli gurmáni, naznačuje.

 

Do ran kapali hnis nemocných. V americké občanské válce se vojáci samoočkovali

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bylo to primitivní, necivilizované. Ve snaze zajistit si „očkování“ proti neštovicím si za americké občanské války a absence dostupné medicíny vojáci vyřezávali rány, do nichž si nechali kapat tekutiny z puchýřů svých nemocných druhů. Často se tak infikovali syfilidou.

 

Zkáza z nebes. Japonsko posílalo na USA vysoce explozivní zápalné balony

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.01.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Středověký design, primitivní materiály. A moderní, vysoce explozivní a zápalné nálože určené k neselektivnímu pobíjení civilistů. Zápalné balony fūsen bakudan se inspirovaly špinavým válčením z šógunátu 17. století, za druhé světové války je Japonsko posílalo na osmitisícikilometrovou cestu do Spojených států.

 

Chrochtající pařmen z Ameriky: Vědci naučili prase hrát videohru

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.02.2021 (15:32)     Sekcia zajimavosti

Označíme-li nějakého člověka za vepře či prase, tak se od něj poděkování pravděpodobně nedočkáme. Tyto termíny v běžné komunikaci zastávají nevděčnou roli nadávky, což ve výsledku škodí pověsti zvířat samotných… Ale jaká je druhá strana mince? Americká studie nyní prokázala, že jde především o překvapivě inteligentní zvířata… Pokud jste prasata vnímali jako tvory primitivní a

 

Splynutí organismů spustilo překotný rozvoj života na Zemi

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.07.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Soužití dvou organismů, kdy jeden žije uvnitř těla druhého, se označuje jako endosymbióza. Pokud dojde k jejich splynutí, změní se jednodušší organismus v organelu druhého. Za celou historii naší planety došlo pouze ke třem druhům splynutí, nyní vědci odhalili čtvrté, které by mohlo být významným přínosem pro zemědělství. Některé primitivní organismy, jako jsou sinice či

 

Zapomeňte na Tokio. Eskymácká olympiáda prověří i snášení bolesti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.08.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Aljašský highkick, indiánská páka. Poměří sílu, pružnost, vytrvalost, ale též práh bolestivosti. Disciplíny Světové eskymácko-indiánské olympiády testují dovednosti, které se původním obyvatelům Ameriky hodily po staletí k přežití. Její 60. ročník se konal od 21. do 24. srpna a nescházely na něm ani tyto soutěže.

 

Hlasitost křupání, hmotnost příborů. Gastrofyzika odhaluje, co vše tvoří chutě

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Stále je popelkou moderních věd. Zkoumá gastronomii, velmi exaktně, přesto sklízí úsměšky. Gastrofyzika se totiž pustila na docela nový terén. Naše chutě se snaží vysvětlit chemickými a fyzikálními principy. Její obskurně vyhlížející výzkumy řeší zvuky, tvary, barvy.

 

Chcete umělou krásu? Máte ji mít. Shasheile je fenoménem Instagramu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Vsadila na očividné, přehnané photoshopové úpravy svých fotek. Její tělo na nich dostává uzounké dlouhé nohy a ruce jako z Avatara, žirafí krk, dlouhatánské prsty se jí plazí po stole. Jihokorejská influencerka Shasheile vsadila na nezastírané ohýbání reality a ona bezostyšnost je osvěžující. Na sociálních sítích sklízí ovace.

 

Každý, kdo se na MMA dívá, má chuť ho vyzkoušet. Je sexy, míní Ondřej Novotný

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.09.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Spoluzaložil organizaci Oktagon MMA, pořádající turnaje ve smíšených bojových uměních, a úspěchy sklízí po celé Evropě. „Nejhorší je, když o sobě nepřemýšlíte jako o nejdůležitějším člověku svého života a nedovolíte si dělat, co chcete,“ tvrdí moderátor a promotér Ondřej Novotný. Jeho život tato slova potvrzuje.

 

VIDEO: Zhlédněte, nezkoušejte. Death diving jsou extrémně riskantní skoky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.10.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Varovný je už název oné disciplíny. A nijak nepřehání, nezveličuje. Death diving jsou skoky do vody, při nichž jde o život. Zrodily se v Norsku a z oné země je i držitel světového rekordu Ken Stornes, riskantním stylem se vrhl do vody z 31,3 metru.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy