Senior nezvládl řízení, s autem sjel ve Vráži do kolejiště. Stál provoz vlaků

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.05.2024 (16:49)     Sekcia zajímavosti

Osobní auto ve středu ve Vráži na Berounsku vyjelo ze silnice a skončilo v kolejišti. Kuriózní nehoda se obešla bez zranění, provoz na trati Praha-Beroun se podařilo včas zastavit. Záchranáři osmdesátiletého řidiče z preventivních důvodů převezli na vyšetření do nemocnice. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Senior Pointy pomáhají s registrací k očkování

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.01.2021 (23:48)     Sekcia zajimavosti

Senior Pointy se houfně zapojují do pomoci seniorům. Prochází s nimi krok po kroku proces registrace k očkování proti covid-19. Minulý týden pomáhalo v jednotlivých krajích 9 poboček, tento týden se postupně přidává zbytek z celkem 36 Senior Pointů. Tyto „oázy pro seniory“ působí jako první pomoc nejstarším občanům již řadu let, lidé jsou zvyklí

 

Další krok k autonomnímu řízení. Volvo povede LiDAR

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.05.2020 (17:43)     Sekcia zajimavosti

Už za dva roky pojedou nová Volva sama díky integrované senzorické jednotce LiDAR zabudované ve střeše. Švédská automobilka díky partnerství s technologickou společností Luminar, z něhož vzešla percepční technologie LiDAR, uvede svou první technologii plně autonomního řízení určenou pro dálniční provoz, už s příští generací modulární platformy SPA2. U vozů postavených na architektuře SPA2 budou

 

Podnikavý senior lovil dívky na ulici, osahával je a fotil. Zaplatil životem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.04.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Stál na chodbě a tiskl zvonek. Z bytu se ozývalo jen jeho drnčení, jinak bylo ticho. Sáhl do kapsy pro klíč, otočil jím v zámku a vešel do šera předsíně. Dveře do obýváku byly pootevřené. Bzučení much naplnilo pokoj spolu s kyselým pachem krve, která se vpila do koberce poté, co se rozlila okolo hlavy bezvládného muže.

 

Bál jsem se svědků, vraždit jsem nechtěl, tvrdil trojnásobný vrah z Klučova

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.07.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Stál na peronu a hromadil se v něm vztek. Co si to ten průvodčí dovolil, vyrazit ho z vlaku?! A zrovna v takové díře! Ze zmuchlané krabičky vylovil poslední startku a vrávoravými kroky opouštěl nádraží.

 

Budou se po Česku prohánět vlaky na vodík či na baterie?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.08.2024 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Česká republika hledá cesty, jak snížit uhlíkové emise, k čemuž se zavázala v rámci tak zvaného Green Dealu, a to zejména z provozu benzinových a naftových motorů v dopravě. U železniční dopravy by k tomu vedle elektrizace železnic mohl přispět i provoz vlaků na vodík či baterie. Dle závěrů nejnovější studie by mohly být tyto

 

Vlakové loupeže: Braxton Cornett vnesl do přepadení drzost i brutalitu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Měl být loutkou protřelejšího bandity, vyrostl však v sebevědomé, rafinované, drzé, ale i brutální zločinecké eso. Braxton Cornett přepadl banku, aby následně inkasoval i z vlaku, který do jejích vyloupených sejfů vezl náhradní peníze. Jindy potupil všechny texaské muže zákona, šerify a rangery, když je uzamkl ve vlaku a vybrakoval jiný.

 

Zlatá rybka na kolečkách

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.01.2022 (14:42)     Sekcia zajimavosti

Je řízení auta a jiných strojů výsadou člověka, nebo umělé inteligence? Výzkumníci z Izraele při svému pokusu zjistili, že schopnost navigace je univerzální vlastností, a to i u takových zlatých rybek.   Karasi zlatí (Carassius auratus), nesoucí pojmenování po postavách z knih Jane Austen Pýcha a předsudek, prokázali jisté schopnosti při řízení robotického vozítka s

 

Svět vědy tleská: Laureátem Národní ceny vlády Česká hlava se stal profesor Vladimír Kučera

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.12.2021 (13:47)     Sekcia zajimavosti

Česká hlava je nejprestižnější české ocenění, jakého může vědec v tuzemsku dosáhnout. Letos ho obdržel prof. Vladimír Kučera z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze, a sice za celoživotní přínos k rozvoji teorie automatického řízení v celosvětovém měřítku.   Jednou z hlavních motivací k volbě Kučery byl zásadní vědecký přínos ve třech převratných

 

V Praze byl zahájen provoz 10. jaderného reaktoru v Česku

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.06.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

V úterý zahájila Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT v Praze provoz svého druhého školního štěpného jaderného reaktoru VR-2. Jde celkově o 10 aktuálně provozovaný jaderný reaktor na území České republiky. Vedle dvou školních reaktorů provozuje dva výzkumné reaktory Centrum výzkumu v Řeži a šest jaderných reaktorů provozuje ve dvou jaderných elektrárnách ČEZ. Fakulta spouští

 

Představujeme vám tři nejluxusnější auta na světě

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.01.2022 (11:41)     Sekcia zajimavosti

Pod kapotou ukrývají až 1 500 koní, po silnici se pohybují s neuvěřitelnou ladností a jejich interiér je přehlídka luxusu a elegance. Seznamte se s těmi nejluxusnějšími auty, jejichž cena se pohybuje v milionech eur. Rolls-Royce Phantom Dosud poslední model britského vozu Rolls-Royce Phantom sjel z výrobní linky v roce 2017. Z pohledu designu se

Digitální revoluce v zemědělství

Smrt jako z pera Shakespeara. Troufalec chtěl slávu, až pobuřoval. Trest nezvládl

VIDEO: Freerider Gasperotti sjel 250 metrů hluboký důl Bílina

VIDEO: Ve třiceti se jeho tělo cítí na osmdesát. Pokus s oblečkem děsí mladé

Válečný hrdina bez zbraně. Desmond Doss se stal hrdinou i přes odpor k boji

Ve vlaku smrti. Transport díky solidárnosti Čechů přežily stovky lidí

Opilce omylem mumifikovali. Pohřbu se dočkal až nyní, po 128 letech

Ptákem roku se stal rehek domácí

Tukovce: Časovaná bomba v útrobách kanalizace

Novinky ze světa rychlovlaků

Vlak rychlý jako letadlo

Přesvědčí vaše svaly, že cvičí. Pilulka má simulovat účinky tělesné aktivity

Přestřelky, potoky krve. Líné město se pro turisty měnilo v Divoký západ

Američani byli na větvi z toho, co dokážeme, říká ikona ostravské mordparty

Čeští studenti na kempu Toyoty představili vodíkové vlaky

V srdci Paříže byla objevena starověká nekropole

Víte, proč je důležité zamyslet se nad výběrem správné vůně do auta?

ISS bude pokračovat

Smrt hladem a zimou ve srubu plném jídla. Tragédie v Yuba County zůstává záhadou

Plný plyn, ať nenabouráte! Jízda na simulátoru si nezadá s reálným závoděním

Jaká bude kybernetická bezpečnost na silnicích?

Biologické centrum zvyšuje testovací kapacity o 50 %

Výstavba dalekohledu ELT je už v polovině

Robotické třídičky PackMan poprvé v Evropě

Splňte si sen, staňte se astronautem či astronautkou!

Unikátní „biobox“ byl uveden do provozu

Siemens představil ultra výkonnou dobíjecí stanici

Velkolepé plány: Znovu k Plutu a také ke hvězdám!

Rady a fígle vyjednávače: Ego likviduje vztahy a argumenty zhoršují atmosféru

Dostupné PCR testování se samoodběrem ze slin

Čelí žraloci vyššímu riziku vyhynutí?

Češi jsou špičky v léčbě hluboké mozkové stimulace

VŠCHT vyškolí studenty pro boj proti klimatickým změnám

Ženy jsou k poruchám funkce štítné žlázy náchylnější

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy