Sexuálním radovánkám „podlehne“ každý třístý člověk!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.01.2024 (14:00)     Sekcia zajímavosti

Ve filmech či literatuře jde o zlehčovaný a mnohdy i komický problém. Podle nejnovější španělské studie, je však smrt při pohlavním styku častější, než by bylo medicíně milé… V rámci studie, která byla otištěna v odborném žurnálu Forensic Science International, prozkoumali španělští experti na 18 046 případů přirozených úmrtí. A k jejich překvapení se jim celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Projevem rakoviny prsu nemusí být jen bulka

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.10.2020 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Každý rok u nás lékaři diagnostikují přes 7000 nových případů karcinomu prsu, přibližně 1600 žen pak onemocnění podlehne. Ve věkové kategorii 20–55 let je tento typ rakoviny dokonce nejčastější příčinou úmrtí žen. Tak jako u spousty jiných nemocí, je i v tomto případě klíčová prevence, která významně zvyšuje pravděpodobnost úspěšné léčby. Na preventivní vyšetření svým

 

Skutečně sní člověk ekvivalent platební karty týdně?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.06.2024 (10:01)     Sekcia zajimavosti

Pět gramů mikroplastických částic, tedy podobně, kolik váží platební karta – tolik má podle opakovaně se objevujícího tvrzení člověk požít, případně vdechnout, každý týden. Jak se ale ukazuje, skutečnost je opět trochu zašmodrchanější.   Zjistit, s čím se musejí vypořádat plíce průměrného Dána, si v roce 2019 dali za cíl výzkumníci z této skandinávské země. V rámci experimentu, publikovaného

 

Lesk a bída léků na hubnutí: Je vítězství nad obezitou nadosah?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.07.2024 (11:38)     Sekcia zajimavosti

O málokteré nemoci můžeme říct, že se s ní setkáváme denně, a pokud se netýká přímo vás, pak jistě někoho z blízkého okolí. Statistika mluví jasně – každý osmý člověk na světě je obézní, každý třetí trpí nadváhu. Její léčba se po celou historii rovnala boji s větrnými mlýny, v posledních letech se ale karta obrací. Žádnou magickou pilulku

 

Až 60 tisíc pacientů trpí jaterní cirhózou a každý desátý člověk onemocněním ledvin

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.02.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Suchý únor se už pomalu blíží ke konci a v březnu přichází Světový den jater. Krátkodobá abstinence alkoholu je určitě dobrá, ale těmto orgánům bohužel nestačí. Je třeba se na zdraví zaměřovat celoročně.    Jde o to, že v Česku trpí jaterní cirhózou až 60 tisíc lidí, každý desátý pacient se potýká s onemocněním ledvin. Nejen špatná

 

Kontrolování mobilu je nakažlivé jako zívání, říká věda

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.05.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Podlehne polovina lidí kolem vás. Zahledíte-li se do chytrého telefonu, vytáhnou ten svůj, zkontrolují zprávy, projedou sociální sítě, nápodoby se dopustí, aniž si to uvědomí. Vyjevil to aktuální výzkum a vysvětlil, že za to může efekt chameleona.

 

Chodíte dostatečně?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.03.2022 (12:10)     Sekcia zajimavosti

Již nějakou dobu převládá přesvědčení, že by člověk měl každý den ujít alespoň deset tisíc kroků, aby pro své tělo udělal něco prospěšného. Podle odborníků je to však mýtus, stačí i méně.   Není tajemstvím, že dostatečný pohyb je nezbytný pro správné fungování lidského těla, jde o jakousi podmínku pro zdraví. Se zdravým pohybem jde

 

15 let bez alkoholu. Na srovnávání s Hitlerem a vyčítavé pohledy si zvyknete

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.12.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Když přestanete kouřit, každý kuřák vás obdivuje a chce vědět, jak jste to dokázali. Jste za hrdinu. Abstinenti jsou s železnou pravidelností označováni výrazy: vyléčený alkoholik, nudný, suchar, nezábavný společník, nemocný člověk, slaboch. S čím se abstinent musí v životě vypořádat?

 

Jak se žije astronautům?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.08.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Život ve vesmíru se ani vzdáleně nedá srovnávat s tím na Zemi. Přestože astronautům mnohdy vše ulehčuje mikrogravitace, není to „to pravé ořechové“. Jaké další nástrahy musí každý den lidé žijící stovky kilometrů nad námi překonávat? Člověk je uzpůsoben životu na planetě Zemi v atmosféře a gravitaci, na kterou si za tisíce let již zvykl.

 

Už římští císaři řešili problém s krátkozrakostí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.12.2021 (19:58)     Sekcia zajimavosti

Člověk disponuje pěti základními smysly, pomocí kterých se orientuje ve světě. Při vší úctě ke čtyřem ostatním je zrak ten, na který přitom spoléhá nejvíc. Právě proto je o něj třeba patřičně dbát a chránit jej. Pro člověka je to přirozené, ale ne každý živočich má na prvním místě zrak. Takový medvěd si najde včelí

 

Žijeme na planetě dvojníků?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.12.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Na planetě Zemi aktuálně žije 8 miliard lidí. Co člověk, to unikát. Anebo ne? Vědci totiž v letošním roce přišli s tezí, že každý z nás má někde – kdekoli – svého dvojníka… Až dosud platilo, že naše tvář je jedním z rysů, který nás činí jedinečnými. Z nejnovějšího výzkumu však vyplývá, že naše osobité

Nadané děti mají společné rysy. Rodiče to někdy nepoznají, říká expert Mensy

Nová generace upírů: Vysává elán i optimismus

Mlčeti zlato. Profesionální vyjednavač vysvětluje, jak jednat s dětmi či šéfem

CMP: Mozek v ohrožení

Velikost vesmíru? Vymyká se lidské představivosti…

Atlas strachu: Jak ho umět číst?

Co je lepší zvolit pro hraní videoher – počítač nebo notebook?

Bude slávě aspirinu jednou konec?

Chemický koktejl v našich vodách: Budou rybí populace tvořeny jen samicemi?

„Suchej únor” drží stále více Čechů

Velká vlaková loupež po Česku. Přepadení skončilo totálním fiaskem

Ohrožené druhy – jejich dny jsou sečteny

Český vědec vytvořil snadný test k odhalení rakoviny slinivky

Small talk z říše rostlin: „Haló, hlásím stres!“

Bez mužného zápěstí nezískáme ženu ani sex, hořekují incelové

Lidským maximem je 83 hot dogů za 10 minut, spočítal vědec

Horníci leželi na pokojích na břichu. Skrývali erekci. A zrodila se viagra

Sexuální dysfunkce souvisejí s nadužíváním sociálních médií, říká věda

Umění a design, to je věda. Univerzita Tomáše Bati ukazuje design z vědecké perspektivy

Trojka je esem sexuálních fantazií. Zažije ji však jen třetina lidí

Dějiny zvrhlosti: na čem ujížděla antika a jakým sexuálním mýtům věříme my

STRES: Nejhorší a nejdelší epidemie lidstva

Už vím, proč je pivo superpotravina a kde se vzalo

VIDEO: Neslušné tetování mi ničí sexuální život, stěžovala si žena

Chcete skvělý sex? Důležité jsou tři faktory, říká studie

Poněkud drsná láska

Po sexu smutek. U mužů a žen se však liší nejčastější spouštěč

Vyšší hladina testosteronu souvisí u žen s masturbací, u mužů s nevěrou

Je dobojováno, ale kdo vyhrál? Když se státy přou o vítězství a zásluhy

Flirtem ke kariéře. Sexuálním chováním usilují o výhody v práci hlavně muži

Na sex nemám chuť. Jak ho odmítnout, aby to nebolelo, radí studie

Malé dějiny chamtivosti. Jak historii lidstva ovládal nenasytný démon Mamon

VIDEA ROKU 2022: Sex, unikátní doma vyrobená zbraň, kráska ze středověku

Žádné swingers party. Vztah BDSM a sexu je komplikovaný, říká studie

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy