Čtyři stupně elektrifikace: Jsou hybridy nejlepší?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.07.2024 (10:00)     Sekcia zajímavosti

Svět se mění… Elektrifikuje se Severní Amerika, Evropa i Čína. Musejí. Statisíce vědců ze všech koutů planety přicházejí se znepokojivými čísly. Jenže v blízké budoucnosti nebude nutné bojovat jen s růstem CO2 v ovzduší, zároveň se budeme potýkat s nedostatkem lithia, potřebným pro výrobu baterií do elektromobilů. Do roku 2040 podle analýzy Benchmark Minerals Intelligence celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ferrari mění názor: Vzpínající se kůň najede na elektro

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.04.2021 (11:40)     Sekcia zajimavosti

Sporťáky značky Ferrari se spalovacími motory představují vlajkovou loď kultovní značky, která se aktuálnímu trendu elektrifikace vyhýbala jako čert kříži. Až dosud… Nové vedení automobilky oznámilo, že se chystá vytvořit svůj první elektromobil nejpozději do roku 2025. Překvapivý krok oznámil předseda představenstva Ferrari John Elkann na valné hromadě. „Disciplinovaně pokračujeme v naší strategii elektrifikace,“ prohlásil

 

Plavat v řece je příjemnější než studená sprcha, jde to samo, líčí otužilec začátky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.02.2024 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Tmavá hladina Vltavy připomíná klidný rybník. Není to tak vždycky, jindy mě ledové vlnky ostře šlehají do obličeje při každém nádechu. Voda má 7,6 stupně. Je studená, to ano, ale podle otužileckých tabulek nikoliv ledová. Na to by musela mít pod čtyři stupně.

 

Jak si vybrat nejlepší hydratační krém na pleť?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.05.2023 (08:20)     Sekcia zajimavosti

Hydratace je jednou z klíčových fází komplexní každodenní péče o pleť, která je základem beauty rituálu každého. Nejlepší hydratační krém na obličej udržuje vaši tvář svěží a zářivou, zabraňuje pocitu pnutí a nepohodlí, zmírňuje výskyt vrásek a dalších známek stárnutí. Pravděpodobně každý slyšel o nepochybných výhodách hydratačního krému. Jsou ale opravdu nutné? A co mastná

 

Předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová: Rostliny jsou mnohem schopnější organismy než živočichové

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.12.2021 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Už 40 let se zabývá fyziologií rostlin na Ústavu experimentální botaniky a už čtyři roky vede Akademii věd ČR. V prosinci minulého roku prof. RNDr. Eva Zažímalová, CSc. obhájila funkci předsedkyně i na další čtyři roky, „I když jsem byla jedinou kandidátkou, stále existovala možnost, že nedostanu potřebný počet hlasů…“ Podporu získala. A obrovskou. Hlasovalo pro

 

Čínské jeskynní porno obrazy vznikly před čtyřmi tisíci lety. A překvapí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.10.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jsou staré tři až čtyři tisíce let. A nejsou jen tak nějakými jeskynními malbami. Čínské petroglyfy Kangjiashimenji jsou prostoupené sexem. A ne ledajakým – je velmi queer a genderově nonkonformní. Výjevy přitom měly velmi současné politické souvislosti.

 

OBRAZEM: Hororové mořské panny byly podvodem, který fascinoval

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.12.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Vytřeštěné oči, rozevřená ústa, obličej, jako by umíraly v agonii. Uzounké ručky, malé tělíčko zakončené rybí ploutví. Mumie mořských pan děsily, byly opakem krásných vodních bytostí z bájí. A všechny byly, ve všech svých verzích, podvodem. Fantaskní hybridy vznikaly z hlav malých opic, částí rybích těl, zvířecích chlupů, papíru. Říká se jim „mořské panny z Fidži“.

 

Superzemě jsou superobyvatelné

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.07.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Superzemě jsou větší, častější a obyvatelnější než samotná Země – a astronomové objevují další z miliard, o kterých si myslí, že existují… Před více než 300 lety tvrdil německý filozof Gottfried Wilhelm Leibniz, že Země je „nejlepší ze všech možných světů“. Leibnizův argument měl řešit otázku, proč existuje zlo, ale moderní astrobiologové zkoumají podobnou otázku

 

Jak uspokojit ženu: studie doporučuje čtyři techniky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dobrý sex zahrnuje komunikaci a ta potřebuje slova. Aktuální výzkum se proto nespokojil s tím, že odhalil čtyři techniky, které podpoří ženino uspokojení při milování. Rovnou jim přidělil názvy.

 

Hledání zeleného zlata. Na lov vltavínů je nejlepší vydat se po dešti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.04.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Je to světový unikát, ryze český drahokam. Má zelenou barvu a název po české řece. A teď to nejlepší: po deštivém začátku dubna vltavíny „vylézají“ ze země. Legálně se v Česku ročně vytěží 300 až 500 kg vltavínů, píše magazín Víkend DNES.

 

Pýcha našich rašelinišť

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.07.2020 (10:11)     Sekcia zajimavosti

Sřevlík Ménétriésův (Carabus menetriesi), řazený do červeného seznamu ohrožených druhů, se u nás vyskytuje pouze v přilehlých Rakouských a Německých oblastech. Nejlepší podmínky pro pozorování jsou od poloviny dubna, jeho maximální výskyt je pak během května a června. „Výzkum je důležitý, protože se jedná o endemický druh, který žije výhradně v rašeliništích na Šumavě, v

Mohu vidět tvůj seznam součástek? Umělá inteligence se učila flirtovat

Krevní skupiny nejsou jen čtyři

Největší vynálezy 21. století

Dvounohá robotka Cassie láme rekordy v běhu

Pravěký člověk nesl dítě, minul je mamut. Vědci četli ze stop dávné pouti

Nejlepší průvodce nákupem pro vánoční akci Huawei 2021

Extrasmysly, které nám příroda nedala

Varování před drastickými záběry? Nejlepší reklama, tvrdí biolog Komárek

Chtěl bych vyhrát Tour de France, říká nejlepší český cyklista Jan Hirt

Jak posílit přesezený zadek. Věda našla tři nejlepší cviky

VIDEO: Do ledové vody skočil Laso Schaller z dvaceti metrů

Sexuální polohy v Česku. Studie zkoumala, jaké přinášejí ženám orgasmus

Jednička mezi 30 miliony. Roman Pavela z VÚRV patří mezi nejlepší vědce na světě

Kůže: Ochranný štít lidského těla na čtyři…

Neúspěch u žen má následky. Odmítaní muži jsou méně solidární, říká věda

Imitace masa mají vegani už dlouho. Nyní je čekají i kosti. Jedlé

Amišové jsou zlatým dolem genetiky, vědci u nich objevili gen chránící srdce

FEJETON: Jsi muž, tak to umíš s nářadím

Teplota oceánů cupuje rekordy již více než rok. Co se děje?

OBRAZEM: Příběh opuštěné léčebny popírá klišé o sadismu dozorců

Stále menší a menší plasty

Klíšťata z měst jsou častěji infikovaná než ta z přírody

Neobyčejné chapadlaté stvoření jako inspirace pro vědce

Nové online výherní automaty v Česku

Vikinská loď je geniální kousek. Je to ušlechtilá práce, říká jejich stavitel

Záhada králičího ostrova. Nikdo neví, kde se na Okonušimě savci vzali

Muší šourek, newyorská sekunda. Měrné jednotky, které nás ve škole neučili

Slavní ichtyosauři

Spalovači energie: Jsou děti super druh?

6 netušených věcí o mravencích

(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři

Klíšťata v městských parcích jsou infikovaná víc než ta v přírodě

Navěky spolu a bohatí. Siamská dvojčata svou jinakost často úspěšně prodala

Proč jsou starší lidé náchylnější ke chřipce?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy