Lávové řeky prozrazují, že Venuše je stále vulkanicky aktivní

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.06.2024 (14:53)     Sekcia zajímavosti

Nový software umožnil vědcům znovu prozkoumat staré radarové snímky z povrchu druhé planety. Poskytl tak jeden z nejpřesvědčivějších důkazů, že sopky i nadále přetvářejí tuto pekelnou planetu. Že na planetě Venuši panují ďábelské podmínky, není žádným překvapením. Nyní se zdá, že k drtivému atmosférickému tlaku, kyselině sírové kapající z oblak a spalujícím teplotám se přidávají celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Jsou na Venuši aktivní sopky?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.08.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Prokázat, že je, nebo není na další planetě sluneční soustavy život, bude nejspíše ještě nějako dobu trvat, je tak prostor věnovat se i dalším studiím. Ve výzkumu, který probíhal před několika lety, se podařilo vytipovat badatelům devět oblastí s aktivními magmatickými komorami v podzemí. „Tyto oblasti jsou velmi pravděpodobně vulkanicky aktivní,“ shodli se vědci Jörn

 

Oblaka Venuše obsahují nečekanou látku aneb čeká nás astrobiologický průlom?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.09.2020 (21:21)     Sekcia zajimavosti

Fosfan nebo též fosforovodík je jedem, ze kterého za běžných okolností člověk žádnou radost nemá. Ovšem, pokud je objeven v hustých oblacích Venuše, tak astrobiologové přinejmenším zbystří. Fosfan totiž mimo jiné vzniká činností mikroorganismů, které žijí v prostředí bez kyslíku. Spekulace, že by vysoko nad povrchem Venuše mezi mračny mohl existovat život, kolují vědeckou obcí

 

V dávných dobách měla Venuše vlastnost, která ji mohla učinit přívětivější pro život

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.10.2023 (14:48)     Sekcia zajimavosti

Přibližuje-li se nějaké těleso ve Sluneční soustavě lidské představě pekla, tak je to Jupiterův měsíc Io a planeta Venuše. Průměrné teploty na Venuši se pohybují kolem 460 °C, tlak je zde stokrát vyšší než na Zemi a do toho zdejší atmosférou putují mračna kyseliny sírové. Ovšem, tváře a vlastnosti planet se časem mění. Studie publikovaná

 

Venuše z období paleolitu odkazovaly na změnu klimatu. Symbolizovaly přežití

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.12.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jsou jedním z nejstarších uměleckých vyjádření. Figurky venuší z období paleolitu byly považovány za tehdejší symbol sexuality, krásy. Podle aktuální studie však zpodobňovaly přežití. Vznikaly v době a v místech klimatických změn, ledovců a nedostatku potravy. Součástí studie byla i Věstonická venuše.

 

NASA schválila dvě mise k Venuši

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.06.2021 (19:12)     Sekcia zajimavosti

NASA vybrala dvě nové mise k Venuši, našemu nejbližšímu planetárnímu sousedovi. Cílem těchto misí, které jsou součástí programu NASA Discovery, je pochopit, proč se Venuše stala pekelným světem, když má tolik jiných vlastností jako Země. První z misí, která ponese název DAVINCI+, bude zkoumat složení atmosféry Venuše a také pátrat po tom, zda někdy v

 

Vidět štiku pod vodou je zážitek, říká nejstarší český aktivní potápěč

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.09.2020 (16:41)     Sekcia zajimavosti

Čtyřiaosmdesátiletý Jaroslav Penc se v neděli jako nejstarší český aktivní potápěč dostal do České knihy rekordů. Asi na půl hodiny se ponořil s dalšími potápěči v zatopeném lomu v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku až do hloubky dvanácti metrů. Penc má za sebou přes dva a půl tisíce ponorů na čtyřech kontinentech.

 

Blíží se lék na plešatost?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.09.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Pro mnoho lidí je Alopecia areata přechodným problémem, při němž se malá místa vypadávání vlasů spontánně zotaví během několika měsíců. Pro ostatní je ale realita poněkud jiná. Z jedné italské studie vyplynulo, že jedna třetina pacientů se ztrátou vlasů na hlavě o 25 až 50 % měla při dlouhodobém sledování stále aktivní skvrnité onemocnění, přičemž

 

Konec úhořů v Chorvatsku?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.07.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

„Krabi útočí“, i tak by se dala nazvat situace, která dnes panuje v oblasti jižního Chorvatska, dovolenkového ráje mnoha českých turistů. Místní gastronomickou specialitou je úhoř z řeky Neretvy. Tito úhoři jsou však terorizováni kraby z Atlantiku, kteří se v deltě řeky začali usazovat počátkem nového milénia.   Tam, kde dosud úhoři dominovali, jsou jejich

 

Češi a porno fetiše. Svádí nás tenisky, mimozemšťané a rusovlásky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zajímají nás fetiše ženských nohou, mimozemšťanů, ale taky animovaných poníků. Vůbec nejvíc ze všeho však rusovlásky. Nahlédněte do toho, co o zájmu ohledně erotických fetišů prozrazují statistiky serveru Pornhub.

 

Zlé dvojče Země očekává evropské a americké hosty

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.02.2022 (15:53)     Sekcia zajimavosti

Zatímco na pomyslné dálnici Země–Mars je poměrně rušno a k rudé planetě míří jedna sonda za druhou, opačným směrem od Země je o poznání klidněji. To se však nyní bude měnit, protože svůj zrak k Venuši obracejí jak Evropané, tak Američané. Dávno pryč jsou časy, kdy výzkum Venuše byl téměř výhradně v rukou Rusů. Veleúspěšný

Nově objevené exoplanety: Jedna z nich je možná vodním světem

Zhrzení muži se radikalizují. Incelové stále víc souhlasí s násilím

Sex ve třech je pozitivní zkušenost. Více si ho však užijí stále páry. A muži

Nestačí jen mačkat tlačítko. Bike Unchained 2 vyžaduje strategii

Evropou koluje vysoce nakažlivá varianta viru HIV, léky proti ní jsou však stále účinné

Poznejte život netopýrů zblízka

Pralidi neznali důchod. A evoluce po nás chce fyzickou aktivitu dodnes

Brutální vražda bezbranného muže. Dětská nenávist vedla k hrůznému činu

České domácnosti vlastní kolem 20 tun zlata. Drahý kov mají nejčastěji doma

Vědci objevili fosili dinosaura i s dochovaným obsahem žaludku

Překvapivá lovecká strategie kladivounů

Narodil se malý hrabáč

Nebezpečný trend. Škrcení při sexu je mezi mládeží stále rozšířenější

Supermasivní černé dvojdíry zřejmě existují

Je třeba si to náležitě užít

Rak bez „raka“, ale s morem

Ebola: První úder afrického „démona“

Plasty v popředí zájmu na 300 základních školách v Čechách a na Moravě

Středoškoláci v Česku pracují minimálně. V Praze se otevře nové „speciální“ gymnázium

České klíště je pohodář, aktivní druhy žijí jinde, prozrazuje biolog Perner

Linus Pauling: Mozek, který nedokázal přestat přemýšlet

OBRAZEM: Ikona sexu, kýče, frivolnosti. Isabel Sarli vládla Argentině

Města potřebují i modř: Vodní plochy zlepšují duševní zdraví

Barevné ryby s násilnickou povahou

Záhadné placebo ukazuje stále nové schopnosti

Stabilní Wi-Fi pro celou rodinu

Opakovaně ji zuřivě bil do obličeje. Flirt na dece u řeky skončil smrtí

Češi studují Tchaj-wan kvůli geologické minulosti Česka

Incelové jsou stále větší hrozbou, varuje americká tajná služba

Když ledničky útočí…

Zbořme mýtus MP3, můžete mít víc

Velkolepá Afrika je stále krásná, jen je tu krásu třeba více hledat!

Změna pohlaví je sporná, jinak je Amerika stále liberálnější, říká výzkum

1600 let staré archeologické naleziště

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy