André Citroën byl vizionář, reklamní mág i gambler

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.02.2023 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Mnozí jej znají „jen“ jako zakladatele legendární automobilové značky. André Citroën, od jehož narození v neděli 5. února uplynulo 145 let, však svůj úspěch vydobyl hlavně díky průkopnickému přístupu k reklamě. Zahubila jej však jeho vášeň, píše magazín 5plus2. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nahlédněte s námi do historie automobilky Citroën

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.03.2023 (12:24)     Sekcia zajimavosti

Francouzský výrobce automobilů Citroën patří k nejstarším evropským automobilkám. Proslavil se především krásnými a hlavně pohodlnými vozy, ale také závodními speciály. Pojďme si připomenout milníky více než staleté historie Citroën. Jak to všechno začalo? André-Gustave Citroën byl talentovaný inženýr a šikovný obchodník a vizionář. Jako mladý vyrůstall na románech Julese Vernea a měl to štěstí,

 

Nové (r)evoluční „silentio“ ve světě dvojitého šípu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.01.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Budoucnost se zdá být lepší než dobrá všemu a všem navzdory. Francouzská automobilka Citroën pustila na trh nové SUV C5 Aircross plug-in hybrid. Jak dobrý je druhý nejlepší model dvojitého šípu? Citroën už více jak 100 let zpřístupňuje automobily co nejširšímu počtu lidí, kašle na fanfarónství, na pózy a masky. Dvojitý šíp vždycky chtěl být

 

Na luxusu vydělal obří jmění. Miliardář Bernard Arnault je v byznysu vizionář

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.02.2024 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Nejmocnější lidé světa zároveň bývají i ti nejbohatší. Úspěch je zkrátka věrný přítel moci a zajímavé je, že aktuálně vede žebříčky těch nejbohatších a tím i nejmocnějších muž, který dbá hlavně na ochranu vlastního soukromí - Bernard Arnault.

 

Chci stát bez vlády. Libertariánský utopista se o něj pokoušel třikrát

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.05.2021 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Právo na soukromý majetek, ale žádné jiné. Anarchokapitalistický vizionář, libertarián Michael J. Oliver byl mistrem sociálního inženýrství a zakládání efemérních států. Na kontě má tři pokusy, s oporou krajní pravice i pochybných finančních zdrojů, ale vždy neúspěšné. Republiky Minerva, Abaco ani Vemerana nepřežily.

 

Židle navržená pomocí umělé inteligence

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.11.2020 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Každý designér sní o tom, že dostane příležitost pracovat na projektu, který je jediný svého druhu. Někdy k tomu stačí málo, například moderní technologie. Své o tom ví i světoznámý francouzský designér a vizionář Philippe Starck. Phillipe má v oblasti architektury a designu široký záběr: navrhuje nábytek, vybavení do domácnosti, hotely a plánuje i lety

 

České mozky vyvíjejí pro NASA přístroj řešící stravování ve vesmíru

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.06.2022 (12:09)     Sekcia zajimavosti

Přidají Češi svou ruku k dílu při meziplanetárním osidlování? Podnikatel a vizionář Jakub Krejčík, zakladatel společnosti Heaven Labs, která přinesla na trh funkční potraviny pod značkou Mana, a jeho tým zúročili své dlouholeté zkušenosti i vědecké poznatky v oblasti stravování. Založil nový startup Rocket Lunch Inc se sídlem v Texasu, aby vyvinuli pro americkou vesmírnou

 

Ve stopách otce doplňků stravy. Dohromady je spojila revolta proti Husákovi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.04.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Za doplňky stravy utratí Češi ročně až 10 miliard korun. Na úplném počátku tohoto boomu stál před desítkami let vědec a vizionář Mojmír Ranný. Ve stopách Ranného pokračuje jeho někdejší žák a poté blízký přítel Jiří Sedláček, spolumajitel společnosti Penco, jež vyrábí výživu a potravinové doplňky zejména pro sportovce.

 

Ikonu LGBT Harveyho Milka politik střelil přímo na radnici. Jen zabití, řekl soud

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.11.2023 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Vizionář a aktivista v oblasti občanských a lidských práv se stal jedním z prvních otevřeně gay politiků ve Spojených státech, když byl v roce 1977 zvolen do městské rady San Franciska. O necelý rok později jeho kariéru i život ukončila zákeřná vražda. Tragický příběh přibližuje známý hollywoodský snímek Milk se Seanem Pennem v hlavní roli.

 

Čeští vědci rozvíjí unikátní vlastnosti grafenu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.06.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Grafen je posledním přírůstkem do uměle vytvořených uhlíkových struktur. Pro své neobyčejné vlastnosti nalézá uplatnění v kosmickém průmyslu i letectví. Vědci z Akademie věd České republiky jeho strukturu upravili tak, že odolává žáru lépe než ocel. V roce 2010 obdrželi Nobelovu cenu za fyziku vědci Andre Geim a Konstantin Novoselov z univerzity v britském Manchesteru

 

Červená nabudí, modrá uklidní. Proč na barvách záleží a jak léčí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.11.2021 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Mohou ovlivňovat naši psychiku a náladu, uklidňovat i povzbuzovat. Na účinku jednotlivých barev na člověka je založena léčebná metoda, marketingové triky i celé reklamní kampaně. Barvy dokáží ulevit při astmatu, ekzémech, migréně, nespavosti, vysokém krevním tlaku nebo depresi.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy