Lesk a stín nanostříbra: Co všechno v těle dokáže?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.03.2023 (14:00)     Sekcia zajímavosti

Když si na klávesnici vyťukáte jméno Paul Karason, internet vám ukáže fousáče s modrošedou kůží. Nejspíš vám bude povědomý, tu a tam se mihne v médiích jako doklad pošetilosti alternativní medicíny. Přitom stříbro, které užíval, může opravdu pomáhat. Jen se musí správně použít. Stříbro má všechny předpoklady, aby platilo za důvěryhodný zdravotní prostředek. Používá se celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

3D tisk v lidském těle? Již brzy možná ano!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.04.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Ve svém nejmenším provedení měří 11–13 milimetrů. Je tedy tak akorát drobný, aby se vešel do trávicího ústrojí. Řeč však není o žádné bakterii, ale o unikátním vynálezu vědců z Univerzity v Novém Jižním Walesu, který dokáže tisknout efektivní náhrady tkáně přímo v lidském těle. Nový chirurgický nástroj pojmenovali u protinožců jako F3DB, což je

 

Když otylá břicha matou. Tuk dokáže boxerům pomáhat. Některým

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.03.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Netrénované oko se nejspíš podiví. Ti boxeři vypadají beznadějně mimo formu, jejich pohyby jsou nemotorně pomalé, každý jim navíc rozvlní kruhy tuku na těle. Vypadají jako zneuctění ringu. Jenže boxeři s břichem mohou mít výhodu. Seznamte se s otylými boxery i vysvětlením, proč jim tuk může pomáhat.

 

Pro lidi jsem čisté zlo. Kvůli vytetovanému Hitlerovi, lkal mladík

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.07.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Onen obrázek mu přistál na těle, když byl opilý a měl zavázané oči. Vytetovala mu ho dívka, kterou neznal a od té doby ani neviděl. Inkoustový problém na těle mu však zůstal. Měl podobu zkratky firmy na rychlé občerstvení a podobizny Adolfa Hitlera. Do pořadu Tattoo Fixers Extreme se ho přišel Aaron zbavit.

 

Krev: Co o „karmínu“ (ne)víme?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.05.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Není možné ji nahradit, natož napodobit. Představuje jedinečnou substanci, která na vás – možná jako jediná na světě – dokáže prozradit úplně všechno. Jak jíte, pijete nebo co děláte. Co člověk, to krevní koktejl sestavený prakticky „na míru“, nejčastěji v množství odpovídajícímu zhruba 6 litrům. To znamená, že tvoří zhruba 8 % celkové hmotnosti člověka.

 

Droga zvaná moc. Proč lidi přitahuje a jak je dokáže změnit

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2021 (11:41)     Sekcia zajimavosti

Kdekoho vábí. Kdekdo jí neodolal. Nejeden podlehl. Nejednoho semlela, a některé zničila. Není to ani heroin, ani pervitin. Dokonce ani žena ne. Je to moc. Ne nad sebou samým, ale nad jinými. Proč lidi přitahuje a jak je dokáže změnit?

 

Tažení helvétského kříže proti CO₂: Unikátní švýcarsko-islandský vysavač byl uveden do provozu!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.09.2021 (08:02)     Sekcia zajimavosti

Není to ani týden, co byla na Islandu uvedena do provozu zatím největší čistička vzduchu na světě. Ta dokáže nasát vzduch, separovat z něj nežádoucí oxid uhličitý a ten posléze uložit pod zem.    Obří vynález švýcarského startupu Climeworks a islandské společnosti Carbfix dokáže zachytit až 4000 tun oxidu uhličitého ročně, což je množství přibližně

 

Nejen prevence. Šestiměsíční cvičení dokáže kognitivní kondici zlepšit

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.07.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Celá řada studií už chválila fyzickou aktivitu jako prevenci poklesu kognitivních schopností. Ta aktuální však dokládá, že cvičení dokáže i v pozdějším věku kognitivní kondici dokonce nakopnout, povzbudit i vylepšit. A ono vylepšení bylo viditelné i po pěti letech. Cvičení je však třeba cíleně vybrat.

 

Lidským maximem je 83 hot dogů za 10 minut, spočítal vědec

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Kolik hot dogů dokáže člověk sníst během deseti minut? Ona otázka je bezpochyby důležitá. Především v Americe, která je kolébkou soutěží v konzumaci tohoto jídla. Nyní již svět ví, jaké jsou v oné disciplíně hranice lidského výkonu. Za deset minut dokáže člověk spořádat maximálně 83 párků a žemlí, zjistila zásadní studie.

 

Převratné řešení pro diabetiky

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.11.2020 (17:53)     Sekcia zajimavosti

Ve Všeobecné fakultní nemocnici v předposledním listopadovém týdnu 2020 zavedli prvnímu pacientovi v České republice inzulínovou pumpu, která představuje převratný moment v léčbě diabetu 1. typu. Nová inzulínová pumpa MiniMed 780G představuje hybridní systém s uzavřenou smyčkou nové generace léčby diabetu 1. typu, který dokáže fungovat na bázi umělé slinivky a jenž výrazně dokáže pacientům

 

Japonský robot dokáže šetrně oloupat banán. Má to větší hodnotu, než by se mohlo zdát

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.03.2022 (12:20)     Sekcia zajimavosti

Odborníci z Tokijské univerzity nedávno sestrojili robota, který dokáže výše zmíněné exotické ovoce oloupat tak, aniž by ho jakkoliv poškodil. Může se to zdát jako prkotina, ale opak je pravdou. Roboti totiž jemné přístupy k zadaným úkolům zrovna dvakrát nepreferují.    Zdánlivě prostá činnost, která ovšem vyžaduje určitou zručnost a šetrnost, se japonský robot učil

Nenápadná likvidace: Jak funguje čínská páka na nepřátelské satelity?

Forenzní geologie: od Sherlocka Holmese k excentrickému chemiku Poppovi

Smrt v domě bláznů. Hrozil, že ji zbaví svéprávnosti. Tak ho zabila

Vytřídit, vybrousit, dodat granátům lesk. Reportér Vydra si zkusil výrobu šperků

Lesk a bída léků na hubnutí: Je vítězství nad obezitou nadosah?

Sériového vraha rozlítilo, že policie případ odložila. Usvědčil se sám

Dlouhý stín Velké války: ve Francii po ní dodnes zůstaly nepřístupné zóny

Lesk a bída energy drinků

Na den recepčním. Dokážou zařídit všechno možné i nemožné

Jako v bondovce. Agent vraždil deštníkem s jedem, jeho život poodhaluje film

Dosud nevysvětlená vlastnost černých děr byla poprvé vyfotografována

Krkavčí matka se neštítila vraždit. K přiznání ji vyprovokovala četníkova léčka

VIDEO: Windsurfeři to umějí rozbalit i v Česku

Nejsem jiný než ostatní, říká nejpotetovanější člověk světa

Pandemie obezity: Skrytá daň průmyslu

(Ne)přítel nikotin: Úleva při prvním vdechnutí

7 tipů, jak si udržet zdravé ledviny

K čarodějnictví se ženy doznávaly při spánkové deprivaci, říká výzkum

Obezita má páku, jak zarazit hubnutí

Po závodu mi na těle zmrzly kapky vody, říká otužilecká plavkyně

Záhadný případ „ženevského pacienta“, vyléčeného z HIV

VIDEO: S čelistmi se Jeff za nemravné tetování na pláži stydět nemusí

Chtěl mít na těle Sixtinskou kapli. Zahrnul do ní i vytetovaný penis

Muži a jejich penisy. Britský dokument zkoumá maskulinitu

VIDEO: Tělo jako pohádka. Muž na něm vystavuje tetování superhrdinů

Pětiminutovou chůzí ke zdraví

Je věda na stopě elixíru mládí?

Inovativní lék proti HIV

Při nedostatku železa se tělo dusí

Záměrné poškozování proteinů uvnitř buněk

Z kolika buněk se skládá lidské tělo?

Nemoc duše může být ve skutečnosti zánět

Bolesti kolen patří k těm častým, co za tím stojí?

Mmartin Pumera: Nanoroboti budou do pěti let čistit půdu. Co pak?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy