Olizoval ve Versailles židle. Znalec tak odkryl milionové podvody s uměním

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.01.2024 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Starožitný nábytek, který pamatuje předrevoluční francouzské aristokraty, je poklad. Rozumí mu však málokdo, expertů je jen pár. Právě toho jeden uznávaný znalec zneužil k monstróznímu podvodu. Přišel na to kolega z oboru, který ve Versailles lezl po zemi a olizoval nohy židlím. To díky němu skončilo spiknutí v roce 2023 před soudem. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Pivo se zmrzlinou? Proč ne, říká pivní znalec Jan Kočka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.07.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zlatavý hořký nápoj považujeme za posvátný. Patříme mezi top světové pivní konzumenty. A zažíváme erupce pivní pestrosti. „V každém městě je hospoda, kde se točí něco zajímavého,“ říká v magazínu Víkend pivní znalec Jan Kočka. Na léto doporučuje lehčí, pšeničná piva a kyselejší, například spontánně kvašená.

 

Rány mezi Williamem a Harrym se mohou zhojit, ale spolu už nebudou, říká znalec

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.03.2022 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Kdo Williamovi a Harrymu přidělil role šaška a krále? Který tomu druhému praštil telefonem a proč se teď Buckinghamský palác obává Harryho pamětí? Odpovídá přední znalec britské královské rodiny Robert Lacey. Autor, jemuž česky vyšla kniha o sporu mezi syny prince Charlese, vysvětluje, proč má z královské rodiny vedle Alžběty II. nejradši vévodkyni Kate. Kdo dorazí na platinové jubileum Jejího Veličenstva v roce 2022 a co by se muselo stát, aby se princové smířili?

 

Fascinující hra s gravitací. Vršení kamenů je sport, meditace i umění

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.04.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Vcítíte se do kamene, srostete s ním, nevnímáte nic jiného kolem, dech se vám zpomalí. A spolu s balvany, valouny a valounky bojujete se zemskou přitažlivostí, hledáte rovnováhu tam, kde by v ní nikdo nedoufal. Vršení kamenů je unikátním sportem, jenže je též meditací i uměním.

 

Zoufalí podvodníci: Slovinka si pro pojistku uřízla ruku, Rakušan nohu.

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.09.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pro peníze byli schopni zajít daleko. Až k dobrovolnému sebezmrzačení. Pojistné podvody mohou mít opravdu tragickou podobu, dokládá magazín Víkend.

 

Do boje létal ve stíhačce se jménem své milé. Josef Novák byl eso

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Patřil k prvním českým stíhacím esům v historii. Josef Novák udivoval nejen uměním bojového pilota, ale také oddaností své profesi. Nakonec jej stála život. Skvostného letce, od jehož narození uběhlo 130 let, připomíná magazín 5plus2.

 

Židle navržená pomocí umělé inteligence

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.11.2020 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Každý designér sní o tom, že dostane příležitost pracovat na projektu, který je jediný svého druhu. Někdy k tomu stačí málo, například moderní technologie. Své o tom ví i světoznámý francouzský designér a vizionář Philippe Starck. Phillipe má v oblasti architektury a designu široký záběr: navrhuje nábytek, vybavení do domácnosti, hotely a plánuje i lety

 

Falešný pracovník kriminálky vraždil. Měl z toho 60 korun a 20 let vězení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.03.2021 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Sálem vesnické hospody se nesla muzika. Bylo téměř plno. Jen u stolu pod věšákem byly tři židle volné. Čtvrtou už obsadil starší muž, který s čelem opřeným o umakart spokojeně spal. Odstrčila jeho zvětralé pivo a papírovým táckem smetla na zem popel z cigaret. Budou mít soukromí, tenhle je rušit nebude.

 

Mlynáři byli sexuální predátoři raného novověku, vypráví historik Čechura

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.03.2021 (13:00)     Sekcia zajimavosti

Jak krutí byli soudci, drábové a panstvo? Co si sedlák mohl dovolit, a za co dostal oprátku? Proč bylo právo v praxi často shovívavější než psané zákony? Jaké tresty padaly za smilstvo či potrat? O tom vypráví profesor Jaroslav Čechura, přední znalec mikrohistorie, jež se zabývá životy a vztahy obyčejných lidí.

 

Drahokamy z korunovačních klenotů? Původně korále na krk, říká odborník

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.09.2022 (13:00)     Sekcia zajimavosti

Kromě korunovačních klenotů nebo relikviáře svatého Maura zkoumá i stále běžnější syntetické diamanty. Jak se dostávají až k tradičním obchodníkům? Proč nosil Karel IV. svatováclavskou korunu opačně a komu patřily smaragdy naší státnosti ještě před českým středověkem? O tom mluví gemolog – odborník na vzácné kameny – a soudní znalec Jaroslav Hyršl.

 

Forenzní specialista major Halamek: Jsme větší šťourové než FBI

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.01.2021 (15:38)     Sekcia zajimavosti

Mluví o sobě jako o „laboratorní“ kryse. Ven chodí k soudu jako znalec a do terénu pro důkazy. Ve srovnání s filmy je to ale mravenčí práce. Neexistuje jeden přístroj na všechno. Forenzním specialistům práci komplikuje počasí, nosiče, kontaminace… „Otisk prstu na koberci je něco úplně jiného než otisk na hladkém povrchu nebo na monitoru,“ říká major

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy