Příčinou neplodnosti může být i netradiční tvar dělohy Komplikuje početí i těhotenství

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.02.2024 (14:00)     Sekcia zajímavosti

Netradiční tvar dělohy může být příčinou neplodnosti, samovolných potratů nebo komplikovaného početí. Lékaři upozorňují, že na tento důvod neplodnosti se často nemyslí a vyšetření, která umí vady dělohy odhalit, se opomíjí. Jiný než klasický tvar dělohy mají podle specialistů na reprodukci v Česku stovky žen. „Děloha se skládá z děložního hrdla a děložního těla a podobá celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Přejídáním k rakovině dělohy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.04.2022 (13:21)     Sekcia zajimavosti

Z jedné z novějších studií bristolských vědců a lékařů vyplývá, že celoživotní nadváha může téměř zdvojnásobit riziko vzniku rakoviny dělohy. Každých pět jednotek BMI navíc u ženy zvyšuje riziko rakoviny endometria o 88 %.   To, že nadváha je zodpovědná za mnohá onemocnění a zdravotní omezení, není žádná novinka. Jen v Británii zhruba jeden ze

 

Obezita komplikuje početí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.06.2020 (14:25)     Sekcia zajimavosti

Cukrovka, vysoký krevní tlak a také neplodnost – to vše má na svědomí obezita. Podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) z roku 2018 trpí v České republice obezitou 18 % žen a 20 % mužů. Vysoká hmotnost přitom negativně ovlivňuje tvorbu hormonů a způsobuje poruchy menstruace a ovulace. U mužů zase zhoršuje kvalitu spermiogramu. Lékaři

 

Lze vyčíst těhotenství z očí?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.03.2021 (16:31)     Sekcia zajimavosti

„Něco je na tobě jiné, jinak ti září oči. Ty budeš určitě těhotná…“ Taková situace může nastat mnohem častěji, než se domníváte. I přesto, že se mnohé nastávající maminky snaží svůj jiný stav ze začátku skrývat, těhotenství a s ním i související změny s tělem se projeví i na očích.   Každé těhotenství s sebou

 

Netradiční rodičovství: Dva otcové a myší nemluvně?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.03.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Vědeckému týmu pod vedením Katsuhika Hayashiho z Univerzity v Ósace se podařilo stvořit sedm myší, které mají dva otce… avšak žádnou biologickou matku. Jedná se o významný průlom na poli reprodukční medicíny, který by mohl zároveň napomoci při léčbě ženské neplodnosti. „Je to poprvé, co se podařilo vytvořit odolné samičí oocyty ze samčích buněk,“ prohlásil

 

Vědecká gastronomie: placaté těstoviny mění tvar a ušetří obaly

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.05.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

V kuchyni nabídnou malé představení, během vaření se jejich původní uniformní placatý tvar mění v 3D kreace, kolínka, vrtulky, motýlky. Cílem vynálezu amerických inženýrů bylo prospět životnímu prostředí. Jejich těstoviny uspoří až šedesát procent místa v pytlíku, ušetří tedy obalový materiál.

 

Nová metoda výběru spermií může významně zvýšit šance na otěhotnění

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     25.10.2020 (19:48)     Sekcia zajimavosti

S problémem neplodnosti se v České republice v současnosti potýká téměř každý pátý pár a příčiny jsou dnes už mezi oběma pohlavími rozložené rovnoměrně. U mužů bývá nejčastějším důvodem nedostatečná kvalita a kvantita spermií, proto právě výběr „životaschopných“ spermií významně zvyšuje šanci na úspěšné otěhotnění během léčby IVF. Do popředí se v poslední době dostává

 

Nemůže spát? Možná za to může vaše práce!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.05.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Pracovní stres bývá poměrně častou příčinou nespavosti. Podle nejnovější studie za to může zejména nedostatek podpory od spolupracovníků a vedení. Spánek je nezbytný pro obnovení fyzických i psychických sil člověka. Během něj se odplavují z mozku toxiny, které v něm vznikly během dne. Spánek podporuje paměť, obranyschopnost i hormonální a metabolické pochody v těle. Zhoršený

 

Antimalarikum by mohlo pomoci zmírnit syndrom polycystických ovarií

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.06.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Syndrom polycystických ovarií (PCOS) je nejčastější hormonální poruchou u žen, která kromě řady nepříjemných příznaků může vést až k neplodnosti. Malá studie nyní zjistila, že příznaky PCOS by mohlo zmírnit užívání antimalarika artemisininu… PCOS je hormonální porucha charakterizovaná vysokou hladinou mužských hormonů zvaných androgeny u žen. Příčiny vzniku tohoto syndromu, který postihuje 10 až 13

 

Objevte nový talent. Netradiční sporty, které vám pomůžou i v běžném životě

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.11.2023 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Sport vám nikdy moc nešel, ale vnímáte, že pohyb je s přibývajícím věkem potřeba? Nebo naopak milujete hry a posouvání svých limitů a stále hledáte nové výzvy? Pětice špičkových trenérů vám představí netradiční sporty, ve kterých se třeba také najdete.

 

Rodičovské plány může překazit i předčasná menopauza

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.02.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Odkládání rodičovství na pozdější věk přináší rizika, na něž upozorňují odborníci dlouhodobě. S rostoucím věkem u žen klesá množství i kvalita vajíček a zároveň roste pravděpodobnost výskytu komplikací během těhotenství.   Reprodukční plány ale může nečekaně překazit také předčasná menopauza. Postihuje přibližně každou dvacátou ženu. Za normálních okolností nastává v ženském těle proces postupného vyhasínání

Sociální sítě nás okrádají o spánek

V ČR startuje boj za lepší plodnost

Srdce zase jako nové?

Srdce zase jako nové

Mohou ženy užívat konopí v těhotenství a po porodu?

Placenta: Fascinující a komplexní orgán i vědecký zázrak

Technologický start-up zaměřený na léčbu neplodnosti má další partnery

Je oxytocin skutečně „hormonem lásky“?

Visí přežití lidstva na vlásku?

Australský zázrak: Lastura v zálivu

Vědci odhalili tajný „fígl“, díky kterému bakterie odolávají antibiotikům

Na Korsice byly nalezeny starověké hroby

Japonský vědec oznámil, že se mu podařilo vytvořit vajíčka ze samčích buněk

Klíč k úspěšnému oplodnění? Důkladná znalost vajíček

Průlom v léčbě neplodnosti? Čeští vědci objevili novou ochranu spermií

Prehistorickými eury byly bronzové kruhy a žebra, tvrdí vědci

Penisová rouška říká: Neporušuj odstup. Stala se hitem

O dokonalý tvar se snažím už 12 let, říká sklářský umělec Martin Janecký

Další důkaz, že se Albert Einstein nemýlil

Kosmická kost pro psa polapena teleskopy

Naděje na léčbu srpkovité anémie

Děti běhají po bytě a rodiče staví, tak vidí designéři Lega své retro sady

Upíři proti komunistům. CIA na Filipínách testovala netradiční metody

Láhev Perrier vzdává hold francouzské vědě. Vyhrajte dárky od světového designéra Philippe Starcka

Sexuální playlist. Metal přeje fetišům, pop análnímu sexu

Kanibalismus lidé praktikovali kvůli hladu, rituálům i jako „léčbu“

Trpí delfíni „alzheimerem“?

Kapkami do nosu proti mrtvici

Prérijní šílenství. Osadníci plání bláznili asi kvůli vražednému tichu

Projevem rakoviny prsu nemusí být jen bulka

Libereckou zoo opustili dva takini 

Proč je nyní tolik mladých lidí s rakovinou?

Bolesti kolen patří k těm častým, co za tím stojí?

Netradiční oslava narozenin. Nechala se hodit v sudu do Niagarských vodopádů

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy