Na nás oba volá táto. Pár gayů o předsudcích, péči i osvojení dítěte

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.05.2024 (20:00)     Sekcia zajímavosti

Čtyřletý Matouš nemá maminku, zato dva tatínky. A způsobuje jim to jen úsměvné problémy – když na ně volá. „Muži jsou perfektně vybavení k vaření i přebalování. Pro dítě je důležité, aby mělo milující osobu, která mu dává vše, co potřebuje,“ říká Radek Hrdina, který spolu s partnerem vychovává osvojené dítě. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Židé za Německo v zákopech umírali. Antisemitismus si je stejně našel

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.08.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to příběh o pokrytectví politiků, o jejich záludných úmyslech a manipulacích. O tom, jak moc jim plány nevyšly, protože prostě stály na lži a antisemitských předsudcích. Jenže též o tom, jak na celý onen kolotoč Židé doplatili i tak.

 

Policista z linky 158: Většina oznámení je zbytečných. Každý má telefon a hned volá

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dvě desetiletí slouží Radomil Metelka u policie. Polovinu kariéry zvedá hovory na lince 158. Kdo nejčastěji volá a proč? A co hovory na tísňovou linku vypovídají o české nátuře? Dočtete se mimo jiné v rozhovoru magazínu Víkend DNES.

 

Češi jsou vnímaví a nevyžívají se v předsudcích, říká Ind žijící v Praze

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.05.2021 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Produktový manažer Sameer Mukoo pochází z Indie a do české metropole se poprvé podíval v roce 2008 ještě během studií v rámci projektu Erasmus. Hned druhý večer se na jarovských kolejích seznámil se svou životní láskou a do Prahy se zamiloval natolik, že se sem před 11 lety natrvalo přestěhoval.

 

Kořeny antisemitismu. Covid neskončil, ale už za něj mohou Židé, říká expert

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.01.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na 27. ledna připadá Mezinárodní den památky obětí holokaustu. Ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát při té příležitosti hovoří o příčinách nepřátelství vůči Židům, předsudcích i historii antisemitismu, který dosud nezmizel. Odkud pocházejí pověsti o židovské výjimečnosti a jejich spiknutí? Jak a proč vznikaly legendy, které je cíleně ukazují ve špatném světle?

 

Sex jako těžká dřina

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.05.2020 (15:39)     Sekcia zajimavosti

Některé australské či oceánské kmeny dodnes nevěří, že mezi pohlavním stykem a početím dítěte existuje přímá souvislost. Do ženy podle jejich představ vstoupí skrze pochvu duch dítěte a poté získá v děloze své tělo. Je jasné, že při takovýchto panujících představách prožily domorodé ženy většinu svého života v těhotenství. Například v jednom kmeni žijícího u

 

Šnečí sliz jako fenomén péče o pokožku

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.01.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Globální trh s kosmetickými produkty obsahujícími šnečí sliz, který slouží k opravě poškozené pokožky, měl v roce 2022 hodnotu asi 555 milionů dolarů. Po boomu využívání tohoto slizu při péči o pleť v Jižní Koreji jsou nyní nejrychleji rostoucím trhem s těmito produkty Spojené státy americké. Jde skutečně až o takový zázrak v péči o

 

První okamžiky lidského života pod drobnohledem vědců

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.09.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Narození zdravého dítěte není zdaleka taková samozřejmost, jak by se mohlo zdát. Jen zhruba každé třetí počaté lidské embryo je schopno dát vzniknout těhotenství, které je zakončeno příchodem dítěte na svět. Nejranější fáze lidského života jsou totiž plné překážek, které ne každý zárodek dovede překonat. Aktuální výzkum českých vědců publikovaný v prestižním vědeckém časopise Nature Communications

 

Unikátní fakta o dětském mikrobiomu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.09.2021 (10:42)     Sekcia zajimavosti

Zdánlivě „přátelské“ bakterie, které žijí přirozeně ve střevech dítěte, mohou ovlivnit různé aspekty jeho zdraví, včetně trávení, imunity, zdraví pokožky a duševní pohody. Střevní mikrobiom dítěte se vytváří během prvních několika let jeho života, stále se však mění a přizpůsobuje stravě, životnímu stylu a prostředí. Střevní mikrobiom, dříve označovaný jako střevní mikroflóra, podle nejnovější vědecké

 

Budou s péčí o seniory pomáhat roboti?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.03.2022 (22:00)     Sekcia zajimavosti

Rozmach robotiky a umělé inteligence je v poslední době nevídaný, roboti pomáhají ve skladech a na stavbách nosit těžká břemena, umělá inteligence píše knihy… V budoucnu by mohli roboti pomáhat i s péčí o seniory.   Naprostá většina pečovatelů zajisté potvrdí, že péče o seniory není nic snadného, mnohdy je zapotřebí zajistit jim kompletně všechny

 

Pro mě jako pro sportovce je kratom lepší alternativa než kofein, říká Leo Brichta

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.11.2023 (00:01)     Sekcia zajimavosti

Kratom – v posledních letech je tato rostlina původem z Indonésie skloňována napříč českými médii poměrně často. Mnoho lidí si pod tímto označením představí něco špatného, co hlavně u starší generace probouzí negativní emoce. Je to výplodem neznalosti, nebo si to tato surovina opravdu zaslouží?

Na ISS vzniklo páté skupenství hmoty

Sex nefunguje. Reklama se plete, nahé ženy zboží neprodají

Medicína šitá „na míru“

Klonování nebo genetické modifikace. Jak bude možné stvořit své lepší já

První přenos mluveného slova s visačkou Made in Slovakia

O klonování lidí sní raëliáni, kopie domácích mazlíčků se již vyrábějí

KVÍZ: Jak se vyznáte ve světě fitness?

Rodičovské splynutí myslí. Společná péče o děti synchronizuje mozky

Sirotky používaly univerzity jako učební pomůcku. Pro ženské kurzy

Řeč pečovatele formuje mozek dítěte

Záhada těhotenského mozku: Roste, nebo ubývá?

Dítě, které může kdykoli závažně krvácet

Seznamte se, neandrtálka Shanidar Z. Její tvář nebyla až tak odlišná

CROCODILE: Dopravní mozek Česka

„Problémové dítě“ LSD: 80 let od prvního tripu

Diagnóza ADHD: Když život ovládá nepozornost…

Inventura našich buněk: Kolik čeho v těle máme?

Klonovaná hříbata koně Převalského mají zvýšit diverzitu druhu

Langmajer starší: Rodinné vztahy máme komplikované, život nám servíruje výzvy

Čeští vědci na cestě k léku na Angelmanův syndrom

Je oxytocin skutečně „hormonem lásky“?

V Liberci poprvé v historii odchovali zoborožce šedolícé

Mohou ženy užívat konopí v těhotenství a po porodu?

Jdou dohromady videohry a vyšší inteligence?

Výprava za moře

Dovolená v Nízkých Tatrách pro milovníky turistiky a přírody

Stav nouze na ISS nebo jen planý poplach?

Čištění kobereců: Návrat k oslnivé čistotě a pohodlí domova

Pohádková sešlost: Američané odhalili pravěké setkání mamuta, lenochoda a lidského dítěte

Bezpečná hladina alkoholu v krvi? Nula

Na Highjumpu se představí pětasedmdesátiletý skokan i světový rekordman

Dočkají se psi medikamentů pro svou dlouhověkost?

Medici se necítí připraveni na péči o pacienty

Návrat na Měsíc začíná

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy